Ashley Riot: Wiesz jak zrobić Hand of Light? Ja nie moge już przez to spac. Ard pewnie też nie. Jakaś podpowiedz? Naprowadzenie?
na ten temat juz tez rozmawialem z Ashem...z tego co wiem jest on pierwsza osoba ktora dokonala tego w naszym kraju...gratulowalem kiedys, pogratuluje jeszcze raz...
zanim poznalem w jaki sposob Ash zrobil damascusowa wersje HoL\'a w mojej glowie byly 2 pomysly na zrobienie tej broni (oba do dzisiaj sa niesprawdzone, ale jestem na 90% pewien ze sa dobre)...niestety sa baaardzo dlugotrwale
1. potrzebujemy 8 HoL\'tow z (H) i 4 z (I)...4 HoL\'y z (H) robimy w nastepujacy sposob: w pierwszym podnosimy na 100 \"ststystyki\" DRAGON, BEAST, PSYHICAL, w drugim PHANTOM, HUMAN, EARTH, DARKNESS, WATER, w trzecim HUMAN, FIRE, AIR i w czwartym UNDEAD, EVIL, LIGHT...w ten sposob mam wszystkie Class i Affinity na 100(ogolem 13)...laczymy wszystkie te 4 bronie i mamy HoL\'ta na 100 we wszystkich statystykach...teraz to samo robimy z 4 (I) HoL, nagrywamy gre i laczymy (H) + (I) az wyjdzie nam HoL ze srebra (S)...jak nie wyjdzie to odgrywamy i do skutku....po otrzymaniu (S) powtarzamy czynnosc z 4 pozostalymi HoL\'ami z (H) i robimy z nich jednosc...teraz laczymy (H) + (S) i powinnismy otrzymac Hand of Lighta z damascusa...jak nie to odgrywamy i do skutku
2. tutaj czysta teoria...potrzebujemy najpierw 16 HoL\'ow z (H)...laczymy je wszystki razem...tylko nie po koleii:A+B+C+D.....bo tak otrzymamy nieznaczny przyrost wartosci Class i Aff. ...nalezy to zrobic tak:A+B=AB, C+D=CD, E+F=EF, G+H=GH, I+J=IJ, K+L=KL, M+N=MN, O+P=OP...otrzymujemy 8 HoL\'ow...teraz:AB+CD=ABCD, EF+GH=EFGH, IJ+KL=IJKL, MN+OP=MNOP...mamy 4 bronie i teraz:ABCD+EFGH=ABCDEFGH i IJKL+MNOP=IJKLMNOP...laczymy 2 bronie i otrzymujemy 1 Hol\'a z wysokimi statystykami (niestety nie wiem jaka ilosc jest potrzebna aby miec wszystko na 100)...pozniej to samo robimy z (I) HoL\'ami, laczymy (H)+(I)+(S), pozniej robimy jeszcze jednego z (H) (oczywiscie wszystko na 100) i laczymy (H)+(S)=(D)...i po sprawie...proste, nie
w jaki sposob zrobil to Ash nie napisze...jesli bedzie chcial to zrobi to sam...powiem tylko ze jego sposob jest bardzo zblizony do mojego...raczej powinienem powiedziec na odwrot, ale do puki nie znacie sposobu Asha to nie bede wam mieszal...wyjasnie to pozniej
jak czegos nie rozumiecie to pytajcie