Autor Wątek: Kraina bogów  (Przeczytany 90640 razy)

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
Odp: Kraina bogów
« Odpowiedź #600 dnia: Lipca 24, 2007, 09:22:44 am »
Tant vs Ignatius - Tant, potwór straszny ... rewelacyjnie straszny. Nie mam się do czego doczepić, a oznacza to tylko głos na ciebie. Co do Ignatiusa, walka ciekawa, ale twój styl jest dla mnie za ciężki. Dodatkowo Nightmare odziany tylko w przepaskę biodrową, bez swojej zbroi, potrafiący się zmieniać w mgłę mało mi przypadł, podobnie jak Serge w zbroi z kataną zamiast Mastermune (lub jakiegoś innego swallow).
« Ostatnia zmiana: Lipca 24, 2007, 09:25:43 am wysłana przez The_Reaver »
I'm in Space!

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #601 dnia: Lipca 24, 2007, 09:56:45 pm »
potrafiący się zmieniać w mgłę
Wait...what ?
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #602 dnia: Lipca 24, 2007, 10:14:36 pm »
Wait...what ?

Ja tam nie wiem, przeczytaj walkę Ignatiusa....

Link VS Tifa - Ugadaliście się? (ta bogini u Yuz i Reavera podejrzanie podobna jest). Zresztą, Yume ma racje, śmierdzi mi to ingerencją sił wyższych heh.... no ale co ja mogę, przecież was za to nie zdyskwalifikuję hehe. Obie walki dobre i miałem dylemat głosując. W końcu zdecydowałem się dać punkt Reaverowi, bo głupio by było spisek Magusa, który zaczął się na początku turnieju, uciąć tuż przed walką finałową.

Za dwa tygodnie czeka nas walka o trzecie miejsce, a za trzy finał, w którym głosowanie będzie trwało przez kolejne 2 tygodnie... wiem, wszystko zaczęło iść wolno, no ale nie mamy wyjścia w tej chwili, musimy czekać za każdym razem na ogłoszenie wyników. Nie mogę was trzymać przy kompie jeszcze przez miesiąc, więc jak w niedziele będą ogłoszone walki finałowe, a wam wypadnie jakiś wakacyjny wyjazd, czy coś, napiszcie walkę wcześniej i wyślijcie ją mi na priva, a ja się nią już zaopiekuję do czasu jej ogłoszenia. Nie wykluczam też, że sam będę nieobecny przez ten czas. W takim wypadku albo będę wpadał na chwilę, raz na kilka dni, jak dorwę jakieś połączenie internetowe. Jeżeli to się nie uda, to.. to coś wymyślę. Do not fear.

Zapomniałem napisać jeszcze jednej rzeczy, a konkretnie pewnego obowiązku, którym obciążony zostanie zwycięzca turnieju. Historia musi mieć swój koniec, zatem w rękach tego kto wygra zostanie napisanie epilogu Tournament of the Titans. Powinien opisywać co stało się ze zwycięskim bohaterem po wygraniu turnieju, jakie było jego marzenie i jak zostało spełnione. Naturalnie, zwycięzca ma dowolność w tym opisie i mam nadzieję, że zwieńczenie tej zabawy będzie co najmniej dobre.

Zresztą, w sumie możecie powyższy akapit zignorować, bo i tak wam się nie przyda, skoro to ja wygram turniej hehehe....

PS. Mój Nightmare jest lepiej opisany? To czemu jestem na remisie z Ignatiusem. Tak nie może być!!

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #603 dnia: Lipca 25, 2007, 11:12:57 am »
Link VS Tifa - Ugadaliście się? (ta bogini u Yuz i Reavera podejrzanie podobna jest). Zresztą, Yume ma racje, śmierdzi mi to ingerencją sił wyższych heh....
Yuz opisała swój wygląd w walce ćwierćfinałowej, a ja tylko go użyłem, więc nie martw się. Nie umawialiśmy się. A z tą ingerencją, to pozwoliłem użyć ich jako obserwatorów, nie ingerujących w przebieg pojedynków. Ja jedynie powstrzymywałem Magusa przed wtrącaniem się (i zyskać kilka głosów). BTW

Zresztą, w sumie możecie powyższy akapit zignorować, bo i tak wam się nie przyda, skoro to ja wygram turniej hehehe....

