Autor Wątek: Anime  (Przeczytany 111580 razy)

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Anime
« dnia: Stycznia 06, 2004, 04:38:01 pm »
No właśnie. Jakie jest wasze ulubione anime. Ja z tych co widziałem najbardziej doceniam Soul Huntera i Slayersów. Niezły był też Gundam i Escaflon. O DBZ nic nie powiem bo szkoda słów. Jedyna seria, którą widziałem 3 razy....... A co do innych. ... w domu nie mam netu i tu zaczyna się problem.....                            
Kame Hame Ha

Offline lechu

• Adventurer
  • *
Anime
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 06, 2004, 05:14:42 pm »
Moje ulubione anime to Hellsing - ma fajny klimat i ogulnie strasznie mi spasił. Pozatym Ghost In The Shell - film jest zdecydownie lepszy od serialu, chociaż Stand Alone Complex też jest spoko.
Kiedyś też wpadł w moje łapy niejaki Blood: The Last Vampire - rewelacyjna kreska i świetny klimat. Niestety nic więcej na jego temat nie wiem :( Może ktoś sie orientuje czy jest to film krótko metrażowy, czy jakaś mini seria??                            
You runaway shinobi....

Offline FaLa

• Knight
Anime
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 06, 2004, 05:56:11 pm »
Tez lubie Soul Huntera zabawny i niezla akcja sie dziala, Co do DB to mi sie podobala jedna seria reszta juz byla naciagana na sile. Co do Blood: The Last Vampire to chyba bylo kilka/kilkanascie odcinkow tylko  w mandze (mym skromnym zdaniem) przesadzali czasmi z krwia  :)                            
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline Mortus

• Wanderer
    • http://
Anime
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 06, 2004, 07:10:00 pm »
Przesadzili z krwią? Ty chyba nigdy Berserka nie widziałeś - tam to dopiero hektolitry krwi chlapią w oczy :D:D Poza tym moje ulubione to DB (a jak :D), X (za fajną krechę, oryginalny pomysł etc.), Hellsing (za WSZYSTKO), Naruto (wymiata i tyle), Maburaho (trochę zbyt romantyczne, ale jaja lecą niezłe), Love Hina (jak poprzednia, ale mniej romantyczne, bardziej jajcarska :)) i jeszcze długo by wymieniać......                            
Mortus łoz hir
"Lepiej jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości" - by unknown artist

Offline FaLa

• Knight
Anime
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 06, 2004, 08:18:11 pm »
No nie widzialem jeszcze tego  :) a o czym to jest jezeli mozna spytac ?? Wiem ze manga tego typu jest dla duzych dzici ale czasami to mnie denerwoje ze jedna mala ranka a we krwi mozna plywac  :) Jeszcze jeden tytul mi sie przypomial kiedys puszczali chyba na MTV jezeli dobrze pamietam i zazywala sie Golden Boy to byl ubaw  :D                            
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
Anime
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 06, 2004, 08:39:00 pm »
Cowboy Bebop - naturalnie                            
See you, Space Cowboy!

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Anime
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 06, 2004, 09:12:31 pm »
Moimi faworytami są-
Gundam Wing-Endless Waltz
Spriggan The Movie(pewnie nikt nie widział...)
Cowboy Bebop
DBZ(ofkoz :D )                            
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline RED XIII

• Adventurer
  • *
    • http://www.redzik.deviantart.com
Anime
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 06, 2004, 09:13:21 pm »
3 , 2, 1, 0 Start !!! (wymieniam wszystkie moje ulubone anime - pszygotujcie się na liste :D)

Love Hina , Onegai Twins , Hellsing , Golden Boy , Ruroni Kenshin , YuYu Hakusho , Gravitation , Trigun , Akira , ghost in yhe shell - film , Cowboy Bebop (ale narazie mało obejrzałem ale spoko) ,Fruits Basket , Weiss Kreuz , Slayers , Soul Hunter , Yaiba , Chobits ,  Outlaw Star , Ah! My Goddess - to tyle z ulubionych :D :twisted:                            
Traktuj każdy dzień jak swój ostatni , byś mógł umrzeć wieczorem wolnym od żalu ...

