Autor Wątek: Kraina bogów  (Przeczytany 90643 razy)

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
Odp: Kraina bogów
« Odpowiedź #460 dnia: Maja 01, 2007, 10:57:16 am »
No cóż. Tego można było się spodziewać. Może się W_W kiedyś pokaże, ale teraz. Miło mi było z wami pisać (Może będę dalej, jeśli się w rundzie pucharowej wogóle nie pojawi). Zamieszczam swoją walkę, tak dla honoru, zeby nikt nie myślał że nie napisałem.

BTW Tant 50 w rzymskim to L, a 100 to C.
I'm in Space!

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #461 dnia: Maja 01, 2007, 02:46:27 pm »
Wiem wiem, znam cyfry rzymskie. Akurat nie zwróciłem uwagi na błąd, bo Yuzu zaczynała walkę. 41 to oczywiście XLI, a nie XXXXI... poprawiłem. Reszta jest dobrze.

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #462 dnia: Maja 01, 2007, 06:09:28 pm »
Wah gomen za cyferki,ale mi się pokićkało coś XD.
Cytat: Tant
Fajna walka Yuz hehe... chociaż według mnie opisy trochę zbyt nieczytelne, no ale pomysł ciekawy.
Wiem,że nieczytelne,ale to przez to,że pisałam walkę tego samego dnia kiedy ja wysyłałam ;P.

Offline Ignatius Fireblade

• Berserker
  • Ten, który bywa
« Odpowiedź #463 dnia: Maja 06, 2007, 05:11:02 pm »
Na moją walkę będzie trzeba poczekac do jutra. Niestety, obowiązki na uczeln nie pozwalają. Właściwie, to nie miałem tego tygodnia wolnego, jak teoretyczne powinno być. Przykro mi, do jutra :)
Gdy rozum śpi, budzą się upiory.
Goya

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #464 dnia: Maja 06, 2007, 07:40:53 pm »
Ale ogłoś walkę na pewno. Mam już dosyć tych walkoverów, przez nie mi się turniej zaczyna sypać.

Przy okazji, chciałem ogłosić co postanowiłem w sprawie White_wizarda. Za dwa tygodnie jest jego ostatnia walka - na szczęście friendly i nie mająca specjalnie dużego znaczenia dla turnieju (Tifa i tak wyjdzie pierwsza z grupy, a szanse Sephirotha są dosyć nikłe). White_wizard zniknął w podejrzanych okolicznościach i nie pojawił się do tej pory. Nie możemy sobie pozwolić na dodatkowe przekładanie walk. Zatem, jeżeli W_w nie zgłosi się w porę i nie wystawi tej walki, zostanie zdyskwalifikowany i jego miejsce w fazie pucharowej zastąpi The_Reaver (co jemu też w smak nie jest, bo na pewno wolałby awansować o własnych siłach). Random Internet Problem to jedno, ale W_w mógł nas powiadomić o tym co i jak wchodząc na kompa u kumpla/w szkole/w kawiarence internetowej. Inaczej zareagować nie mogę.

• Berserker
  • Ten, który bywa
« Odpowiedź #465 dnia: Maja 07, 2007, 07:00:42 pm »
Niom, zgodnie z obietnicą, oto moja walka. Nie jest co prawda najwyższych lotów, ale ostatnio pisanie idzie mi jak po grudzie i zaczynam się z deczka martwić. Ech... idę strzelić jakegoś szorcika, bo mam pomysł :)

Tylko gdzie ten Teeno?
Goya

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #466 dnia: Maja 08, 2007, 12:02:43 am »
Pozwólcie, że pozostawię zaistniałą sytuację bez komentarza...

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #467 dnia: Maja 08, 2007, 03:54:07 pm »
wybacz Tant, ale: HAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHA

No ja pierdziele, to przegięcie ;/ Trudno znaleźć chwilę by napisać? Meh

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #468 dnia: Maja 08, 2007, 04:51:56 pm »
Zgadzam się z poprzednikiem. Mi też się nie chce specjalnie pisać, ale jakoś sie wywiązuję w terminie (min. godzinka na jeden akapit), ale reszta? Ciekawe co ma na wytłumaczenie, bo co się ostatnio dzieje to ostre przegięcie.

BTW:
Ignatius - masz rację. Najwyższych lotów to nie jest, ale trzyma poziom. Szkoda, że przeciwnik nie odpowiedział.
[mumble mode]A mojej walki to nikt nie ocenił. Chociarz małe "fajna walka" by się przydała, ale nie, bo oni mumble mumble[/mumble mode]
« Ostatnia zmiana: Maja 08, 2007, 04:56:31 pm wysłana przez The_Reaver »
I'm in Space!

