Autor Wątek: Kraina bogów  (Przeczytany 90649 razy)

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
Odp: Kraina bogów
« Odpowiedź #620 dnia: Sierpnia 07, 2007, 09:05:53 pm »
Zgadzam się z Ignatiusem. Głosy nie powinny iść do kogoś, którego zwycięstwo zależy na głosach. Najlepiej znajdź kogoś, kto weźmie tą rolę na siebie. BTW te dwa tygodnie to może za dużo. Ja w AvExie dałem 1 tydzień i chyba wystarczy.
I'm in Space!

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #621 dnia: Sierpnia 08, 2007, 06:41:10 pm »
Aw przeczytałam obie walki i muszę powiedzieć,że bardziej podobała mi się Reavera...heh Igni to co napisałeś było dla mnie za ciężkie X/.No i brakowało mi tam jakiejś akcji...jeden cios i wszystko?Bardziej skupiłeś się na opisaniu piekła niż na samej walce.Reaver cóż kilka błędów znalazłam XD,gdybyś przeczytał to kilka razy sam byś się zdziwił jak zdania ci,w niektórych miejscach powychodziły.
Co do głosowania w ostatniej walce to też jestem na nie...wolę wiedzieć czy będę przegrywać czy wygrywać ;P.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #622 dnia: Sierpnia 08, 2007, 10:09:14 pm »
Link VS Nightmare - Zdecydowany głos na Ignatiusa. Jedna z jego lepszych walk od dawna, bo jakoś mi te jego ostatnie za bardzo nie podchodziły. Trochę mi się nie podobał tam dialog, ale opisy oczywiście mistrzowskie. U Reavera nie podoba mi się ten motyw z bogami, ich idea była bardzo odmienna od tego, co wyobrażałem sobie pisząc prolog heh. Może gdyby inaczej się dobór zawodników odbył, spotkalibyśmy się w finale Ignatius. No cóż, ale na podium będziesz raczej dzięki tej walce.

Co do głosów, to oczywiście mogłaby to być osoba trzecia (ta, która przyjmowałaby privy). Musiolik np. No ale widzę, że lud przemówił, więc nie zmieniamy systemu. Z tego też powodu turniej skończy się o tydzień wcześniej niż planowaliśmy, czyli 19 sierpnia. Stay Tuned.

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #623 dnia: Sierpnia 12, 2007, 09:38:25 pm »
Ostatnia walka wrzucona...i chyba najdłuższa w moim życiu O.O.Zobaczymy co Tant mi zgotował...ale to jutro XD.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #624 dnia: Sierpnia 12, 2007, 09:53:49 pm »
Może do północy nie zdążę, ale walka już się piecze jakby co. Faktycznie, strasznie długą walkę przygotowałaś (twoja najdłuższa zdecydowanie, trzecia najdłuższa ze wszystkich walk w turnieju [dwie pierwsze są moje hehe]). Niech wygra lepszy, Yuz hehe....

EDIT::

Prawie mam wyrzuty sumienia, że w swojej walce postawiłem przede wszystkim na fanów CC heh. Mam nadzieję, że to co zrobiłem wystarczy do zwycięstwa. Przynajmniej, jestem teraz prawie pewien, że chociaż Yume zagłosuje na mnie hehe...
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2007, 12:23:29 am wysłana przez Tantalus »

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #625 dnia: Sierpnia 13, 2007, 02:34:28 am »
Prawie mam wyrzuty sumienia, że w swojej walce postawiłem przede wszystkim na fanów CC heh. Mam nadzieję, że to co zrobiłem wystarczy do zwycięstwa. Przynajmniej, jestem teraz prawie pewien, że chociaż Yume zagłosuje na mnie hehe...
Po przeczytaniu twojej walki miałem napisać że zrobiłeś to jako celowy zabieg ale widzę że mnie ubiegłeś ;] Tak, zagłosowałem na ciebie, nawet gdybyś nie umieścił tych fragmentów fabuły (swoją drogą dosyć sprytnie je wmontowałeś) i translacji dialogów twoja walka lepiej by mi się podobała. Yuz też się postarała i jest to chyba jej najlepsza walka jaką czytałem, (fajny był opis zamku np.) ale twoja była dla mnie lepiej napisana. No ale ja wyraziłem tylko swoje własne zdanie, o reszcie zadecydują pozostali głosujący.

- Pali się! Nasz dom się pali!
Krzyknął głos, początkowo niewyraźny, jakby słyszany spod wody, po chwili jednak nabierający wyrazu. Dookoła panowała noc, jednak na horyzoncie formowała się świetlista smuga.
- Lucca... moi przyjaciele... oni... oni...
Tutaj na początku mogłeś napisać: <w tym miejscu zapuścić "Star Stealing Girl" na winampie>  ;)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 13, 2007, 02:40:03 am wysłana przez RadicalDreamer »

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #626 dnia: Sierpnia 13, 2007, 11:04:54 am »
Tifa vs Serge - dwie walki ... nie dwie zajebiście dobre walki. Yuz zaciekawiła mnie wykorzystaniem początku mojej ostatniej walki (lepiej bym tego nie poprawił) i bardzo dobrą walką. Tant zaciekawił wplątaniem w pojedynek tekstów z Chrono Cross i równie dobrą walką. Dylemat, prawdziwy dylemat. Nie powiem na kogo głosowałem, ale mam nadzieję, że zwycięzca w epilogu zakończy cały ten wątek z Magusem, który się ciągnie przez cały turniej.

I tak raczej nic nie zmieni wyniku mojego pojedynku z Igantiusem. Kończę na czwartym, ale to i tak sukces, że, z moją gramatyką, zaszłem tak daleko. Jeszcze raz dziękuję każdemu za wsparcie.

And so begins the last clash of the Titans.
I'm in Space!

