Autor Wątek: Konsole VS PC! Rozpocznijmy sieke!;P  (Przeczytany 50360 razy)

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Konsole VS PC! Rozpocznijmy sieke!;P
« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 18, 2004, 07:28:41 pm »
Na szczęście komputery są tylko jedne...(chodzi mi o gry,nie o firmy procków itd.)

A co z Macami?  :wink:
/joke mode off/

Cała ta kłutnia jest bez ładu i składu, a już na pewno bez sensu. Fpp, crpg, rts i usługi \"pozagrowe\" są dla kompów, a wszelkie inne gry dla konsol i koniec kropka. Mniemam że i tak większość z nas ma i kompa(to oczywiste :D ) i jakąś konsole, bo do tej pory wydawało mi się że na tym forum sami zatwardziali konsolowcy siedzą :P                            

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 19, 2004, 12:14:30 am »
ups no cóż ja np. nie mam konsoli :D (ale miałem i mam całkiem długi konsolowy starz :D bodaj 7 lat :D )                            
]

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 19, 2004, 12:55:12 am »
Ja jedyną konsolę jaką miałem i mam to Pegasus :D . Więc należe do mniejszości 8). Co więcej na PSX grałem tylko ze dwa razy u kumpla (zrezygnowałem gdy mnie rozkładał na kolejnej nawalance)                            

Offline Mortus

• Wanderer
    • http://
« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 19, 2004, 07:17:08 am »
Więc należe do mniejszości
Wygląda na to że ja też :-) Jak tak dalej pójdzie, to mniejszość może stać się większością :D                            
Mortus łoz hir
"Lepiej jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości" - by unknown artist

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 19, 2004, 10:10:59 am »

Cała ta kłutnia jest bez ładu i składu, a już na pewno bez sensu.

Po Pierwsze to to nie jest klutnia tylko, wymiana zdan badz dyskusja,jak mi wyjasnil FaLa! :D

Po drugie FPP nie jest tylko dla PC owszem gra sie na nim wygodniej w te gry,ale na kosole tez mamy myszke i klawiature a takze i dostep do internetu(ze tylko wspomne o XBoxowym Live\'ie) a to ze wnaszym kraju niestac za duzo osob na te rarytasy to jush inna sprawa. Do tego jakos sobien nie moge przypomniec ostatnimi czasy jakiegos glosnego FPP\'a ktory wyszedl na PC (oproocz Halo ktoory na XBoxa juz ponad 2 lata jest) a na konsole byl ostatnio Time Spliters2 (swietna gra niewiecie czy wyszla na PC?) i wiele innych dobrych FPP a w drodze  sa juz mega Hity Halo2 i Kill.Zone od Sony!!
P.S. Jesli jestesmy w temacie FPP to czy na PC wyszedl juz Painkiller Adriana Chmielaza?                            

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Volrath

• Daredevil
  • **
    • http://www.dbgpbem.prv.pl
« Odpowiedź #45 dnia: Lutego 20, 2004, 11:01:39 am »
Widziałem i IMHO generalnie jest raczej słaby.

Sam nie gram za bardzo w FPS... ale choćby taki Call of Duty, znacznie głośniejszy niż choćby Halo, które może i \'głośne\' było - ale tylko na XBoxa...

Stara zasada: Nie wiesz-nie mów.                            
Aeris: I want to meet you.
Cloud: But I\'m right here.
Aeris: I know, I know what I really mean is, I want to meet...you.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #46 dnia: Lutego 20, 2004, 01:17:45 pm »

Stara zasada: Nie wiesz-nie mów.

O co ci chodzilo bo nie zrozumialem :roll:

Halo bylo glosne na XBoxa bo na PC wyszlo 2 lata poozniej wiec wtedy to jush jest kapa(ale PeCetowcy i tak sikali z zazdrosci ze Microsoft nie wydaje gry na PC wiec wsrod uzytkownikow kompow tesh bylo o Halo glosno)! W przeciagu 2 lat gra sie mocno starzeje! A itak Halo sie dobrze sprzedalo! To samo mogeo powiedziec o Call of Duty ze glosno onim tylko na PC (bo na konsole nie wyszedl) ale to ze jest o nim glosno tylko na jednej platformie to nieznaczy ze gra jest slaba :!:                            

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Volrath

• Daredevil
  • **
    • http://www.dbgpbem.prv.pl
« Odpowiedź #47 dnia: Lutego 20, 2004, 02:25:29 pm »
Tak, ale ty mówisz, że jedyną w ostatnim czasie głośną grą FPS na PC było Halo:

nie moge przypomniec ostatnimi czasy jakiegos glosnego FPP\'a ktory wyszedl na PC (oproocz Halo ktoory na XBoxa juz ponad 2 lata jest)

Co jest istnym debilizmem, stąd: nie wiesz - nie mów, bo możesz zrobić z siebie pośmiewisko                            
Aeris: I want to meet you.
Cloud: But I\'m right here.
Aeris: I know, I know what I really mean is, I want to meet...you.

