Ja prawde mówiąc też Prodigy zaliczył bym do techna i to ostrego techna, z takimi efektami co oni wykorzystują to nie da się gdzie indziej zaklasyfikować.
wiekszos osob wlasnie tam umiesciloby The Prodigy...niestety jest to powazny blad...sam Liam zawsze wysmiewal sie z ludzi ktorzy chcieli zaszuladkowac ich muzyke...zawsze twierdzili ze robia muzyke do tanczenia, aby ludzie sie dobrze bawili...ich pierwsz album jest tego swietnym przykladem...chocby takie utwory jak "Everybody In The Place" czy "Out of Space"...bawiliscie sie kiedys przy nich??...ja tak :w00t: ...
drugi album to juz zdecydowanie ciezkie klimaty, calkowicie inny klimat w porownaniu z "Experiance"...Liam ucieka calkowiecie od wszystkich aby w spokoju pracowac nad "Music for the Jilted Generation"...samo intro mowi samo za siebie:
" So I'v decide to take my work back underground, to stop following in to the wrong heans "...i zacznyna sie jazda
..."No Good" :w00t: , "Break & Enter", "The Head" , "One Love"...cięzse utworki z albumu to "Poison" :devil: , "Their Law" i "Claustrophobic Sting" :ph34r: ...przy tej ostatniej raczej trudno sie bawic, ale jest swietna
trzeci album to juz calkiem inna beczka...ciezkie brzmienie "Firestarter", "Smac My Bitch Up" przeplata sie ze spokojnym "Narayan", "Climbatize"
wiekszos ludzi daje opinie o The Prodigy tylko na podstawie albumow...a przeciez oni wydali ok.20 singlowek, na ktorych znajduje sie utwory ktore nie znalazly sie na albumach, a sa swietne, chocby "Crazy Man", "Rat Pioson", "Scienide" :w00t:
o jakie efekty ci chodzi Marvell?? o muyczne czy o efekty w teledyskach?? mam nadzieje ze chodzi o muze
...przez wielu ludzi Liam Howlett uwazany jest za "Bethoveena XXI wieku"...IMHO to stwierdzenie jest jak najbardziej sluszne :w00t: ...pokazcie mi innego klawiszowca tworzacego tak jak Liam...
moze tylko chlopaki z Depeche Mode...i prosze nie wymieniac J.M.Jarre, bo on jest guru, jest jednym z pierwszych ktorzy z muzyki elektornicznej stworzyli dziela...ale jego muza i Liama jest calkiem inna...
przepraszam za wrzucenie tutaj zespolu nie bedacego zespolem metalowym :unsure: