Autor Wątek: Vagrant Story  (Przeczytany 31393 razy)

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
Vagrant Story
« dnia: Stycznia 05, 2004, 12:55:56 am »
wracam namolnie z tematem ale nie moge opuscic jednej z moich najlepszych gier :D

chcialbym poznac wasze zdanie na temat tej swietnej gry :?: ...jesli graliscie to jakie macie (mieliscie) osiagniecia :?: ...co wam sie nie podobalo w tej grze :?:

po graniu w finale, gdzie czesto przeciwnikami sa grzyby, nosorozce na kolkach, zaby itp stwory, gdy w lapki wpadla mi VS moja pierwsza reakcja bylo oslinienie telewizora :D ...nareszcie gra ktora trafila w moj gust fana fantastyki...w koncu przeciwnicy jakich chcialem:smoki, demony, szkielety...sama gra wciagnela mnie i moich kumpli strasznie...rewelka bylo tworzenie zbroi, broni i tarcz...myslalem sobie:ideal...niestety nie...co mi sie nie podoba w grze :?: ...glownie to ze po przejsciu gry 2-3 razy jest sie juz praktycznie niesmiertelnym...dlaczego wraz z poziomem nie rosna wspolczynniki przeciwnikom :?:  (cos na styl Diablo i poziomow gry)...druga sprawa sa lokacje...dlaczego nie ma losowej generacji pomieszczen (nie mowie ze wszystkich, ale kilku mogloby byc)...znowu porownam do Diablo :D ...

jak do tej pory odkad gram na ePSXe gre przeszedlem 7 razy...wszystkie ostatnie bronie mam z damascusa (oprocz Hand Of Light...ale mam juz pare pomyslow na jej zrobienie)...zbroja calutka Dread z damascusa...co do tarczy to musze jeszcze przejsc gre 2 razy aby miec wszystkie potrzebne komponenty...lancuszek:66...wiem ze sa osoby ktore maja wieksze osiagniecie, ale napisalem to aby nie sie pochwalic (bo nie ma czym) tylko aby porownac wyniki...

czekam na wasze opinie :!:                            

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Vagrant Story
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 05, 2004, 03:21:24 pm »
ja to mam tak: niedawno dorwalem sie tego i odrazu zaczelem ciupac :D potwory rzeczywiscie sa swietne :D tylko jaki minus: raz sie zgubilem w tym calym natloku korytarzy, nie gralem kilka dni, przeslzem i wczoraj znowu sie zgubilem :D:D:D pewnie znowu przez kilka dni bede mial przerwe :D                            
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Ard

• Wanderer
Vagrant Story
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 05, 2004, 03:50:06 pm »
tylko sie nie zalamuj tak jak pewniem moj znajomy, ktory tez sie zgubil i juz wiecej nie gral :D ...ja tam nigdy nie mialem problemow z korytarzami...jak sie zgubilem to zawsze patrzylem na mape w grze i bylo spoko...ktory raz przechodzisz gre :?: ...ja uwazam ze pierwsze przejscie jest najlepsze :P                            

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Vagrant Story
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 05, 2004, 03:56:39 pm »
no ja wlasnie pierwszy raz przechodze :D btw: na jaka mape? przeciez mapa pokazuje tylko pomieszczenie w ktorym jestesmy... a moze ja po prostu jakos sie nie zajalem tym i nie skombinowalem calej mapki? :D                            
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Ard

• Wanderer
Vagrant Story
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 05, 2004, 04:25:46 pm »
no tak, fakt...ale ja wlasnie z tej mapy korzystalem...zreszta zajrzyj na http://vagrant-story.webpark.pl/ tam znajdziesz wszystko co potrzebujesz :D                            

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Vagrant Story
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 05, 2004, 04:36:30 pm »
dzieki :D a co do mapy z gry: no tak tylko jak sa 3 przejscia a ja nie z jednego dopiero wrocilem i nie pamietam gdzie juz bylem? :D:D mapka w diablo (ehh i znowu porownanie) byla ok :D                            

Offline Shmatan

• Adventurer
  • *
    • http://neojsite.cal.pl
Vagrant Story
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 05, 2004, 06:28:28 pm »
VS... gram w ta gre jush niezly kawalek czasu ( 1 rok :D) i dalej mi sie podoba . te wypady do Iron Maiden po Excalibura(no mam jush ich kilka :D nabijanie 100 wszystkich Affnity i statystyk to jest to przez co zakochuje sie w tej grze za kazdym razem jak gram w ta gre ... po protu VS rulez ...                            
NEO JSITE - duchowy następca jrpg.pl

W hołdzie kreatywności  *.*

<-mój design ^^''

