Też oglądam Speed Graphera... I praktycznie zgadzam się w słowo w słowo z przedmówcą. Ciekawe z początku, potem już mniej. Ile ep'ek wyjdzie to jeszcze nie wiadomo; choć po treści jaką prezentuje, obstawiam na 12.
Oglądam jeszcze także:
Sousei no Aquarion - świetne mecha.. bardzo świetne. Niezła muza (opening mam na liście winampowej), fabuła zapowiada się ciekawie. Ukazały się póki co 4 ep'y i za czwarty zaraz się zabiore.
Eureka 7 - według nie których 'genialnie się zapowiadająca seria, z głębią na skale FMA'. Mnie tam średnio podeszło... Również mecha .. i mało przeze mnie strawny główny bohater. Ale zobaczymy dalej, bo póki co tylko 2 ep'y dostępne.
Tsubasa Chronicle - nowy produkt Clampa. Po pierwszej ep'ce byłem zafascynowany. Zapowiadało się na coś super zajebistego! Po czterech (póki co więcej nie ma) jest już gorzej, bo fabuła zeszła nieco na psy. Ale nie jest źle i będę zasysał dalej z nadzieją, że się rozkręci. Jeszcze ciekawostka dla fanów tego studia - w serii spotyka się wiele postaci z innych tworów Clampa, w innych jednak światach i rolach, bo fabuła opiera się o podróżowanie po różnych alternatywnych światach. Główna bohaterka Sakura ponoć pochodzi z CCS (nie wiem bo nie widziałem), a np. w pierwszej ep'ce była Chii z Chobitsa .. i-tak-dalej...
Ściągam jeszcze Bleach'a i mam zamiar dogonić go w ukazywanych się epizodach nim się skończy, co jak słyszałem raczej tak szybko mu nie grozi.