Autor Wątek: Kraina bogów  (Przeczytany 90682 razy)

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Odp: Kraina bogów
« Odpowiedź #400 dnia: Marca 29, 2007, 05:50:21 pm »
Sephiroth VS Jowy - Obie walki mi się nie podobały. Walka DB mi się w pewnym momencie skojarzyła z Happy Tree Friends heh (zresztą, jak sam napisał, gorefest to w jego walkach gwóźdź programu). Walka Ignatiusa była lepiej skonstruowana i nieco ambitniej napisana, co jednak nie zmienia faktu, że u naszego faworyta zauważam spadek formy. Może brak czasu? Ale na pewno nam jeszcze pokaże co umie.

Tifa VS Zell - Nie czytałem wcześniej walki Musiolika, patrząc po punktacji spodziewałem się fajerwerków. Ale się odrobinę przeliczyłem, ta walka też mi do gustu nie przypadła. Sam nie wiem... no ale większość zadecydowała, przyznaję się do spartolenia zakończenia walki całkiem niezłej według wstępnej koncepcji. Sigh... czyli wracamy na drugiej miejsce....

Nie sądziesz, że w tym drugim zdaniu coś jest nie tak??

Hmmm.. coś w tym jest heh...
« Ostatnia zmiana: Marca 29, 2007, 05:51:27 pm wysłana przez Tantalus »

Offline Ignatius Fireblade

• Berserker
  • Ten, który bywa
« Odpowiedź #401 dnia: Marca 29, 2007, 07:32:48 pm »
Pseplasiam, "naszego faworyta"? Tia, jeszcze czego :P Jak załapię się do półfinału, to będe szczęśliwy.

Ale to prawda, miałem za dużo na głowie. Zamykanie czwartego numeru Otaku niesie ze sobą fale tekstów do korekty, a jako, że są to ostatnie dni, to miałem inne priorytety. Jednak nie ma tego złego, jak wszystko pójdzie tak, jak mam nadzieję, to moje nazwisko wyląduje w stopce redakcyjnej :D
Gdy rozum śpi, budzą się upiory.
Goya

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #402 dnia: Marca 30, 2007, 05:38:45 pm »
No to ja mam pytanko odnośnie Ansema<bo niestety KH całego jeszcze nie przeszłam>on używa jakiejś broni czy tylko i wyłącznie posługuje się heartlesami i magią?

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #403 dnia: Marca 30, 2007, 07:51:31 pm »
jego jedyną bronią w sumie jest guardian, czyli taki fajny heartlessowy strażnik. chociaż na dobrą sprawę w finałewej walce posługiwał się taką "laską" złożoną z dwóch soul eaterów (mieczy riku) ... no i na chama możesz też mu dać jakiś czarny keyblade
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #404 dnia: Marca 30, 2007, 07:54:29 pm »
Ja mu dałem Keyblade + magię. W sumie to on stworzył Keyblade'a do otwierania serc, więc kto jak kto, ale on nim walczyć powinien.

Offline Kitano

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #405 dnia: Kwietnia 01, 2007, 04:32:32 pm »
Wybaczcie ale swojego jeszcze nie napisałem i dziś na pewno tego nie zrobię. Wolałbym nie naciągać terminu jak już pare razy zdarzyło się innym osobom, ale nie mam wyjścia - dajcie mi czas do jutra 8)

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #406 dnia: Kwietnia 01, 2007, 05:33:33 pm »
hehe.... śmieszna sprawa Teeno, ale wychodzi na to, zę jest nas dwóch..... bo ja też raczej nie dam rady uwinąć się w terminie, głównie z powodu głupich spraw rodzinnych -_- ..... więc walka rozpocznie się jutro, no chyba że oboje przegramy walkoverem heh
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #407 dnia: Kwietnia 01, 2007, 05:44:12 pm »
ehh... dotrzymywać terminów damn it!

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #408 dnia: Kwietnia 01, 2007, 08:00:18 pm »
Wahahaha jakas zmowa XD,że też się wam tak trafiło.
Seph vs Jowy - wah nie wiem co powiedzieć średnio walki wyszły,jednak zdecydowanie lepeij napisał Igni.
Tifa vs Zell - Tant...skaszaniłeś zakończenie,nie podobało mi się strasznie,głos na Musiola,jego walka była zdecydowanie leprza.

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #409 dnia: Kwietnia 01, 2007, 09:24:41 pm »
Yuz - przyznam, że napisałaś zdecydowanie lepszą walkę odemnie. Już czuję, że nie wygram.
Patrząc na ranking, jeśli z tobą przegram, a następnie Siergiej wygra (a za przeciwnika ma Viviego), to mogę się pożegnać z turniejem. Podobnie może też i Vivi jeśli nie wygra 3 walk pod rząd.
I'm in Space!

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #410 dnia: Kwietnia 02, 2007, 02:54:33 pm »
Nie wiem Reaver czy mi się to uda ;),tylko głosujący mogą zadecydować kto wygra.Pozatym to przez motywację XD ze strony Musiola,bo w sumie nie mam zamiaru się tak ławo poddać ;P.

Offline Kitano

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #411 dnia: Kwietnia 02, 2007, 04:36:33 pm »
Cytat: Tantalus
ehh... dotrzymywać terminów damn it!
Tak naprawde moja walka była gotowa na wczoraj, po prostu zrobiłem wam prima aprillis ;>

Cytat: White_wizard
więc walka rozpocznie się jutro, no chyba że oboje przegramy walkoverem heh
Heh, ciekawe co w przypadku obustronnych walkowerów - wygrana przechodzi wtedy na konto Tantalusa czy jak? ;]

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #412 dnia: Kwietnia 02, 2007, 07:19:29 pm »
Heh, ciekawe co w przypadku obustronnych walkowerów - wygrana przechodzi wtedy na konto Tantalusa czy jak? ;]

Nie no normalnie w takich wypadkach każdy z nadzorujących dostaje po porażce, a dla zawodników uznaje się to tak jak remis.

