Autor Wątek: SquareZonki 2006  (Przeczytany 26635 razy)

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
SquareZonki 2006
« Odpowiedź #40 dnia: Września 14, 2006, 03:54:42 pm »
Można głosować na samego siebie ? ^^
Zresztą i tak juz dla mnie za późno bo już zagłosowałem. Z resztą nie jestem taki bezkrytyczny i egoistyczny , żeby robić coś takiego.  ;)  
« Ostatnia zmiana: Września 14, 2006, 03:56:21 pm wysłana przez G-1 »
(...)Poprostu ja nie mam czasu na granie w kilkudziestogodzinne gry po to żeby poznać fabułe jakąś lipnawą w której ziomu ratuje świat, a ja podczas tego ratowania świata biegam sobie mietkiem naciskam przycisk X i walcze z potworem, później oglądam film jak ten mietek główny bohater gada 30 minut z jego wybranką z czeg nie wynika nic ciekawego, później zaliczam każdą postać w lokacji i gadam z nią żeby dowiedzieć się na przykład że ładną mamy pogode, a nowa generacja konsol będzie mi oferowała to samo z tym że z lepszą grafiką... nie gry to już nie jest dla mnie główna rozrywka i nie mam czasu na kilkadziesiąt godzin grania podczas gdy o wiele epszą fabułe mogę mieć oglądając jakiś koreański film... teraz już mnie granie nie ara, jak mówiłem wcześniej przed konsolą chce się rozerwać, niepotrzebny do tego jest mi główny bohater stworzony z 40 milionów pixeli zamiast z 4...

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
SquareZonki 2006
« Odpowiedź #41 dnia: Września 17, 2006, 01:43:01 am »
Ja mam taką propozycję, by wstawić w siga/ava odpowiednią ikonkę z nazwą nagrody. Bo takie wyróżnienie na jednym poście szybko zostanie zapomniane.

Jeżeli ktoś da rade coś takiego przygotować, to ma moje błogosławieństwo. Musiolik, Marv, Glenn, DB, czy inna osoba, co umie obługiwać coś poważniejszego od painta będzie nam do tego potrzebna jednak.

==========

Został cztery dni, więc bym chciał pogonić tych stałych userów którzy jeszcze nie zagłosowali White_wizard, DarkButz, Yuzuriha, MarvelliX, Hisoka i Goha to ci, którzy mi przychodzą na myśl. Fajnie by było dostać też głosy od takich ludzi, jak Anouk, czy RadicalDreamer, co by oni ocenili jakie mają wrażenie względem wybranych użytkowników, po kilkumiesięcznym pobycie na stronie. Zell Dincht, Tamaya i Glenn proszeni są o podesłanie mi głosów w kategorii, w której nie zagłosowali, czyli "Najfajniejsy użytkownik". Uwijajcie się, bo im więcej osób zagłosuje (w szczególności ze stałych użytkowników), tym sprawiedliwsze będą wyniki.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
SquareZonki 2006
« Odpowiedź #42 dnia: Września 17, 2006, 11:19:40 am »
Zell Dincht, Tamaya i Glenn proszeni są o podesłanie mi głosów w kategorii, w której nie zagłosowali, czyli "Najfajniejsy użytkownik". Uwijajcie się, bo im więcej osób zagłosuje (w szczególności ze stałych użytkowników), tym sprawiedliwsze będą wyniki.
No towyslij im PMke bo skoro juz wyslali glosy to niekoniecznie musi im sie chciec czytac teraz posty tutaj i nie wiedza ze trza jeszcze na cos glosowac.

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
SquareZonki 2006
« Odpowiedź #43 dnia: Września 17, 2006, 07:03:13 pm »
Fajnie by było dostać też głosy od takich ludzi, jak Anouk, czy RadicalDreamer, co by oni ocenili jakie mają wrażenie względem wybranych użytkowników, po kilkumiesięcznym pobycie na stronie
Tant, nie gorączkuj się, niedługo wyślę ci PeMa ;). Mam pytanie: czy koniecznie muszę oddać głos w kategorii najfajniejszy użytkownik? Jestem na stronie od niedawna i nie pojawiam się na niej na tyle często by jednoznacznie stwierdzić kogo najbardziej lubię.

