Autor Wątek: Metal itd  (Przeczytany 17544 razy)

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Metal itd
« dnia: Stycznia 05, 2004, 02:00:22 pm »
Brakowało mi tego tematu. A ja po prostu uwielbiam ten gatunak muzyczny. Moje ulubione zespoły to SOAD, Mettalica i KoRn. Ulubione kawałki: Chop Suey. Sugar, (soad) Nothin Else Matters, St Anger(metallica) i Right now oraz Daddy (korn) Teraz wy. piszcie                            
Kame Hame Ha

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Metal itd
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 05, 2004, 03:00:00 pm »
nie jest to moj ulubiony gatunek muzyczny choc nie przeszkadza mi on i go nie krytykuje:
z SOAD lubie \"Chop Suey\", \"Aerials\" i \"Needles\"...KoRn to \"Freak On The Leash\", \"Children Of The Korn\", \"Falling Away From Me\" i \"Thoughtless\"...Mettalica to \"Master Of Puppets\" i \"One\"...                            

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Metal itd
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 05, 2004, 03:08:45 pm »
Wiesz, ja nie wypisałem wszystkich tytułów, które lubię, bo musiałbym wypisać wszystkie tytuły piosenek SOAD i KoRn\'u. Po prostu każda wpada mi w ucho, tak to już jest.                            
Kame Hame Ha

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Metal itd
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 05, 2004, 03:30:20 pm »
soad - ten z wymienionych lubie najbardziej :D chop suey i toxicity wymiataja. korn - thoughless. mettalica - unforgiven II, nothing else matters                            
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Ard

• Wanderer
Metal itd
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 05, 2004, 03:31:59 pm »
ja wypisalem te piposenki ktore najbardziej mi sie podobaja...to wszystko...
kiedys jeszcze podobal mi sie taki zespol Helloween (mieli faja dynie w logo zespolu :D )...ich chyba tez mozna zaliczyc do metalu :?: ...z ich repertuaru najbardziej lubialem \"Keepers On the Seven Keys\"                            

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Metal itd
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 05, 2004, 03:35:26 pm »
Przypomniał mi się jeszcze Iron Maiden.. też swietne kawałki (nie pamiętam tytułów). Mieli fajną maskotkę - zombie o imieniu Freddy.                            
Kame Hame Ha

Offline Ard

• Wanderer
Metal itd
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 05, 2004, 03:53:39 pm »
co do metalu to ostatnio znowu cos sie ruszylo...coraz wieksza popularnoscia zdobywaja zespoly grajace metal (Korn, SOAD, P.O.D) czy tez zespoly \"wykorzystujace\" troche metalu (Linkin Park)...choc co do LP to zdania sa podzielaone...ale to jak ze wszystkim...jedni lubia to, drudzy tamto...                            

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Metal itd
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 05, 2004, 03:54:05 pm »
Skoro przy Iron Maiden jesteśmy to mi bardzo się podoba utwór Two Minutes To Midnight.                            
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Metal itd
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 05, 2004, 03:58:09 pm »
Tak było jest i będzie, niestety nikomu nie dogodzi. Stare zespoły metalowe mają to szczęście, bo nie tworzą na jeden sezon. Bo niestety większość twórców to artyści jednosezoniowi, potem nikt o nich nie pamięta. Np Bomfunk Mc ci od Freestylera. A zespoły Metalowe tworzą i tworzą po kilka płyt na koncie i nie ustają w pisaniu piosenek. Dowód: KoRn - 6 płyt, Soad 3 i kupa, kupa dem, Metallica nawet sam nie wiem ile... :twisted:  :twisted:

Solidus, zacząłem to pisać nim wyskoczył twój post                            
Kame Hame Ha

Offline Shmatan

• Adventurer
  • *
    • http://neojsite.cal.pl
Metal itd
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 05, 2004, 06:10:39 pm »
Yup ... ja sie zgadzam ... moje ulubience to :
SoaD, Slipknot, Metallica, Iron Maiden, Sepultura, Soul Fly, P.O.D, LP (z sentymentu :P) a ulubione kawalki ? \"Zelda\" SoaD :P slyszal ktos ? :P
lubie all SoaD :P i takie tam :P
pozdro :P                            
NEO JSITE - duchowy następca jrpg.pl

W hołdzie kreatywności  *.*

<-mój design ^^''

Offline FaLa

• Knight
Metal itd
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 05, 2004, 06:23:36 pm »
To teraz ja wymienie :) :Blind Gardian, kilka kawalkow Slayera, Godsmack utwory takie jak \" Voodoo\" i \"Awake\", Machine Head, Metallica stare utwory typu \"One\" i \"Dyers Eve\", Static, Kamelot, Nightwish, Therion, Nocturnal Rites... troche tego jest  :D                            
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...

Offline lechu

• Adventurer
  • *
Metal itd
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 05, 2004, 11:43:47 pm »
Dark Cloud - jeśli dobrze pamiętam to maskotka Iron Maiden zwie się Eddy a nie Freddy:D

Ironi mi się kiedyś tam (kilka lat temu) podobali (Fear of the Dark!!), ale na dłuższą metę nie jestem w stanie już tego słuchać. Wszystkie albumy na jedno kopyto - normalnie pożygać się idzie.
Lubie Korna, LP to dla mnie boys band, System of a Down jakiś taki bez wyrazu natomiast kolesie ze slipknota mnie trochę śmieszą... czy oni maja aspirację żeby pobić Mansona na scenie??
A ogulnie to ja jestem wybredny jeśli chodzi o muzykę :D
Co zatem lubie?? Różne kliamty, nie tylko metal, ale skoro w topiku jest \"metal itp\" to prosze:D
Porcupine Tree, Fates Warning - album Disconected rulz, Die Krupps, Godflesh (podobno rock - industrial, ale jak chodzi o \"ciężkość grania\" to Korn klęka).
Z bardziej metalowych kapel to: In Flames, Samael (pierwsze albumy), King Diamond/Mercyful Fate, Tiamat...
Chętnie łykam też najdziwniejsze eksperymenty muzyczne takie jak np: Fantomas czy Mindless Self Indulgence :D                            
You runaway shinobi....

