Autor Wątek: PlayStation 3  (Przeczytany 58368 razy)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Odp: PlayStation 3
« Odpowiedź #220 dnia: Stycznia 07, 2007, 09:47:59 pm »
X360 czekał rok na systemsellera [Gears of War]
Co jest czasem wzglednie krotkim. Nie oszukujmy sie. Chyba jedyna konsola w historii, ktora na launch dostala system-sellera to Wii. A dodam tylko ze ich SS ukazal sie na GCN ;p
Motorstorm z Online.
To jest IMO jedyny powod, dla ktorego wartaloby zakupic PS3 w czasie euro-launchu. MotorStorm to IMO jedyna gra, ktora na PS3 na prawde pokazuje klase. Niby jest jeszcze Resistance, ale MS wiedzial kiedy wydac Gearsy tak, zeby shooter na PS3 przeszedl bez echa ;p

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #221 dnia: Stycznia 07, 2007, 11:41:15 pm »
http://news.moneycentral.msn.com/provider/providerarticle.aspx?feed=AP&Date=20070107&ID=6320540
1 milion PS3 w USA sprzedanych! Czyli jest tak jak myślałem, nexgenwars zaniża statystyki Sony i Wii, a X0 podwyższa ;p 9 nie traktujcie tej dopiski ZA poważnie).

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #222 dnia: Stycznia 07, 2007, 11:51:46 pm »
Woohoo! Już jeden melon? No to jeszcze ze 4 aby Wii dogonić i jakieś 9, żeby dogonić X0 (tak szacunkowo wziąłem, głowy nie dam za te liczby). Mam złe przeczucia w sprawie PS3... jestem pewien, że rekordu sprzedaży (PS2) ta konsolka nie pobije, a słaby start może odstraszyć developerów, a brak developerów odstraszy od konsoli graczy i Sony zacznie zjeżdżać w tej spirali w dół... wygląda to słabo... no ale może jeszcze liczenie PS3 nie dojdzie do końca, wstanie, otrzepie się, podniesie rękawice i stanie do walki... w końcu to gdzieś druga runda dopiero heh... jeszcze dużo gier przed nami, może po słabym starcie PS3 wygra przez knockout? No ale pieniędzy bym na to nie postawił...

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #223 dnia: Stycznia 08, 2007, 12:03:29 am »
http://news.moneycentral.msn.com/provider/providerarticle.aspx?feed=AP&Date=20070107&ID=6320540
1 milion PS3 w USA sprzedanych! Czyli jest tak jak myślałem, nexgenwars zaniża statystyki Sony i Wii, a X0 podwyższa ;p 9 nie traktujcie tej dopiski ZA poważnie).
Noexgenwar to wogole z dupy jest... to sa nieoficjalne wyniki i sie na to nie patrzy bo jak widzialem jak tam wzrastaja i opadaja wyniki co chwile to odechcialo mi sie zagladac.
BTW w twoim artykule pisze ze Sony wrzucilo do sklepow milion konsol, a nie sprzedalo ich 1 milion ;] To jest roznica.

Tak czy inaczej jebie mnie niesamowicie ile kto sprzedał konsol. Fakt jest taki ze na PS3 nie ma gier teraz. Dlatego tez teraz wciaz bedzie sprzedawal sie gorzej niz konkurencja.
Serwis game trailers zamieszcza co chwile teraz nagrody za najlepsze "cos" Ogladajac kategorie dla PS3 widzialem ze zpaodano 5 pozycji z czego jedna tylko byla eksclusivem (Resistance) reszta to byly pozycje ktore nie dosc ze sa na eXa to jeszcze na Wii i PS2 (NBA, Madden, NFS i cos jeszcze co bylo malo wazne bo ofkoz zapomnialem).
Dopoki nie bedzie gier, nie bedzie zainteresowania ze strony graczy.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2007, 12:04:52 am wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #224 dnia: Stycznia 08, 2007, 12:09:34 am »
Dobra, milion w sklepach, liczmy, że jakieś 10% z tego leży w sklepach, to daje ok 900k w USA + z połowe tego w Jap. czyli ponad milion. Statsy z nexgen i innych nieoficjalnych siteów można w dupe wsadzić i poprawić łopatą ;] Trzeba czekać, na oświadczenia poszczególnych korporacji. Na oko PS 3 poszło w ~1.3 miliona, Wii ~2M, a X0 ok 9M. Ale i tak kupie PS3 :F

