Final XXII zacząłem dopiero dwa dni temu, w związku z tym mam kilka (zapewne mega głupich) pytań:
1. Możliwość noszenia nowych rzeczy odblokowuje się poprzez zdobywanie licencji na license board. Na razie odblokowałem kilka (mam mnóstwo LP, bo nie chce na początku zawalić układania tablicy), ale w dziale akcesoria pod nazwą licencji są wymienione jakieś zupełnie abstrakcyjne przedmioty, których nigdzie nie ma. Chciałbym w końcu móc nosić jakikolwiek, mocniejszy od standardowego - Mithril sword, miecz. Co muszę odblokować, aby być w stanie założyć np. Mage Masher albo Long Sword? Mam obecnie postać na 9 lvlu, i znajduje sie na początku gry (w Rabanastre, po ucieczce z katakumb).
2. Jak wyglada w dalszej cześci gry licence board? Na początku zależnie od kierunku który obiorę, determinuję w ten sposób klasę postaci (znaczy ide w lewo - mag, idę w prawo - najprawdopodobniej wojownik). Czy postaci pod koniec gry posiadają wszystkie umiejętności - tzn. czy license board jest zapełniona?
A tak wogóle to na razie gra zapowiada się wspaniale. Myślałem, że po mega lipnym Ff X (to chyba jeden z najgorszych Rpgów z jakimi miałem do czynienia, i zdecydowanie najgorszy jaki przeszedłem), nie tknę już nic z serii Final fantasy, ale ujął mnie początek, i wciąż gram... Przypomina mi genialne Vagrant story (cóż chyba za obiema grami stoi ta sama osoba). Mam nadzieję, że dalej bedzie jeszcze lepiej.
Pozdrawiam.