Dziś ok 18 stałem się szczęśliwym posiadaczem PS3. Wybrałem się z rodzicami do MediaMarkt w Rybniku. Po dotarciu, matka poszła załatwiać odpowiednie papiery (kredyt i takie tam), a ja polazłem po konsolę i MotorStorm. Konsol było gdzieś z 10, więc to dużo, gier także dużo, ze 5-6 z każdej (nie było Resistance). Później zapłaciłem za obie rzeczy, pojechałem do domu ;]
W skład zestawu wchodzi PS3, jeden SixAxis, kabel RGB i przejściówka EURO, kabel USB i RJ-45 (popularna sieciówka). PS3 sam wykrywa typ połączenia, więc nie ma problemu z tym. Wpierw podłączyłem pod HDTV, poustawiałem datę i godzinę, nazwę usera i takie tam pierdoły.
Menu jest jak w PSP, czyli IMO przejrzyście. Opcji jest raczej mnóstwo, konsola bez problemów odczytuje wszelakie karty SD/CF/MS, jednak aparatu z HP nie odczytała. Gdy włożymy płytę CD-Audio i mamy połączenie z netem, konsola pobierze sama wykonawcę i tytuły, git.
W następnej kolejności wrzuciłem MotorStorma, obadałem go i ... opad szczeny. Grafa jest genialna. Ostrość wymiata, muza też (Nirvana, Queens of the Stone Age, Slipknot idt). Błoto w tej grze jest genialne. (więcej o grze napiszę jak pogram dłużej).
Konsola jest piękna, nie aż tak duża, jednak swoje waży, na pudełku pisane jest 7 KG. Jedna z jej gigantycznych zalet : JEST CICHA, cichsza od PS2, nie przegrzewa się, stawiając pionowo jest stabilna.
Six Axis jest leciutki, ale IMO to nie wada, spusty są ciut dziwnie zrobione, ale idzie przywyknąć.
Zdjęcia: (niska rodziałka, wrzucę większe jak naładuję cyfrówkę)
Jak macie jakieś pytania to pytajcie.