Autor Wątek: Suikoden  (Przeczytany 25441 razy)

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Suikoden
« Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 03, 2005, 01:53:57 am »
Two River to jeszcze wcześnie...... a skoroś taki mocny... masz Mukumuku?

Offline klaude

• Soldier
Suikoden
« Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 03, 2005, 04:31:50 pm »
Nie mam Mukumuku, wlasnie znalazlem w jakims opisie co to jest, ale to chyba przegiecie, zeby tak zdobywac postacie.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Suikoden
« Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 03, 2005, 04:48:14 pm »
Wiem wiem... ale to nie koniec... jeszcze będą postaci, które się w podobnie nierealy sposób rekrutuje... nie wiem czy wiesz, ale Mukumuku ma jeszcze czterech kumpli... Mikumiku, Makumaku, Mekukemu i Mokumoku

Offline klaude

• Soldier
Suikoden
« Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 03, 2005, 04:53:12 pm »
Mukumuku ma jeszcze czterech kumpli... Mikumiku, Makumaku, Mekukemu i Mokumoku

Teraz bede obszukiwal wszystkie drzewa;]

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Suikoden
« Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 03, 2005, 08:05:48 pm »
Mukumuku ma jeszcze czterech kumpli... Mikumiku, Makumaku, Mekukemu i Mokumoku

Teraz bede obszukiwal wszystkie drzewa;]
Co do drzew to wole obsikiwać :D [no dobra nie ja mój pies] w kżdym razie tych pacjętów zdobywasz wędrując samotnie po drogach między miastami :>
]

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Suikoden
« Odpowiedź #45 dnia: Maja 10, 2006, 11:05:13 pm »
A ja właśnie..... hmm.... albo, zeby wyrazić się precyzyjneij, wczoraj skończyłem suikodena V. Gra w sumie fajna, trzeba przyznać. Co ciekawe, sam wątek fabularny zajmuje około 50 h (bez żadnego zbędnego chodzenia gdzie nie trzeba, zdobywania dodatkowych postaci i level up-owania - zawsze za pierwszym razem przechodzę grę skupiając się na głównym wątku) Graficznie fakt faktem nie przedstawia się najlepiej i na pewno nie wyciąga zbyt dużo z możliwości graficznym ps2. Fajna sprawa w sumie, że każda postać ma swój własny głos. Zajebiście mi się to podoba. No i fakt faktem, że niektórzy bohaterowie są jebnięci..... nadal mnie zadziwia jak można mieć w swojej drużynie bobra.....
Ale jak  już jestem przy głosach, to stwierdzić muszę, ze muzyka z kolei zajebiście mi się nie podoba. Jest raczej mdła moim zdaniem. Może nie tyle zła, co o prostu nie wpada szczególnie w ucho
System walki też nie jest jakoś specjalnie odkrywczy i innowacyjny ale można go zdzierżyć w sumie. Nie grałem w inne odsłony serii więc nie wiem do końca jak to się prezentowało wcześniej
No na koniec zakończenie..... Moim zdaniem  jedno z gorszych jakie widziałem.... No ale może ja tam się nie znam.....

You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Omega Weapon

• Soldier
Suikoden
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 13, 2006, 03:06:31 pm »
Widze ze na czasie nie jestem ja w 2 czesc zaczalem grac dopiero tydzien temu heheh i narazie w tym temacie to tyle moge powiedziec

No w tej chwili to juz moge co nieco powiedziec Jestem juz w Crom Vilagge Gra mi sie tak zajebiscie podoba ze odrazu po meczach o 21 (mistrzostwa Swiata) odrazu wlaczam psx i mloce dotad az mi oczy sie nie zamkna wstaje okolo 10 i znowu napierd...m do obiadu i tak w kolko z moich ulubionych postaci jakos malo uzywam tych miklotovow camusow shinow i takich z zasiegiem Short choc z tych mam w druzynie Flika zamiennie z Shiro jakos mi do gustu wilczek przypadl i Wakabe zajebiscie trzaska nozka pozatym jest Kazumi szybka jak "sam skurwysyn" reszta to Ellie Hero Nanami jakos lubie ja za ten moment co leci ratowac Hero  a oni leca po nia i bije starznikow konkretnie :D jeszcze spoko Humprey z gemem Warrior ma niezly Damage narazie mam oklo 60 lub 70 postaci nie rozkminilem neclorda jeszcze a nie ktore postacie tj Te w soth window i kuskus village nie chaca sie dolaczyc czy to dopiero po tym quescie bo niby gdzies wyczytalem ze po tym jak zajebiemy luce blighta przylaczyc mozna niezle postacie wlasnie w tych miastach jesli ktos moze poradzic dlazcego nie chca sie dolaczyc wiem, ze jest kilka wymiataczy niezlych ale najbardziej interesuja mnie szybkie postacie takie jak nanami kasumi shiro wiec moze ktos cos poradzi :D ponadto w kolejce czekaja FF6 CT i Saga Frontier 2 zaczeta juz przed tym jak se skminilem Suikodena ale barzdiej mnie wciagnal a co do star Ocean widzielem tak jakies wypowiedzi na temat tej gry powiem ze ja ukonczylem i podobala mi sie bardzo to na tyle :spoko:
« Ostatnia zmiana: Czerwca 13, 2006, 10:11:25 pm wysłana przez White_wizard »