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #48 dnia: Lutego 24, 2004, 08:16:15 am »
oki to i ja sie wypowiem widze ze sie niezle temat rozwinal tydzien i juz 3 strony :D no wiec: pc i konsole stawiam na rowni. plusy konsoli: dobre gry, swietna grafa, nie ma wirusow, nie trzeba dokupywac komponentow, gry sie nie tna. plusy kompa - cos co niweluje wszystkie plusy konsol, chociaz na nich tez wystepuje ale w polsce to rzadkosc - INTERNET. dlatego stawiam wszystko na rowni ale staram sie nie porownywac bo sam mam 2 piece i ps2 i dobrze jest. dziekuje za uwage :P                            
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
« Odpowiedź #49 dnia: Lutego 24, 2004, 06:22:26 pm »
przypomina mi to sytuacje z tematu \"KoRn czy SOAD\"...pozwole sobie tu przytoczyc fragment wypowiedz Morchola:

\"... To tak jak dyskutować o wyższości truskawek nad poziomkami - kwestia gustu i tyle ...\"

kazda platforma bedzie miala swoich zwolennikow i przeciwnikow...ja jestem fanem PC, bo tylko jego posiadam, ale zaczynam sie zastanawiac czy nie sprawic sobie PS2...cos tam sie we mnie w srodku ruszylo :D                            

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #50 dnia: Lutego 24, 2004, 10:36:18 pm »
Tak, ale ty mówisz, że jedyną w ostatnim czasie głośną grą FPS na PC było Halo:

nie moge przypomniec ostatnimi czasy jakiegos glosnego FPP\'a ktory wyszedl na PC (oproocz Halo ktoory na XBoxa juz ponad 2 lata jest)

Co jest istnym debilizmem, stąd: nie wiesz - nie mów, bo możesz zrobić z siebie pośmiewisko

Nom faqt moglem sie osmieszyc tylko ze ja powiedzialem ze ja ni moge sobie przypomniec a nie ze niebylo, bo ja na PC zbytnio niegram i mowilem ze sobie nieprzypominam!!
Ech niechce mi siegadac vo przed chwila moj Bayern stracil gloopio bramke :cry:  :cry: ! Ale faqt jest faqtem ze Halo raczej bylo glosniejszze od Call of Duty (ech dalej bede przy swoim obstawal)                            

Offline lateralus

• Soldier
    • http://www.maynard.er.pl
« Odpowiedź #51 dnia: Marca 08, 2004, 04:27:32 pm »
po co sieka...>?
kompy do pracy, net, filmow itp...
konsole do gier i juz...
ja niewidze potrzeby aby toczyc straszne spory...                            
and you will come to find...

that we are all one mind...

so let the light touch you...

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
« Odpowiedź #52 dnia: Marca 08, 2004, 04:33:27 pm »
lateralus: Właśnie wypisałeś mi to z klawiatury :D Dodam jeszcze, że na PC też można grać, a że konsole do gier to nie tylko, ale także do filmów Defałde i Muzyki :D                            
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Dark M

• General
« Odpowiedź #53 dnia: Marca 08, 2004, 06:40:40 pm »
i właśnie tu siedzi djabeł...                            

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline lateralus

• Soldier
    • http://www.maynard.er.pl
« Odpowiedź #54 dnia: Marca 09, 2004, 12:37:11 pm »
lateralus: Właśnie wypisałeś mi to z klawiatury :D Dodam jeszcze, że na PC też można grać, a że konsole do gier to nie tylko, ale także do filmów Defałde i Muzyki :D

wiem ze to prawda... znam mnostfo ludzi ktorzy twierdza ze to kompy wymiataja ale to ich sprawa ja mam swoje zdanie jak widze wiekszosc ludzi na tym forum...:) wiec jak powiedzialem... gry to gry a praca to praca...                            
and you will come to find...

that we are all one mind...

so let the light touch you...

Offline spike.spiegel

• Soldier
« Odpowiedź #55 dnia: Marca 14, 2004, 01:29:50 am »
jesli brac temat ogolnie to pc wygrywa, bo jest wielofunkcyjny, ale jesli chodzi o gry to... hmm... kwestia gustu!

porownujac same tytuly nie mozna wskazac zwyciezcy.... konsole - lepsze jrpgi, pc - rpgi typu baldur ( nie znam sie na tych nazwach typow gier )... pc ma lepsze fpsy i fpp... sportowe - te same i tu i tu... wyscigi - ps ma gran turismo itp. itd.

jedni wola konsolki, bo wlaczasz gre i smigasz, drudzy pc-ty, bo lubia ten dreszczyk, kiedy to windows sie zawiesi, albo gra nie zadziala... jedni wola konsolki, bo kupia taka i starczy na dlugo bez ulepszen, drudzy kupia pc-ta i beda go ulepszac co jakis czas, bo strasznie lubia grzebac...

tak wiec odpowiedz na to pytanie kazdy bedzie mial swoją...

(uff... ale sie rozpisalem, pewnie bez sensu wszsytko, ale co tam... )
see you space cowboy...

Offline FaLa

• Knight
« Odpowiedź #56 dnia: Marca 14, 2004, 11:17:44 am »
konsole wygrywaja z JRPG bo nie maja konkurencji bo na pieca bedziesz mial jrpg jak sobie z emulujesz  ;) bo oficzjalnie chyba nie wyszly zadne jrpg na PC  
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline spike.spiegel

• Soldier
« Odpowiedź #57 dnia: Marca 14, 2004, 12:38:13 pm »
wyszly, wyszly... FF7, FF8 to co?? i FFXI i grandia i breath of fire trójka czy czwórka tez na pieca jest... ale masz racje, piece nie maja szans w tej dziedzinie, bo square enix nie widzi w nas zysku  :angry:  
see you space cowboy...

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #58 dnia: Marca 14, 2004, 07:18:08 pm »
tak faktycznie to komputery są bardziej wszechstronne, a konsole mają lepsze gry...... szkoda, że większość jRPG nie wuyszła na komputer.....
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #59 dnia: Marca 14, 2004, 07:20:13 pm »
No to właśnie na konsolach dorobił się Square... ale myśle że zmienią swoją politkę bo coraz więcej graczy posiada to i to więc może ;) pomyślą i o tych co musieli się na jedno przesiąść (sob :( )
« Ostatnia zmiana: Marca 14, 2004, 07:20:51 pm wysłana przez De6v6il6 »
]