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Anime
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 06, 2004, 09:33:58 pm »
HELLSING RULEZ!! Oprócz tego to mnóstwo innych rzeczy jak na przykład: Read or Die lub (Welcom to the club Pieszczotek) COWBOY BEBOP. Też jest niezłe, co każdemu polecam: Battle Programmer Shirase ^_^                            
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Dark M

• General
Anime
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 08, 2004, 03:56:43 am »
Pokemony, Bączki i Pałer Rendżers                            

Disgaea ... jedna z najpiękniejszych gier, kocham ją.

UWAGA!! Nie znam i nie kożystam z żadnych zasad dotyczących ortografi i składni języka polskiego

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
Anime
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 08, 2004, 08:41:16 pm »
Hellsing, Gundam, Akira, Soul Hunter, X the series (polecm X the movie). Dawno, dawno temu Dragon Ball (ten klimat, ba) a moim faworytem jest IKETERU FUTARI - najsmieszniejsza anime jaką widziałem. Poprstu trzeba zobaczyć. Kto widział pewnie się ze mną zgodzi, kto nie niech szuka gdzies po sieci tego (ja mam na cd wszyskie odcinki w sieci wiec mozna znaleźć)                            
The closer you get to the light, the greater your shadow becomes...

Offline lechu

• Adventurer
  • *
Anime
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 09, 2004, 02:42:44 am »
Ten X the series to pewnie jakiś hentaii :D

A oglądał ktoś GITS: Stand Alone Complex?? Co o nim sądzicie?? Ja gdzieś zasłyszałem że to podobno ma pyć swego rodzaju wprowadzenie do Ghost\'a 2...                            
You runaway shinobi....

Offline Mortus

• Wanderer
Anime
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 09, 2004, 05:52:23 am »
Ten X the series to pewnie jakiś hentaii :D
No baaaaaaaaaa ;-)
A tak całkiem poważnie, to obejrzyj to sobie - nie pożałujesz straconego czasu (bo wcale nie bdzie stracony :D).                            
Mortus łoz hir
"Lepiej jest nie odzywać się i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości" - by unknown artist

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
Anime
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 09, 2004, 12:43:19 pm »
A oglądał ktoś GITS: Stand Alone Complex??

Jesu, Marian! Czemu ja o tym nic nie wiem? Pierwsze słysze. Wiesz skąd to można załapać?                            

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Anime
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 09, 2004, 03:53:30 pm »
Można ściągnąć z BitTorrent, ale jak na razie nie widzialem, żadnego w dobrej jakości :/ Radze poczekać, sam nie oglądam bo wole mieć niezłe doznania  :twisted:                            
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Mortus

• Wanderer
Anime
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 09, 2004, 04:37:15 pm »
Hmm chyba przegapiłem wyjście tego GITS\'a. Wiedziałem, że to robią, ale że juz jest.... Trza zacząć ściągać :D                            
Mortus łoz hir

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
Anime
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 09, 2004, 09:28:56 pm »
super, ja tam tyle wypisałem o moich anime które oglądałem a tutaj sobie skasowali

powiem tylko tyle że teraz oglądam Maison Ikkoku- anime sprzed bodajże 18 lat :)                            

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
Anime
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 10, 2004, 01:43:28 am »
Dodam jeszcze tylko ze jestem wielkim fanem Neon Genesis Evangelion (wszyskie odcinki, wszyskie komisky-te które wyszły i pełnometwarzówke - `End of Evangelion` posiadam)
Są jacyś fani wielkich Eva Unit?                            

Offline Mortus

• Wanderer
Anime
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 10, 2004, 12:47:35 pm »
Obecny :-) Bardzo lubię Evangeliona, za to że jest ostro zakręcony (szczególnie End of Evangelion i Death and Rebirth). Co do mangi to niestety czytałem tylko kilka pierwszych tomów.... nie wiesz skąd je może ściągnąć można?                            
Mortus łoz hir

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
Anime
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 10, 2004, 02:20:25 pm »
Sciagnąc to ja nie wiem, ja mam prawdziwe komiksy. Poszperam na necie to może cos się znajdzie.