Autor Wątek: Vagrant Story  (Przeczytany 31388 razy)

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Vagrant Story
« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 07, 2004, 08:07:34 pm »
VS skończyłem z wszyskim chyba i to 2 razy (rozwalone memorki rulez...) ale czasem korci zeby włączyć i zacząc jeszcze raz, od początku. Cholera wie dlaczego.

sorki ze sie czepiam (w sensie pozytywnym) ale taki juz jestem :D ...chodzi mi o \"...VS skończyłem z wszyskim chyba...\"to znaczy ze masz wszystkie tytuly, wszystki ostatnie bronie z damascusa, cala zbroja z damascusa, wszystkie battle ab. i break artsy??..jak tak to gratuluje...mi jeszcze troche brakuje :)                            

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
Vagrant Story
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 07, 2004, 08:15:29 pm »
Ano nawet mi miło. Skończyłem wszysko. Duuużo czasu zleciało ale to był super czas spędzony. Pomijam buszowanie w Iron Maiden i szukanie mieczyków bo tam była flustracja. Jesli VS2 miałby chociarz cześć tej grywalnosci to bedzie to już gra na która czekam. Co do tytuów to mialem najwieksze problemy z chyba mapą na 100% albo z chainsami. Ja nie wiem jak mozna zrobic wiecej niż np 40. Poprostu jestem za `mietki` na takie rzeczy. Stara ale jara gra, nie ma co i trzeba ją przejsc. Jak przeleze gry które męcze teraz to zaczne grac na emu i wam powysyłam swoje savy czy coś. Warto przejsc te gre na 1000000% bo sadysfakcja jest kosmiczna.                            
The closer you get to the light, the greater your shadow becomes...

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
    • http://
Vagrant Story
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 07, 2004, 08:21:44 pm »
Jak dla mnie mogli by zrobic taki system walki jak w parasite eve... moze dlatego ze lubie bardziej zrecznosciowe gierki                            
See you, Space Cowboy!

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
Vagrant Story
« Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 07, 2004, 08:25:30 pm »
Podobalo mi się unikanie i omijanie ataków przeciwnika samemu a nie tylko % na to. W VS2 mogło by tak być. Moze napiszemy maila do Square zeby zrobili VS2?                            

Offline Ard

• Wanderer
Vagrant Story
« Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 07, 2004, 08:32:15 pm »
Alakair jak masz wszystko to powiedz mi jak zrobiles Hand of Light z damascusa :?: ...ja wlasnie sie nad tym mecze...w tej chwili to jest dla mnie najwiekszy problem, reszta to pikus :D

ja sie pisze na ten list do Square :D                            

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
Vagrant Story
« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 07, 2004, 08:37:47 pm »
uh
Gre rozpracowałem jakieś 2-3 latka temu...
Ale coś ja CHYBA pamietam.

Nie jestem pewien ale chyba łącząc z Holy Win (czy jakoś tak) (D) z Hand of Light z (H) uzyskasz HoL (D).
Nie jestem pewien ale spróbój. Holy win ma chyba ostatni crusader w Iron Maiden (idąc drogą mieczy of coz)                            

Offline Ard

• Wanderer
Vagrant Story
« Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 07, 2004, 08:42:01 pm »
to jest za proste :D ...niestety w ten sposob nie da sie uzyskac damascusowego HoL\'a...Holy Winow mam juz tyle ze na razie nie moge na nie patrzec :D ...Arturosy mi sie po skrzyni walaja...szkoda ze nie masz jakiegos \"ktortkiego\" sposobu na HoL\'a...musze sie meczyc  :( ...ale dzieki :P                            

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
Vagrant Story
« Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 07, 2004, 08:49:50 pm »
W końcu to najsilniejsza broń w grze ale ja i tak z Rhopią łaziłem. Zasięg + wyglad sa bezbłedne. Zauwazyłes ze wyglada ona jak miecze Urk Hai z Władcy Pierscieni? Albo mi się coś pomerdało.                            

