Autor Wątek: PlayStation 3  (Przeczytany 58388 razy)

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
PlayStation 3
« Odpowiedź #180 dnia: Listopada 13, 2006, 08:42:02 pm »
ekhem! O czym wy panowie mówicie? Sony nie MIAŁO maskotki... do tej pory. Teraz ma przecież GEC'a ;]

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
PlayStation 3
« Odpowiedź #181 dnia: Listopada 13, 2006, 08:42:41 pm »
No byl Genji, byl. A na start w Ojrolandzie oczywiscie Oblivion sie spozni. Wuj z tym ze i tak bedzie lipny - to jednak jeden launch title mniej.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
PlayStation 3
« Odpowiedź #182 dnia: Listopada 13, 2006, 09:07:37 pm »
a właśnie, Sony jeszcze miało Gex'a jako swoją maskotke... hooyowa maskotka, ale zawsze jakaś... i jeszcze tego kosmite z trzema paluchami, co uciekał ze swojej planety...

BTW. Sega jest wyjątkiem, bo ta firma nie robi już konsol i daje dupy innym firmom.

Nie wytrzymało konkurencji poprostu... Nina i Sony zjadło sege i zredukowało do developera i wydawcy gier na ich konsole... ale w sumie nie zdziwiłbym się, jakby wystartowali do wyścigu na następną generacje...

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
PlayStation 3
« Odpowiedź #183 dnia: Listopada 13, 2006, 09:16:30 pm »
a właśnie, Sony jeszcze miało Gex'a jako swoją maskotke...
Saturn, N64. Niedługo zaczniecie dawać jakieś Rascal'e czy postacie z Loaded ;/
Ynaf łit dys oftopik. Sony nie ma i nie miało maskotki. Le Fin.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
PlayStation 3
« Odpowiedź #184 dnia: Listopada 13, 2006, 09:33:20 pm »
Co wy gadacie ;/ Jakie maskotki ;/ jakie wajpałty ;/

Jak maskotki nie ma? Ma Crash'a i Spyro, napewno dostaną oni role w jakiejś grze na PS3.
Za czasow psone mozna bylo powiedziec ze Cash i Spyro sa maskotkami Sony... za czasow PS2 i obecnych wtedy konsol naughty Dog i ci drudzy sprzedali prawa i Crash i Spyro ukazywali sie na wszystkie mozliwe konsole... ps2, gcn, gba, xbox.

Teraz ma przecież GEC'a ;]
Co to jest GEC? ;]

a właśnie, Sony jeszcze miało Gex'a jako swoją maskotke... hooyowa maskotka, ale zawsze jakaś... i jeszcze tego kosmite z trzema paluchami, co uciekał ze swojej planety...
Przede wszystkim to Gex byl na PC ;/ Lipa miec maskotke z pc ;]

Nina i Sony zjadło sege i zredukowało do developera i wydawcy gier na ich konsole...
Nie tyle zredukowali co poprostu sama SEGA wiedziala ze nie ma sensu juz kontynuowac walki na rynku konsol i chciala sie zrobic multiplatformowym developerem... szkoda tylko ze Shenmue postanowili wydac tylko na Xboxie a nie na wszystkich trzech next genach ;/ To byla by jedna z pierwszych gier ktora bym zasysal na ps2 ;/

Obecnie maskotką Sony mozna powiedziec ze jest Jak & Daxter, ewentualnie Ratchet and Clank... z tym ze to takie maskotki PSdwojkowe a nie ogolnie soniaczowe, pewnie na nastepnej generacji umra jak umarl Crash i Spyro...
A juz wiem! Sony ma maskotke, a wlasciwie maskotki. Malpki z Ape Escape to sa ich mastkotki. Sa tylko na Sony, wyprodukowalo jest same sony, no i sa na psone, pstwo i psp... nawet w mgsie wystapily jako wporzo soniakowe dodatki niczym postacie nintendo wystepuja w niektorych grach ;]

