Autor Wątek: Seria Star Ocean  (Przeczytany 56000 razy)

emiel_

• Gość
Odp: Seria Star Ocean
« Odpowiedź #80 dnia: Kwietnia 11, 2008, 03:27:14 pm »
Wez nic nie mow... Tales of, ehhhh...moze jednak wroce do PSP jak syn marnotrawny do swego ojca ;>
 BTW widzialem ostatnio oryginal Star Ocean 2.Wszystko cacy oprocz ceny. 80funtow, wrrr;/ Jedyna pociecha bylo dla mnie to, ze nie byla to najdrozsza gra jaka widzialem. Badziewie zwane Legend od Dragoon kosztuje 120 funciakow, porazka...
Co do SO3, nie kryje on juz przede mna zadnych tajemnic (chyba :P) kobieta juz nie moze zniesc muzyki ktora towarzyszy walkom, rotfl ;>

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
  • „Was yea ra chs hymmnos mea"
« Odpowiedź #81 dnia: Kwietnia 11, 2008, 06:52:16 pm »
Trzeba będzie SO2 ściągnąć z netu i zagrać na PSP. Zaważyłeś, że Tales of Eternia jest podobne do serii SO?

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: Kwietnia 13, 2008, 04:11:56 pm »
Tja, zauwazylem. Co do SO2, ostrze sobie kly - moze pod koniec miesiaca ja kupie, ale ta cena skutecznie zniecheca... Tales of Destiny tez widzialem niedawno - 70 funa, esz...Dobrze by bylo gdyby pojawily sie jakies nowe wiesci o SO4 - jakas data przyblizona (w USA, bo JP to moglbym sobie ...) Co do SO3 jeszcze - bede chcial odkryc 95% BT, bo czytalem, ze wtedy pojawia sie Full Battle Mode, tylko nie wiem zbytnio na czym to polega (choc brzmi obiecujaco...)

Offline Growlanser

• Tantalus Zombie Creation
  • General
  • MusSskkk
« Odpowiedź #83 dnia: Kwietnia 13, 2008, 04:55:47 pm »
Właśnie się "emuluje" ze SO2 i muszę powiedziec ze jak na początek to całkiem miła gierka :) Ma nawet kilka elementów wspólnych z VP. resztę powiem jak ją skończę :)

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #84 dnia: Kwietnia 13, 2008, 07:27:11 pm »
Mam dziwne uczucie, że SO2 jest bardzo podobne do Treasure of Rudras na Snesa. Fabuła podobnie jak w So2 jest podzielona chociaż tu można wybierać między trójką bohaterów każdy z inną historią. W So2 jak wiemy wybieramy między Claudem a Reną. Planeta w Treasure of Rudras przypomina planetę Expel z SO2. Jest też nawet słynne zanieczyszczenie atmosfery. Podobieństwa można mnożyć... Czyżby więc może SO2 opowiada podobną historię co Treasure of Rudras, ale widzianą po prostu z innej perspektywy. Aha i jedna z bohaterek Treasure of Rudras również ma na imię Rena.

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Kwietnia 20, 2008, 05:46:43 pm »
Grow - SO2 to nie calkiem mila gierka, tylko calkiem zajeb... gierka ;>
Ay mialem to juz wczesniej napisac- doszedlem juz do tego (bynajmniej na PS3 nie wiem jak na PS2) jak pokonac slaby punkt gry(czyt.zacinanie sie) na Mosel Dunes. U mnie dziala to w 100% - mianowicie, jeszcze w Passage of Parch and Plenty nalezy zupelnie wylaczyc mape i nie wlaczac jej az do momentu wejscia  w Ancient ruins of Mosel. Taki drobiazg,a cieszy :D Poza tym obstawiam kroliki w Gemity, bo ten pad z Niemiec wczoraj doszedl i moge korzystac z dobrodziejstw funkcji turbo :P Jak wychodzilem z domu mialem 56 punktow, cos czuje ze do 1000 to mi ps3 zdazy osiwiec ;> Co jeszcze...zauwazylem,ze naprawde powaznie potraktowalem zdobywanie BT- jak doszedlem do Gabriela to go 4ema strzalami polozylem, lol...Kiedys tak latwo nie bylo.
P.S. Jak ktos wie jak sie zdejmuje negatywne statusy z superbroni(tych z Sphere) to bylbym wdzieczny, bo jak skoncze z krolikami to sie po nie wybieram.
Po dlugim namysle stwierdzam, ze najlepsza muza w grze jest w Maze of Tribulations(przed pokonaniem Gabriela)
Aha, Patryk jak wiesz czy mozna walczyc z Gabrielem wiele razy(tak jak z Freya np.) to daj mi znac, bo slyszalem ze z nim tez mozna wielokrotnie sie bawic (mam jeszcze jedno BT na nim do zrobienia-nie liczac 4D)
BTW-i tak wydaje mi sie ze bardziej hardkorowo bylo w SO2:P
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 20, 2008, 05:47:23 pm wysłana przez emiel_ »