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
    • http://
Vagrant Story
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 05, 2004, 07:23:20 pm »
Dla mnie ta gra jest za trudna.. normalnie szlag mnie trafia jak walcze z bossami.  za pierwszym razem dotarlem do ogra w kopalniach....trzaskal mnie jak chcial.

miesiac pozniej zmobilizowalem sie i doszedlem(od poczatku) do tego rycerza ktory przyzywa czarna zbroje. znowu klops.

teraz gram trzeci raz , mniejwiecej po pol godzinki dziennie, mordujac wszystkich mniejszych wrogow po nascie razy.:-)  moze teraz sie uda...

poaztym wkurza mnie system broni, kompletnie nie moge sie w tym polapac, co laczyc z czym ,czego uzywac it d itp....arghhhhh :-)                            
See you, Space Cowboy!

Offline Ard

• Wanderer
Vagrant Story
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 05, 2004, 10:18:11 pm »
Dla mnie ta gra jest za trudna.. normalnie szlag mnie trafia jak walcze z bossami.  za pierwszym razem dotarlem do ogra w kopalniach....trzaskal mnie jak chcial.

miesiac pozniej zmobilizowalem sie i doszedlem(od poczatku) do tego rycerza ktory przyzywa czarna zbroje. znowu klops.

teraz gram trzeci raz , mniejwiecej po pol godzinki dziennie, mordujac wszystkich mniejszych wrogow po nascie razy.:-)  moze teraz sie uda...

poaztym wkurza mnie system broni, kompletnie nie moge sie w tym polapac, co laczyc z czym ,czego uzywac it d itp....arghhhhh :-)

coz moge ci poradzic...bossowie za pierwszym razem owszem, sa trudni...ja \"kminilem\" ich nastepujaco: kazda postac ma przypasowany zywiol do siebie...uzywaj na nich przeciwnego zywiolu (gemy, czary) + Heracles na siebie i Degenerate na wroga...do tego nie zaszkodza Break Arts\'y...nikt nie ma szans  :P

co do broni, zbroi itp. to zawsze lacz 2 te same lub z bronia o 1 nizsza...wiem ze to brzmi dziwnie, ale jesli przelamiesz sie  to spokojnie sobie poradzisz...ja tez na poczatku ni emoglem rozkminic tej gry, jednak twardo siedzialem i udalo sie...

zajrzyj tez na stronke ktora podalem wyzej...autor tej stronki jest dla mnie No 1 jesli chodzi o te gre :D                            

Offline Pieszczotek

• Daredevil
  • **
Vagrant Story
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 05, 2004, 10:21:25 pm »
dzieki , sproboje.

jeszcze nie bylo na swiecie takiej gry w ktora bym zagral i bym jej nie przeszedl.  a ta musze przejsc bo ma ciekawa fabule. jak to square

aha...podany link nie dziala                            
See you, Space Cowboy!

Offline Volrath

• Daredevil
  • **
    • http://www.dbgpbem.prv.pl
Vagrant Story
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 05, 2004, 10:30:55 pm »
wiem, że działasz może trochę mechanicznie, ale spójrz na ten link - na końcu przez przypadek przyplądał się \',\' - usuń go w adresie i link wejdzie :D

A co do gry - nie grałem, ale przydałoby się obadać :D
Zamiast dokładnego analizowania wszystkiego... powie mi kto o co tam chodzi i wogóle technikalia zanim się zabiorę? :D                            
Aeris: I want to meet you.
Cloud: But I\'m right here.
Aeris: I know, I know what I really mean is, I want to meet...you.

Offline Ard

• Wanderer
Vagrant Story
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 05, 2004, 10:48:38 pm »
fabuly ci nie opisze w kilku zdaniach bo tylko popsulbym ci pozniejsze granie...fabula jest spoko, uwierz mi na slowo...

co do technikalii  :D  to kierujeszpostacia (swietna postacia :D ), masz do dyspozycji ok. 10 rodzaji broni, z czego kazda posiada 4 mocne ciosy zwane Break Artsami...masz mozliwosc uczenia sie Battle Skilli, rzeczy przydatnych zarowno w walce, jak i w obronie...sam jestes sobie kowalem, masz ogromna mozliwosc laczenia ze soba wszelkich rodzaii broni i zbroii (tu wlasnie wiele osob sie zalamuje)...aby ukonczyc gre na 100 % musisz ja przejsc przynajmniej 2 razy...aby zdobyc wszystki tytuly to co najmniej z 5-6...

i tak z tego za wiele sie nie dowiesz, wiec po prostu zagraj, a nie pozalujesz (w mojej prywatnej liscie gier ta gra jest w pierwszej trojce :D )                            