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
SquareZonki 2006
« Odpowiedź #44 dnia: Września 17, 2006, 07:21:03 pm »
jak ie wiesz na kogo głosowac, to głosuja na Tanta. niech biedak choc w jednej kategorii wygra, tyle ich na tworzył, zeby miec jakies szanse. na mój gust Radical jesli masz mniejsze bądz większe rozeznanie, lubisz czyjs styl pisania postów - to zagłosuj na niego :) ale ostateczna decyzja nalezy do Tantiego :P
Kame Hame Ha

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
SquareZonki 2006
« Odpowiedź #45 dnia: Września 17, 2006, 07:25:36 pm »
ty mnie nie promuj smogu, ja jestem fajny bez twojej reklamy hehe

Radical, możes nie głosować w jakiej kategorii... Zell np. postanowił nie głosować w najfajniejszym użytkowniku. Nie wiem czemu tak zrobił, ale jak chciał to ja go zmuszać nie będę. Ale fajnie by było, jakbyś zagłosował we wszystkich.

Offline Tamaya

• Wanderer
    • http://www.tamaya.escarp.net
SquareZonki 2006
« Odpowiedź #46 dnia: Września 18, 2006, 11:11:12 am »
Zell Dincht, Tamaya i Glenn proszeni są o podesłanie mi głosów w kategorii, w której nie zagłosowali, czyli "Najfajniejsy użytkownik". Uwijajcie się, bo im więcej osób zagłosuje (w szczególności ze stałych użytkowników), tym sprawiedliwsze będą wyniki.
No towyslij im PMke bo skoro juz wyslali glosy to niekoniecznie musi im sie chciec czytac teraz posty tutaj i nie wiedza ze trza jeszcze na cos glosowac.
Po telepatycznej interwencji Tanta już dosłane :spoko:
Chociaż trochę ciężka kategoria, żeby  na forum z przeszlo 1000 zarejestrowanych było tylko 3 fajnych użytkowników. :P

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
SquareZonki 2006
« Odpowiedź #47 dnia: Września 20, 2006, 10:07:06 pm »
Tant jak ujawnisz wyniki? Wszystkie naraz czy jedna konkurencja na dzien?
No i zbierasz wyniki az do konca jutrzejszego dnia? A moze juz jutro ogloszenie?

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
SquareZonki 2006
« Odpowiedź #48 dnia: Września 20, 2006, 10:19:48 pm »
Wyniki będą ogłaszane pokolei i pierwsze pojawią się jutro o północy (czyli powiedzmy, że pojutrze). Możliwe, że jeszcze Anouk i White_wizard zagłosują, więc czekamy do jutra.

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
SquareZonki 2006
« Odpowiedź #49 dnia: Września 21, 2006, 08:48:05 am »
Nie mógłbyś ogłaszać wyników o innej godzinie? Na przykład 8-9 rano :F  

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
SquareZonki 2006
« Odpowiedź #50 dnia: Września 21, 2006, 08:55:41 am »
To chyba nie ma roznicy... jakby oglaszal o 8-9 rano to pewnie by zaspal bo do nocy siedzi...i wszedlbys w piatek o 9 na strone i by sie okazalo ze jeszcze ich nie ma....
A tak da w piatek o godzinie 0:01 i jak wejdziesz o 9 rano to beda juz na pewno ;] Wiec to dobry plan dawac o 24 ;]

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
SquareZonki 2006
« Odpowiedź #51 dnia: Września 21, 2006, 09:28:23 am »
kolejne 24 h oczekiwań, czy ktoś zagłosował na mua (na czołówkę nie mogę liczyć, taka szary myszol).
I'm in Space!