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Metal itd
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 06, 2004, 10:03:04 am »
Masz rację lechu, to mi coś się poiwaniło... sorki wszyscy mega fani Iron Maiden                            
Kame Hame Ha

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
Metal itd
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 07, 2004, 08:07:42 pm »
Ja w tam w sumie taki `lekki` jestem. Lubie Blind Guardiana, Nightwisha ale i Manowara, Metallice, Iron Maiden i maaaaaase innych których nie pamietam teraz. Poprostu najlepszy gatulek muzyczny. A i jakże szeroki.                            
The closer you get to the light, the greater your shadow becomes...

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Metal itd
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 15, 2004, 05:47:45 pm »
Ja to tam wie kszości nieznam ale z moich ulubionych to LP rządzi ,Evanescence(o ile to metal ale chyba raczej rock :D )Iron Maiden kiedyś słuchałam,Therion też słucham od czasu do czasu...P.O.D...                            

Offline Nekroskop

• Adventurer
  • *
Metal itd
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 15, 2004, 07:42:27 pm »
Ja jestem trochę oldschoolowym człowiekiem pod względem muzyki (chociaż nie tylko) słucham hard rocka z lat 80 i początku 90. Moje ulubione zespoły to:

Black Sabath
Saxon
Whitesnake
Rainbow
DIO
Judas priest
The Cure
AC < DC
IRON MAIDEN

Czasami lubię też posłuchać Deep Purple i Led Zeppelin. Dzisiejsza muzyka jakoś mi nie podchodzi ze względu na zanik jakiejś instrumentalnej stylistyki tamtych lat. Nawet rock nie brzmi już tak samo, grę na gitarach bardzo ograniczono technicznie, a poza tym brzmi to już zupełnie inaczej. Znoszę jeszcze Konrna (szczególnie płytę ISSUES), Metallicę (tylko Black album i Symfonię) no i jak mam dołek psychiczny lub nie mam jak wyładować energii to słucham sobie \"Cradle of filth\". Hmm...można jeszcze wspomnieć Ozziego Osbourna, byłego wokalistę Black Sabathu, którego późniejsze solowe kawałki też lubię. Zdaża się nawet, że posłucham japońskiego zespołu Duel Jewel bo ma bardzo stylowe utworki (może ktoś słyszał \"Tsuki to tawamure\"?) Ahh, a moje ulubione albumy to:

Black Sabath: \"Sabath Stones\"
IRON MAIDEN: \"Somwhere in time\"
DIO: \"Holy Diver\" \"Sacred Heard\"
Rainbow: \"Bent out of shape\"

Właściwie to po co ja się tak rozpisuje? Pewnie i tak nikt z Was nie ma o tym głębszego pojęcia... 8)                            

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Metal itd
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 16, 2004, 10:32:00 am »
Zdaża się nawet, że posłucham japońskiego zespołu Duel Jewel bo ma bardzo stylowe utworki (może ktoś słyszał \"Tsuki to tawamure\"?)

Matko to moja ulubiona piosenka :!:  :!:  :!: Ale oprucz tej lubie jeszcze \"Binach\" i \"Akatsuki\" (niestety mam tylko te trzy utwory.Z ich zespołu więcej nie słyszałam :cry: )                            

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
Metal itd
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 17, 2004, 09:49:55 pm »
Przyłączam się do klubu fanów muzyki złomu japońskiego :D (jak ktoś pamięta scenę z Kiepskich to wie o co chodzi). Tylko niestety nie znam żadnego fajnego, bo mam wszystkie bez nazwy :/ Ze złomu innego lubię też posłuchać czasem Korn i Linkin Park.
Wszyscy mówią że Metalica to jest jeden z najlepszych zespołów złomowych, ale mnie to nie kręci (Czyżby dla mnie jakaś poważna muzyka czy coś?), ale podoba mi się piosenka z Mission Impossible 2, jeżeli ktoś zna jej tytuł to prosze napiszcie :)                            
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Ard

• Wanderer
Metal itd
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 18, 2004, 03:59:50 am »
Metalica to piekny rozdzial w historii muzy, nie tylko metalowej...zawse przyjemnie sluchala mi sie utworkoe Jamesa i reszty chlopakow...ze starszych kawalkow moge smialo polecis \"Master of Puppets\" i \"One\" :D ...zwlaszcza \"One\"...z nowszych rzeczy to chba najbardziej podobal mi sie caly \"czarny album\" :D                            

Offline FaLa

• Knight
Metal itd
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 18, 2004, 09:58:40 pm »
... ale podoba mi się piosenka z Mission Impossible 2, jeżeli ktoś zna jej tytuł to prosze napiszcie :)

Metallica - I Disappear
MOzna polecic prawie wszystkie plyty :) ..dlaczego prawie wszystkie? bo mi osobiscie ostatnia sie nie podobala plytka.                            
Posting and You
... Każdy człowiek chce znać przyszłość...
Aż zobaczy jak okrutne przeznaczenie szykuje mu los! Niektórzy wariują ze strachu...
Inni umierają gdy pozostaną pozbawieni nadziei na ocalenie !
Uważaj, bo cena nieograniczonej wiedzy jest wysoka...