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #225 dnia: Stycznia 08, 2007, 12:23:32 am »
W zestawieniu ostatnich trzech miesiacy w USA Wii sprzedalo sie w liczbie 1.8 mln w samych stanach zjednoczonych wiec na calym swiecie bedzie okolo 3 milionow sprzedanych konsol (przy czym trza zaznaczy ze ofkoz trzy miesiace na rynku nie bylo).
X360 -2 mln (byl trzy miechy na rynku wiec uzbieral najwiecej)
PS3 - 750 tysiecy sztuk (byl mniej niz trzy miechy tak jak Wii).
Wszystko ofkoz samo usa, nie wiem jak jest na caly swiat.

Tak jak mowie, te liczby sa narazie chu*a warte, bo dopoki nie ma gier to nie ma co liczyc sprzedane kopie. Narazie mozna tylko oceniac postawe X360 a ten spisal sie dobrze i siedzi w wielu domach.
Beda gry, bedziemy oceniac. Narazie PS3 jest niesamowicie ubogie pod wzgledem gier porownujac ja z przeciwnikami, ale to sie na pewno zmieni i Sony (moim zdaniem ;/) znow stanie sie potega i zwyciezca pojedynku.

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #226 dnia: Stycznia 08, 2007, 04:29:15 pm »
Narazie PS3 jest niesamowicie ubogie pod wzgledem gier porownujac ja z przeciwnikami, ale to sie na pewno zmieni i Sony (moim zdaniem ;/) znow stanie sie potega i zwyciezca pojedynku.
Problem moze byc w tym, ze MS ma tyle kasy, ze moze podkupywac Sony developerow. Zreszta - juz zaczeli to robic.
(moim zdaniem ;/)
no shit sherlock ;/

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #227 dnia: Stycznia 08, 2007, 04:45:40 pm »
Problem moze byc w tym, ze MS ma tyle kasy, ze moze podkupywac Sony developerow. Zreszta - juz zaczeli to robic.
Dokładnie to samo słyszałem jak wychodził Xbox jedynka. Wiele osób mówiło że Bill sypnie kasą i będzie miał wszystkich developerów a Sony zostanie z niczym. Tak się jednak nie stało i wątpie czy tak stanie się teraz ;]
« Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2007, 04:47:29 pm wysłana przez RadicalDreamer »

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #228 dnia: Stycznia 08, 2007, 05:02:46 pm »
Lol. A czy ja napisalem, ze bedzie mial wszystkich developerow? Nie. Ale czesc juz zaczela isc na Billowa kase. Rare (to akurat nie Sony, ale mniejsza o to), Capcom, Rockstar, Sega, Namco ma oglosci Sonowskiego exclusiva ktory ukaze sie na X360 - nie malo tego.

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #229 dnia: Stycznia 08, 2007, 06:26:42 pm »
Poprawka, mowa jest o  JEDNYM bardzo ważnym exclusive od Sony.....mówi się, że Tekken 6 ;/ (ale ta seria i tak śmierdzi ;p)

Offline Giant Enemy Crab

• Daredevil
  • **
    • http://www.squarezone.pl
« Odpowiedź #230 dnia: Stycznia 08, 2007, 06:59:19 pm »
x360 sprzedawał się na początku dobrze tylko dlatego, że to był pierwszy nextgen na rynku. Ludzie kupowali go głównie z ciekawości. Wii sprzedaje się bardzo dobrze, bo jest baardzo tanie i oferuje coś innego niż dotychczas. A za PS3 nie przemawia nic oprócz wiary w tradycje i ogromną moc (co zresztą wcale nie gwarantuje dobrej zabawy vide PSP vs DS). W każdym razie fakt jest taki, że obojętnie ile sztuk nowej konsoli sony wypuści na rynek, to zaraz się sprzedaje. Plotki o tym, że peestrójki leżakują na półkach sklepowych to jakieś głupie wymysły. Obecnie nie ma większego problemu z zakupem PS3, ale też rzadko dostępna jest od ręki. W Japonii jak chcesz ją kupić to na pewno kupisz, ale nie w pierwszym lepszym sklepie. Troche się trzeba najeździć. PS3 sprzedają się bez wielkiego zamieszania, ale po prostu na bieżąco. W końcu troszkę pieniążków trzeba za nią zapłacić.