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
SquareZonki 2006
« Odpowiedź #52 dnia: Września 22, 2006, 12:04:13 am »
Godzina zero wybiła, zatem ogłaszam wyniki głosowania w pierwszej z 7miu kategorii. Następną poznacie jutro

Ranking najzagorzalszych dyskutantów 2006[/size]

1. Chief Roberts - 34 pkt (10x3pkt + 2x2pkt)
2. qiax - 21 pkt (4x3pkt + 4x2pkt + 1pkt)
3. Tantalus - 9 pkt (3pkt + 3x2pkt)
4. Gipsi - 8 pkt (3pkt + 2x2pkt + 1pkt)
5. _dark_cloud_ - 7pkt (3x2pkt + 1pkt)
6. Dark Butz - 5pkt (5x1pkt)
7. RadicalDreamer - 3pkt (2pkt + 1pkt)
7. White_wizard - 3pkt (2pkt + 1pkt)
9. Musiolik - 1pkt
9. Siergiej - 1pkt
9. Goha - 1pkt

Jak widać, kategoria została zdominowana przez dwóch zawodników, z których lepszym dyskutantem został ogłoszony Chief Roberts, detronizujący w ten sposób zeszłorocznego zwycięzce - qiax'a. Aż 10ciu z 16tu osób głosujących w tej kategorii, uznało Chief'a za najzagorzalszego ze wszystkich użytkowników. Tak jak rok temu, użytkownicy, którzy znaleźli się na pierwszych trzech miejscach, mają do wglądu komentarze, jakie głosujący wystawili im wraz z punktami (oczywiście podawane anonimowo).

Chief Roberts[/u]

Facet na tyle mdary ze mozna z nim podyskutowac na roznorakie tematy, od pogody w argentynie, po smak lodow cytrynowych ;]

duzo pisze, zna sie na wielu sprawach i ma szeroką wiedze, ale to i tak by bylo niczym gdyby nie fakt ze on poprostu odpowiada na duza liczba postow

Sukinkot ma wiedze bardziej rozległą niż powinien mieć ktokolwiek w jego wieku. Sprawia wrażenie, jakby interesował się wszystkim i o wszystkim miał wyrobione zdanie. Jedna z niewielu osób, które potrafią skończyć rozmowe qiax'em na własnym poście.

jedna z niewielu osób, której polemiki przynoszę mi satysfakcję

za jego posty polityczne i sprzeczki z qiaxem

osobnik ten porafi się wypowiadać bardzo poprawnie, pisze w sposób przejrzysty i składny i bardzo lubię czytać jego teksty. Posiada także wielką wiedzę z dziedziny polityki, historii, socjologi i innych rzeczy, jedyne o czym mógłby się jeszcze pisać to jRPG, no ale nie można się znać na wszystkim. Posiada także wielką mądrość życiową którą pokazał w próbie przetłumaczenia Tidusowi 3000, zasad współżycia międzyludzkiego, niestety nadaremnie.

zdecydowanie jego posty przykuwają uwagę a jak dojdzie do jakiejś dyskusji to potrafi nawet zmienić zdanie drugiej strony (przynajmniej ja odnoszę takie wrażenie)

za jego posty z qiaxem w Kółku Filozoficznym, jako jedyny chyba potrafi go "zagiąć"

swietnie mi sie z nim rozmawia, dyskusja z nim to sama przyjemnosc, przewaznie dyskusje z nim sa w ramach offtopu w jakims innym temacie, ale nie jest to nigdy niepotrzebne spamowisko

bo to taki trochę qiax, tylko że braki w sarkaźmie uzupełnia zdrowym rozsądkiem i czasami specyficznym poczuciem humoru

zna sie na wszystkim i umie o tym rozprawiac, to niech ma ;P

umie najlepiej wyrazic swoje myśli

qiax[/u]

wprawdzie raczej bardziej tresciwie niz czesto, ale i tak wg mnie zasluguje na to miano najbardziej... choc czasami przesadza

umie zawsze obronic sie i prawie zawsze ma racje

chyba wiadomo...

chyba nie muszę uzasadniać a jesli trzeba to z nim nie da sie wygrać w dyskusji

za jego posty filozoficzne i sprzeczki ze wszystkimi chętnymi

jaki jest, wszyscy wiedza, ale jak juz cos powie, to nie rzuca slow na wiatr

Jesli odpowiesz na jego posta, to nie ma mowy zeby sie to nieskonczylo 3 steonowa dyskusja

pomimo, że rzadko się udziela pisze zawsze z sensem

nie ma go zbyt często, ale wcią potrafi dużo napisać

Tantalus[/u]