• Berserker
  • Ten, który bywa
« Odpowiedź #469 dnia: Maja 08, 2007, 09:21:41 pm »
Przykro mi, że tak to wygląda. Gdybym napisał cokolwiek, liczącego ponad 2k znaków też bym wygrał, a przecież nie o to się rozchodzi! Kurde, nie wiem co się dzieje i mam wrażenie, że Tant również. Przydałoby się postraszyć owych bardziej notorycznych odpuszczaczy bez wytłumaczenia czymś więcej, niż tylko kijem.
Goya

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #470 dnia: Maja 08, 2007, 09:44:25 pm »
Myśle że Tant wymyślił po prostu za dużo walk i myślał że przez cały ten długi czas trwania turnieju będzie duże zainteresowanie i śledzących i biorących w nim udział. Co z tego wyszło widać. Imo można by zrobić jakąś dłuższą przerwę, skoro organizacja się rozłazi i wiele osób nie podsyła swoich tekstów w krótkich odstępach czasu.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #471 dnia: Maja 08, 2007, 10:35:38 pm »
Przez dwie pierwsze kolejki, trwające przez 4 miesiące jakoś nikt nie stwarzał problemów, więc mi nie wmawiaj Yume, że walk za dużo. Nagle się to wszystko dziać zaczęło i naprawdę nie kumam czemu.

Zrobiłbym przerwę, ale po prostu nie ma czasu. Nie wykluczone, że w sierpniu będę wyjeżdżał na obóz wojskowy, nie wykluczone też, że inni userzy mogą mieć jakieś plany na wakacje. Turniej jest zaplanowany na 9 miesięcy, więc nie chcę robić przerwy, jeżeli faktycznie musieć nie będę...

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #472 dnia: Maja 08, 2007, 10:46:31 pm »
Też zaproponowałbym przerwę na miesiąc, czy dwa, ale jak się nie da, to się nie da. Co do organizacji, to najlepiej popytać tych co ostatnio podpadli. Na razie na czarnej liście są Butz, Serge i Teeno (W_W nie ma jak teraz złapać). Ta pierwsza dwójka bywa za często, by "nie mieli" czasu, a Teeno był w poniedziałek rano..
I'm in Space!

Offline qiax

• General
  • God
« Odpowiedź #473 dnia: Maja 08, 2007, 11:09:08 pm »
A nie istnieje może możliwość, by zrobić walki offside? Czyli np. takie odskocznie, które nie liczyłyby się w ogólnej kwalifikacji, ale na czas ich trwania termin i liczba znaków byłaby podwojona. To pozwoliłoby uniknąć pewnej rutyny, która ma tu miejsce od pewnego czas, a podwojony termin <może i potrojony?> dałby czas na odpoczynek i pewne "wyluzowanie". Jak np: walka gracza jRPG VS np: postać przez nią sterowaną. Taka o humorystycznym charakterze. Albo walka np: z jakimś głównym złym, gdzie dani bohaterowie musieliby połączyć siły.
No i można by zacząć walki umieszczać na stronie głównej, co by się przełożyło na wydłużenie terminu i tym samym zrobienie przerwy.
Tak tylko sobie gdybam.
« Ostatnia zmiana: Maja 08, 2007, 11:10:05 pm wysłana przez qiax »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #474 dnia: Maja 08, 2007, 11:22:04 pm »
qiax - Chętnie, ale jakoś nie sądzę, żeby osoby, które jak dotąd nie znajdują czasu na pisane normalnych walk albo znajdują go bardzo mało, znajdą coś na napisanie walk dodatkowych. Z systemowych powodów wyszły mi 3 walki towarzyskie, które można było potraktować luźniej, ale  wątpię, żeby ktoś pisał ponad przewidywania turnieju. Ale wiesz co? Jak skończymy ten turniej, to w sumie nie powinno być z tym problemu... dział można zostawić i każdy kto chce, będzie mógł jakieś walki pisać.

Walki na głównej będą umieszczone po zakończeniu turnieju. Zresztą i tak nie wszystkie bo tego jest ogromna ilość (128 opisów pojedynków - walkovery). 10 najlepszych z całego turnieju, po jednej na każdego uczestnika, trafi na główną. Dodatkowo pewnie ostatnie cztery walki, czyli finał, dwie półfinałowe i walka o trzecie miejsce też można wrzucić.

Reaver - Jeżeli będzie taka potrzeba, mogę zrobić przerwę. Ale jak spojrzymy na tabelę, to może się to uda rozwiązać zanim będzie potrzebna przerwa. Zostały 2 tygodnie do zakończenia tej kolejki, potem jeden tydzień przerwy i 6 tygodni na pierwszy etap pucharu. W połowie lipca zostaną już tylko 4 pojedynki, więc, jak dobrze pójdzie, ze wszystkim się zmieścimy zanim się ludzie porozjeżdżają na wakacje albo ich dopadnie sezonalne lenistwo.