Jeszcze zobaczymy. Spotkamy się w finale i doprowadzę wynik 2:1.
I'm in Space!

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #604 dnia: Lipca 27, 2007, 05:45:25 pm »
Ja się z Reaverem nie zmawiałam jakby co,jakoś tak wyszło XD samo z siebie.
Nightmare vs Serge - muszę przyznać,że obie walki są świetne jednak opis Tanta bardziej mi się podobał i sama walka wyszła nieźle,charakter pana koszmara też świetnie oddany^^.

Heh widząc po wynikach mam wrażenie,że to chyba już moja ostatnia walka,no cóż było fajnie,ale muszą wygrać lepsi XP.

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #605 dnia: Lipca 27, 2007, 07:03:54 pm »
Heh widząc po wynikach mam wrażenie,że to chyba już moja ostatnia walka,no cóż było fajnie,ale muszą wygrać lepsi XP.

Będziesz jeszcze pisać walkę o trzecie miejsce.
I'm in Space!

Offline Ignatius Fireblade

• Berserker
  • Ten, który bywa
« Odpowiedź #606 dnia: Lipca 27, 2007, 07:51:12 pm »
<Khem> Wcale nie musi :P Nie obrażę się. Wszystko wskazuje na to, że wygrasz Tant. Cóż, Twe puste groźby wcale nie okazały się takie puste XD
Gdy rozum śpi, budzą się upiory.
Goya

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #607 dnia: Lipca 30, 2007, 12:40:00 am »
Wszystko wskazuje na to, że wygrasz Tant. Cóż, Twe puste groźby wcale nie okazały się takie puste XD

No, póki co jednym punktem wygrywam. No ale jeszcze nie wszystko przesądzone. Jak wygram to będziemy mieli bardzo rozmowny finał hehe...

EDIT::

Spektakularna sprawa heh. W ciągu ostatnich trzech godzin walki (sprawdzałem o 15ej i jeszcze wtedy przegrywała) ktoś w walce Tifa'y i Link'a zagłosował na Yuzu. Doprowadziło to do remisu, który, jak pisałem wcześniej, jest dla niej zwycięzki. O włos, ale to ona wchodzi do finału, a Reaver za tydzień zmierzy się, chyba z Ignatiusem (nie zapeszajmy, jeszcze 21 godzin i 4 punkty mu są potrzebne), w walce o trzecie miejsce. Intrygująca końcówka, naprawdę. Muszę powiedzieć, że jestem zadowolony, bynajmniej nie ze względu na wynik, ale frekwencję. 14/15 głosów? Rzadko tyle było. Mam nadzieję, że w finale będzie jeszcze lepiej (mam zamiar przy okazji finału zrobić newsa na głównej, więc pewnie kogoś przyciągnę heh).

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #608 dnia: Lipca 30, 2007, 10:56:13 am »
Oh noes. I lost. Cóż, fortuna kołem sie toczy. A już myślałem, że z Tantem spotkam się trzeci raz. Pozostaje tylko o honorowe trzecie miejsce walczyć.
I'm in Space!

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #609 dnia: Lipca 31, 2007, 01:06:44 am »
Dobra, wszystko zedytowane i poprawione. Mam nadzieję przeczytać dwie świetne walki w tą niedzielę. Pamiętajcie, że to już ostatnie.