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #627 dnia: Sierpnia 13, 2007, 11:16:58 am »
zaszłem tak daleko
zaszedlem ;]

Glosowalem na Tanta. Byl lepszy tak w przekroju calego turnieju, jak i w tej jednej, finalowej walce. No i wplecenie do pojedynku motywu z Chrono Crossa bylo zajebiste. Tylko ten nagly powrot Serge'a do sil konkretnie zasysa, ale kij z tym ;]

Offline Kitano

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #628 dnia: Sierpnia 13, 2007, 05:54:36 pm »
Okay, obydwie walki przeczytane. Obydwie bardzo dobre. A na którą oddam swój głos, na razie nie zdradze.

mam nadzieję, że zwycięzca w epilogu zakończy cały ten wątek z Magusem, który się ciągnie przez cały turniej
Właściwie napisałem już jakiś czas temu fic "Magus vs Kuja" gdzie wyjaśniłem co nieco w tej kwestii, ale ze względu na trwający jeszcze turniej, mam zamiar zamieścić go dopiero po jego zakończeniu.

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #629 dnia: Sierpnia 14, 2007, 11:49:38 am »
Przeczytałam...i muszę skomentować bo mi się na usta ciśnie.
Muszę przyznać,że walka niezła Tant,motyw z CC super wplątany w fabułę.Jednak...czegoś mi tam brakowało,sama walka naprawdę super opisana...tylko coś w niej było nie tak,a może to ja nie jestem takim wielkim fanem CC by tak się nią zachwycać jak inni ;/ nie wiem....

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #630 dnia: Sierpnia 20, 2007, 02:53:16 am »
Stało się. Finałowa walka dobiegła końca. Jutro zupdate'uję wszystkie rankingowe tabelki i do końca tygodnia ogłoszę epilog. Cieszę się, że wygrałem, chociaż z drugiej strony, dziwnie wygrywa się w zabawie, którą samemu się zorganizowało heh. Dziękuję wszystkim za udział i za chęć poświęcenia swojego czasu na kontynuowanie turnieju. Było momentami różnie, ale wszystko dobre, co się dobrze kończy. Gratuluję też tym, który zajęli kolejne miejsca, gratuluję przeciwniczce walki finałowej i gratuluję też sobie tego, że jestem taki fajny i wygrałem hehe...

Pewnie niektórzy domyślili się po niektórych moich postach, że na bieżąco prowadziłem statystyki turnieju i to w co najmniej kilku kwestiach (nawet takich pozornie mało istotnych). Jak tylko je przygotuję, zostaną one ogłoszone w oddzielnym temacie w tym dziale. Wraz z epilogiem, stanowić będą podsumowanie naszych dokonań przez ponad 8 miesięcy.

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #631 dnia: Sierpnia 20, 2007, 10:20:11 am »
Gratulacje Tant za zwycięstwo i doprowadzenie TotT do końca, mimo ignoracji, lenistwa i beztalencia niektórych zawodników. Teraz tylko czekać na epilog. Jeszcze raz JOB WELL DONE.
I'm in Space!

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #632 dnia: Sierpnia 20, 2007, 10:37:44 am »
Gratulacje Tant!!Nah wiedziałam,że przegram po wczorajszej ilości głosów XP,ale drugie miejsce to też coś...znaczy się przynajmniej wiem,że nie jestem totalnym beztalenciem hehe.

Offline Kitano

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #633 dnia: Sierpnia 20, 2007, 02:54:24 pm »
Kongratulacje Tantalus ! <spoko> ;] no i Yuzu także.

Będzie druga edycja? xD

Offline Ignatius Fireblade

• Berserker
  • Ten, który bywa
« Odpowiedź #634 dnia: Sierpnia 21, 2007, 02:08:38 pm »
Na początek, pozdrowienia z Bieszczad! Nareszcie udało mi się znaleźć jakiegoś luźnego kompa z netem XD Ale mam tylko na chwilkę :P Chciałbym podziękować wszystkim, którzy na mnie głodowali i wszystkim przeciwnikom, z którymi przyszło mi walczyć. Było naprawdę nieźle.

No i gratulacje, dla Ciebie Tant i dla Yuz. Nie martwta się, zagłosowałem przed wyjazdem. N, ide włazić na kolejną górkę :P Czołem!
Gdy rozum śpi, budzą się upiory.
Goya

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #635 dnia: Sierpnia 23, 2007, 07:12:43 pm »
Kongratulejszyn Tant. Nawet fajnie że cały turniej wygrał Serge i CC, wiadomo co rządzi ;] Liczę że napiszesz teraz ciekawie spełnienie życzenia i wrzucisz na główną (czy gdzie to tam ma być ;f)

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #636 dnia: Sierpnia 23, 2007, 07:14:52 pm »
Yeah, gratulacje, Tant.
Nawet fajnie że cały turniej wygrał Serge i CC, wiadomo co rządzi
Poor boy...how delusional...
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #637 dnia: Sierpnia 23, 2007, 07:26:20 pm »
Poor boy...how delusional...
This is flame starter or somfin?

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #638 dnia: Sierpnia 24, 2007, 07:35:34 pm »
Tant...co do tych statystyk - naprawdę chyba nie masz co robić. Mogłeś jeszcze dodać "Najczęściej używany znak" ;]
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #639 dnia: Sierpnia 25, 2007, 01:19:34 am »
DB, wbrew pozorom, dużo się przy tych statach nie narobiłem. Ja miałem wszystko wpisane w excela od dawna, bo regularnie dodawałem nowe dane, wiedząc, że kiedyś je wykorzystam. Akurat więcej statów mi się wymyślić nie udało, bo w sumie, mogłem coś jeszcze dodać heh...

Najczęściej używany znak

"a" hehe