Albo na nowy rok XD
Albo na luty nowego roku.
Anyways, wracamy do gry, tym razem bez przerw. Plan minimum przewiduje 1 turę na tydzień, ale mam nadzieję nabrać tempa takiego, jak w zeszłe wakacje, czyli 2-3 ruchy tygodniowo. No ale zacznijmy od 1ego.
Domyślam się, że większość już nie pamięta nic z rozgrywki, dlatego w ramach zadośćuczynienia za moje wakacje od GMowania pozwalam wszystkim graczom spojrzeć na planszę gry. Mapa z zamieszczonymi na niej wszystkimi kartami znajdzie się zaraz w temacie z regułami gry. Naturalnie jest to jednorazowy bonus, tak żeby ułatwić ludziom powrót do gry. Nie mam zamiaru update'ować tej mapy - wszelkie nowe karty i znikanie starych, jak i ruchy graczy musicie sobie już sami odnotowywać, jeżeli chce wam się tyle wysiłku wkładać. Mi by się nie chciało pewnie.
Co do samej gry, to wydawać się może, że kończymy, ale jak pisałem, jesteśmy zapewne gdzieś w połowie. Nawet jeżeli ktoś by się w tej chwili dostał do Korony Władzy, to i tak minie kilkadziesiąt ruchów nim zdąży on wszystkich pozabijać. Natomiast co do stanu aktualnego postaci grających od początku, które mają wysokie statystyki i tonę sprzętu, to chciałbym dodać, że w pulach zostały 2 karty przygód. Jak te 2 zostaną wyciągnięte, będziemy mieli recykling kart zużytych, a co za tym idzie wrócą wszystkie stare karty, w tym dwie grupy
zbójców heh. Plus tak jak z czarami, nie wykluczam wrzucenie nowych kart przygód, takich bardziej zaawansowanych, co by pakerom nie było łatwo. Tak więc nic jeszcze nie jest przesądzone.