x360 sprzedawał się na początku dobrze tylko dlatego, że to był pierwszy nextgen na rynku.
Fajnie. Ale X360 na poczatku sprzedawal sie do dupy, jego sprzedaz podskoczyla calkiem niedawno. A na prawde wysoki pulap to miala w ciagu ostatnich dwoch miesiecy. A raczej 360 sprzedawal sie miernie m- jest juz na rynku ponad rok a zeszlo 10.4 miliona sztuk. Wii w miesiac sprzedalo sie w 2 czy 3 milionach egzemplarzy (jak sie myle to mnie poprawcie z tym Wii, liczbe podalem orientacyjna), a PS3 jeden milion w dwa miesiace, ale trzeba w to wliczyc poczatkowe braki na polkach sklepowych.
Wii sprzedaje się bardzo dobrze, bo jest baardzo tanie i oferuje coś innego niż dotychczas.
Po Twojej kolekcji sprzetu grajacego wnioskuje, ze drogie sa dla Ciebie tylko sportowe samochody ;] ale uwierz na slowo szaremu zjadaczowi chleba, ktoremu sie raczej nie przelewa - Wii, patrzac przez pryzmat tego co oferuje nie jest bardzo tanie. A juz na pewno nie baaardzo tanie ;]
Ja jestem zadowolony ze swojej PS3. Jest nieco mniejsza gabarytowo od x360
U sure? Z tego co mi sie wydaje to PS3 jest wlasnie wieksze od 360, ale za to lzejsze. Jak serio mowisz to lipa troche ;/
Miłą rzeczą, jest to, że czytnik nie rysuje płyt (szczególnie po moich doświadczeniach z x360 Mrugnięcie ).
A jak sie sprawuje brak tacki? Wkladanie plyt do konsoli jest wygodne? Nie ma z tym problemu? I jak sa wypluwane przez konsole?
Menu jest bardzo podobne do tego w PSP, ale o dziwo jest jeszcze prostsze i mniej rozbudowane, co jest akurat wielką zaletą.
A jak sie to prezentuje przy X'owym dashboardzie?
Grami nie jestem zachwycony, ale czego się spodziewać po tytułach startowych... w każdym razie wyglądają lepiej niż startówki z X360.
Wygladaja moze i lepiej, ale ogolnie start X i tak mial chyba lepszy pod wzgledem gier, chociaz nie znam dokladnej listy launch titles 360 i przyznaje ze opieram sie tutaj na opinii Adriana Chmielarza z People Can Fly. BTW jaki sens ma porownywanie launchu jednej i drugiej konsoli? Nie oszukujmy sie - gry ze startu PS3 wyszly naprzeciw grom drugiej generacji na 360 i mizernie sie przy nich pokazaly. Dla mnie porownywanie startu konsoli jest tutaj bezsensu, chociaz przyznaje bez bicia - Sony wypadlo lepiej od MS pod niektorymi wzgledami.
Najważniejsze jest to, że już po pierwszej godzinie obcowania z nowym sprzętem Sony nia miałem żadnych wątpliwości, że to jest Playstation, że to jest KONSOLA.
Sam Ken Kuternoga chyba kiedys swpominal ze PS3 to juz nie konsola a kompjutr.
Mówię o grze która ma polecieć na X0 i jak mówię, mowa w plotkach o Tekkenie, lepiej, żeby MGS nie, bo ....PS3 ma "wpierdol" równo wtedy.
Przeca MGS to nie Namco tylko Konami ;p chociaz faktycznie byly takie plotki. A co do exclusiva od Namco - pod wzgledem czysto, ze sie tak wyraze, prestizowym lepiej by bylo dla X0 zeby to byl Tekken, ale mnie bardziej ucieszylby Ace Combat.
debil ;/
moderator na poziomie to podstawa kazdego forum ;/
Rare nie poszlo na billowa kase tylko poprostu odsprzedalo Nintendo swoje prawa.
Czyli Ninny poszlo na Billowa kase. A Rare wtedy bylo w Ninny. Wiec na jedno wychodzi ;/
Sega jest multiplatformowa wiec o zadnym podkupowaniu nie ma mowy... od razu mowili ze beda wydawlai swoje gry wszedzie i na X-boxa wydali juz wielka ilosc tytulow -wiecej ciekawszych pozycji niz na PS2.
No wlasnie
i sadze ze portfel Billiego mial w tym swoj udzial
O MGSie mowi sie od dluzszego czasu ze moze poleciec... wcale bym sie nie zdziwil w koncu 2 tez wyszla na pc i xboxa.
Jak wyjdzie to zesram sie ze szczescia ;] ale watpie raczej by jednak Metal Gear nowy mial byc na X0 - 3 nie bylo i 4 pewnie tez nie bedzie ;/
Mnie te cale tracenie exclusivów przez ps3 je*ie... coz tego ze jakas gra wyjdzie tez na Xboxa? PS3 bedzie miala eksluziwy plus te wlasnie gry ktore tak bardzo chce majkrosoft uzyskac (z wiekszym lub mniejszym skutkiem). Kupuje wiec ps3 ktore oprocz multiplatformowych ma tez FAJNE ekskluziwy ;]
A nie X360 ktory ma pare multiplatformowych i... chu*nie ;]
Lol. Pozdro szejset źą
Komuś chyba jednak PS3 BARDZO nie przypadł do gustu...
http://cgi.ebay.com/Sony-Playstation-3-60Gb-1-FREE-Movie-1-FREE-CAR_W0QQitemZ280066771622QQihZ018QQcategoryZ62054QQtcZphotoQQrdZ1QQcmdZViewItem?hash=item280066771622
Długi link...
rofl ;]