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Solidus

• SuperMod
PlayStation 3
« Odpowiedź #185 dnia: Listopada 13, 2006, 09:37:56 pm »
Geez...naciągacie te maskotki...Tu chodzi o postać, która odrazu przychodzi na myśl kiedy jest wymawiana nazwa firmy (wiadomo...Nintendo - Mario, Sega - Sonic) i która jest czymś w stylu exclusive'a (raczej np. zespoły baseballowe w USA nie wymieniają się maskotkami, nie ?). A mi PS2 ni cholery nie kojarzy się z Jak & Daxter czy Ratchet & Clank.
Co to jest GEC? ;]
Giant Enemy Crab ;]
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
PlayStation 3
« Odpowiedź #186 dnia: Listopada 13, 2006, 09:53:14 pm »
Kratos ;p
Dante ;p
Snake (naciagane, ale zawsze ;p)

Z tym ze z nich takie maskotki jak z Hulka E.T. ;]  

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
PlayStation 3
« Odpowiedź #187 dnia: Listopada 15, 2006, 04:32:27 pm »
Media Create podało wyniki sprzedaży PS3 i gier na wszystkie konsole. Z ich analizy wynika, że launch nowej konsoli ciężko uznac nawet za umiarkowanie udany...

Sprzedaż systemu wyniosła:

PlayStation 3 - 81,639 (do sklepów trafiło 84.000 konsol, sprzedano wszystkie, jednak część nie działała prawidłowo, konsole sprzedały się po 32 godzinach od startu sprzedaży.

Podział na wersje:
# 60GB version - 45,774
# 20GB version - 35,865

A teraz sprzedaż softu:
# Ridge Racer 7 - 21,654
# Gundam Target in Sight - 21,309
# Resistance - 13,545
# Genji - 8,766
# Sega Golf Club - 1,410

Bida panowie bida... to jest moim zdaniem najgorsza premiera konsoli jaka kiedykolwiek miala miejsce... juz nawet PS2 mialo lepszy start, tez nie bylo zbytnio w co pograc bo nowy tekken to w sumie za nowy nie byl, ale przynajmniej byl. Bylo tez DoA i RR ktroy jest i teraz... z tym ze akurat wtedy zaczal RR upadac.
Lipa, lipa, lipa.

Sony poprostu chcialo koniecznie zrobic premiere przed nintendo chybano i wyszla im chujnia ;/ poprostu chu*nia.
« Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2006, 04:33:00 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
PlayStation 3
« Odpowiedź #188 dnia: Listopada 15, 2006, 05:02:09 pm »
Sony poprostu chcialo koniecznie zrobic premiere przed nintendo chybano i wyszla im chujnia ;/ poprostu chu*nia.
Zanim konsola dotrze do nas to może nieco będzie lepiej ale i tak bedzie pewnie słabo. Hyba zaczne zbierać na tv dobry i ps2.
(...)Poprostu ja nie mam czasu na granie w kilkudziestogodzinne gry po to żeby poznać fabułe jakąś lipnawą w której ziomu ratuje świat, a ja podczas tego ratowania świata biegam sobie mietkiem naciskam przycisk X i walcze z potworem, później oglądam film jak ten mietek główny bohater gada 30 minut z jego wybranką z czeg nie wynika nic ciekawego, później zaliczam każdą postać w lokacji i gadam z nią żeby dowiedzieć się na przykład że ładną mamy pogode, a nowa generacja konsol będzie mi oferowała to samo z tym że z lepszą grafiką... nie gry to już nie jest dla mnie główna rozrywka i nie mam czasu na kilkadziesiąt godzin grania podczas gdy o wiele epszą fabułe mogę mieć oglądając jakiś koreański film... teraz już mnie granie nie ara, jak mówiłem wcześniej przed konsolą chce się rozerwać, niepotrzebny do tego jest mi główny bohater stworzony z 40 milionów pixeli zamiast z 4...

Offline Solidus

• SuperMod
PlayStation 3
« Odpowiedź #189 dnia: Listopada 15, 2006, 05:15:05 pm »
Bida panowie bida... to jest moim zdaniem najgorsza premiera konsoli jaka kiedykolwiek miala miejsce... juz nawet PS2 mialo lepszy start, tez nie bylo zbytnio w co pograc bo nowy tekken to w sumie za nowy nie byl, ale przynajmniej byl. Bylo tez DoA i RR ktroy jest i teraz... z tym ze akurat wtedy zaczal RR upadac.
Lipa, lipa, lipa.