Offline Madness

• Daredevil
  • **
Vagrant Story
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 07, 2004, 10:37:12 am »
Dla mnie najfajniejszy jest Sydney. Te lapki - mozna jes zdobyc ale ich nie widac na rekach Asha (zresztol jak calego EQ). Ogulnie to fajna i tajemnicza postac, ktora okazuje sie calkiem inna niz sie z poczatq wydawalo - ale VS roxx. Najfajniej jest za 1 razem. Gra za trudna moze byc temu ze niektorzy waloU chainy bez opamietania i rosnie im risk. Ja na przeciwnikow wale !max 7!~bo od 8 risk rosnie juz z bonusam ( przy ktoryms chainie nawet ze 20 za cios!). Ogulem spox - przeszlem ze 3-4 razy i jestem uradowany ze to posiadam. VS ROXX!                            
In the name of God,
impure souls of the living dead
shall be banished into eternal damnation.
Amen.

Offline Ard

• Wanderer
Vagrant Story
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 07, 2004, 12:00:30 pm »
przechodzac gre pierwszy raz pare lat temu na pooczatku myslalem ze to wlasnie Sydney bedzie \"bossem\" koncowym w grze...jednak pozniejsza akcja rozwiala moje watpliwosci i troche zaluje ze to nie on...wydaje mi sie ze zostal on zrobiony prze kwadratowych na podobienstwo Sepka (choc on byl bossem do rozwalki)...obaj to postacie dazace do swojego celu, troche nie zrozumialego dla innych...i obaj sa \"lubiani\" przez graczy :)                            

Offline Madness

• Daredevil
  • **
Vagrant Story
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 07, 2004, 12:31:05 pm »
Mi podobalo sie takze zakonczenie. Przez calol gre Ash jest otaczany zagadkami i z calego towazystwa wie i umie najmniej. A na zakonczeniu Ash ROXX!!!

To bylo swietne. Tylko szkoda mi Sydney\'a :(. Byl taki fajny.                            
In the name of God,
Amen.

Offline Ard

• Wanderer
Vagrant Story
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 07, 2004, 01:35:10 pm »
mnie tylko ciekawi czy Ash sam \"pozyczyl\" sobie tatuaz Sydneya czy moze Syd sam mu go \"przekazal\" :?: ...gra zakoncyzla sie a jest jeszcze wiele rzeczy do wyjasnienia...

dzisiaj skonczylem grac w CT i znowu wracam do VS...mam zamiar zrobic zbroje 100/100/100 (wszystkie statystyki na 100)...zobaczymy, moze mi sie uda...to wlasnie podaba mi sie w tej grze...niby wszystko juz masz, wsystko zrobiles a dalej cie ciagnie do tej gry :D ...                            

Offline Madness

• Daredevil
  • **
Vagrant Story
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 07, 2004, 02:41:07 pm »
szkoda tylko ze przy 2 przejsciu nie widac na plecach BloodSina (mial on jeszcze innol nazwe, bardziej prawidlowol ale zapomnialem) bo Ash z takim czyms na plecach bylby dopiero super                            
In the name of God,
Amen.

Offline Ard

• Wanderer
Vagrant Story
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 07, 2004, 03:24:55 pm »
niestety...jak kazda gra nie jest idealna, VS tez ma swwoje \"buraki\" :D ...mi sie jednak zdaje ze podczas przechodzenia gry bylo widac tatuaz na plecach Asha (albo juz mnie pamiec zawodzi :P )...popraw mnie Madness jak sie myle...                            

Offline Madness

• Daredevil
  • **
Vagrant Story
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 07, 2004, 03:36:21 pm »
Niestety sie mylisz bo jak tylko skonczylem to odrazu chcialem zobaczyc czy ma cos takiego fajnego na plecach. Wiec jestem na 99,9% pewien ze go nie ma.                            
In the name of God,
Amen.

Offline Alakair

• Daredevil
  • **
Vagrant Story
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 07, 2004, 07:54:28 pm »
Po co robić gre VS2... pewnie by się nie sprzedała albo pomysłów za mało?
Kuna czemu nie ma 2? Paranoja przecierz na PS2 gra z systemem VS, podobnym klimatem ale z `więcej wszyskiego` była by idealna.
...ale po co, pewnie nikt takiej nie kupi...

VS skończyłem z wszyskim chyba i to 2 razy (rozwalone memorki rulez...) ale czasem korci zeby włączyć i zacząc jeszcze raz, od początku. Cholera wie dlaczego.                            
The closer you get to the light, the greater your shadow becomes...