Autor Wątek: Metal itd  (Przeczytany 17542 razy)

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Metal itd
« Odpowiedź #40 dnia: Lutego 19, 2004, 11:58:28 pm »
Heh ARD ma racje nie powinniscie sie kloocic o gatunki zespoloow bo czesto danego zespolu nie mozna przydzielic do zadnego z gatunkow!! Mojego ukochanego Dir en grey przypisuja do rooznych niektoorzy moowia Punk Metal inni Hard Rock badz Gothic a w Amerykanskiej telewizji podczas wywiadu z nimi okreslono ich nawet jako FetishDeathMetal co mnie osobiscie z dziwilo! Jesli sluchasz Korna to fajnie(tzn. nie ze ja sie ztego ciesze ze ktos ich slucha bo mnie to wali gdyz ich zbytnio nielubie...) i raczej nie obchodzi cie to czy jest to HardRock czy Metal poprostu lubisz ich sluchac... tak przynajmniej ja mam z moim ukochanym Dir en grey wali mnie jaki oni graja gatunek... najwazniejsze ze  kocham ich muzyke...
P.S. Oczywiscie jesli byl temat muzyki nie moglem niezareklamowac mojego ukochanego Dir en greya...ech biedna ma psychika...Album Vulgar zadzi!! :twisted:                            

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Metal itd
« Odpowiedź #41 dnia: Lutego 20, 2004, 12:20:23 am »
Kiedy my lubimy przyklejać zespołą różne plakietki :) w ten sposób próbujemy określić siebie poprzez np. najlepiej podchodzi mi goth :D ale rzeczywiście często zespołów nie można sklasyfikować :D w takim przypadku najlepiej żeby zaspół sam się zdeklarował :D jak np. Umbra (którą polecam :D ) Dark Ritual Ambinient(czy jakoś tak się to pisało :D )[ nie jestem już pierwszej świerzości jakby co to rano skoryguje ] uwielbiam tego typu dysputy :D Sui generis umbra RLZ :)                            
]

MarvelliX

• Gość
Metal itd
« Odpowiedź #42 dnia: Lutego 20, 2004, 01:33:20 am »
8) Ktoś wzywał metalowca? Więc jestem.
Dla waszej informacji metal to podgatunek rocka, czyli Korna jak by nie patrzeć też mozna zaliczyć do metalu ale jak kto woli. Po za tym trudno ostatnimi czasy odrużnić od siebie dwa gatunki muzyki jest ich juz tak wiele i są tak do siebie podobne, że tylko wokaliści potrafią określić co śpie...krzyczą i grają.

PS.
Nie bierzcie tego wszystkiego tak na serio bo zaraz zaczniecie obrzucać się mięsem (tu w szczególności mam na miśli panią ... - nie będę wskazywał palcem)                            

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Metal itd
« Odpowiedź #43 dnia: Lutego 20, 2004, 04:25:36 am »
Po za tym trudno ostatnimi czasy odrużnić od siebie dwa gatunki muzyki jest ich juz tak wiele i są tak do siebie podobne, że tylko wokaliści potrafią określić co śpie...krzyczą i grają.

tylko ze tutaj wydaje mi sie ze zespol sie sam nie \"szufladkuje\"...zespol tworzy muze, taka jak im odpowiada...to recenzenci, krytycy i fani wrzucaja zespol do danej szufladki...Metal...Rock...Heavy Metal...
posluze sie przykladem nie z gatunku Metalu...kiedy The Prodigy dowiedzieli sie ze graja muzyke techno, to sie niezle usmiali...on zawsze twierdzili ze graja muzeyke dance, do tanczenia...i tak bylo przez caly czas...w gazecie ze zespol techno, a oni dance...kto sluchal ten wie ze The Prodigy nigdy nie grali techna :D  (bawiliscie sie kiedys przy No Good...jeden z najlepszych kawalkow do zabawy...nie to co teraz, jakies lupanki)...
nie przyklejajcie naklejek swoim ulubionym zespolom...oni graja muze i nie wazne jak ja nazwiecie i gdzie umiescicie...im to ani nie pomoze, ani nie zaszkodzi...respect for all  :wink:                            

MarvelliX

• Gość
Metal itd
« Odpowiedź #44 dnia: Lutego 20, 2004, 12:31:22 pm »
8) Czyli podsumowując kazdy dopasowuję muzykę tam gdzie mu się podoba (Korn to pop :D ). Ja prawde mówiąc też Prodigy zaliczył bym do techna i to ostrego techna, z takimi efektami co oni wykorzystują to nie da się gdzie indziej zaklasyfikować.

