Autor Wątek: Konsole VS PC! Rozpocznijmy sieke!;P  (Przeczytany 50389 razy)

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Konsole VS PC! Rozpocznijmy sieke!;P
« Odpowiedź #140 dnia: Czerwca 05, 2004, 05:10:57 pm »
to ja niepowiem lekoo jak Dark_M, tylko odkryje całą brutalną prawde: AAAAAA my(konsolowcy B) ) mamy za dużo dobrych gier, a przecież nie można bezprzerwy grać :P

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #141 dnia: Czerwca 05, 2004, 08:57:02 pm »
no dokladnie wiesz ile u mnie na polce czeka gier na przejscie? w ciula i jeszce troche :D  
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #142 dnia: Czerwca 06, 2004, 07:34:51 pm »
No i właśnie na tym cały dowcip polega, że gier na konsole (na kompa zresztą też) jest za dużo....... Tylko, że ja nie mam problemu z nadmiarem gier, bom jeszcze nie przerobił PS2 i co za tym idzie muszę troche odkładać na orginały ;)
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #143 dnia: Czerwca 06, 2004, 07:49:32 pm »
buuu laser mi padł już kompletnie(wcześniej tylko dvd nie czytał, a jeszcze wcześniej tylko verbatimów) ;( ;( ;(
Coż w tygodniu ide do serwisu, a potem rytualnie wypie***lam te jeb**e piraty i będe korzystać tylko z oryginałów. Przynajmniej będe miał większy "szacunek" do każdej gry i zanim uzbieram na kolejną, wycisne z poprzedniej maximum możliwości. I będe miał czyste sumienie :P

W_W dobra rada - nie przerabiaj - lepiej mieć jednego oryginała na półroku niż 10 piratów na tydzień ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2004, 07:50:59 pm wysłana przez Morchol »

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #144 dnia: Czerwca 06, 2004, 08:04:50 pm »
wiesz co Morchol. Nie będę przerabiał, bo u nas takie przekręty idą, że szkoda gadać. Jednemu przygłupowi nawet wcisnęli nie jego, nowego PS2, tylko jakiegoś starego, a gościu się nie skapnął :D Tacy ludzie mnie rozbrajają. Ale ja szanuję pracę twórców i kupuje orginały ;)
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #145 dnia: Czerwca 06, 2004, 08:16:46 pm »
Wee to jest nas już dwóch "paladynów" i obrońców prawa ;) ktoś jeszcze? :>

fuuu ale offtopic :P

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
« Odpowiedź #146 dnia: Czerwca 06, 2004, 08:20:06 pm »
Teoretycznie na konsole też będzie można grać we wszystkie gry....ale poco to komu? konsole niepotżebują "kraść" (emulować) gier od innych bo mają swoje gry które w zupełności wystarzają(lekko mówiąc)
Dla mnie to za mało: gry z jednej konsoli. Chociarz, że najwięcej moich ulubionych gier jest na PS2 to jednak i tak wolałbym niektóre gry z innej konsoli (Soul Calibur 2, Steel Battalion, Starfox, Sonic Adventure 2).

A jak upierajasz sie ze na PC mozesz grac we wszystko to tak samo i ja moge sie upierac ze na konsoli moge robic wszystko... bo wydrukowac cos tam tesz sobie moge przez ps2, na necie tesz pochodzic, w emulatory tesz pograc...
Czekam na pierwsze efekty twojej wypowiedzi. Drukarka do PS2, a to ciekawe, a internet, to wejdz na SZ za pomocą PS2 i napisz jakiś post (liczę na twoją uczciwość ;) ).

tylko prawda jest tak ze nikt tego nierobi... na konsoli sie gra i oglada filmy...zadziej chodzi po necie... a na pc sie pracuje, oglada filmy i chodzi po necie
I właśnie dlatego PC jest lepsze od konsol.

