No cóż, obecnie mam ferie i zamowiłem S5 oraz S4 n allegro. Więc odpalilem "5" i na poczatku to raczej amnło grałem, ale jak pograłem troche dłużej to po prostu teeraz przestać nei mogę, po prostu super gra. Ciagle maniacze. Gra jest wspaniała piękna grafika i rozbudowana fabuła oraz poziom trudnośći troche podwyższony w porównaniu do część z "szaraka". Na razie jestem w momencie zdobycia Dawn Rune. Podoba mi sie też, zę wprowadzili skille oraz magia troche zmieniona, pozatym można zmieniać formacje co jest dużym plusem. Walki są dobre, chociaż wolałem te z "2". Postacie też przypadli mi do gustu szczególnei Kyle, lecz mam zastrzeżenie do naszego "Hero" bo wygląda troche jak baba. Następnie po prostu podziwiam Konami za to jak oni świetnei wplotli postać Georga i innych. Już w S2 było napisane, zę był w Falenie był ryczerzem i żę zamordował Królową. Dla zainteresowanych to neich idą do Richmonda i odkryja zagadki Georga albo niech wejdą na gamefaq. S4 wlącyzłem tylko żeby sprawdzić czy działa. Jak skończe S5 to zabiore sie za S4. A co do mojej oceny to S5 nawet bije na głowe S2, juz mi sie bardziej podoba a jeszcze zamku nie zdobyłem. A i jeszcze, czy ktos mógłby rozwinąć skróty, któe mamy w statsach, wiem że tam jest wind, water, fire, lighting ale reszty nie wiem.