Offline Draque

• Soldier
Suikoden
« Odpowiedź #47 dnia: Lipca 25, 2006, 07:05:49 pm »
Witam!! Suikoden II jest świetny, polecam wszystkim niezdecydowanym  ;) Pierwszy raz zagrałem w tą gierkę u kuzyna na PSX (nie miałem jeszcze swojego sprzętu). Gra urzekła mnie niesamowitą fabułą, przy której czułem się jakbym oglądał dobry film. Teraz pstanowiłem wrócić do Suikodena u siebie. Gram na PC przez emulator :P Miło jest przypomniec sobie jak to było 6 lat temu.
Mam tylko jedno pytanko: jestem przed walką z Lucą i chcę sobie usprawnić 18 postaci do stworzenia 3 grup, przez nabijanie doświadczenia (z tego co pamiętam Luca Blight to najtrudniejszy z bossów). Niestety po odwiedzinach u prezydenta Gregminster wszystkie miasta są pod okupacją wrogich wojsk i nie mam szans dostać się na tereny z silniejszymi potworami gdzie doświadczenie przybywa szybciej. Jedynym sposobem jest teleport przez Viki ale jak potem wrócić spowrotem do zamku?? Z tego co wiem do tego służył Blinking Mirror który otrzymałem w Gregminster, ale jak z niego korzystać?? Pojawiło się tylko wielkie lustro w zamku przy Viki ale co dalej?? Jak spowrotem przenieść się do mojego zamczyska?? Baaardzo proszę weteranów tej gry o pomoc. Z góry dzięki!!

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Suikoden
« Odpowiedź #48 dnia: Lipca 25, 2006, 07:28:38 pm »
Jedynym sposobem jest teleport przez Viki ale jak potem wrócić spowrotem do zamku?? Z tego co wiem do tego służył Blinking Mirror który otrzymałem w Gregminster, ale jak z niego korzystać?? Pojawiło się tylko wielkie lustro w zamku przy Viki ale co dalej?? Jak spowrotem przenieść się do mojego zamczyska??

No poprostu wchodzisz do menu, bierzesz Blinking Mirror i go używasz. Powinieneś je mieć u kogoś założone.

A Luca Blight nie był taki straszny wcale. Ja go na luzie pokonałem.

Offline Draque

• Soldier
Suikoden
« Odpowiedź #49 dnia: Lipca 26, 2006, 10:09:31 am »
W tym właśnie problem że w menu nie mam takiego przedmiotu... Po rozmowie z Lepantem w Gregminster pojawiło się jedynie duże zwierciadło na zamku przy Viki ale w ekwipunku nie mam nic co mogłoby mnie przenieść "do domu"...  :(

A Luca Blight nie był taki straszny wcale. Ja go na luzie pokonałem.

Ja pamiętam że u kuzyna to męczyliśmy się z nim przez kilka godzin. Już ta dwugłowa besta na końcu gry sprawiła nam mniej problemów. Dlatego chciałem trochę rozwinąć bohaterów, założyć im jakieś konkretne runy, kupić dobre uzbrojenie ochronne i podnieść levele broni. Najlepsze tereny do nabijania doświadczenia to w mojej sytuacji lasy prowadzące do Gregminster. Tylko że nie mogę właśnie wrócić do zamku...

PS. JUŻ NIEAKTUALNE - Blinking mirror odnaleziony i Luca pokonany :D
« Ostatnia zmiana: Lipca 29, 2006, 09:17:24 pm wysłana przez Draque »

Offline Vivi The Black Mage

• Berserker
  • Vivi93
    • http://vivi-the-black-mage.blog.onet.pl/
Suikoden
« Odpowiedź #50 dnia: Września 26, 2006, 06:08:34 pm »
Suikoden 1 i 2,jedne z moich ulubionych gier,ale wolę 2.Plusy i minusy dwójki:
+fabuła
+dobra grafika(niektórym nie przypadła do gustu 2D,ale mi się podoba)
+ilość postaci O_o (w obydwu miałem wszystkie postacie)
+wojny
+1 na 1
+zamek
+konkursy kucharskie