PS.
Czy mój zegarek się przestawił czy ty napisałeś tego posta o 4:25  czy ARD wogóle nie sypia? :wink:                            

Offline Ard

• Wanderer
Metal itd
« Odpowiedź #45 dnia: Lutego 20, 2004, 05:04:32 pm »
Czyli podsumowując kazdy dopasowuję muzykę tam gdzie mu się podoba

to sie tyczylo Metalu...jest ich tyle odmian ze sami fani tej muzy maja problem z powiedzeniem jaki zespol gra jaka odmiane...a przeciez i tak to jest metal i wszyscy sluchacie metalu...

dobrze widzisz Marvell :D ...ja nawet wstajac o 4.00 do pracy musze looknac na forum i skasowac pare postow :twisted: ...uzaleznilem sie :D ...
« Ostatnia zmiana: Marca 12, 2004, 08:10:28 am wysłana przez FastRed »

Offline Hotaru

• Soldier
Metal itd
« Odpowiedź #46 dnia: Lutego 20, 2004, 09:07:31 pm »
niezłe przedstawienie...
Marvell - n/c :lol:                            

Offline lateralus

• Soldier
    • http://www.maynard.er.pl
Metal itd
« Odpowiedź #47 dnia: Marca 07, 2004, 04:26:22 pm »
hmmm ja sloocham czegos innego...

1.TooL
 2.a Perfect Circle
 3.King Crimson
 4.Led Zeppelin
 5.Rush
 6.Porcupine Tree [albumik \"In Absentia\" wymiata!]
 7.Faith no More
 8.The Mars Volta
 9.The Budgie
10...

duzo tego jest... w sumie to moglem napisac 200 razy TooL i aPC...                            
and you will come to find...

that we are all one mind...

so let the light touch you...

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Metal itd
« Odpowiedź #48 dnia: Marca 11, 2004, 01:28:48 pm »
Rozwiewam wreszcie nareszcie wszystkie wątpliwości co do KoRn'a. Powołuję się przy tym na ProRock Fanzin z CD Action nr 3/2004"
 KoRn jest założycielem i prekursorem nurtu w muzyce określanego
Nu-Metalem , który charakteryzuje się głównie rzępoleniem na niedostrojonych basówkach. Koniec dyskusji na temat - Czy KoRn jest zespołem metalowym, oraz czy _dark_cloud_ to pseudometalowiec. dziekuję państwu za uwagę, wróćmy teraz do metalu.
Kame Hame Ha

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Metal itd
« Odpowiedź #49 dnia: Marca 11, 2004, 10:22:36 pm »
Hehe nie musisz się odrazu unosić :D a każdy powie Ci co innego :devil: także punkty widzenia mogą być różne dla jednego Nu-Metal dla drugiego Hard-Rock dla trzeciego jeszcze cóś innego hehehe co zrobić jak to słyszałem w jakimś filmiku "Why can we be friends?"
]

MarvelliX

• Gość
Metal itd
« Odpowiedź #50 dnia: Marca 12, 2004, 01:15:47 am »
to słyszałem w jakimś filmiku "Why can we be friends?"
Filmik zwie się Chubbchubb. Ssspoko, polecam.  :w00t:

lateralus chyba źle zrozumiałessś temat tu rozmawiamy o metalu a nie o tym jakich zessspołów sssłuchamy. Jak tak lubisz tool to może okressśl jaki to jest gatunek muzyki bo mi to sssprawia jakiessś trudnossści. <_<
« Ostatnia zmiana: Marca 12, 2004, 01:16:48 am wysłana przez Marvell »

