Autor Wątek: Kraina bogów  (Przeczytany 90699 razy)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Odp: Kraina bogów
« Odpowiedź #360 dnia: Marca 11, 2007, 10:59:23 pm »
Sola wybralem. Jak przeczytalem, ze pisal walke przez dwa tygodnie, to chocby walczyl z Tantem to bym go pewnie wybral, ale to inna historia i nie zmienia to faktu ze jednak ostateczna decyzja przyszla z trudem. Good job guys! Licze ze walka bedzie wyrownana ;]

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #361 dnia: Marca 11, 2007, 11:32:23 pm »
Nie oszukujmy sie. Sora to piz*a ;]
I przez takie podejście twoja walka to klapa (nie wiem co reszta w tym widzi). Nie mówię, zeby Sora był jakiś super (bo mega ego mam do you-know-who), ale nie jest jakimś tam Tidusem czy kimś takim, żeby robić z niego beksę, bo beksą nie jest (jedyny moment, gdy się rozpłakał w grze, to po odnalezieniu Riku). Oceną nie kieruję się moim ego do KH, bo i charakter Cyana popsułeś.

Nightmare vs Fighter - Początkowo myślałem, że Butz zrobi parodię 8-bit Theather (komiksu będącego parodią pierwszego finala), ale wyszła po prostu masakrka teamu dowodzonego przez Fightera. Mój vote na Musiola. Taki Nightmare, to rozumiem.
« Ostatnia zmiana: Marca 11, 2007, 11:33:45 pm wysłana przez The_Reaver »
I'm in Space!

Offline Ignatius Fireblade

• Berserker
  • Ten, który bywa
« Odpowiedź #362 dnia: Marca 13, 2007, 08:14:14 pm »
Heh, dostałem od Tanta. Cóż, trudno, to było do przewidzenia. Grunt, że tlko 3 punktami XD Wciąż mam lekką przewagę.

Inna sprawa, że nie rozumiem sposobu zapisywania miejsc w Twojej tabeli, Tant. Kurde, do tej pory zwykle natykałem się na sortowanie wg ilości punktów, a nie stosunku walk do zwycięstw. Cóż, widać, że wolisz nieco innowacyjny sposób...

BTW. za to spóźnienie, trzymając się zasad, powinieneś sam siebe zdyskwalifkować. W końcu nie poinformowałeś innych o tym, że zamieścisz później, niż wyznaczonego dnia :P Jeszcze zdążę skopać Ci dupsko. Chodźby za to, że byłeś tak cholernie pewny siebie (że mnie zmieciesz. 3 punkty różnicy to naprawdę malutko).

I to ostatnie było całkiem serio.
Gdy rozum śpi, budzą się upiory.
Goya

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #363 dnia: Marca 16, 2007, 03:12:27 am »
Inna sprawa, że nie rozumiem sposobu zapisywania miejsc w Twojej tabeli, Tant. Kurde, do tej pory zwykle natykałem się na sortowanie wg ilości punktów, a nie stosunku walk do zwycięstw. Cóż, widać, że wolisz nieco innowacyjny sposób...

W tabeli robię stosunek zwycięstw do przegranych, punkty stanowią wartość porządkową kiedy dwóch lub więcej zawodników ma tyle samo zwycięstw i porażek. Tak robiłem od samego początku i tu chyba nie ma nic innowacyjnego. W piłce nożnej tabele też są chyba sortowane według tego kto ma najwięcej zwycięstw, a nie kto strzelił najwięcej bramek.

BTW. za to spóźnienie, trzymając się zasad, powinieneś sam siebe zdyskwalifkować. W końcu nie poinformowałeś innych o tym, że zamieścisz później, niż wyznaczonego dnia Język

Oh, już się przyjęło, że daje ludziom jeden dzień zapasu. A ja się spóźniłem o 4 minuty damn it hehe... jakbyś miał taki tydzień jak ja wtedy to też byś się spóźnił hehe...

Jeszcze zdążę skopać Ci dupsko. Chodźby za to, że byłeś tak cholernie pewny siebie (że mnie zmieciesz. 3 punkty różnicy to naprawdę malutko).