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #86 dnia: Kwietnia 20, 2008, 11:27:51 pm »
Przy wejściu na Mosel Dunes gra mi zwalniała ale dało się wejść. Gdy naładować broń orichalkami bądź pewnego rodzaju butami to żaden boss nie jest trudny. Będąc na 77 poziomie i mając naładowany Mithril Sword orichalkami na maksa rozwaliłem Luthera kilkoma ciosami. Z tymi dodatkowymi bossami za bardzo niewiem, ponieważ po ukończeniu gry, nie bardzo chciało mi się chodzić za bardzo po tych bonusowych lokacjach. Pd som koniec trójki można znaleźć nawiązanie do części 1. Wiesz chyba co za planeta na której są takie miasta jak Crateous czy Coor? Tam gdzie Fayt i Sophia na samym końcu spotykają się z rodzinami. Co do Mirage... Wspominała ona, że wraca na planetę gdzie ćwiczyła w dojo u pewnego mistrza sztuki walki. Niestety nie podała jej nazwy... Ale grając ostatnio w ToE coś mnie olśniło. W grze tej jest dojo której "sensei" wspominał, że dobrze wyszkolił pewną kobietę. Czyżby więc Mirage pochodziła z Inferii...

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: Kwietnia 26, 2008, 07:21:12 pm »
Uff, z krolikami skonczylem - zdobycie Bunny Race Trophy zajmuje bite 100 godzin (prawie).No ale czego sie nie robi - na koncu, jak juz zobaczylem ze mam ponad 1000pkt. poszedlem po nagrode i lol - koles do mnie ze to wielki wyczyn (powaga jak nic) i jestem niezly kozak (mniej wiecej;>) ...o ile nie uzywalem kontrolera z funkcja turbo, no rozwalilo mnie to jak nic...od zeszlej niedzieli az do dzisiaj -codziennie przez 12-14godzin byla wlaczona konsola-juz nie moge patrzec na te wyscigi,blah.Poza tym piszesz o boots of prowess- ladowalem nimi bronie-ale tylko na maksa dopakowanymi (+30%atk/def) orichalkami na tym etapie nie warto.Co do akcesoriow, to poszukaj tri-emblem, niezlego kopa daje, a jeszcze jak zalozysz podwojnie, to fiu fiu... Mozna kupic od swietego mikolaja w Maze of Tribulations, ale ja sobie wykumalem inaczej.Po co wydawac nie wiem-7 czy 9 milionow fol na jeden egzemplarz, jak mozna kupic santa boots, wlaczyc turbo w gospodzie i po kilkunastu godzinach nie dosc,ze masz je dla wszystkich, to jeszcze nadwyzke sprzedajesz ze znacznym zyskiem. Piszesz, ze nie bawiles sie w dodatkowe lokacje -staaaary, nie wiesz co tracisz, bo to rowniez symbol tri-Ace. I niezla dawka hardcore'u czasami:P a jakie bonusy :P
P.S. Wczesniej nie pisalem o Lutherze, tylko o Gabrielu Celescie z Maze. Lucek to smiech na sali (nie liczac niektorych BT do zdobycia)

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #88 dnia: Kwietnia 26, 2008, 07:59:23 pm »
Chyba się robie za stary, bo nie bardzo bawią mnie czasem dodatkowe atrakcje nie związane z fabułą. Ogólnie rzecz biorąc rzadko ciągnie mnie do robienia czegoś co nie ma lub ma mały związek z fabułą. Z dodatkowych rzeczy zacząłem przechodzić po ukończeniu gry jedynie Maze of Tribulation ale i tak to na jakiś czas zarzuciłem bo zdobyłem Xenosagę 2 a teraz PSP... Najbardziej w SO3 ciągło mnie do zdobycia wszystkich Trading Cards ale nie wiem za bardzo co one dają. Podobno odblokowywują jakieś dodatkowe stroje postaci, lecz jakoś tego nie zauważyłem. W poradniku pisze, że dodają nowe postacie do tej bijatyki na Paracelsus Tablet... Też jakoś tego nie zauważyłem... Ostatnio na PSP zacząłem oglądać anime Star Ocean EX... (dlatego na PSP bo moje DVD nie obsługuje jakiegoś kodeka GMC i mam "pokaz slajdów natomiast na PSP razem z angielskimi napisami wszystko działa bez zarzutu...)

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: Kwietnia 30, 2008, 04:40:59 pm »
Najbardziej w SO3 ciągło mnie do zdobycia wszystkich Trading Cards ale nie wiem za bardzo co one dają.
Trading Cards odblokowywuja postacie i stroje dla nich ale nie w normalnym toku gry, tylko w versus mode, ktore staje sie dostepne gdy ukonczysz dodatkowy mini quest w Aquatic Gardens of Surferio (dostepny w trakcie przechodzenia watku fabularnego). Na koncu masz bossa, za ktorego pokonanie dostajesz Parcelsus' Table. Jest bezuzyteczna, dopoki nie pojdziesz z nia do naszej kochanej panny Welsh w Peterny. Tam sie wszystko wyjasni i od tego momentu bedziesz mial w SO3 dostep do dodatkowej minigry. To wlasnie do niej potrzebne sa Trading Cards. Pierwsze odkrywaja nowe postacie, a te z dopiskiem Ex - stroje dla nich. Bardzo wiele jest ich wlasnie w bonusowych lokacjach - ostatnio jak Fayta pokonalem w Urssa Cave Temple to jakis trade ex tam lezal.
P.S. Rzucilem sie na zdobycie B.T. - 50 000 battles.
« Ostatnia zmiana: Maja 01, 2008, 06:24:28 pm wysłana przez emiel_ »

