Autor Wątek: Konsole VS PC! Rozpocznijmy sieke!;P  (Przeczytany 50392 razy)

Offline Dark M

• General
    • http://
Konsole VS PC! Rozpocznijmy sieke!;P
« Odpowiedź #160 dnia: Czerwca 06, 2004, 11:38:16 pm »
za obraze gcka można łatwo dostać w pier.... konsola jak każda (o setki milionów razy lepsza od najlepszego PCta) specyficzna...? ja powiem że nie, spedziłem z Gackiem ok. 2 miesięcy... i stwierdzam że nieodbiega od swoich czarnych braci... hociaż najwięcej czasu spędziłem pży multiplatformowym SCku2(najgorsza z 3 wersji) ale sporo grałem też w pikmina, mariana kartw :P, no i oczywiście residenty,(dodam jeszcze blodroar( w gc wersji dodali pare hentaiowych bonusików :) )... i stwiedrdzam że niema tu nic specyficznego.... może to że większość gier jest bardziej pod młodszych....Bardziej  specyfikiem jest już Xbox tu gry są bardzo "PC" towe ale są wspaniałe wyjątki za które kochamy Xbila (Ninja Gaiden, doa3, PD:o ,SC2, otogi,...)

Btw: Ja pisałem 2 posty na tym forum (pżed wielkim czyszczeniem) z DCka... a z PS2 nienapisze bo narazie niemam NA...:P

ale naucz sie że konsole niepotżebują dodatkowych wabików, zastanów się kto by kupił PCta gdyby niemiał drukarki, internetu, skanera i innego stufa którego niema w europie do konsol ? a konsole niemuszą mieć tego bo są zwyczajnie lepsze, w tym do czego mają służyć niż PC.

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #161 dnia: Czerwca 06, 2004, 11:44:19 pm »
no bo najlepiej to mieć wszystkie 3 konsolki :D ach marzenia... chociaż na xboxie AŻ tak mi nie zależy jak na kostce, czy wcześniej na PS2  :wub:  

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #162 dnia: Czerwca 06, 2004, 11:46:25 pm »
mi tam wystarczy ps2 i pc w sumie ps2 i tak kupilem tylko dla ffX ale teraz odkrywam ze ps2 to nie tylko finale :devil:
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #163 dnia: Czerwca 06, 2004, 11:50:16 pm »
ale ja jestem bigamista z syndromem "daj mi palec - wezme ręke" :D
ja ps2 chciałem dla ffx i thug, reszta miała być tylko przyjemnym dodatkiem, a co z tego wyszło to widać(mało jest gier które mi się NIE podobają :D )

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #164 dnia: Czerwca 07, 2004, 12:05:20 am »
a ta ciekawe. Ja też kupiłem PS2 dla FFX. Ale numer. Trzech panów z takimi samymi aspiracjami ;) No ale w każdym razie gdyby FFX było na kompa, pewnie bym PS2 nie kupił i później bym żałował.
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #165 dnia: Czerwca 07, 2004, 12:09:23 am »
no wiesz jak sie jest takim maniakiem ff to sie wydale na samo ffX 600 zeta (btw: moj pierwszy oryginal jaki kupilem - oplacilo sie :D)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 07, 2004, 12:10:15 am wysłana przez Zell Dincht »
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #166 dnia: Czerwca 07, 2004, 12:12:01 am »
ale powiem wam jeszcze coś. Najbardziej mi się podoba w PS2 to, że nagrywane gry są na DVD i jest fajna zabawa, bo to co wchodziłoby na cztery płytki masz na jednej.  
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #167 dnia: Czerwca 07, 2004, 12:12:42 am »
600 zeta za jedną gre? O_o albo ci sie zly przycisk wcisnal, albo liczysz razem z konsolą(ale to chyba na allegro używana :P )

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #168 dnia: Czerwca 07, 2004, 12:14:08 am »
a sa nawet jeszcze wieksze dvd-ki a takie cos u pirata kosztuje tylko 2 lub 3 razy wiecej i w dodatku jest niepoucinane - czysty zysk
[edit]
morchol z konsola :D tzn dokladnie to 650 ale zaokraglilem zeby ladniej wygladalo :D a jest to konsola z memorka, 2 dual shockami, oryginalnymi gt3 i moh. czemu tak tanio? qmpel brachola ze studiow przetracil kase na akademik i kasy potrzebowal :D
« Ostatnia zmiana: Czerwca 07, 2004, 12:16:36 am wysłana przez Zell Dincht »

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #169 dnia: Lipca 05, 2004, 06:46:16 pm »
pamiętam spór Atari vs Commodore, potem Amiga vs PC i trwający do dziś PC vs Konsole

i niestety, pomimo mojej miłości i sentymentów związanych z Pecetami ogłaszam zwycięstwo konsol
dziś na pc wydaje się strasznie mało dobrych gier, każda nowa wymaga nowej karty graficznej, nowego procesora- czyli do każdej potrzebny jest nowy komputer- zaś konsola jest jedna i praktycznie nic nie trzeba dokupować, a gier wychodzi naprawde sporo i może nie trzymają one przez dłuższy czas [jak niegdysiejsze produkcje na pc] to zapewniają dobrą rozrywkę

kiedyśpc miał przewagę gdyż konsola była takim chwilowym rozrywaczem, na pc produkowoano mase gier o świetnej grywalności, jednka dziś gracze zamienili grywalnosć na nowinki graficzne i sami wbili pc-towi gwóźdź do powstającej trumny- pc umiera i będziemy tego świadkami
zaś konsole przeżywają rozkwit, zresztą nawet Giebill wielki ojciec windowsów przyczynia się do upadku PC tworząc Xboxa- zdrada?