==========

Hehehe.. byłem pewny siebie tylko do chwili, kiedy napisałem walkę, bo prawdę mówiąc nie sądziłem, że ją wygram, postawiłem mniej-więcej na to, co w wypadku Teeno, czyli na dosyć skromną porażkę. No i się zdarzyło skromne zwycięstwo. Ale to niewykluczone, że jeszcze się spotkamy (chociaż wiesz, niech zostanie tak jak jest i do końca fazy grupowej trzymajmy się dwóch pierwszych miejsc - w ten sposób nie spotkamy się przed półfinałem hehe...)

Cyan VS Sora - Obie walki ciekawe, chociaż ja tym razem postawiłem na oryginalność Siergieja. Jeden z moich wstępnych planów zakładał zrobienie podobnej walki na pojedynek towarzyski z Teeno, ale widzę, że już ktoś na to wpadł. Reaver zrobił dobrą walkę, ale nie podobało mi się zakończenie.. poza tym...
obserwujących z góry sześćdziesięciu czterech wybrańców bogów

zawodników jest 32 hehe....

Drugi pojedynek przeczytam jutro.

Jeszcze jedna sprawa:

Quistis VS Jin - Yuz, teraz dopiero przeczytałem twoją walkę i nawet się cieszę, że Vivi nie napisał swojej, bo byśmy mieli nieścisłość i to sporą. Miałaś opisywać zwycięstwo Quistis, a opisałaś zwycięsto Jin'a hehehe... dobrze, że przeczytałem w końcu ten pojedynek i zobaczyłem to na własne oczy. W innym wypadku bym się zastanawiał co zrobić, ale skoro Vivi nie wystawił swojej walki, to poprostu uznam, że wymieniliście się zawodnikami. 3 punkty lecą w takim razie do Jin'a (ranking będzie zedytowany przy najbliższej okazji)

Offline Kitano

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #364 dnia: Marca 18, 2007, 06:24:30 am »
Cytat: regulamin
$8. Oprócz wspomnień ogólnych, dotyczacych życia bohaterów przed wzięciem udziału w Turnieju, zawodnicy pamiętają także swoje wcześniejsze walki w nim rozegrane, a zatem odniesienie do tychże wspomnień może być użyte przez nadzorujących w opisach walk. Jedno zastrzeżenie: bohaterowie posiadają wspomnienia związane z tylko jednym z dwóch scenariuszy danej walki, konkretnie tym, który zebrał więcej głosów w trakcie sondy. Opis nadzorującego, który przegrał pojedynek, traktuje się tak, jakby nigdy nie istniał.
Troche to nieścisłe... W końcu nawet zawodnicy pokonani pojawiają się w dalszych rundach. Przykładowo w pierwszej rundzie wygrałem pojedynek Magus vs Riku. Stąd założenie że był on tym 'prawdziwym', który bohaterowie moga wspominać. Tymczasem Riku pojawia się i tak w drugiej rundzie walcząc z Linkiem - jeśli wygrywa, to może sobie wspominać porażkę z Magusem w pierwszej rundzie i równocześnie cieszyć sie z udziału w rundzie trzeciej z Zidanem :P Zepsuło mi to nieco fabułe w nowej walce, bo nie mogłem wspomnieniowo kompletnie uśmiercić Riku.
Dlatego polecałbym ostrożnie i z pomysłem korzystać z opcji "wspomnienia" ;]

Swój fic umieściłem już teraz, bo nie będzie mnie dziś cały dzień.

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #365 dnia: Marca 18, 2007, 07:12:45 pm »
Cytat:  Tant
Jeszcze jedna sprawa:

Quistis VS Jin - Yuz, teraz dopiero przeczytałem twoją walkę i nawet się cieszę, że Vivi nie napisał swojej, bo byśmy mieli nieścisłość i to sporą. Miałaś opisywać zwycięstwo Quistis, a opisałaś zwycięsto Jin'a hehehe... dobrze, że przeczytałem w końcu ten pojedynek i zobaczyłem to na własne oczy. W innym wypadku bym się zastanawiał co zrobić, ale skoro Vivi nie wystawił swojej walki, to poprostu uznam, że wymieniliście się zawodnikami. 3 punkty lecą w takim razie do Jin'a (ranking będzie zedytowany przy najbliższej okazji)
Że co?! przecierz opisałam jak to Jin pada nie?A Quistis wygrywa...nie ma tu żadnej niescisłości...to,że Quisits pada na ziemie na koniec może równie dobrze znaczyć,że poprostu straciła przytomność...jesus...nie rozumiem cię.Przecierz nie raz ktoś pisał,że osoba,która wygrała też padła na ziemię czy coś podobnego...