szczerze to na pcta nie ma nowych dobrych gier nie-konwersji z innych platform...aha gp kup sobie konsole to zobaczymy co bedziesz spiewal. ja mialem na poczatku pcta i sie smialem z qmpli ze oni na ps2 jada. teraz mam ps2 i sie smieje z pctowcow ze takie cienkie gierki maja. dopiero jesli bedziesz mial obydwie rzeczy to mozesz je porownywac bo inaczej to wiadomo za czym bedziesz...
Miałem SNESa (moja siostra miała) i póki nie odkryłem potencjału w PC to grałem w gry na tą konsolę, a gier było duzo. Co do konwersji o powiem ci tak, że najpierw robią gry na konsole z kiepską grafiką i dźwiękiem, a potem to wszystko ulepszają i dlatego gry wychodzą później a konsolowi fani nazywają to konwersjami.

BTW De6v6il6: Punkt widzenia zależy od wykorzystania. Nie chce tu nikogo obrażać ale większość osób kupuje kosole bo PC nie umieją wykorzystać :P
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #147 dnia: Czerwca 06, 2004, 08:23:38 pm »
co masz na mysli pod nie umieja wykorzystywac??? wypraszam sobie!!!! a snesa nie porownoj do pcta bo wiadomo kto wygra :D chyba ze porownojesz snesa i sredniego komputera z tamtych czasow to bede za snesem (lepsze gierki)
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #148 dnia: Czerwca 06, 2004, 08:31:08 pm »
ale GamePlay pominąłeś jedną rzecz. Nie wspomniałeś o tym, co ja napisałem wcześniej. A mianowicie jeśli wydasz na PC 2500pln (z pełnym wyposażeniem 5500pln), to za 2 lata nic ci nie będzie dziłać. Kupe będziesz miał i nowy komputer będziesz musiał kupić. Konsola za 2500 ( z pełnym wyposażeniem 3500) starczy ci na 6 lat bez zmiany niczeg, albo nawet na dłużej.  

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #149 dnia: Czerwca 06, 2004, 08:35:12 pm »
niektóre gry z innej konsoli (Soul Calibur 2

poczekaj poczekaj, jeśli SC2 nie ma na PS2 to w co ja gram(grałem)? :lol:

I właśnie dlatego PC jest lepsze od konsol.

qrwa GP ile można wkółko to samo??!! KONSOLA SŁUŻY DO GIER/FILMÓW DVD, TO ŻĘ NIE DA SIĘ NA NIEJ DRUKOWAĆ ITP. TO NIE JEST JEJ WADA, OD TEGO JEST QRWA KOMP!!!!(sorry troche mnie poniosło ;) )
Miałem SNESa (moja siostra miała) i póki nie odkryłem potencjału w PC to grałem w gry na tą konsolę, a gier było duzo. Co do konwersji o powiem ci tak, że najpierw robią gry na konsole z kiepską grafiką i dźwiękiem, a potem to wszystko ulepszają i dlatego gry wychodzą później a konsolowi fani nazywają to konwersjami.

BTW De6v6il6: Punkt widzenia zależy od wykorzystania. Nie chce tu nikogo obrażać ale większość osób kupuje kosole bo PC nie umieją wykorzystać 

noo nie tyle bzdur w tak krótkim tekście? bijesz rekordy ;)

1. nie porównój SNES-a do PS2 bo ci bozia rączki upie**oli ;) (chociąż SNES i tak jest lepszy od kompa(JEŚLI CHODZI O GRY, TAK WIEM ŻE NIE POTRAFI ON DRUKOWAĆ ANI CHODZIĆ PO NECIE :P ))
2.Z tymi konwersjami to nawet nie zaczynam komentować, ja jush na Ciebie chłopie siły nie mam ;)
3.ludzie kupują konsole bo stwierdzają że komp jest zbyt ubogi w kwesti gier i używają go dalej do pracy(bo w tym  komp JEST lepszy)Nie znam NIKOGO kto kupiłby konsole nie mając kompa, a gdybym kogoś takiego poznał to bym mu musiał na dzieńdobry powiedzieć że jest debilem :P