Offline FaLa

• Knight
Metal itd
« Odpowiedź #51 dnia: Marca 12, 2004, 07:53:19 am »
Marvell przciez na poczatku tematu byly wymieniane zespoly jakie sluchamy ale tylko z tej "wyzszej" pulki wiec chyba tam mu sie nic nie pokrecilo. Tylko pozniej nawiazala sie gadka o klasyfikacji niektoreych zaspolow. Ale swoja droga to tez mnie ciekawi do jakiego gatunku zespol Tool przydzielic  :P bo sam nie wiem . Clipy maj niezle zakrecone  :D
« Ostatnia zmiana: Marca 12, 2004, 07:54:12 am wysłana przez FaLa »
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline Ard

• Wanderer
Metal itd
« Odpowiedź #52 dnia: Marca 12, 2004, 11:13:33 am »
Ja prawde mówiąc też Prodigy zaliczył bym do techna i to ostrego techna, z takimi efektami co oni wykorzystują to nie da się gdzie indziej zaklasyfikować.
wiekszos osob wlasnie tam umiesciloby The Prodigy...niestety jest to powazny blad...sam Liam zawsze wysmiewal sie z ludzi ktorzy chcieli zaszuladkowac ich muzyke...zawsze twierdzili ze robia muzyke do tanczenia, aby ludzie sie dobrze bawili...ich pierwsz album jest tego swietnym przykladem...chocby takie utwory jak "Everybody In The Place" czy "Out of Space"...bawiliscie sie kiedys przy nich??...ja tak :w00t: ...
drugi album to juz zdecydowanie ciezkie klimaty, calkowicie inny klimat w porownaniu z "Experiance"...Liam ucieka calkowiecie od wszystkich aby w spokoju pracowac nad "Music for the Jilted Generation"...samo intro mowi samo za siebie:
" So I'v decide to take my work back underground, to stop following in to the wrong heans "...i zacznyna sie jazda :D ..."No Good"  :w00t: , "Break & Enter", "The Head" , "One Love"...cięzse utworki z albumu to "Poison"  :devil: , "Their Law" i "Claustrophobic Sting" :ph34r: ...przy tej ostatniej raczej trudno sie bawic, ale jest swietna :)
trzeci album to juz calkiem inna beczka...ciezkie brzmienie "Firestarter", "Smac My Bitch Up" przeplata sie ze spokojnym  "Narayan", "Climbatize"
wiekszos ludzi daje opinie o The Prodigy tylko na podstawie albumow...a przeciez oni wydali ok.20 singlowek, na ktorych znajduje sie utwory ktore nie znalazly sie na albumach, a sa swietne, chocby "Crazy Man", "Rat Pioson", "Scienide" :w00t:

o jakie efekty ci chodzi Marvell?? o muyczne czy o efekty w teledyskach?? mam nadzieje ze chodzi o muze :) ...przez wielu ludzi Liam Howlett uwazany jest za "Bethoveena XXI wieku"...IMHO to stwierdzenie jest jak najbardziej sluszne :w00t: ...pokazcie mi innego klawiszowca tworzacego tak jak Liam...
moze tylko chlopaki z Depeche Mode...i prosze nie wymieniac J.M.Jarre, bo on jest guru, jest jednym z pierwszych ktorzy z muzyki elektornicznej stworzyli dziela...ale jego muza i Liama jest calkiem inna...

przepraszam za wrzucenie tutaj zespolu nie bedacego zespolem metalowym  :unsure:  
« Ostatnia zmiana: Marca 12, 2004, 11:34:49 am wysłana przez ARD »

MarvelliX

• Gość
Metal itd
« Odpowiedź #53 dnia: Marca 13, 2004, 12:11:13 am »
Ale rześ sssię napisał. :blink: Nie doczytałem wszystkiego ale przeczytałem koniec i poczatek :lol:
Tak chodzi mi o efekty muzyczne te brzdęki i takie tam dzwięki, bo wielu teledysków nie widziałem (ze 4). Widze ze dużo wiesz na temat tego zessspołu (zresssztą nie tylko, zauważyłem że wogóle posssiadasz dużą wiedzę)