Czy przypadkiem jednym z tytułów releasowych PS2 nie był MGS2 ? A patrząc na gry releasowe PS3 to naprawdę Sony dało dupy (ostatnio mało im rzeczy wychodzi). Nie było na czym oka zawiesić. Niedziałające PS3 to też niezła chujnia...
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
PlayStation 3
« Odpowiedź #190 dnia: Listopada 15, 2006, 05:32:08 pm »
Lipa, lipa, lipa.

Czy przypadkiem jednym z tytułów releasowych PS2 nie był MGS2 ? A patrząc na gry releasowe PS3 to naprawdę Sony dało dupy (ostatnio mało im rzeczy wychodzi). Nie było na czym oka zawiesić. Niedziałające PS3 to też niezła chujnia...
No jak kupiles PS2 rok czy 2 lata po premierze to miales go jako tytul releasowy ;]

Na PS2 miedzy innymi byly jako launch titlesy TTT, R5, DoA, "Petardy" (nie wiem jak sie nazywala ta lipa z fajerwerkami na niebie", Time Slipers i cos jeszcze tam ;]

Offline Solidus

• SuperMod
PlayStation 3
« Odpowiedź #191 dnia: Listopada 15, 2006, 05:46:35 pm »
Lipa, lipa, lipa.

No jak kupiles PS2 rok czy 2 lata po premierze to miales go jako tytul releasowy ;]

Na PS2 miedzy innymi byly jako launch titlesy TTT, R5, DoA, "Petardy" (nie wiem jak sie nazywala ta lipa z fajerwerkami na niebie", Time Slipers i cos jeszcze tam ;]
Noo tak, MGS2 był moim tytułem releasowym, bo był moją pierwszą grą na PS2 i to dla tej gry go kupiłem ;]
Widać, że Ridż Rejsery się stały modne jako tytuły releasowe. Ta gra z petardami to "Fantavision" i faktycznie, patrząc na tytuły releasowe na PS2 to był lepszy wybór niż jakis golf ;/
Ten little furry fags.
KILL EM!
One little furry fag.

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
PlayStation 3
« Odpowiedź #192 dnia: Listopada 15, 2006, 07:20:10 pm »
O ku*wa
http://onlygames.pl/index.php?subaction=sh...rt_from=&ucat=&
Co prawda to tylko analityk, ale jak to bedzie prawda to <miejsce na kilka malo wyszukanych epitetow odnoszacych sie do Sony> ;/

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
PlayStation 3
« Odpowiedź #193 dnia: Listopada 15, 2006, 08:25:44 pm »
Na tak wielki sprzet jakim bedzie PS3 to 400 tysiecy nawet bylo by malo... a czy bedzie tego o polowe mniej to juz mnie pyra... 200 tysiecy na USA to i tak nie jest dla mnie takim szokiem jak marne 80 tysiecy na japonie... ojczyzne konsol.
Tak czy inaczej.. niezle.

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
PlayStation 3
« Odpowiedź #194 dnia: Listopada 15, 2006, 08:45:00 pm »
sony czyli dalej się zachowuje dokładnie tak jak to pięknie przedstawiają w webcomicsach niektórych i daje pupki na każdym froncie ;]
nie wiem jak oni chcą znowu zwyciężyć na konsolowym rynku... już walka PSP z NDSem aż do granic śmieszności pokazała, ze sam fakt, że "my jesteśmy SONY" to stanowczo za mało... jedyny atut jaki imho na chwile obecna ma ps3 to "pewniaki" znaczy nowy Final, nowy MGS itp.<a i to takie super nie jest, bo już niejeden "exclusive" przestał nim być i tylko kwestią czasu jest jeszcze większa multiplatformowość> Wii ma innowacyjność<która jednak jakoś coraz mniej do mnie przemawia> X360 ma możliwości graficzne zbliżone do plejaka3 plus sporo niższa cenę plus genialny system online<i coraz bardziej mnie przyciąga> Na chwile obecną, bym raczej jeszcze kilka miesięcy poczekał i wziął 360-tkę ewentualnie moooooooże Wii... PS3? po co?

