Autor Wątek: Konsole VS PC! Rozpocznijmy sieke!;P  (Przeczytany 50376 razy)

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Konsole VS PC! Rozpocznijmy sieke!;P
« Odpowiedź #80 dnia: Marca 15, 2004, 04:46:38 pm »
też bym chciał oszczędzać tylko trzy ,miesiące na konsole.....
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #81 dnia: Marca 15, 2004, 04:51:48 pm »
hehehe to wstawaj w niedziele o 3 i jedź 200 km :D
]

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
« Odpowiedź #82 dnia: Marca 15, 2004, 10:46:48 pm »
Po co oszczędzać na konsolę... No chyba, że ktoś nie lubi PC. Ale za co PC nie można lubić?
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #83 dnia: Marca 15, 2004, 11:08:29 pm »
Ja nie rozumiem jak można NIE chcieć konsoli będąc zapalonym graczem?

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #84 dnia: Marca 15, 2004, 11:47:30 pm »
To zrozum że PC też kosztuje a to to jest zastare( zresztą sam wiesz masz w końcu te skarbonke bez dna) a to to dokupić itp...
]

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #85 dnia: Marca 16, 2004, 07:08:12 am »
Ja właśnie zamiast upgrejdu kompa wybrałem ps2, moim zdaniem inwestycja lepsza, a kompa teraz powoli ulepszam(jeszcze tylko ram, twardziel i nagrywarka DVD:))

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #86 dnia: Marca 16, 2004, 07:54:46 am »
Ale za co PC nie można lubić
sa takie zeczy np. w niektore gry zle sie gra (ja osobiscie uwielbiam kompa ale to tylko przyklad[a uwielbiam za rollerka na myszce]).

zapalony gracz niekoniedcznoie musi eRPeGowcem, a niektore fajne gry na kompa niestety nie ukazuja sie na platformach

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #87 dnia: Marca 16, 2004, 08:27:00 am »
no wiecie.... PC jest dobre, funkcjonaln, nie wyobrażam sobie gier strategicznych bez PC, no ale troche trzeba za dużo inwestować w krótkim czasie. No a jak kupisz sobie konsole, to z ładnych kilka lat dopiero będziesz musiał kupić sobie następną, za ułamek ceny komputera
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #88 dnia: Marca 16, 2004, 03:03:57 pm »
nie przesadzajmy ze za taki ułamek... za to co bym teraz w ps2 i memorke + przeróbka włożył... qpił bym już płyte główną i procka( nie mówimy tu oczywiście o Prescotach ale takiego Nrthwooda można już znaleść za 500 zł...) a też wystarczy mi na dwa 3 lata... analogiczna sytuacja do konsoli...
]

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #89 dnia: Marca 16, 2004, 05:18:17 pm »
no ale konsole kupujesz raz na 5 lat, a żeby ci coś chodziło na kompie musisz go ulepszać średnio co rok

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #90 dnia: Marca 16, 2004, 05:24:50 pm »
To zależy od gustu - ja do swojego 3-latka dokupiłem tylko 128 ramu, by filmy na DivXach mi się nie cięły. Jak chcę pograć, to jednak wolę konsolę. A do Starcrafta, Baldurs Gate i Fallouta mój trzylatek starczy.I do emulacji też(starczy).
Kame Hame Ha

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #91 dnia: Marca 16, 2004, 05:33:19 pm »
pewnie tak no ale jakiegoś nowego np. Prince of Persia na trzylatku nie odpalisz....

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #92 dnia: Marca 16, 2004, 05:38:18 pm »
Na trzylatku nie, na konsoli owszem. Problem z głowy. Większość gier ma teraz status multiplatformowy. Dwa lata temu wsecz w życiu bym nie pomyślał że SilentHill wyjdzie na PieCa a wyszedł...
Kame Hame Ha

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #93 dnia: Marca 16, 2004, 05:52:38 pm »
hohohoho zależy na jakim 3 latku na moim działą nie na full detalach ale na średnich i się nie haczy tak samo blood rayne...(ale morrowind ciągle tak :( ) no ale co zrobić jak już raz zainwestowałem w pieca to ciągne ten biznes :( ale myśle że jak już za rok matura ;) to później studia i jakaś praca na pół etatu to sie zacznie, narazie pracować moge tylko w weekendy...
]

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #94 dnia: Marca 16, 2004, 07:49:56 pm »
też bym chciał zainwestować w PeCeta, ale nie da rady.......brak szmalu = brak kompa.....