Auron vs Riou - Zdecydowanie zagłosowała bym na Tanta(oczywiście jak bym zdążyła).

Cyan vs Sora - Sergej miałeś dobry pomysł z tym Tekkenem jednak Sora-beksa u mnie nie przejdzie.Głos na Reavera.

Nightmare vs Fighter - ciężko było wybrać,naprawdę dobre dwie walki.Jednak u Butza zbyt krwawo jakoś ona wyglądała,Musiolik lepiej to rozwiązał.

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #366 dnia: Marca 18, 2007, 08:20:41 pm »
Nightmare vs Fighter - też ciężko mi wybrać która walka jest lepsza (więc chyba jak zwykle nie zagłosuje ;f). Walka Sola jest dłuuuga, a ja raczej nie lubie przydługich walk no ale jest ogólnie fajnie napisana. Zauważyłem tylko małą nieścisłosć. Nightmare z Soul Calibur 3 nie występował jak Siegfried, tylko zbroja ożywiona przez Zasalamela więc nie mógł odczuwać w sobie Siegfrieda (chyba że byłby to Nightmare z SC1 albo SC2, ale tamten nie przemieniał się znowu w Night Terrora). Musiol od swoich pierwszych (imo takich sobie) walk nieźle się poprawił i zrobił fajną całkiem klimatyczną walkę.

Co do walki Teeno to jak zwykle największy nacisk położony jest na fabułę i fajnie bo za każdym razem jest coś ciekawego ;] Tyle że Magus nie był starcem, ale może po prostu się postarzał od wydarzeń z Chronosagi ;]
Oby Vivi nie dał walkowera.
Cytat: Yuzuriha
Jednak u Butza zbyt krwawo jakoś ona wyglądała,Musiolik lepiej to rozwiązał.
Imo, stopień "zakrwawienia" był mniej więcej ten sam, ale lepiej pisz Sol mniej krwawe walki, by uzyskać przychylność Yuzu i żeby się do nas Giertych nie dobrał xD

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #367 dnia: Marca 18, 2007, 08:48:46 pm »
chyba że byłby to Nightmare z SC1 albo SC2, ale tamten nie przemieniał się znowu w Night Terrora)
To był Nighty z SC2. Nie było jednak powiedziane, że on też nie potrafił się przekształcić w Night Terrora ;] Zresztą można by dużo gadać na ten temat (że niby wspomnienia Siegfrieda zostały w Nightym z SC3, że wyglądali tak samo itd.).

ale lepiej pisz Sol mniej krwawe walki, by uzyskać przychylność Yuzu
Tzn. chciałem jeszcze zrobić nieoficjalną wersję, gdzie zamiast krwi wylatują kwiaty, zamiast kości są patyczki lukrowe, a postacie nie zabijają się tylko dają sobie uściski ;]
« Ostatnia zmiana: Marca 18, 2007, 08:50:20 pm wysłana przez DarkButz »
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Vivi The Black Mage

• Berserker
  • Vivi93
    • http://vivi-the-black-mage.blog.onet.pl/
« Odpowiedź #368 dnia: Marca 18, 2007, 11:22:35 pm »
Skończyłem pisać swoją walkę,lecz pewnie wtopie z Teeno, bo jakos wyjątkowo nie miałem pomyslu na napisanie tego. Mam nadzieję, że nie będzie jakiegos astronomicznego wyniku.
Chociaż wiele osób myślalo, że się poddam, ale tym razem popatrzyłem się na rozpiskę.
A więc glosowac na moją walke  ;D

Join The Naruto Online Multiplayer Game Naruto - Arena.com

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #369 dnia: Marca 18, 2007, 11:23:18 pm »
Że co?! przecierz opisałam jak to Jin pada nie?A Quistis wygrywa...nie ma tu żadnej niescisłości...to,że Quisits pada na ziemie na koniec może równie dobrze znaczyć,że poprostu straciła przytomność...jesus...nie rozumiem cię.Przecierz nie raz ktoś pisał,że osoba,która wygrała też padła na ziemię czy coś podobnego...