Ja jestem zadowolony ze swojej PS3. Jest nieco mniejsza gabarytowo od x360 i mniej się grzeje, chociaż zasilacz ma wbudowany. Miłą rzeczą, jest to, że czytnik nie rysuje płyt (szczególnie po moich doświadczeniach z x360 ;) ). Na pierwszy rzut oka widać, że ps3 jest bardziej dopracowana technicznie niż X. Wszystko wygląda lepiej i porządniej niż u konkurencji. Zastosowano lepszej jakości materiały, chociaż ta połyskująca obudowa troche się paćka. Konsola jest naprawdę bardzo cicha.Na pewno kilka razy cichsza niż X, a napęd BR jest właściwie bezdźwięczny.  Menu jest bardzo podobne do tego w PSP, ale o dziwo jest jeszcze prostsze i mniej rozbudowane, co jest akurat wielką zaletą. Pad to taki bezwibracyjny, lżejszmy model Dual Shocka z czujnikiem ruchu, więc nie ma co się rozpisywać. Konsola chodzi bardzo stabilnie. Czuć profesjonalizm po prostu :). Grami nie jestem zachwycony, ale czego się spodziewać po tytułach startowych... w każdym razie wyglądają lepiej niż startówki z X360. Najwięcej czasu spędziłem przy Genji 2. Nic specjalnego, ale zawiedziony też nie jestem. Najważniejsze jest to, że już po pierwszej godzinie obcowania z nowym sprzętem Sony nia miałem żadnych wątpliwości, że to jest Playstation, że to jest KONSOLA. Zupełnie inaczej niż to było z X360. Jak to będzie z tymi konsolami dalej, to wyjdzie w praniu. Nie chcę spekulować kto wygra tą śmieszną konsolową wojnę, chociaż osobiście większym zaufaniem i sympatią darzę właśnie PS3. W porównaniu pominąłem Wii, bo moim zdaniem nie pasuje do tego towarzystwa. Wii należy oceniać inaczej, w nieco innym wymiarze, ale o Wii już innym razem ;).
« Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2007, 07:02:13 pm wysłana przez Chocobo »

Offline -MaTT-

• Soldier
  • Owner of the Lonely Blade
« Odpowiedź #231 dnia: Stycznia 08, 2007, 07:07:57 pm »
Poprawka, mowa jest o  JEDNYM bardzo ważnym exclusive od Sony.....mówi się, że Tekken 6 ;/ (ale ta seria i tak śmierdzi ;p)

Hmmm a Devil May Cry, Metal Gear Solid, Gran Turismo, Finale? :D
"It all ends here....
Right Here. Right Now!"

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #232 dnia: Stycznia 08, 2007, 07:18:20 pm »
Mówię o grze która ma polecieć na X0 i jak mówię, mowa w plotkach o Tekkenie, lepiej, żeby MGS nie, bo ....PS3 ma "wpierdol" równo wtedy.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #233 dnia: Stycznia 08, 2007, 07:56:43 pm »
(moim zdaniem ;/)
no shit sherlock ;/
debil ;/

Lol. A czy ja napisalem, ze bedzie mial wszystkich developerow? Nie. Ale czesc juz zaczela isc na Billowa kase. Rare (to akurat nie Sony, ale mniejsza o to),
Rare nie poszlo na billowa kase tylko poprostu odsprzedalo Nintendo swoje prawa.