-długość
-jeden z niewielu minusów,ale najważniejszy:poziom trudności-gra jest zbyt prosta,ale nie można mieć wszystkiego
 :(
Ocena:-cel.
« Ostatnia zmiana: Września 26, 2006, 06:09:02 pm wysłana przez Vivi The Black Mage »

Join The Naruto Online Multiplayer Game Naruto - Arena.com

Offline Jecht

• Soldier
    • http://jeszcze nie mam
Suikoden
« Odpowiedź #51 dnia: Października 16, 2006, 03:12:36 pm »
Suikoden 1 i 2,jedne z moich ulubionych gier,ale wolę 2.Plusy i minusy dwójki:
+fabuła
+dobra grafika(niektórym nie przypadła do gustu 2D,ale mi się podoba)
+ilość postaci blink.gif (w obydwu miałem wszystkie postacie)
+wojny
+1 na 1
+zamek
+konkursy kucharskie

-długość
-jeden z niewielu minusów,ale najważniejszy:poziom trudności-gra jest zbyt prosta,ale nie można mieć wszystkiego
sad.gif
Ocena:-cel.

No co do długosći to trzeba pamiętać że jak na tamte czasy była to gra dość długa, więc tu nie ma się czego dziwić że teraz wychodzą jeszcze dłuższe.A coś mi się wydaje ze przez ostatnie czasy jRPGi są coraz łatwiejsze od tych starszych(ale to chyba już kazdy wie :P )

• Berserker
  • Vivi93
Suikoden
« Odpowiedź #52 dnia: Listopada 11, 2006, 10:49:29 pm »
Faktycznie,gra nie jest aż tak krotka,ale nie jest zbytnio trudna :(  

Offline Agrias

• Daredevil
  • **
  • Our lives are as fleeting as a dream.
Suikoden
« Odpowiedź #53 dnia: Listopada 17, 2006, 11:01:53 pm »
Dla mnie ta gra jest wypas . Nie wiem dlazcego ,ni to piekne graficznie ,ale fajna fabula wszystko ratuje

• Berserker
  • Vivi93
Suikoden
« Odpowiedź #54 dnia: Listopada 18, 2006, 06:09:07 pm »
Dla mnie ta gra jest wypas . Nie wiem dlazcego ,ni to piekne graficznie ,ale fajna fabula wszystko ratuje
Fabuła i ilość postaci to napewno największe atrybuty tej gry.

Offline Agrias

• Daredevil
  • **
  • Our lives are as fleeting as a dream.
Suikoden
« Odpowiedź #55 dnia: Listopada 18, 2006, 06:31:56 pm »
QUOTE (Agrias5864 @ 17.11.2006, 23:01:53)

A także to że każda postać coś wnosi do gry

• Berserker
  • Vivi93
Suikoden
« Odpowiedź #56 dnia: Listopada 21, 2006, 10:53:54 pm »
A tak wogole zdobył ktoś z was wszystkie wiewiórki,mi sie to udało po "niezłych nerwach" spędzonych nad gra(nie wiedziałem jak to napisac).
Mi sie cos dziwnego stało,zdobył L.C.Chan i on był na 99lvl. :ke?:
Miały tak jeszcze kilka osoby,to nie jest joke.

Offline Grisznak

• Adventurer
  • *
    • http://
Suikoden
« Odpowiedź #57 dnia: Grudnia 13, 2006, 08:33:32 pm »
QUOTE (Agrias5864 @ 17.11.2006, 23:01:53)

A także to że każda postać coś wnosi do gry
No właśnie, tu jest problem. Bo teoretycznie tak jest, ale właściwie w Suikodenach I-IV tylko część (jakieś 25%) postaci coś wnosiło do fabuły, reszta stanowiła dodatki, których rola ograniczała się do krótkich questów i na tym ich rola sie kończyła. Mi osobiście brakowało zarysowania realcji między tak liczną grupą - to akurat drobny minus Suikodenów. Mam nadzieję, że w V to rozwinięto....

• Berserker
  • Vivi93
Odp: Suikoden
« Odpowiedź #58 dnia: Grudnia 16, 2006, 07:15:51 pm »
Jest ktoś mocny i mial 99lvl???

Offline nak

• Soldier
Odp: Suikoden
« Odpowiedź #59 dnia: Lutego 19, 2007, 01:36:48 pm »
No dobra... to teraz ja... xd
Cóż, długo w Suikodena [dwójkę, bo jedynki na oczy nie widziałam] nie pograłam.
Dlaczego? :]
To proste, zacięłam się w tym labiryncie wrednym :F
Później już nie chciało mi się do tego wracać... ^^'
Nanami rlz xD