Jak już ktoś mówił, nieprzyznasz nam napewno racji, dopóki swojego nextgena nie posiądziesz - tak już jest, każdy z nas zanim miał konsole pisał tak samo jak ty :) jak to się mówi - punkt widzenia się zmienia zależnie od miejsca siedzenia :D

EDIT
łoł 2 osoby zdążyły już posty napisać, w czasie jak ja swojego pisałem :)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2004, 08:37:32 pm wysłana przez Morchol »

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
« Odpowiedź #150 dnia: Czerwca 06, 2004, 08:48:49 pm »
Podkreślam, że miałem SNESa, a nie że mam SNESa i sobie porównuje a wtedy to komputer był PII 266Mhz. A dalej twierdze, że "niektórzy komputera nie umieją używać i ustawić, żeby sobie pograć. Tylko popatrzcie na ostatni tutaj post De6v6il6'a. To jest jeszcze mało bo tamten PII mógłby dalej służyć do gier gdyby nie to, że Windows XP nie chciał się na nim instalować oraz to, że dysk 80GB był odczytywany jako "brak dysku". A na next genie też grałem (NGC) i powiedziałem, że jakby co to emulator będzie bo ja w nim nic takiego super, że od razu chce go mieć, nie widzę. A do konwersji to poprostu przyznać się nie chcesz, że tak jest ;)
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #151 dnia: Czerwca 06, 2004, 09:00:57 pm »
co do tego czy DEvil umie używać kompa to się niewypowiadam, niech on cie objedzie ;)
NGC to akurat najgorszy (IMO) i najbardziej dziecinny nextgen, ale mnie i tak napewno by przekonał do konsol(może w głupie gry grałeś ;) )
z tymi konwersjami to po części racja, bo grafe "dośróbowują" do możliwości najnowszych pc, ale na 100% niezgadzam się co do dźwięku - nie ma nic piękniejszego niż jakaś gierka zapuszczona na zestawie kina domowego :) a co do tej grafy to 2 sprawy -
1. grafa nie jest taka ważna, dla mnie się wogóle nieliczy, zresztą na pc jest dziwny tręd im lepsza grafa tym mniej mi się gra podoba ;)
2. poczekaj sobie na ps3 to będziesz gadał inaczej :devil:  Spójrz na to, że ps2 ma już swoje lata, porównując grafe ps2 i kompów z dnia jej "narodzin" spojrzenie na pc wywoła śmiech ;)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2004, 09:02:04 pm wysłana przez Morchol »

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #152 dnia: Czerwca 06, 2004, 09:05:33 pm »
oooo morchol trafiles w sedno sprawy. grafe dosrubowuja do mozliwosci najnowszych kompow, co sie rowna z wydatkiem ktory wystarczyl by na nastepnego next-gena :D i masz tu wyzszosc pctow nad konsolami - chyba w czesciach skladajacych sie na zestaw :P

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #153 dnia: Czerwca 06, 2004, 10:01:13 pm »
Co do konwersji o powiem ci tak, że najpierw robią gry na konsole z kiepską grafiką i dźwiękiem, a potem to wszystko ulepszają i dlatego gry wychodzą później a konsolowi fani nazywają to konwersjami.

Jaaapierdoooooo.. <==(i tu wiecie jak dokonczyc to slowo)
Stary... o czym ty gadasz... gry na konsole robia pierw zeby zarobic kaske i sprzedac duzo gier... dopiero pozniej jak juz developer chce zarobic troszke kasy to z łaski swojej robi konwersje na PC... czlowieku czy ty niewidzisz w jakich ilosciach sprzedaja sie gry na systemy... FFX w pierwszym tygodniu w samej japoni schodzi z pułek w nakładzie 2 mln egzemplarzy... a gdzie tam jeszcze do rzeszty kontynentow... i gdze tam jeszcze wiele wiele miesiecy sprzedazy.. powiedz mi jaka gra na pc sprzedajae sie w 2mln. egz.