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #610 dnia: Lipca 31, 2007, 01:41:56 pm »
OMFG nie wieże,a już myślałam,że przegram.No cóż cuda się zdarzają heh,teraz tylko walka z Tantem no to będzie problem.
A tak poza tym chciałam zapytać,jak ta ostatnia walka ma wyglądać?Znaczy mam opisać samą walkę tia?Bez opisu co się stanie jak wygra dana postać...jak mniemam.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #611 dnia: Lipca 31, 2007, 02:38:47 pm »
Dobrze mniemasz. Opis tego co się dzieje później to epilog, a ten napisze osoba, która wygra nasz pojedynek. Piszesz tak jak dotąd znaczy się, kończysz tuż po załatwieniu Serge'a. No i pamiętajmy, że 7500 znaków to dalej minimum. No ale z tym raczej problemów nie będzie heh.

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #612 dnia: Sierpnia 05, 2007, 12:03:45 pm »
No i moja ostatnia walka poszła. Nie jest może wysokich lotów i Ignatius miałby co wyłapać z gramatyki, ale jestem z wyniku zadowolony.
Nie wiem, czy wygram, bo fortuna kołem się toczy, jak mogłem przekonać się w pojedynku z Yuz, ale z góry chciałbym podziękować każdemu. Nie spodziewałem się dojść tak daleko, ale nie było by mnie tutaj, gdyby nie głosy każdego z was i odrobina szczęścia. Dobrze się bawiłem i mam nadzieję, że wygra najlepszy.

Mam też nadzieję, że któryś z finalistów zakończy cały ten spisek z Magusem, który zapoczątkował Teeno.
I'm in Space!

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #613 dnia: Sierpnia 05, 2007, 01:12:37 pm »
Reaver:
Jedną z nich była kobietą,
"Jedna z nich była kobietą" albo "jedną z nich była kobieta"
Jej ciało zakrywał zwiewny materiał
Sluurrrppp <wyciera krew spod nosa>
Zyskałem niezłe poparcie moim pojedynkiem z Magusem.
Ale Reaver nie walczył z Magusem tylko kierował jego pojedynkiem ;] (a zresztą, nie wiem już jak to było ")
rzucił Talon do Nightmare
Powinieneś odmienić, "Nightmare" - "Nighmare'a"
chciwie patrzyło się na ojca i córkę
Wystarczyłoby "patrzyło na ojca i córkę"
prawie przemawiając go rycerza
"do" - literówka
Niestety Nightmare nie dał ani chwili na odpoczynek, przybijając całym swym ciałem elfa do ścian
Nie podoba mi się używanie w takich miejscach słów "niestety" albo "na szczęście". Walka powinna być opisywana obiektywnie z punktu widzenia narratora.
Na jego szczęście, opadające wzgórze złagodziło upadek. Przeturlał się kilka metrów, zanim się w końcu zatrzymał całe jego ciało było obolałe
Powtórzenie "jego".
Ku jego uciesze, usłyszał rżenie konia i odgłos zbliżających się kopyt. Niestety do jego uszu dobiegł ryk szarżującej na niego bestii
Patrz wyżej "
go ognista kula, zrzucając go z nóg
Znowu powtórzenie.

Jakbym miał podsumować tą walkę jak i większość twoich poprzednich Reaver, to powiem tak: gramatyka i składnia, trochę u ciebie leży ale nadrabiasz to całkiem ciekawymi pomysłami i fabułą. Zobaczymy co pokaże Ignatius, walka może być wyrównana.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 05, 2007, 05:58:53 pm wysłana przez RadicalDreamer »

• Berserker
  • Ten, który bywa
« Odpowiedź #614 dnia: Sierpnia 06, 2007, 08:33:10 am »
Dodana. To były ciekawe miesiące przy ToT-cie. Cóż, nawet, jeśli będę czwarty, to nic się nie stanie :P Skoro siatkarze i Kubica może, to ja też :D Ne ukrywam, że jednak byłoby miło stanąć na przysłowiowym "pudle".