Ups.. znaczy się, nieuważnie czytałem... było późno hehe... w takim razie nic się nie stało heh...

Troche to nieścisłe... W końcu nawet zawodnicy pokonani pojawiają się w dalszych rundach. Przykładowo w pierwszej rundzie wygrałem pojedynek Magus vs Riku. Stąd założenie że był on tym 'prawdziwym', który bohaterowie moga wspominać. Tymczasem Riku pojawia się i tak w drugiej rundzie walcząc z Linkiem - jeśli wygrywa, to może sobie wspominać porażkę z Magusem w pierwszej rundzie i równocześnie cieszyć sie z udziału w rundzie trzeciej z Zidanem Język Zepsuło mi to nieco fabułe w nowej walce, bo nie mogłem wspomnieniowo kompletnie uśmiercić Riku.
Dlatego polecałbym ostrożnie i z pomysłem korzystać z opcji "wspomnienia" ;]

Swoje porażki też mogą pamiętać, nawet jeżeli zostali zabici. Wiesz, mogą pamiętać swoją śmierć, ale żyją dalej dzięki wszechpotężnej mocy uczestników turnieju hehe... co do tego punktu, to faktycznie jest trochę niedokładny, bo w sumie nie wyjaśnia co zrobić w wypadku remisu (myślę, że najrozsądniej jest nie robić wspomnień związanych z walkami remisowymi, dla bezpieczeństwa czasoprzestrzeni hehe).

Nightmare VS Fighter - Pojedynek według mnie wyrównany, nie rozumiem do końca czemu Musiolik wygrał taką przewagą (powinien wygrać trochę mniejszą hehe). Obie walki dosyć przyzwoite, koniec końców zagłosowałem na DarkButz'a, bo jego Nightmare był bardziej najtmerowy (nie lubię dosyć sposobu, w jaki Musiolik dialogi tworzy). No ale nie pomogło to solowi w zwycięstwie...

Skończyłem pisać swoją walkę,lecz pewnie wtopie z Teeno, bo jakos wyjątkowo nie miałem pomyslu na napisanie tego. Mam nadzieję, że nie będzie jakiegos astronomicznego wyniku.
Chociaż wiele osób myślalo, że się poddam, ale tym razem popatrzyłem się na rozpiskę.
A więc glosowac na moją walke

Nie patrz na wynik, w końcu nikt z nas nie musi pisać na światowym poziomie. Masz w ten sposób okazję, żeby się nauczyć pisać i nabrać doświadczenia, jakbyś kiedyś planował tworzyć fanfika albo opowiadania z takimi elementami. Walcz do końca, kto wie jak to się skończy...
« Ostatnia zmiana: Marca 18, 2007, 11:25:20 pm wysłana przez Tantalus »

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #370 dnia: Marca 18, 2007, 11:25:15 pm »
(nie lubię dosyć sposobu, w jaki Musiolik dialogi tworzy)
a dokładnie? coś więcej?

Vivi ... długa ta walka, nie ma co ...

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #371 dnia: Marca 18, 2007, 11:31:05 pm »
a dokładnie? coś więcej?

Nie oddają charakteru postaci tak, jak powinny i są mało przekonujące. Ale to tylko moje zdanie, nie zwracaj na to uwagi. Zresztą dialogi schodzą w takich opisach na drugi plan.

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #372 dnia: Marca 18, 2007, 11:33:18 pm »
a dokładnie? coś więcej?

Nie oddają charakteru postaci tak, jak powinny i są mało przekonujące.
a od kogo są ? (IMO tylko do Teeno) zresztą, pracuje ciągle nad zmianą tego elementu...

