Autor Wątek: Kraina bogów  (Przeczytany 90725 razy)

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Odp: Kraina bogów
« Odpowiedź #240 dnia: Stycznia 30, 2007, 12:14:30 am »
Dziwnie to będzie wygladało, jeżeli np. w jednej walce postać będzie wspominać swoją porażkę
eee wszystko fajnie, ale rozpamiętywanie swojej <często bardzo bolesnej i brutalnej> śmierci trochę mi śmierdzi...
Ale czemu nie ? Zawsze można użyć motywu z "koszmarem"/snem.

Ej, co to był za bajer co mi wyskoczył, że jak wcisnąłem S to mi wysłało wiadomość ?
« Ostatnia zmiana: Stycznia 30, 2007, 12:15:31 am wysłana przez DarkButz »
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #241 dnia: Stycznia 31, 2007, 06:30:14 pm »
Sephiroth VS Zell - Pomimo darzenia Siegieja szczerzą nienawiścią, za to, że mi ukradł Singstara i że się ze mnie śmieje co chwila, musiałem zagłosować na niego. Jego opis był lepszy, chociaż nieznacznie. U Musiolika Sephiroth był mało sephirothowy i wogóle za dużo gadania było, za mało nawalania. Kompozycja tekstu mi się nie spodobała, a Siegieja był przynajmniej zabawny... maybe next time...

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #242 dnia: Stycznia 31, 2007, 06:34:08 pm »
dziekqffa kotq ;* tesh na Ciebie zaglosujem jak wygram ;*

Offline Kitano

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #243 dnia: Lutego 01, 2007, 04:19:22 am »
Sephiroth vs Zell
Obie walki imo dość wyrównane (co widać też po głosach) choć kompletnie różne. Musiol nastawił się na dobre oddanie klimatu (tak mi się wydaje) spotkania dwóch tak różnych osobowości, natomiast Siergiej.. hmm... Nie do końca wiem, czy humor celowo został tam wrzucony, czy sam się wytworzył przez akcję w takim miejscu, w takich realiach (oprócz ostatniej walki Igniego, to pierwsza tocząca się w prawdziwym współczesnym świecie, neh?). Troche zraziła mnie próba oddania dramatu masakry na tle komicznym.

Cytat: Musiol
- A czym jest honor w porównaniu z ogromną siłą, jaką zostałem obdarowany przez Matkę? Honor jest dla słabych ludzi takich jak Ty
Nice :-)

Jednym ruchał rozpłatał go na dwie części
Co mu robił? :P

Cytat: Siergiej
-Patrz jak łazisz spedalony cwelu!
Jezus Maria!

Tifa vs Jowy
Mówiąc szczerze, obydwie nie zbyt mnie ruszyły. Viviego nawet oryginalne, choć walka w przestrzeni kosmicznej to za wiele nawet jak dla mnie :D
Nie no, musze to przytoczyć
Cytat: Vivi
Atreides upadł na coś twardego, kiedy otworzył oczy zobaczył, że jest w przestrzeni kosmicznej
:-]]]

Walka Sola i lepiej opisana i bardziej sensowna, ale komentarze w stylu: "to był plan Jowy'ego. Udawać zmęczonego aby zmylić wroga" kipiały mi naiwnością. Reszta dialogów jakoś nie pasowała mi do Tify.

Cytat: Vivi
powiedział cicho Jowy, który podniósł jedną z rękawic Tify i schował ją do kieszeni.
Wszystko znowu zawirowało i Atreides znalazł się w swoim łóżku
A jak się obudził to miał rękawice ze sobą? I pamiętał skąd się tam znalazła? ;]
« Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2007, 04:23:06 am wysłana przez Teeno »

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #244 dnia: Lutego 01, 2007, 11:24:25 am »
Jednym ruchał rozpłatał go na dwie części
Co mu robił? :P
no przeca pisze ze jednym ruchnienciem rozpłatał go ;] swoją drogą to takie nie fajnalowe ;]

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #245 dnia: Lutego 01, 2007, 12:09:18 pm »
Nice :-)
:* dzięki :*
Co mu robił? Język
xD hahhaha, nie zauważyłem tego xD miało być ruchem xD hahaha

Teeno, sie rozumie, że glosowałeś na mnie? :*

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #246 dnia: Lutego 01, 2007, 03:53:55 pm »
-Patrz jak łazisz spedalony cwelu!
Jezus Maria!
Co? To takie wyjatkowe stwierdzenie? Zbyt skomplikowane by padlo z ust odepchnietego dresa? ;/

