Autor Wątek: Konsole VS PC! Rozpocznijmy sieke!;P  (Przeczytany 50369 razy)

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Konsole VS PC! Rozpocznijmy sieke!;P
« Odpowiedź #60 dnia: Marca 14, 2004, 07:22:29 pm »
może tak może nie.....no ale pomyślmy sobie, że nie jest to głupi pomysł. I graczom pasuje i sqare by zarobił (pomarzyć zawsze można)
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #61 dnia: Marca 14, 2004, 07:23:55 pm »
Właśnie brak zarobku na częściach 7 i 8 spowodował brak części 9 i 10 a square uznało że na grze online można zarobić wiec 11 zagościlo w naszych piecykach(ale nie w moim)
]

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #62 dnia: Marca 14, 2004, 07:29:01 pm »
no wiesz ja mam modem i procesor 400 Mhz więc u mnie też nie. Poza tym mało zarobili, bo zanim to wyszło na kompa to już każdy zdążył to przejść 10 razy na swoim PSX
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #63 dnia: Marca 14, 2004, 07:32:01 pm »
hehe widzisz ale Ci którzy mieli PSX byli pewni towaru a posiadacze piców od poczatku do końca uważali to za japoński shit (sorrki za wyrażenie) a przecież nie każdy zainwestuje 160zł(tyle kozstowało FFVIII w dniu premiery na pieca) w ciemno... a kto grał na piratach to inna sprawa... jeden z mankamentów piractwa :(
]

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #64 dnia: Marca 14, 2004, 07:34:50 pm »
no ale wiesz...... nie wiem co myśleli posiadacze pieców, ale wiem, że ja myślałbym że to gra warta świeczki....

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #65 dnia: Marca 14, 2004, 07:38:39 pm »
ale posiadałeś konsloe wiec nie jestes obiektywny... mało ludzi zainwestowałoby taka kwote nie znając piękna jRPGw czego świetnym przykładem był temat o Morrowindzie...Na pieca jRPG to towar deficytowy itak narazie pozostanie(zostaja nam tylko emulatory :( )
]

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #66 dnia: Marca 14, 2004, 07:43:41 pm »
może masz rację..... faktycznie to nie znam nikogo z mojego otoczenia, kto by nałogowo lubił jRPG (czy to znaczy, że jestem indywiduum :D), no ale tak bywa...możn tylko cicho zaszlochać.....

Offline Dark M

• General
    • http://
« Odpowiedź #67 dnia: Marca 14, 2004, 08:13:47 pm »
A niepomyślał nikt że square uważa PC za ... sprzęt do pracy nie do rozrywki, Napewno więcej ludzi ma PC niż konsole, ale tylko w Europie granie na PC jest tak popularne. Większość Japonskich firm nie widzi w PC rynku gier.  

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #68 dnia: Marca 14, 2004, 09:54:10 pm »
A to dlatego że chyba każdy japończyk lubiący grać ma konsole, bo ich na to stać i pc służą tylko do gier na multi, bo tam azjatów też zawsze pełno :)

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
« Odpowiedź #69 dnia: Marca 15, 2004, 11:29:44 am »
kazdego japonczyka stac na posiadanie kilku platform do gier + kompa...u nas wiekszosc osob moz ekupic tylko jedna rzecz i wiekszosc wybiera kompa, poniewaz jest bardziej uniwersalny ( gry, net)...choc nawet na forum sa osoby ktore posiadaja kompa i jakas konsole i nie narzekaja :lol: ...tez bym nie narzekal...

Offline FaLa

• Knight
« Odpowiedź #70 dnia: Marca 15, 2004, 12:35:39 pm »
w polsce juz tak jest i chyba w najblizszym czasie sie nie zmieni  ;) w polsce PC jest prawie w kazdym domu konsole sa traktowane jako dodatek  :D. Ale mozna namowic rodzine na konsole wytlumaczyc to faktem ze przydalo by sie w domu otwarzac DVD  :devil:    
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #71 dnia: Marca 15, 2004, 01:34:11 pm »
qurcze faktycznie to prawda.... kto w polsce może sobie kupić kilka platform..... a faktycznie w japonii to wszystkich stać na wszystko... i w tym momencie chce się emigrować na wschód.....

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #72 dnia: Marca 15, 2004, 02:11:46 pm »
Ale mozna namowic rodzine na konsole wytlumaczyc to faktem ze przydalo by sie w domu otwarzac DVD
U mnie konsola pojawiła się właśnie pod tym pretekstem. Miałem tylko dylemat PS2 czy Xbox. Ostatecznie padło na Xkloca - ze względu na dysk twardy i możliwość zgrywania gier. Wstyd się przyznać, ale nigdy ne miałem własnego Pegazusa... to była konsola
Kame Hame Ha

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #73 dnia: Marca 15, 2004, 03:09:42 pm »
pegazus to była niegdyś najlepsza konsola na świecie.... ale czasy się zmieniają..... Wkażdym razie ludzie wolą sobie kupić odtwarzacz DVD niż konsole, a poza tym niektórzy kupują DVD do kompa, a później przeprowadzają kabelek do telewizora

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #74 dnia: Marca 15, 2004, 03:12:42 pm »
Przetłumacz mojej starej jak konsole sa funkcjonalne to pochyle czoła przed Tobą FaLa...
]

Offline Dark M

• General
    • http://
« Odpowiedź #75 dnia: Marca 15, 2004, 04:21:53 pm »
[...]wiekszosc wybiera kompa, poniewaz jest bardziej uniwersalny ( gry, net)...
dziwne te powodu uniwersalności...

PS: Ja nie musiałem tłumaczyć starej jak przydatna jest konsola, poprostu mam własny kapitał :shu:  :shu: .

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #76 dnia: Marca 15, 2004, 04:24:30 pm »
no i głównie kapitał jest powodem dla którego serfuje po necie na modemie...... na konsole też mnie nie stać....qrcze.....przerąbane....

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #77 dnia: Marca 15, 2004, 04:27:57 pm »
Mnie nie stac ani na next-gena ani na upragdy dla kompa ale ze wzgledu na neostrade wole kompa chociaz co do jRPG to psx jest lepszy

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: Marca 15, 2004, 04:35:31 pm »
Ale mozna namowic rodzine na konsole wytlumaczyc to faktem ze przydalo by sie w domu otwarzac DVD
U mnie to nie pójdzie ja juz mam DVD w kompie. :(  A i tak to by sssie nadawało tylko do grania wiec by sssobie znaleźli kolejny pretext do nażekania :unsure:  

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #79 dnia: Marca 15, 2004, 04:40:40 pm »
PS: Ja nie musiałem tłumaczyć starej jak przydatna jest konsola, poprostu mam własny kapitał :shu:  :shu: .
Ja swój utopiłem w pieca a na Ps2 musiałbym oszczędzać 3 miechy...
]