Tydzień spędzony poza miastem spowodował, że nareszcie mam jaśniej we łbie :P No i prace nad pewnym opowiadaniem ruszyły pełną parą. Starsi użyszkodnicy pewnie go pamiętają. Jak już dokończę i okaże się, czy zgarnę coś nim w pewnym konkursie, to dam znać :D

Dziękuję wszystkim, którzy na mnie głosowali. Jestem waszym dłużnikiem :]

Tant, jeszcze kiedyś Ci dokopię:P

Tymczasem pozostaje jedynie oczekiwanie na wyniki. I jeszcze raz dziękuję.
Goya

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #615 dnia: Sierpnia 06, 2007, 02:55:13 pm »
Cóż mógłbym powiedzieć o twojej pracy Ignatiusue ... Początek jest obiecujący, opis piekła i takie tam, co czeka zwycięzcę, ale gdy dochodzi do samej walki Linka i Nightmare, czar unika gdzieś. Postacie wyszły ci niejakie i mało odpowiadają swym pierwowzorom, zaś sama walka to próba użycia Okaryny nie wiadomo po co i bloodfest w wykonaniu Nightmare przy pomocy Linka.
Oczywiście wyrażam tylko swoją opinię, a o wszystkim zadecydują głosujący.
I'm in Space!

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #616 dnia: Sierpnia 06, 2007, 09:25:10 pm »
Głos na Igniego. Walka oblesnie szczegolowa, ale jednoczesnie swietna. Ignatiusie, czyzbys czytal proze Eriksona?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #617 dnia: Sierpnia 07, 2007, 03:33:19 pm »
Walk jeszcze nie przeczytałem, ale mam pytanie do zebranych tutaj osób. Nawet czasowo ustalam sondę w tym temacie, żeby poznać wasze głosy.

Czy jest sens zmieniania systemu głosowania na walkę finałową? Planowałem robić głosowanie przez 2 tygodnie i zamiast sondy, kazać ludziom głosować poprzez wysyłanie głosów do mnie na priva, podobnie jak w wypadku SquareZonek. Potrzymałoby to ludzi (poza mną) w niepewności heh, no i nie byłoby wtedy mowy o jakichś machlojkach, głosowaniu z kont kumpli, czy czymś takim heh. Z drugiej strony, może się to odbić na ilości głosów, które do mnie wpłyną. Ostatnio cieszymy się dosyć dużą frekwencją głosujących, nie byłoby fajnie, jakbym po tych 2 tygodniach dostał 4, czy 5 privów.

Zadecydujcie, która opcja jest lepsza. Sonda trwać będzie do niedzieli.

• Berserker
  • Ten, który bywa
« Odpowiedź #618 dnia: Sierpnia 07, 2007, 07:35:56 pm »
Tant, nie chcę podważać Twojej wiarygodności, ale z tego, co piszesz wynika, że tylko Ty będziesz miał dostęp do głosów. Szczerze, to dla mnie takie rozwiązanie odpada. Akurat przy tym głosowaniu jesteś stroną i tym samym nie wygląda zbyt etycznie taka a nie inna praktyka.
Dlatego zaznaczyłem odpowiedź przeciw zmianie. Nie zrozum mnie źle, nie mam powodu, by Ci nie ufać, ale póki w grę wchodzi Twoje zwycięstwo, lub Twoja przegrana, nie widzę możliwości głosowania w innym systemie.

Co innego, gdyby powierzyć zbieranie głosów osobie niezależnej, stałemu bywalcowi, który jest bezstronny (od razu zaznaczam, że nie piszę tego pod siebie, bo wyjeżdżam na tydzień z hakiem)...

Siergiej, dzięki. Nie, nie czytałem :P Ale lubię takie opisy (choć daleko mi do wymarzonego poziomu)... W sumie, ciesze się, że to ostatnia walka. Nienawidzę zamieszczać tekstów, które nie leżakują co najmniej dwa tygodnie przed korektą :/
Goya

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #619 dnia: Sierpnia 07, 2007, 08:04:07 pm »
Też zagłosowałem na Ignatiusa. Niektóre dialogi Nightmare'a trochę nieodpowiadały jego charakterowi, po za tym fajne opisy. Niezły gore swoją drogą, walki Sola to przy tym dobranocka dla dzieci xD