Offline Ard

• Wanderer
Vagrant Story
« Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 07, 2004, 08:56:05 pm »
miecz orkow jest jakos dziwacznie zakonczony (jakis kolec do gory na koncu ostrza)...Rhopma wyglada jak miecz samurajski, tylko jest zdecydowanie dluszza  :D ..moze jest jakies podobienstwo, nie zauwazylem :P ...jak mialbys gdzies save na emu to mozesz mi przeslac...chetnie lukne jak ci szlo :D                            

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
Vagrant Story
« Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 07, 2004, 09:07:08 pm »
Ubierz Rhompie i zobacz ze ona też jest dziwnie zakończona... albo krece z innym mieczem ale raczej na 90% mam racje. Najpierw to ja musze zacząc na emu pykać, plus jest tego taki taki ze grafa jest duuużo lepsza na niż na PS-ie. Poczekamy, zobaczymy.                            

Offline Madness

• Daredevil
  • **
Vagrant Story
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 07, 2004, 09:16:12 pm »
Podobalo mi się unikanie i omijanie ataków przeciwnika samemu a nie tylko % na to. W VS2 mogło by tak być. Moze napiszemy maila do Square zeby zrobili VS2?

Count me in.

PS. Jak robic cytaty zeby bylo xxx napisal, a nie \"cytat\"?                            
In the name of God,
impure souls of the living dead
shall be banished into eternal damnation.
Amen.

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
Vagrant Story
« Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 07, 2004, 09:18:36 pm »
W sumie samo powinno wychodzić.
Klikasz cytuj na czyjś post i kasujesz niepotrzebną czesc i zostaje Ci nick + kawałek posta który chcesz.
Jak nie wyjdzie to edytujesz i do skutku.                            

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
Vagrant Story
« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 07, 2004, 10:11:51 pm »
Dzizus!  Ja tu sie mecze czy polaczyc to ostrze z tym zeby mi kupa nie wyszla a wy tu gadacie o jakis super broniach, kombinacjach itd itp    przeraza mnie to!   pewnie znowy gdzies polegne w tej grze... :-)                            
See you, Space Cowboy!

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
Vagrant Story
« Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 07, 2004, 10:41:57 pm »
Rada jest taka. Na poczatku robisz mase nieprzydatnych broni. Potem je łączysz w lepsze. Nastepnie zrobisz wiecej nieprzydatnych broni i łączysz je z nastepnymi a potem łączysz dobre drobnie z takimi samymi i masz lepsze. Taka jest `cała prawda` o robieniu przedmiotów.

Logiczniej mówiąc (pisząc) to zasad jest masa. Np: I + B daje H itp.
Łącząc dwa takie same rodzaje broni dostaje się o broń jeden rodzaj lepszą. Np Shortel+Shortel = jedna lepsza od tych dwóch (nie pamietam jak to szło juz). Działa to od pewnej rangi (mowiąc ranga chodzi mi o kolejnosc broni w str) . Do tego momentu jest jakoś tak ze broń + broń o 1 range słabszą = broń o jedną range mocniejsza i tak w koło na wesoło. Podobnie jest z zbrojami. Of coz jest multum innych zasad ale warto pamietac ze prawie na wszysko jest logoczne wytłumaczenie.
Z tarczami to pamietam jeszcze ze H+S daje D ale nie jestem pewien (tylko 2 takie same tarcze to są)
Co do Hand of Light to przypomnało mi sie jak to zrobiłem. Muszisz zacząć budowac broń od podstaw. Wg schematu który podałem wyzej. W pewnym momencie wczepisz broń z D i dalsze czesci już bedą z D. Potem wiecej takich cześci łączysz ze soba i `już` masz Hand of Light (dokładniej nie pamietam, sorki) Problem bedzie z początkiem ale da się to zrobić.                            