Sega,
Sega jest multiplatformowa wiec o zadnym podkupowaniu nie ma mowy... od razu mowili ze beda wydawlai swoje gry wszedzie i na X-boxa wydali juz wielka ilosc tytulow -wiecej ciekawszych pozycji niz na PS2.

Mówię o grze która ma polecieć na X0 i jak mówię, mowa w plotkach o Tekkenie, lepiej, żeby MGS nie, bo ....PS3 ma "wpierdol" równo wtedy.
O MGSie mowi sie od dluzszego czasu ze moze poleciec... wcale bym sie nie zdziwil w koncu 2 tez wyszla na pc i xboxa.

Mnie te cale tracenie exclusivów przez ps3 je*ie... coz tego ze jakas gra wyjdzie tez na Xboxa? PS3 bedzie miala eksluziwy plus te wlasnie gry ktore tak bardzo chce majkrosoft uzyskac (z wiekszym lub mniejszym skutkiem). Kupuje wiec ps3 ktore oprocz multiplatformowych ma tez FAJNE ekskluziwy ;]
A nie X360 ktory ma pare multiplatformowych i... chu*nie ;]

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #234 dnia: Stycznia 09, 2007, 10:53:03 am »
« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2007, 10:54:33 am wysłana przez DarkButz »
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #235 dnia: Stycznia 12, 2007, 01:12:19 pm »
N pewnie chcial sprzedac auto a przy okazji mial ps3 ;] I zrobil licytacje na odwrot...

Wyszla teraz jakos reklama ps3 na europejski rynek... calkiem inna niz te psychodeliczne for usa, ale mi sie bardzo podoba... Taka typowa na rynek brytyjski.
Jak ktos chce zbadac:
http://download.yousendit.com/131D56155A3C1FDE

To jest w formacie mov czyli odtwarza real player, quixk time player i bog wie co jeszcze ;]