No ale ja tu jestem orgiem, więc jeżeli faktycznie pojawi się konieczność, przesunę walki na wrzesień.

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #475 dnia: Maja 08, 2007, 11:27:08 pm »
NIE, żadnych przerw, bo ludzie całkiem oleją to. Skoro teraz nie chce im się pisać, to myślisz, że po miesięcznej przerwie cokolwiek napiszą? w ą t p i ę  ...

Co do września, chyba Cie jebło ... będą wakacje, czas na pisanie, to przesuniesz na wrzesień jak sie zacznie szkoła ...haha, niezłe. Może od razu po tej rundzie wyłoń finalistę i zakończ, bo z tego sie kabaret zrobił ;/
« Ostatnia zmiana: Maja 08, 2007, 11:28:06 pm wysłana przez Musiol »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #476 dnia: Maja 08, 2007, 11:32:18 pm »
będą wakacje, czas na pisanie, to przesuniesz na wrzesień jak sie zacznie szkoła

Póki co szkoła nie kolidowała jakoś specjalnie w pisaniu walk, a na wakacje ktoś z graczy może wyjechać (np. nie wiem czy w połowie sierpnia mnie na ten cholery obóz wojskowy nie wezmą, więc dlatego m.in. nie chcę robić przerw). Ale jak pisałem, ja też nie specjalnie chcę robić przerwy i będę się starał uwinąć ze wszystkim.

Offline qiax

• General
  • God
« Odpowiedź #477 dnia: Maja 08, 2007, 11:50:15 pm »
Tantalus

Dlatego dodałem, że liczba znaków powinna być dwukrotna i czas na napisanie trzykrotnie <dwukrotnie?> wydłużony. Inaczej się podchodzi do walk obowiązkowych, które wynikają z systemu ogólnie, a inaczej do takich, gdzie jasno jest napisane, że mają być luźniejsze. W sumie walki towarzyskie były takie sobie zbędne według mnie, bo zamiast odskoczni jedynie się powtarzało to samo, co podczas standardowych. To nie brak czasu zabija ten turniej, to rutyna. Nie chce się po prostu tego wałkować przez tyle czasu, a na początku jakoś to szło, bo to było "nowe". A ciągnięcie tego byle tylko się zmieścić w czasie jest trochę na wyrost - bo poziom ogólny będzie spadał <co ma aktualnie miejsce, do czego się zresztą sami uczestniczy przyznali>, bo nikomu się nie chce już tego ciągnąć. Nudne to jest. Dlatego przerwa jest dosyć rozsądna.

I to wszystko co napisali do tej pory zostanie tutaj na Forum dla potomnych? Trochę mała ta "nagroda" za tyle wysiłku włożonego w pracę. I kto wybiera te walki najlepsze? Sami twórcy, czy ogólnie społeczność uczestników? Poza tym - goście powinni mieć wgląd do wszystkiego, by wiedzieć, jak się toczyły pojedynki. Owszem, można by zrobić odsyłacz tutaj, ale wtedy równie dobrze można by tylko na głównej o tym wspomnieć, a nie umieszczać tam walk.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #478 dnia: Maja 09, 2007, 02:32:52 am »
Dlatego dodałem, że liczba znaków powinna być dwukrotna

W pierwszej części fazy pucharowej minimalna ilość znaków na walkę będzie podwojona. W drugiej części potrojona.

czas na napisanie trzykrotnie <dwukrotnie?> wydłużony.

Daty walk są znane zawodnikom przynajmniej na 2 tygodnie przed rozpoczęciem kolejki, a same kolejki ogłosiłem na początku grudnia. Ludzie mają mnóstwo czasu na napisanie walki, nikt im nie każe pisać w ciągu ostatniego tygodnia, chociaż większość tak robi. Podobnie było przy wymianie avatarów - kto komu robi i jaka jest kategoria było znane na tydzień przed, a ludzie i tak avy robili ostatniego dnia.

W sumie walki towarzyskie były takie sobie zbędne według mnie, bo zamiast odskoczni jedynie się powtarzało to samo, co podczas standardowych.

Kłopot w tym, że ja tych towarzyskich nie wymyśliłem sobie od tak. Przy tej ilości zawodników i walczących, trzy pojedynki musiały być friendly z powodów czysto systemowych, aby każdy z graczy miał po fazie grupowej tyle samo walk za sobą.

Inaczej się podchodzi do walk obowiązkowych, które wynikają z systemu ogólnie, a inaczej do takich, gdzie jasno jest napisane, że mają być luźniejsze. W sumie walki towarzyskie były takie sobie zbędne według mnie, bo zamiast odskoczni jedynie się powtarzało to samo, co podczas standardowych. To nie brak czasu zabija ten turniej, to rutyna. Nie chce się po prostu tego wałkować przez tyle czasu, a na początku jakoś to szło, bo to było "nowe".