Offline Kitano

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #247 dnia: Lutego 02, 2007, 08:38:34 am »
Nie, byłem po prostu w szoku widząc tak wielki ukłon w stronę polskiej kultury, w ficu o SEPHIROCIE, lol

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #248 dnia: Lutego 02, 2007, 10:05:21 am »
Pomyślałem sobie, iż pod koniec tej pierwszej kolejki przydałoby się jakieś podsumowanie:

Ignatius - Jak narazie jest jedynym, który wygrał swe 3 walki (z rzędu), choć te 2 ostatnie to tylko dzięki gramtyce i opisom. Przesadził z motywem Yuffie z Black Materia i Linkiem dorastającego w szybkim tępie. Wiem że potrafi się wykazać jakąś ciekawą fabułą, co pokazał na podstawie Wielkiej Wojny i jego horrorów, tylko brak czasu i pisanie na ostatnią chwilę bierze swoje żniwa. Przez szkołę (czy cokolwiek tam w domu robi) też nie robi łapanki, które obiecywał.

Vivi - zdecywanie pewny kandydat do odpadki. Łamie reguły (nie ingerencja bogów w walki, udział osób trzecich), tworząc przy tym słabą fabułe i walki. O gramatyce nie wspomnę.

Teeno - dałem mu pseudonim "Original", gdyż wszystkie jego walki są inne. On nie prowadzi ostrej bitki na miecze, tylko gonitwę po lunaparku i spisek uczetników. Jedynie "Futrzakami" przesadził. Jak tak dalej będzie pisał, to widzę go w finale.

Reszta uważam że pisze bardzo dobrze. Prowadząc nie raz równe, innym razem równiejsze pojedynki. Niektórzy stawiają na potoki krwi (np. Butz), inni walki kończace się bezkwawo (np. ja)i bez zgonu drugiej osoby (Yuz). Trudno wytykiwać z całego grona jakiś faworytów, gdyż wszyscy dobrze starają się.

The_Reaver - ja sam uważam że piszę fabularnie w miarę dobrze. Jedyne co kuleje, to słabe opisy i kiepska gramatyka.
I'm in Space!

Offline Kitano

• Daredevil
  • **
« Odpowiedź #249 dnia: Lutego 02, 2007, 10:39:13 am »
Ja to podsumuje bardziej ogólnikowo. Nie które walki są na dość wysokiem poziomie, nawet wyższym niż zakładałem przed rozpoczęciem turnieju :P Natomiast co do fabularno-technicznej strony, moim zdaniem, im bardziej zbliżamy się do końca turnieju tym większy pojawia się problem. Walki stają się po prostu schematyczne: "są dwie postacie i walczą". Praktycznie po przeczytaniu 1/3 tekstu niemal każdego z ficów można stwierdzić kto wygra a kto zginie, nie wiedząc kto jest opiekunem czyjej postaci. Wynika to chyba z pewnego założenia o ograniczeniach tego turnieju. Nikt nie wysila się np. na humor czy innych rzeczy bojąc się, że odstanie to jakoś od norm. Tak chyba nie powinno być.

Co do samych opisów walk, ja ich unikam bo najnormalniej w świecie nie umiem opisywac walk :) Przychodzi mi to z trudem, kompletnie się w tym nie czuje, dlatego staram się nadrabiać jakimś tam większym naciskiem na fabułę. Jeśli komuś to przeszkadza, trudno, bo nadal będę tak robił :P (nawet za cenę odpadnięcia w jakiejś tam wcześniejszej fazie). Ale ciesze się, że przez to moje fiki są postrzegane jako oryginalne ^^

Cytat: Musiolik
Teeno, sie rozumie, że glosowałeś na mnie? :*
No ba :*

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #250 dnia: Lutego 03, 2007, 08:41:37 pm »
Hej ludzie, WTF, czemu w walce Siergieja z Musiolikiem taka kosmiczna frekwencja jest (póki co najwyższa)? Znaczy, może nie byłoby to podejrzane, gdyby nie to, że Sol i Vivi mają ponad 2x mniejszą heh.. co wy, rodzinę zaprosiliście?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #251 dnia: Lutego 03, 2007, 08:50:02 pm »
Caly swiat glosuje!

