No dobra, z racji, że zostałem określony pseudometalowcem, wnikłem głębiej w ten temat... mój kuzyn, 28 lat, od 15 lat słucha metalu non stop. Po rozmowie mogę stwierdzić iż
PO PIERWSZE
Istnieją trzy zasadnicze odmiany metalu: Death Metal s którego wywodzą się grupy takie jak Black Sabath, Slayer, Venom, czyli prekursorzy i założyciele metalu. Grają bardzo ostro. Drugą odmianą jest bardzo popularny Heavy Metal i to przede wszystkim Phantera, Down, Iron Maiden i kupa innych grup muzycznych. Są to ostre kapele muzyczne, ale na pewno spokojniejsze od Slayer, czy Black Sabath. I wreszcie trzecia grupa do której zaliczane są KoRn i Soad zbluzgane przez naszego kolegę japończyka... ta grupa jest określana po prostu Metalem i tworzą w niej najłagodniejsze kapele muzyczne, jeśli o metal chodzi. To tyle teori. W praktyce
PO DRUGIE
Mishimaru Kobayashi jeśli chcesz coś skrytykować, to najpierw zbadaj sprawę do samego końca. Nie zaprzeczę, metalowcem jesteś, nie nazwę cię pseudometalowcem. Ale na miano PSEUDOZNAWCY metalu zasługujesz jak najbardziej.
To tyle. Nie mam już ochoty się kłócić co jest lepsze a co gorsze. To co się tu stało to jawny przejaw na nietolerancję w muzyce. Nie mam nic więcej do dodania. Proszę wstać sąd wyszedł. Rozprawa odwołana.