Ansem VS Seymour - Obie walki naprawdę przyzwoite, chyba jedna z lepszych potyczek, jakie napisał Reaver. Nie spodobało mi się jednak to pomieszanie narracji. W jednej chwili jest monolog opisowy jakiegoś podmiotu, a w następnej jest ogólny opis sytuacji. Czyli coś mi tam strzelało w kompozycji pracy. Jeżeli chodzi o Yuz, to poradziła sobie całkiem nieźle, chociaż przypominam sobie kilka lepszych walk przez nią opisanych. Oddałem głos na nią, ale Reaver ma szansę... teraz to już każdy głos jest dla niego cenny, bo w tej chwili jest poza grupą wchodzącą do fazy pucharowej...

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #413 dnia: Kwietnia 02, 2007, 11:08:27 pm »
Miałem w planie jeszcze przedłużyć, opowiadając, że Seymour i Ansem stoczą ze sobą jeszcze jedną walkę i że prawdziwy zwycięsca zostanie wybrany przez innych bogów. Tak czy siak nie potrafię jakoś napisać jakiegoś dobrego opisu walki. Czyli jak Siergiej przegra (Vivi się ucieszy), to raczej będzie cud, jesli wygram 2 walki pod rząd (czy ma ktoś pomysł na walkę Cloud vs Mog?). Anyhow nie specjalnie chce mi się grać od fazy pucharowej. Mam już na głowie szkołę, powinności redaktora, a gdy tylko znajdę chwilę wolnego, to ojciec wymyśla mi jakąś pracę domową, a wieczorem nie chce mi się niczego wymyslać.

EDIT
Yuz oficjalnie górą. Czyli, jeśli chcę wejść dalej, to muszę wszystko wygrać (dwie walki) i liczyć na to, że Serge i Butz (Cloud vs Mog z nim) przegrają.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2007, 10:23:42 pm wysłana przez The_Reaver »
I'm in Space!

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #414 dnia: Kwietnia 09, 2007, 01:49:36 pm »
Lol. Trzeba byc albo chorym umyslowo, albo Tantalusem by na swiateczna przerwe robic walki X_X

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #415 dnia: Kwietnia 09, 2007, 02:11:08 pm »
Lol. Trzeba byc albo chorym umyslowo, albo Tantalusem by na swiateczna przerwe robic walki X_X
popieram ;/ przecież jest mało czasu, siadam na chwilkę do kompa, a zaraz jechać tu i tam, więc jak dziś nie zdążę, to albo Tant coś wymyśli, albo Yuz wygra walkowerem.

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #416 dnia: Kwietnia 09, 2007, 03:23:24 pm »
E tam, nie przesadzajcie, zawsze jest tydzień na napisanie walki. Yuz się uwinęła z całkiem przyzwoitą walką, a przypuszczam, że miała trzy razy więcej roboty w domu niż wy nieroby zatracone heh...

Lynx VS Dante - No niestety... liczyłem w tym pojedynku na Teeno, jeszcze zanim się rozpoczął, przede wszystkim dlatego, że liczyłem, że Lynx wyjdzie z grupy na drugim miejscu i w pierwszej walce pucharowej fazy będziemy mieli fajną walkę (Lynx VS Serge). No ale nic, walka W_w mi się bardziej podobała. Opisy Teeno wydały się jakieś takie słabo czytelne no i nie wiem, czy ta teoria spiskowa Magusa nie jest ostatnio nadmiernie eksploatowana.

Aha, zapomniałem wspomnieć o jednej rzeczy, związanej z finałem. Zwycięzca turnieju, po jego zakończeniu będzie miał jeszcze jeden obowiązek. Napisać Epilog, o dowolnej długości, który zamknie rozgrywki. Skoro zwycięzca ma dostać to, co zapragnie, to wypadałoby to opisać, a podczas walki finałowej trochę to słabo wyglądać będzie. No ale o tym jeszcze pogadamy, sporo czasu nas z finałem dzieli...

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #417 dnia: Kwietnia 09, 2007, 08:10:14 pm »
No to teraz Tant walnąłeś,aż mi oczy wyszły.Cały epilog...no to trzeba będzie się pożądnie zastanowić,co dana postać będzie chciała....jeszcze zależy kto wygra XD.

Przeczytałam sobie właśnie walki Vivi vs Tidus....i zastanawiam się ciągle, która walka jest gorsza T.T.Szczerze mówiąc liczyłam na coś leprzego,pozatym obie walki są masakrycznie krótkie,chyba narazie powstrzymam się od głosowania.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 09, 2007, 08:21:29 pm wysłana przez Yuzuriha »

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #418 dnia: Kwietnia 09, 2007, 08:23:23 pm »
Vivi vs Tidus - obydwie walki nie podobają mi się. Jednak mój głos idzie na vivego. Ni lubię sposób w jaki Serge "debilizuje" Tidusa. Wiem że to Pytus i nikt go nie lubi, ale trza by czasami zaciągnąć ten hamulec.
I'm in Space!

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
« Odpowiedź #419 dnia: Kwietnia 09, 2007, 08:34:14 pm »
Hm....Tant czy mnie oczy mylą czy u mnie w rankingu jest jakiś błąd O.o?A może ktoś sobie żarty zrobił...w każdym razie mam napisane 2 przegrane i 1 remis.....z tego co przejrzałam z walk to mam 1 przegraną i 2 remisy...ale ja już nic nie wiem....