Po pierwsze, walki wcale nie muszą być rutyną, czego wielokrotnie dowodzono w pojedynkach. Nikt nie narzucał jakiegoś stylu, walki mogą być najróżniejsze i nie trzeba wiele, żeby stworzyć coś oryginalnego (ostatnie walki Reavera albo Yuz, żeby daleko nie szukać). No i jeszcze za wcześniej powiedzieć, że turniej jest zabijany, bo rozumiem poniekąd dlaczego White_wizard najwyraźniej nie mógł dać swoich walk, podobnie miał wcześniej Siergiej i DarkButz. Nie powiedziałbym, że wadzi tutaj rutyna, raczej brak swego rodzaju odpowiedzialności za zabawę, do której człowiek wstąpił i którą powinien doprowadzić do końca ze swojej strony.

A ciągnięcie tego byle tylko się zmieścić w czasie jest trochę na wyrost - bo poziom ogólny będzie spadał <co ma aktualnie miejsce, do czego się zresztą sami uczestniczy przyznali>, bo nikomu się nie chce już tego ciągnąć.

To już zależy od zawodnika. Niektórzy ciągle piszą tak samo dobrze, u niektórych zanotowano regres (np. Ignatius Fireblade, ale pewnie się odkuje heh), a u niektórych progres (np. The Reaver, którego ostatnie dwie walki są chyba najlepsze z jego kariery w turnieju). Na szczęście większości chce się to jeszcze "ciągnąć" i mam nadzieję, że wyjdziemy ze wszystkim na prostą.

Nudne to jest. Dlatego przerwa jest dosyć rozsądna.

Ta, podobnie miałem kilka razy w Warhammer Online. Z różnych powodów niektóre drużyny miały dłuższe przerwy, a potem jakoś niechętnie się im wracało.

Robienie dodatkowych walk w trakcie turnieju nie wypali z kilku powodów. Po pierwsze, przedłużyłoby to wszystko, a jak wcześniej pisaliśmy, nie jest to wszystkim na rękę. Po drugie,  niektórzy robią dla przyjemności parę innych rzeczy, niż pisanie walk. Wiadomo, to jest zabawa i wszyscy tutaj są po to, żeby pisać, no ale, jak widać... jeszcze 1/4 turnieju została, a niektórzy już zaczynają wymiękać. Po trzecie, luźniejsze walki można robić w trakcie turnieju, co miało miejsce już mnóstwo razy.

Robienie dodatkowych walk po turnieju ma sens z kilku powodów. Po pierwsze, można by wtedy wciągnąć do tego osoby, które nie brały udziału w głównej edycji, a które chciałyby pisać np. RadicalDreamer, G-1, czy ty, jeżeli takie będziesz miał życzenie. Po drugie, ludzie nie będą sobie zaprzątać głowy walkami głównymi, więc będą mogli pisać te "luźniejsze", jak to napisałeś. Po trzecie, turniej jest już w tak zaawansowanej fazie, że teraz nie ma co dorzucać jakichś dodatkowych friendly i innych zapchajdziur. Pomyśli się o tym drugiej edycji najwyżej, jak będziemy mieli czas.

I to wszystko co napisali do tej pory zostanie tutaj na Forum dla potomnych? Trochę mała ta "nagroda" za tyle wysiłku włożonego w pracę. I kto wybiera te walki najlepsze? Sami twórcy, czy ogólnie społeczność uczestników? Poza tym - goście powinni mieć wgląd do wszystkiego, by wiedzieć, jak się toczyły pojedynki. Owszem, można by zrobić odsyłacz tutaj, ale wtedy równie dobrze można by tylko na głównej o tym wspomnieć, a nie umieszczać tam walk.

To się jeszcze ustali, jeszcze mamy czas. Zamieszczanie wszystkiego na głównej to słaby pomysł IMO, po prostu taka ilość tekstu może człowieka zrazić do zagłębiania się. Damy to co było najlepsze w przystępnej ilości i oczywiście link do tego działu, żeby czytelnicy mogli poczytać resztę.

qiax, jak dalej chcesz dysputować, to przenieśmy się z tym bajzlem do FlameZone np. bo czuję, że zaraz będzie dużo quote'owania heh...
« Ostatnia zmiana: Maja 09, 2007, 02:35:07 am wysłana przez Tantalus »

Offline qiax

• General
  • God
« Odpowiedź #479 dnia: Maja 09, 2007, 02:50:14 am »
Po co miałbym to robić? Jedyne przedstawiłem swoje zdanie na ten temat, jako osoba nie związana z tym wszystkim, a jako postronny obserwator. Kontynuowanie tej dyskusji na ten temat nie ma większego sensu, bo ty w końcu jesteś organizatorem, tym samym zrobisz jak uważasz za stosowne, biorąc pod uwagę to co napisałem, lub nie.