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #90 dnia: Kwietnia 30, 2008, 06:48:55 pm »
Quest ten wykonałem już dawno, ale nadal jakoś te katy mi nic nie dają. Nadal mam tylko 8 bohaterów i tylko 2 wersje strojów które i tak posiadałem bez tych kart.

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: Maja 01, 2008, 03:00:06 pm »
Quest ten wykonałem już dawno, ale nadal jakoś te katy mi nic nie dają. Nadal mam tylko 8 bohaterów i tylko 2 wersje strojów które i tak posiadałem bez tych kart.

A byles pozniej ponownie u Welch?
Poza tym - wiecej bohaterow sie miec nie da. Napisz jakie ex cards zdobyles. Z tego co widze - Trade Cards masz wszystkie.
« Ostatnia zmiana: Maja 01, 2008, 03:02:08 pm wysłana przez emiel_ »

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #92 dnia: Maja 01, 2008, 06:38:34 pm »
EX Cards jest chyba 12, brakuje mi bodajże czterech "środkowych" Chyba 5 6 8 9. O europejskiej premierze gry SO:First Departure ani widu ani słychu. Wątpię czy kiedykolwiek ukarze się w Europie. Zbierałeś te statuetki królikowej które dostaje się za 100 % odkrycia danej lokacji? Trzymanie wszystkich przy sobie raczej nie ma sensu bo niektóre znacznie spowalniają ruchy postaci podczas walki.

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: Maja 02, 2008, 06:05:48 pm »
Zbierałeś te statuetki królikowej które dostaje się za 100 % odkrycia danej lokacji? Trzymanie wszystkich przy sobie raczej nie ma sensu bo niektóre znacznie spowalniają ruchy postaci podczas walki.
Taaa, zbieralem, a odkrywanie niektorych lokacji w 100% bywalo zabawne;> chodzi Ci o Scale Bunny.W zaleznosci od tego, w jakiej skali jest zdobyty krolik, moze calkiem powaznie spowalniac Twoje ruchy (skala 1/1 sie klania, ktora jest glownie w dodatkowych lokacjach). Jak juz je dostawalem, to sprzedawalem najszybciej jak tylko sie dalo.
Pamietasz ile miales walk pod koniec gry? U mnie na liczniku przed Luckiem bylo cos kolo 3 tysiecy. Aktualnie mam 12 tys. i zanim zdobede B.T. 50 000battles to  chyba zniose kope jaj.
« Ostatnia zmiana: Maja 02, 2008, 06:15:42 pm wysłana przez emiel_ »

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #94 dnia: Maja 02, 2008, 08:17:11 pm »
Coś powyżej 5 000 tysięcy walk. BTW do Sq Cup. Vol to ja zaproponowałem Sophię i Marię. Chciałem zaproponować Peppitę ale nie chciałem wyjść "na wielbiciela szalonych czternastek."

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: Maja 02, 2008, 08:21:08 pm »
Lol, szkoda ze jeszcze nie mam netu;/ Bo tak to mnie ominelo wybieranie. Peppita?Buhahaha...Maria mi sie nawet podoba(wiem, skrzywiony jestem,jak moze sie podobac komus postac z jRPG) ale uwazam ze Nel jest najlepsza cziksa w SO3. Taki gust - czerwone wlosy i piekne lydki hehehe...Poza tym jak zaczniesz cos robic w item creation i masz Nel w skladzie, to ona tak slicznie sie usmiecha (wtedy kiedy IC sie udaje) az ciary mnie przechodza;>

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #96 dnia: Maja 02, 2008, 08:38:16 pm »
Najlepsze jednak to są te jej podwładne: Tynave i Farleen.

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Maja 02, 2008, 08:40:21 pm »
Czekaj czekaj...to Tynave lezala ciezko chora, prawda? Pamietam,ze jest tam jakies P.A. chyba mozna ja troche zbajerowac czy cus ;>

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #98 dnia: Maja 02, 2008, 09:03:46 pm »
Tzn. ona też ale bardziej tu chodziło o Farleen. Chodziły plotki, że wpadł jej w oko Fayt

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: Listopada 30, 2008, 07:32:32 pm »
baj de lej - odswiezony First Departure jest calkiem spoko, poki co spedzam z nim wiecej czasu anizeli z Crisis core( tak,tak zmusilem sie ponownie do PSP, jako ze wersja3003 ma lepszy wyswietlacz). Jak ktos wie kiedy kolejna czesc na PSP zawita w EU to niech da znac;>