FaLa: ale temat o tym jakiej muzyki sssłuchamy juz jessst więc po co sssie powtarzać. :unsure:

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Metal itd
« Odpowiedź #54 dnia: Marca 13, 2004, 12:16:59 am »
przez wielu ludzi Liam Howlett uwazany jest za "Bethoveena XXI wieku"...IMHO to stwierdzenie jest jak najbardziej sluszne
Bynajmniej nie przezemnie :D jak to ja twierdze a kto umarł ten nie żyje więc Bethoveen nie odżyje dajcie nieboszczkowi spokój bo przy takich porównaniach to by się w grobie przewrócił :devil:
]

Offline Yoggoth

• Soldier
    • http://
Metal itd
« Odpowiedź #55 dnia: Marca 16, 2004, 09:50:13 pm »
1. Nightwish
2.Lacuna Coil
3.Devil Doll
4.Lacrimosa
5.Anathema
6.Tiamat
7.Lake of Tears
8.Within Temptation
9.Megadeath i Morbid Angel -dla relaksu...
10. J.S.Bach w chwilach Złości,
11.metallica (master... , Black album, ride...)
12.The Gathering
13.czasami wszelkiego rodzaju starocia... (Animals, Roger Hodgson, Led Zeppelin, Deep Purple...  )
To jest to, co lubię najbardziej...
;)
...i ruszam odwieczną rządzę ugasić,
   gdyż im dłużej zwlekam, tym większe...
                                                         ...pragnienie...

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Metal itd
« Odpowiedź #56 dnia: Marca 16, 2004, 10:10:48 pm »
Brawo... duuuużo gotha :) takich ludzi trzeba jak najwięcej :) wy[isz jeszcze które albumy lubisz najbardziej :) bo jestem Ciekaw ;)
]

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Metal itd
« Odpowiedź #57 dnia: Marca 16, 2004, 10:35:11 pm »
Rozwiewam wreszcie nareszcie wszystkie wątpliwości co do KoRn'a. Powołuję się przy tym na ProRock Fanzin z CD Action nr 3/2004"
 KoRn jest założycielem i prekursorem nurtu w muzyce określanego
Nu-Metalem , który charakteryzuje się głównie rzępoleniem na niedostrojonych basówkach. Koniec dyskusji na temat - Czy KoRn jest zespołem metalowym, oraz czy _dark_cloud_ to pseudometalowiec. dziekuję państwu za uwagę, wróćmy teraz do metalu.
jezu niedlugo zrobia nu-disco polo ktore bedzie rzepoleniem na niedostrojonych pedalskich organkach nie wiem po co tyle tych gatunkow powstaje...
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline De6v6il6

• Blade Dancer
Metal itd
« Odpowiedź #58 dnia: Marca 16, 2004, 10:36:46 pm »
Po to że są potrzebne :D gdyby nie było na nie wzięcia to by i nie powstawały, skoro jednak ludzie czują spełnienie grając taką muzyke to co im przeszkadzasz (mówie o tych organkach  :lol: )
« Ostatnia zmiana: Marca 16, 2004, 10:37:41 pm wysłana przez De6v6il6 »
]

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Metal itd
« Odpowiedź #59 dnia: Marca 16, 2004, 10:38:29 pm »
Po to że są potrzebne :D gdyby nie było na nie wzięcia to by i nie powstawały, skoro jednak ludzi czują spełnienie grając taką muzyke to co im przeszkadzasz (mówie o tych organkach :D )
jesli tylko pierwsze zdanie odnosi sie do powstawania gatunkow to wytlumacz co rozumiesz pod pojeciem potrzebne. komu kiedy po co na co jak?
« Ostatnia zmiana: Marca 16, 2004, 10:39:12 pm wysłana przez Zell Dincht »
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"