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #373 dnia: Marca 18, 2007, 11:44:33 pm »
hmm.... przeczytałem walkę Yuz i walkę moją i tak w sumie stwierdzam, ze jest chyba niewiele punktów regulamiku, których nie złamałem heh
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #374 dnia: Marca 20, 2007, 06:12:05 pm »
Cytat: Sol
Cytat: RadicalDreamer
ale lepiej pisz Sol mniej krwawe walki, by uzyskać przychylność Yuzu
Tzn. chciałem jeszcze zrobić nieoficjalną wersję, gdzie zamiast krwi wylatują kwiaty, zamiast kości są patyczki lukrowe, a postacie nie zabijają się tylko dają sobie uściski ;]
Donk....nie no..poprostu krew mnie czasami nie przekonuje...wybaczcie mi --.--.

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #375 dnia: Marca 21, 2007, 06:39:26 pm »
Zidane vs Magus - Teeno kontynuje teorię spiskową Magus (choć Zidane dziwnie wygrał ... poddając się woli, czyli teorytycznie powinien przegrać hmm). Vivi też się wykazał, i narazie prowadzi (narazie). BTW Zidane używa Sztyletow, choć podejrzewam że ten Miecz, to jego Master Thief Sword (dziwnie to brzmi nazywać go mieczem)

Link vs Riku - Trudno powiedzieć, kto tu jest lepszy. Obydwaj spisaliście się wzorowo, ale bardziej spodobało mi się bitwa Heartless vs Nobody by Wizard.
« Ostatnia zmiana: Marca 21, 2007, 11:06:29 pm wysłana przez The_Reaver »
I'm in Space!

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #376 dnia: Marca 23, 2007, 08:43:53 pm »
Magnus vs Zidane - Heh Vivi powinieneś czytać swoją walkę kilka razy zanim zdecydujesz się ją pokazać XD,Teeno podoba mi się motyw z Magnusem,który był zaczęty w poprzedniej jego walce^^.Swoją droga ciekawe co z tego wyjdzie.

<Apropo to nie powinna być przypadkiem 30-sta walka?Chyba zabrakło jednej dziesiątki XD>
« Ostatnia zmiana: Marca 23, 2007, 08:45:17 pm wysłana przez Yuzuriha »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #377 dnia: Marca 25, 2007, 03:22:48 am »
Link VS Riku - Dobre obie walki, ale w ostatecznym rozrachunku postawiłem na W_w. Jego walka była ciekawsza (swoją drogą, skojarzyła mi się strasznie z Code Age Commanders, ale nie ma szans, żebyś znał tą grę [niewielkie szanse, żeby ją znał ktokolwiek oprócz mnie tutaj heh]). Swoją drogą, martwi mnie frekwencja w tej walce - chyba najniższa ze wszystkich dotychczasowych... no ale może się to dzisiaj zmieni.

Magus VS Zidane - Vivi robi postępy, ta walka była naprawdę lepsza od jego pierwszy. Mimo wszystko, za mało opisów. Chcesz przekazać zbyt wiele w zbyt małej ilości słów, przez to walka jest nieczytelna. Gdybyś się wysilił na więcej niż 4 tysiące znaków, to kto wie, myślę, że miałbyś szansę. Tak, stawiam na Teeno. Swoją drogą, ciekawą intrygę nam tu uknuł.. dobry sposób, na zyskanie sympatii głosujących, szkoda, że sam na to nie wpadłem hehehe...

Swoją walkę zacznę pisać zaraz, pewnie jutro dokończę. Niestety, znowu nie zdążyłem się zabrać wcześniej, ale tym razem mam wymówkę, bo to był ciężki tydzień.

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #378 dnia: Marca 25, 2007, 09:54:12 pm »
Kolejna walka z postacią, której prawie wogóle nie znam...kolejna walka z Jowym skazanym na przegraną...kolejna lipna walka. Kompletnie nie chciało mi się jej pisać. Zrobiłem ją na szybko w sumie bez większego przemyślenia i pomysłu. Można by powiedzieć, że napisałem ją tylko po to, żeby nie było walkowera. Przynajmniej na następną mam pomysł, a mając Mog'a to mogę sobie pozwolić na freestyle.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #379 dnia: Marca 25, 2007, 11:29:08 pm »
Wrzuciłem walkę ;] nie miałem praktycznie żadnego pomysłu na nią, a i jakoś myśli się nie składały ;] więc porażka raczej pewna ;]