Offline Madness

• Daredevil
  • **
Vagrant Story
« Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 07, 2004, 10:42:19 pm »
Dzizus!  Ja tu sie mecze czy polaczyc to ostrze z tym zeby mi kupa nie wyszla a wy tu gadacie o jakis super broniach, kombinacjach itd itp    przeraza mnie to!   pewnie znowy gdzies polegne w tej grze... :-)

Jesli serio ci troche nie idzie to tak jak mowilem wczesniej, nie walic chainwo powyzej 7, a jak dostajesz cos co podnosi statsy to nie uzywaj, znajdz save, i uzyj. Jak bedzie +3 lub +4 to save, jak nie to load. Jak troszke z grol poobcujesz to nie bedziesz mial zadnych prblemow.

A jesli zartujesz... no coz, pozostalo zyczyc milego grania  :D                            
In the name of God,
impure souls of the living dead
shall be banished into eternal damnation.
Amen.

Offline Ard

• Wanderer
Vagrant Story
« Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 07, 2004, 11:26:26 pm »
Co do Hand of Light to przypomnało mi sie jak to zrobiłem. Muszisz zacząć budowac broń od podstaw.

co ty piszesz...jakie budowanie broni od podstaw...jesli udalo ci sie ZBUDOWAC Hand of Lighta to jestes najwiekszym wymiataczem w VS...koniecznie musisz podac mi sposob jak to zrobiles :D HoL\'a nie mozna zbudowac...mozna go zdobyc walczac z Minotaurami (dostepne wersje H i I)...z tego nalezy zrobic damascusowa wersje HoL\'a...                            

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
Vagrant Story
« Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 07, 2004, 11:42:51 pm »

nie mozna zbudowac

LOL - a nawiasem mówiąc:
Da się, innego sposóbu nie znam. Kuna i przez takie chwile jak ta się chce odpalić gre. Teraz sobie smaka narobiłem... No wielkie thx (zartuje, hyhy)
Ale jestem przekonany ze HoL da się zrobić jak wiekszosć nalepszych broni z D
W sumie poszperaj po necie i tyle... oto chyba najprostrza metoda ale stracisz mase zabawy dlatego prubó(u?)j sam.
Serio da się go wykuć.

Chyba...
(Mam dysortografie wiec nie patrzcie na błedy, ucze się na nich...)                            

Offline Ard

• Wanderer
Vagrant Story
« Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 07, 2004, 11:49:20 pm »
a ja ci mowie ze jest to NIEWYKONALNE :!:  :D ..to tak samo jak chcialbys mi wmowic ze da sie wyluc Holy Wina lub Rhomphaie....mozna je zdobyc, to tak..ale wykonac je za pomoca laczen sie nie da (chyba ze to ja sie nie znam :D )

ja wlasnie dzisiaj odpalilem po dluuugie przerwie  :lol:                            

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
Vagrant Story
« Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 08, 2004, 12:02:34 am »
Wiesz, Holy Win i Rhompia sa liczine jako bronie bonusowe. Oficialnie rune blade i Wakizashi to najlepsze bronie wiec wiesz. Nic mi nie wiadomo ze HoL to bunusowa broń a nawet jesli by była to dałoby się ją znalezć... jak HW czy Rhompia.                            

Offline Ard

• Wanderer
Vagrant Story
« Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 08, 2004, 12:11:20 am »
Wiesz, Holy Win i Rhompia sa liczine jako bronie bonusowe. Oficialnie rune blade i Wakizashi to najlepsze bronie wiec wiesz. Nic mi nie wiadomo ze HoL to bunusowa broń a nawet jesli by była to dałoby się ją znalezć... jak HW czy Rhompia

no przeciez ja da sie znalezc...nigdzie w laczeniach nie ma pokazane jak zrobic HoL\'a...nawet juz nie mowie o wersji damascusowej...najlepsza ciezka pala do zrobienia jest Destroyer...jego zrobic to no problem...zdobyc HoLa tez nie jest trudno...tylko zrobic go z damascusa jest trudno...jak narazie znam 3 sposoby (wszystkie to teoria)...czas zaczac probowac :D