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
PlayStation 3
« Odpowiedź #195 dnia: Listopada 15, 2006, 09:00:13 pm »
Chyba naprawde lepiej jeszcze się wstrzymać z zakupem jakiegoś next gena. Tak btw,  to sony faktycznie daje ciała, nie spodziewałem sie tego w ogóle i jestem troche zaskoczony. W chwili gdy na Xboxa powstają już gry drugiej generacji z kozacką grafiką sony dalej ściemnia. Gdy na PS3 pojawią sie pierwsze gry, na pewno nie będzie widać różnicy w grafice pomiędzy tytułami na PS3 a Xboxa 360 tak jak to zapowiadało sony, a to dlatego że developerzy tworzący gry na platformę microsoftu nauczyli się już wykorzystywać jego możliwości techniczne a PS3 ma to dopiero przed sobą i każda chwila zwłoki działa na ich niekorzyść.
« Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2006, 09:00:53 pm wysłana przez RadicalDreamer »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
PlayStation 3
« Odpowiedź #196 dnia: Listopada 15, 2006, 09:08:31 pm »
PS3? po co?
Dla przyszlych gier... tak jak mowisz Final, MGS... plus to wszystko co bylo na ps2, sequele.. nowy shadw of colosseus, devil itd.

Wii bedzie fajne ale jako dodatek do PS3... Xbox mnie nie ciagnie... fajnie bylo by go miec ale narazie nic mnie tak nie przyciaga mocno.

BTW:
MGS3 moze wyjsc tez na X360... Konami cos tam prowadzi rozmowy z kojima zeby przeniosl go na X360. Po za tym Microsoft chce wykupic wekszosc aukcji Capcomu... a wtedy Capcom pisalby pewnie tylko dla eXa... iby mowi sie ze tylko chce i pewnie nie kupia, ale chyba kazdy pamieta co sie stalo gdy wyszla plotka ze MS chce kupic Rare od Nintendo... chcialo i kupilo.

Fajna reklama PS3 na rynek USA... The Wait is over
http://www.youtube.com/watch?v=MEBbewcqjzU

EDIT:::
Chyba naprawde lepiej jeszcze się wstrzymać z zakupem jakiegoś next gena. Tak btw, to sony faktycznie daje ciała, nie spodziewałem sie tego w ogóle i jestem troche zaskoczony. W chwili gdy na Xboxa powstają już gry drugiej generacji z kozacką grafiką sony dalej ściemnia. Gdy na PS3 pojawią sie pierwsze gry, na pewno nie będzie widać różnicy w grafice pomiędzy tytułami na PS3 a Xboxa 360 tak jak to zapowiadało sony, a to dlatego że developerzy tworzący gry na platformę microsoftu nauczyli się już wykorzystywać jego możliwości techniczne a PS3 ma to dopiero przed sobą i każda chwila zwłoki działa na ich niekorzyść.
Ale tak samo bylo z PS2 i Dreamcastem... i znowu wszyscy pamietamy jak to sie zakonczylo ;]
« Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2006, 09:09:45 pm wysłana przez Gipsi »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
PlayStation 3
« Odpowiedź #197 dnia: Listopada 15, 2006, 09:24:53 pm »
Next-Geny śmierdzą jednak... fuck... X360 nie kupie, bo ta konsola śmierdzi... taka platforma dla nawalanek i strzelaninek, wogóle mnie ona nie kręci, jedyny argument za kupienim Microsoftowego złomu to Blue Dragon... ale to mimo wszystko za mało. Wii jest fajne, ale przypuszczam, że fajne jest na tydzień. Potem się znudzi komuś machanie gruchą i granie na pilocie telewizyjnym w gry z grafiką z minionej epoki. Innowacyjne jest, ale to nie dla mnie. A Sony zrobiło naprawde poważną konsolę, sprzętowo wyprzedzającą całą konkurencje, mającą podpisane kontrakty z najlepszymi developerami i z zapowiedzianymi pewnymi hitami... ale ku**a musieli dać dupy z logistyką =_=