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #236 dnia: Stycznia 12, 2007, 02:12:01 pm »
x360 sprzedawał się na początku dobrze tylko dlatego, że to był pierwszy nextgen na rynku.
Fajnie. Ale X360 na poczatku sprzedawal sie do dupy, jego sprzedaz podskoczyla calkiem niedawno. A na prawde wysoki pulap to miala w ciagu ostatnich dwoch miesiecy. A raczej 360 sprzedawal sie miernie m- jest juz na rynku ponad rok a zeszlo 10.4 miliona sztuk. Wii w miesiac sprzedalo sie w 2 czy 3 milionach egzemplarzy (jak sie myle to mnie poprawcie z tym Wii, liczbe podalem orientacyjna), a PS3 jeden milion w dwa miesiace, ale trzeba w to wliczyc poczatkowe braki na polkach sklepowych.
Wii sprzedaje się bardzo dobrze, bo jest baardzo tanie i oferuje coś innego niż dotychczas.
Po Twojej kolekcji sprzetu grajacego wnioskuje, ze drogie sa dla Ciebie tylko sportowe samochody ;] ale uwierz na slowo szaremu zjadaczowi chleba, ktoremu sie raczej nie przelewa - Wii, patrzac przez pryzmat tego co oferuje nie jest bardzo tanie. A juz na pewno nie baaardzo tanie ;]
Ja jestem zadowolony ze swojej PS3. Jest nieco mniejsza gabarytowo od x360
U sure? Z tego co mi sie wydaje to PS3 jest wlasnie wieksze od 360, ale za to lzejsze. Jak serio mowisz to lipa troche ;/
Miłą rzeczą, jest to, że czytnik nie rysuje płyt (szczególnie po moich doświadczeniach z x360 Mrugnięcie ).
A jak sie sprawuje brak tacki? Wkladanie plyt do konsoli jest wygodne? Nie ma z tym problemu? I jak sa wypluwane przez konsole?
Menu jest bardzo podobne do tego w PSP, ale o dziwo jest jeszcze prostsze i mniej rozbudowane, co jest akurat wielką zaletą.
A jak sie to prezentuje przy X'owym dashboardzie?
Grami nie jestem zachwycony, ale czego się spodziewać po tytułach startowych... w każdym razie wyglądają lepiej niż startówki z X360.
Wygladaja moze i lepiej, ale ogolnie start X i tak mial chyba lepszy pod wzgledem gier, chociaz nie znam dokladnej listy launch titles 360 i przyznaje ze opieram sie tutaj na opinii Adriana Chmielarza z People Can Fly. BTW jaki sens ma porownywanie launchu jednej i drugiej konsoli? Nie oszukujmy sie - gry ze startu PS3 wyszly naprzeciw grom drugiej generacji na 360 i mizernie sie przy nich pokazaly. Dla mnie porownywanie startu konsoli jest tutaj bezsensu, chociaz przyznaje bez bicia - Sony wypadlo lepiej od MS pod niektorymi wzgledami.
Najważniejsze jest to, że już po pierwszej godzinie obcowania z nowym sprzętem Sony nia miałem żadnych wątpliwości, że to jest Playstation, że to jest KONSOLA.
Sam Ken Kuternoga chyba kiedys swpominal ze PS3 to juz nie konsola a kompjutr.
Przeca MGS to nie Namco tylko Konami ;p chociaz faktycznie byly takie plotki. A co do exclusiva od Namco - pod wzgledem czysto, ze sie tak wyraze, prestizowym lepiej by bylo dla X0 zeby to byl Tekken, ale mnie bardziej ucieszylby Ace Combat.
debil ;/
moderator na poziomie to podstawa kazdego forum ;/
Rare nie poszlo na billowa kase tylko poprostu odsprzedalo Nintendo swoje prawa.
Czyli Ninny poszlo na Billowa kase. A Rare wtedy bylo w Ninny. Wiec na jedno wychodzi ;/
Sega jest multiplatformowa wiec o zadnym podkupowaniu nie ma mowy... od razu mowili ze beda wydawlai swoje gry wszedzie i na X-boxa wydali juz wielka ilosc tytulow -wiecej ciekawszych pozycji niz na PS2.
No wlasnie :) i sadze ze portfel Billiego mial w tym swoj udzial :)
O MGSie mowi sie od dluzszego czasu ze moze poleciec... wcale bym sie nie zdziwil w koncu 2 tez wyszla na pc i xboxa.
Jak wyjdzie to zesram sie ze szczescia ;] ale watpie raczej by jednak Metal Gear nowy mial byc na X0  - 3 nie bylo i 4 pewnie tez nie bedzie ;/
Mnie te cale tracenie exclusivów przez ps3 je*ie... coz tego ze jakas gra wyjdzie tez na Xboxa? PS3 bedzie miala eksluziwy plus te wlasnie gry ktore tak bardzo chce majkrosoft uzyskac (z wiekszym lub mniejszym skutkiem). Kupuje wiec ps3 ktore oprocz multiplatformowych ma tez FAJNE ekskluziwy ;]
A nie X360 ktory ma pare multiplatformowych i... chu*nie ;]
Lol. Pozdro szejset źą
Komuś chyba jednak PS3 BARDZO nie przypadł do gustu...
http://cgi.ebay.com/Sony-Playstation-3-60Gb-1-FREE-Movie-1-FREE-CAR_W0QQitemZ280066771622QQihZ018QQcategoryZ62054QQtcZphotoQQrdZ1QQcmdZViewItem?hash=item280066771622
Długi link...
rofl ;]

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #237 dnia: Stycznia 16, 2007, 05:03:27 pm »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #238 dnia: Stycznia 16, 2007, 05:12:12 pm »
Znowu nie prawde mowisz... zostal rozeslany do sklepow w liczbie dwoch milionow.
Do japonii polecialo milion konsol, wedlug Media Create (czyli tych wszystkich co robia zeznania rynku i tak dalej, jak sie gry sprzedaja etc) sprzedali na tamtym rynku 527.462 sztuk.

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #239 dnia: Stycznia 16, 2007, 05:20:09 pm »
Pardon, właśnie chciałem sprostować.
Na niektórych site'ach piszą, że sprzedali, na jednych, że wysłali. Więc pardon za wprowadzenie w błąd.