Co do napisania posta z PS2 to nie napisze bo... nie mam PS2.. a jak bym mial to itak bym niekupowal klawiatury do PS2 bo nie ma poco... do tego mam kompa... niepotrzebowalbym zeby mi klawiatura szpecila miejsce pod telewizorem!
A co do drukarki to w japoni drukarke wymyslono... kiedys w PSX Extreme widzialem nawet jak koleszka na screenie wydrukowywal swoje zdjecie przy pomocy malej drukarki do PS2... oczywiscie wynalazek nie wyszedl poza japonie... bo i poco to komu po za granicami azjatyckiego kontynentu

A czy NGC to najgorsza konsola to bym sie kloocil... moim zdaniem X-Box jest gorszy ma mniej hitow takih jak: Zelda,Star Fox, Marianki, Eternal Darkness itp. No i nadciaga masakryczny Resident Evil 4!!!

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #154 dnia: Czerwca 06, 2004, 10:04:05 pm »
a konsole nawet wyprzedzily pcty jesli chodzi o dopierdolki. przyklad? eyetoye!!! na kompie jeszcze pewnie dlugo nikt nie zrobi takiej gry w ktorej bylbys interaktywny za pomoca ciala a nie klawy :D

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #155 dnia: Czerwca 06, 2004, 10:13:02 pm »
dotego jeszcze najnowszy wymysł - singstar :D
a eyetoy się dopiero rozwija - narazie są to głupie minigierki, ale już niedługo w grach będą wstawki obsługujące eyetoya(pierwszą taką grą ma być kolejny harry "shitty" pothead :P )

A czy NGC to najgorsza konsola to bym sie kloocil... moim zdaniem X-Box jest gorszy ma mniej hitow takih jak: Zelda,Star Fox, Marianki, Eternal Darkness itp. No i nadciaga masakryczny Resident Evil 4!!!

Mi chodziło o grafe, bo z tego co widze dla GP jest to głóny miernik fajności gier(przeciwnie do mojej osoby) ;) A co do gier to NGC jest poprostu specyficzny, przyznaje że nie grałem nigdy w żadną zelde, rezidenta, ani maria poza tym pierwszym - klasycznym. I wiem że dużo trace. Zresztą co tu dużo gadać gejmkiub to rzecz którą chciałbym dostać na najbliższą gwiazdke :D (to dopiero będzie sieczka, jak już na PS2 się z grami niewyrabiam ;) dobrze że przyszły rok to dlamnie pierwsza klasa liceum, więc nietrzeba tak dbać o oceny jak w tym roku = owiele większy luzz :D
« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2004, 10:19:45 pm wysłana przez Morchol »

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #156 dnia: Czerwca 06, 2004, 10:19:03 pm »
no coz rozwija ale na piecach jeszcze nie zaczal ;) a w singstarze to sie spiewa? i znajdzcie mi takie gierki na kompa to nobla jakiegos strzele :P

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #157 dnia: Czerwca 06, 2004, 10:22:48 pm »
w singstarze spiewasz, i gra analizuje jak dobrze(czy trafiasz w melodie, nie jęczysz zabardzo) a power gry to multi oczywiście(2 kumpli + pifko  = "no i kto ładniej zaśpiewa nam brytnej? :D :D :D ) powiedzcie mi teraz że konsole nie rządzą ;)

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #158 dnia: Czerwca 06, 2004, 10:24:27 pm »
no no musze sobie takie cos sprawic ile takie cos chodzi? :D

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #159 dnia: Czerwca 06, 2004, 10:35:02 pm »
oficjalnie 239, ale pewnie będzie tak jak z eyetoyami, że nowiutkie stoją na allegro po około 100 zł, a cena sklepowa to 279 :D