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #95 dnia: Kwietnia 14, 2004, 10:35:14 am »

zapalony gracz niekoniedcznoie musi eRPeGowcem, a niektore fajne gry na kompa niestety nie ukazuja sie na platformach
Nie rozumie? :blink:  :alien:  Przeciez na konsole nie tylko RPGi sa! Hezus przeciez na konsole masz kazdy gatunek wlasnie i dlatego zapalony gracz powinien chciec konsole! O to chodzilo! Chcesz RPG,Sportowki,Platformowki,Racery, FPP,TPP, logiczne i czego tam jeszcze to wszystko jest na konsolach nie ma strategi ale w startegie to sie gra na kompie, na konsolach masz o wiele bardziej rozszezony wybor gatunku gier jaki lubisz niz na PC i dlatego wlasnie trudno zrozumiec jak zapalony gracz moze niechciec konsoli :!:  

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
« Odpowiedź #96 dnia: Kwietnia 14, 2004, 10:51:35 am »
Chcesz RPG,Sportowki,Platformowki,Racery, FPP,TPP, logiczne i czego tam jeszcze to wszystko jest na konsolach nie ma strategi ale w startegie to sie gra na kompie

RPG na PC-sa (i to pelno)...sportowe-tez sa...platformowki-cos sie znajdzie), racery-nie lubie, ale sa...FPP-no tego to jest raczej wiecej niz na konsolach...TPP-tez sa, a jak...logiczne-nie ma problemu...porownanie jak najbardziej bledne...PC nie jest taki ubogi w gry jak sie wydaje...co chciania/niechciania PS2 :lol:, to czasami nie jest to kwestia checi, tylko kasy...

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #97 dnia: Kwietnia 14, 2004, 11:27:41 am »
Wiem ze sa ale w mniejszych ilosciach! RPG-i tak ofkoz pelno ich na PC tyle co JRPGow na konsole; FPP-y wiecej ich na PC choc i tak jush nie tak wiele wiecej bo na konsole tesh ich teraz pelno; Strategie-wiadomo pelno ich na PC na konsole malo
Ale teraz tak TPP-o wiele wiecej na Konsole, Sportowki-tak samo,Platformery,Racery ogolnie o wiele wiecej gir jest na konsole i nie ma sie co klcic
PC to przede wszystkimn FPP i strategie i RPGi amerykanskie czy inne tam niewiem jak je okreslic
Te bardziej znane firmy twoza na konsole dlatego na konsolach jest wiecej gier:
Sega,Nintendo,Sony,Konami,Square,Capcom,Namco, UbiSoft,EA,Microsoft, Rare,Tecmo,Rockstar,Activision i wiele innych
NaPC te bardziej znane firmy to:Konami(ostatnio cos ich przywialo na PC :blink: ), UbiSoft,Microsoft,Blizzard(coc Blizard ostatnio na konsole sie przymiezyl takze),Rockstar

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline FaLa

• Knight
« Odpowiedź #98 dnia: Kwietnia 14, 2004, 12:21:09 pm »
Activision, EA tez na PC tez takie firmy jak Topware, LucasArts, wiec nie jest tak zle Gipsi  ;) z gatunkami gier konsola miazdzy PC tylko jrpg i z arcadowkami reszta albo jest wyrownana albo przegrywa :P... jeszcze byl zapomial o firmie Sierra ktora stowrzyla mojego kochanego Halfa :lol:  

RPGi amerykanskie czy inne tam niewiem jak je okreslic
chodzilo Ci o cRPG ?  
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2004, 12:25:59 pm wysłana przez FaLa »
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #99 dnia: Kwietnia 14, 2004, 12:36:46 pm »
No tak wiem ze EA i Activisions wydaje na to i na to gierce...zapomnialo mi sie napisac poprostu :lol:  Ale Activisions jakos tak wydaje gry z "lekkim" opoznieniem wogole niekiedy jest tak ze gdy na PC zagosci jakas czesc gry to na konsole wyhodzi kolejna jush np.Collin,TonyHawk oczywiscie tak niezdaza sie za czesto ale tak sie dzieje...chociaz jak pomysle to pewnie na odwrot tesh tak jest wiec niepotrzebnie sie spinam :D

Tak chodzilo mi o cRPG-dziex FaLa...snofff mi sie zapomnialo :P