ale pc ma jedną wielką przewagę której nie mają konsole- Internet, choć to już też jest wypierane i przestaje byćjego dziedziną  

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #170 dnia: Lipca 05, 2004, 07:02:56 pm »
A ja twierdze że zawsze będą działy gier w których pc będzie wiodło prym, chociażby cRPG czy H-games o których rozmawiam sobie z Chiefem w innym temacie, na konsole nie wychodzi tego tyle to raz dwa dostępne w języku japońskim, cRPG nie wychodzą praktycznie żadne godne uwagi...(swoją drogą ostatnio na pc też nie)
]

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #171 dnia: Lipca 06, 2004, 03:47:25 pm »
cRPG?? To chodzi o te dziwne dla mnie Baldurs gaty i inne jemu podobne produkcje produkowane przez ta sama firme co to ostatnio wychodzą czesto na konsole?? ...chyba z jedna miesięcznie wychodzi.. albo nawet i wiecej...

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #172 dnia: Lipca 06, 2004, 05:36:14 pm »
eee chyba przeginasz ?? ciekawe jeszcze jakiej jakości coś mi się nie chce wierzyć w to co piszesz... :/
]

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #173 dnia: Lipca 06, 2004, 07:03:15 pm »
Hmmm jak tak sprawdziłem kilka ostatnich N+ to naprawde przesadziłem :shu:  :P  Przez ostatnie kilka misiaęcy ukazało się: Baldurs Gate:Dark Alliance oraz jego kontynuacja; Champions of Norrath:The Realms of Everquest; Magic The Gathering:Battle ground; Dungeons & Dragons oprócz tego 3 jakies crapy co dostały oceny około 4 wiec nie chciało mi sie zapamiętywać tytułów... no i robia ostatnio gry cRPG-o podobne krore zwieraja troche ich elemtnow(przynajmniej dla mnie to tak wygląda) takie jajk Underworld czy Hunter:The Recko-cośtam :P (nie pamietam nazwy)... ale co ja się spinam jak i tak wiem to tylko z Neo+ (które kupuje z sentymentu ;(  :shaun: ) bo sam konsoli obecnej generacji nie mam ;(

Ale to są gry głównie na PC i ich spzedaż nigdy nieosiągnie na konsolach takiej sprzedaży jak FFy czy inne konsolowe hity pokroju MGS
« Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2004, 07:05:32 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
« Odpowiedź #174 dnia: Lipca 06, 2004, 07:54:36 pm »
Huh BG:DA z tego co widziałęm to nie bardzo mi przypominał cRPGa z chodziło gluwnie o chodzenie samemu i wyżynanie stworóków takie diablo tylko w lepszej grafice...
]

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #175 dnia: Lipca 06, 2004, 08:09:48 pm »
Heh to tak jak mówiłem sam do końca nie wiem co to to cRPG <_<  Te gry wszystie co napisałem to one takie diablowate są.. może poza everquest... ale ja się nie znam sorki :)  Nie mam się co kłócić tu od zawsze przyznaje racje że RTSy i inne te crPGi należa do PCtow.. ale mi to jakoś nie przeszkadza :)  

Offline Yoshi

• Soldier
« Odpowiedź #176 dnia: Sierpnia 01, 2004, 12:24:18 am »
Kiedyś byłem PSXmaniakiem i nienawidzilem PC. Ale kiedy sprzedali mi playstaka chodziłem do kumpli, pożyczalem nawet od kumpelki, aż po czasie bracholek namówił starszych na kupno Piecyka. Trudno stało się ...ale moi kumple, dawniej razem ze mną zakochani wyłącznie w PSX-ie również zakupili PeCety i.... staliśmy się "Piekarzami"... Jednak dla mnie PSX, PS2 RULES FOREVER!!! (aż po grób:))

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #177 dnia: Sierpnia 01, 2004, 12:51:16 am »
Taaa. granie na PC to zupełnie nie tan klimat... Nic nie zastąpi położenia się do łóżka w pokoju, gdzie telewizor daje jedyne światło i grać w np. Resident Evil.... to jest jazda... na kompie to nie to samo... w szczególności u mnie, gdzie trzeba regularnia napieprzać w obudowę, bo wiatraczek zaczął warczeć. PSX RULEZ!!, PSX FOREVER!!, PSX FOR PRESIDENT!!!!

Offline Dark M

• General
« Odpowiedź #178 dnia: Sierpnia 01, 2004, 12:56:58 am »
Ja też musze kopać w obudowe :D

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #179 dnia: Sierpnia 01, 2004, 01:03:00 am »
Ja też musze kopać w obudowe

Z konsolą co prawda też miałem kłopoty. Ciągle miała problemy z czytaniem płyt i musiałem ją ustawiać pod kątem 60*, odwóconą do góry nogami..... tylko wtedy laserowi udawało się czytać.... może to wina tego, że miałem tzw. przeróbkę na płyty pirackie..... ale i tak konsole rulz