80k konsol na Japonie... geez... jakby 10x tyle wydali to by nie starczyło przecież i pewnie by się rozeszło w czasie nie dużo większym... a to oczywiście są pierwsze wersje konsol, z niedoskonałościami, które w dalszych seriach dopiero wyeliminują i pewnie znaczna część tych konsol się rozpadnie za pare miechów (już pare padło), bo laser się sypnie albo jakiś krytyczny błąd systemu się znajdzie (pamiętacie X360, którego sobie kupił Chocobo zaraz po amerykańskim releasie i który mu się spalił po miesiącu?). Ogólnie rzecz biorąc, wydanie PS3 to jedna z największych porażek w historii rozrywki elektronicznej i plama na honorze, której się Sony szybko nie pozbędzie.

Mimo to uważam, że na dłuższą mete, wyścig konsol wygra PS3. Why? Ze względu na moc obliczeniową sprzętu, pojemność nośnika i przede wszystkim, exclusive'y od Square-Enix i Konami... start mają do dupy, ale wierzę w to, że w następnym roku Sony jednak wyjedzie na prowadzenie.

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
PlayStation 3
« Odpowiedź #198 dnia: Listopada 15, 2006, 09:44:27 pm »
Sony sobie grabi, oj grabi....i mze wygraja tym razem...moze nawet w next-next-genach zwycieza. Ale jak tak dalej pojdzie, to czara goryczy sie kiedys przeleje
Po za tym Microsoft chce wykupic wekszosc aukcji Capcomu... a wtedy Capcom pisalby pewnie tylko dla eXa...
W sumie to plota, ale jak to sie okaze prawda to - O.O Sony kwiczy
plus to wszystko co bylo na ps2
Juz podali, ze na razie ponad 200 gier jest niekompatybilnych i ze PS3 ze wsteczna komp. ma problemy ;/
X360 nie kupie, bo ta konsola śmierdzi
I na dzien dzisiejszy wypada najlepiej. Bo Sony daje dupy regularnie, a mnie Wii jakos nie ciagnie.
jedyny argument za kupienim Microsoftowego złomu to Blue Dragon...
Bullshit. BD to jeden z wielu argumentow. Mistwalker jest znakomita alternatywa dla SE. Zreszta - Hironobu Sakaguchi...musze pisac wiecej? ;]
A Sony zrobiło naprawde poważną konsolę, sprzętowo wyprzedzającą całą konkurencje,
Pfffffff ;] Ty chyba mowisz o PSP ;p Bo mozliwosci Xa nowego i PS3 sa calkiem podobne wbrew pozorom.
Potem się znudzi komuś machanie gruchą
No chyba tylko Ty lubisz machac grucha...juz widze Cie stojacego pod chata Walesy z fają w dłoni krzyczacego: "panie prezydencie, niech pan zobaczy jak macham gruchą" ;/
mającą podpisane kontrakty z najlepszymi developerami
:lol:
Konami, SE i...?
pojemność nośnika
d0h. Co im z pojemnosci nosnika? Na prawde myslisz, ze te gry co zadko przekraczaly 3GB, tylko dla tego ze sa bardziej zaawansowane technologicznie zaczna zajmowac 40GB? ;] MS dal dupy, ze ma zwykle DVD, a HDDVD jest zewnetrzny, ale Blu-Ray to chyba tez nie jest przyszlosc. Ma dlugi czas ladowania - ot co ;/

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
PlayStation 3
« Odpowiedź #199 dnia: Listopada 15, 2006, 10:34:44 pm »
Niedoceniasz Blu-Ray. I tak, myślę, że z czasem nośnik ten będzie w pełni eksploatowany przez developerów. Oczywiście nie na początku, ale siódma generacja konsol się własnie zaczęła, jeszcze dużo gier zobaczymy na błękitnych dyskach.

No chyba tylko Ty lubisz machac grucha...juz widze Cie stojacego pod chata Walesy z fają w dłoni krzyczacego: "panie prezydencie, niech pan zobaczy jak macham gruchą" ;/

err?