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
« Odpowiedź #252 dnia: Lutego 03, 2007, 09:06:25 pm »
Hej ludzie, WTF, czemu w walce Siergieja z Musiolikiem taka kosmiczna frekwencja jest (póki co najwyższa)? Znaczy, może nie byłoby to podejrzane, gdyby nie to, że Sol i Vivi mają ponad 2x mniejszą heh.. co wy, rodzinę zaprosiliście?
No ja zaprosiłem rodzinę z Polski, z zagranicy, kumpli z osiedla, znajomych i znajomych moich znajomych ;]
A tak na serio Vivi jeżeli nie chcesz odpaść albo przynajmniej przegrać po jakiejś wyrównanej walce to musisz więcej wysiłku wkładać w swoje teksty. Pisze je może tydzień albo 2 wcześniej i to przez parę dni a potem przeczytaj uważnie jeszcze parę razy, ewentualnie daj spojrzeć komuś starszemu ;] Nie mówię że piszesz jakoś wyjątkowo słabo ale na tle innych wypadasz w tej chwili najsłabiej. Chociaż i tak wielki plus dla ciebie za to że podjąłeś walkę na co np ja się nie zdobyłem ;] Walka Sola jest niezła chociaż chyba przesadził z tymi wyskokami w powietrze na ale w końcu to pilot podniebnych rydwanów więc lubi akcje w przestworzach ;]
Musiol w swojej walce postawił na klimat i wątek fabularny a Serdż na humor i oryginalność ala Teeno. Widzę że punktacja w tej drugiej walce nieco się zmieniła. Poor Musiol ;]

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #253 dnia: Lutego 03, 2007, 10:28:58 pm »
ej co jest do cholery? ;/ czyżby ktoś tu kumpli spraszał? ;/ damn (nieoficjalnie, pierdole taką walkę ;/)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #254 dnia: Lutego 03, 2007, 10:30:23 pm »
Radical zaprosil rodzine

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #255 dnia: Lutego 03, 2007, 10:38:40 pm »
Szczerze mówiąc, przypuszczam, że to przez obecność Sephiroth'a - bożyszcza tłumów... ale faktycznie, frekwencja jest duża... (Musiolik, nie masz się co przyburzać jeszcze, Siergiej nie ma takiej przewagi, żeby jakieś podejrzenia można było rzucać w jego kierunku).

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #256 dnia: Lutego 03, 2007, 10:40:21 pm »
jeszcze dzis rano byl remis jesli dobrze pamietam. Przyznaje sie - poprosilem o pomoc Sephirona i jego gre. Obydwoje zaglosowali na mnie.

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #257 dnia: Lutego 03, 2007, 10:45:15 pm »
przydałoby się sprawdzić, kto głosował, bo taka wysoka frekwencja jest najbynajmniej dziwna.
I'm in Space!

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #258 dnia: Lutego 03, 2007, 10:55:11 pm »
Nawet takiej możliwości nie mamy... w zasadzie, jest remis i remis się utrzymywał z grubsza od początku... wczoraj było 8:7 dla Musiolika, parę godzin temu wygrywał Siergiej, teraz jest remis 11:11... więc albo to czysty przypadek albo obaj mali kombinatorzy mają brudne łapska hehe... w każdym razie, pozostaje wierzyć, że to zasługa Sephirotha heh... to tylko zabawa anyway, jak ktoś serio spraszał siłę roboczą do głosowania, to jest dałnem i ma wpier**l po lekcjach heh... ale pomimo tego, że Siergiej jest złośliwym szydercą z wodogłowiem, a Musiolik to EMO, to żadnego bym o oszustwo nie podejrzewał. Tak rzuciłem tego posta wcześniejszego pół żartem pół serio, bo mnie to zaintrygowało... tyle ze strony organizatora heh...

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #259 dnia: Lutego 03, 2007, 10:56:47 pm »
przydałoby się sprawdzić, kto głosował, bo taka wysoka frekwencja jest najbynajmniej dziwna.
gadałem o tym z Tantem, raczej nie idzie

jeszcze dzis rano byl remis jesli dobrze pamietam
wczoraj wieczorem chyba też

W sumie, albo powtórzy się walkę, albo jak tak dalej będzie, to walkę oddaje i tak raczej odpadnę.

a Musiolik to EMO
goddamyt ! nie EMO ;/
« Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2007, 10:57:20 pm wysłana przez Musiol »