Często pojawia się i dużo pisze

za Kółko Filozoficzne <choć to głos na wyrost raczej i dany za wspomnień czar, które nie miały miejsca że ho ho>

osobnik ten jak pewnie zdąrzyłeś już zauważyć także potrafii świetnie pisać, jego teksty są poprawne stylistycznie, pisane z sensem i bardzo dobrze się je czyta

czesto pisze i jakies pierdolki tam sobie zawsze wypisuje udajac ze ma tresciwie posty

Gratuluję zwycięzcy, qiax'owi, który zajął drugie miejsce, oraz sobie, za zajęcie trzeciego heh. Jutro dowiecie się, kto z użytkowników, według głosującego ludu, ma największe poczucie humoru.
« Ostatnia zmiana: Września 22, 2006, 12:23:30 am wysłana przez Tantalus »

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
SquareZonki 2006
« Odpowiedź #53 dnia: Września 22, 2006, 12:10:28 am »
pierwsze miejsce Chiefa nie jest chyba zaskoczeniem :D tak samo jak drugie miejsce qiaxa. zaskoczenia - ja na 5 miejscu...? lol w00t? to ja mądre posty n pisze  :F ? o i czemu W-W i Musiol tak nisko..?
« Ostatnia zmiana: Września 22, 2006, 12:11:02 am wysłana przez _dark_cloud_ »
Kame Hame Ha

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
SquareZonki 2006
« Odpowiedź #54 dnia: Września 22, 2006, 12:10:31 am »
to że Chief wygra było raczej tak oczywiste jak to, że słoce wzejzie jutro rano. Wysoko punktowane miejsce qiaxa i Tanta też nie jest dla mnie specjalnym zaskoczeniem, ale na miłość boską, nie mam zielonego pojęcia za co dostałem te trzy punkty w tej katygorii O_o ..... No ale nie nażekam, heh.... wychodzi na to, że jednak ktoś mnie lubi ;]
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
SquareZonki 2006
« Odpowiedź #55 dnia: Września 22, 2006, 12:12:08 am »
Gratulacje dla Szefa oraz qiaxa, dla Tanta również. Nie jest to żadne zaskoczenie, dziwi mnie moja obecność na tej liście.

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
SquareZonki 2006
« Odpowiedź #56 dnia: Września 22, 2006, 12:13:44 am »
Prawdę mówiąc, myślałem, że raczej zanudzam swoimi wywodami. Jest mi bardzo miło i czuje się strasznie połechtany tymi miłymi słowami. Widzę, że wszystkim podoba się to, że toczę wojny z qiaxem, ale tak naprawdę qiax to fajny chłopak, po prostu czasami daje się za bardzo ponieść. Jemu na pewno należy się nagroda za pisanie najdłuższych postów na forum, które odstraszają rozmiarem :)
Dziękuje wszystkim co na mnie głosowali, jak już będę władał światem, nie zapomne o was ;)
« Ostatnia zmiana: Września 22, 2006, 12:16:12 am wysłana przez Chief Roberts »

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
SquareZonki 2006
« Odpowiedź #57 dnia: Września 22, 2006, 01:27:39 am »
No gratulacje dla zwyciezcy Chiefa ale i dla wszystkich innych ktorzyzdobyli jakikolwiek punkt w tej kategorii bo wiadomo ze w niej chyba najtrudniej bylo zdobywac punkty. Sam sie dziwie ze az tyle dostalem.

Taki Riquest do Tanta moglbym zobaczyc komentarze jakie dano mojej osobie? Na PM na przykladzeby tutaj nie zasmiecac ;]
A co do komentarzy wogole to mi sie w tym roku wogole nie chcialo motywowc wybvorow i pisalem lipne jednolinijkowe uzasadnienia.

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
SquareZonki 2006
« Odpowiedź #58 dnia: Września 22, 2006, 09:01:31 am »
Pierwsze miejsce Chiefa to oczywiście żadne zaskoczenie. Co do qiaxa to szkoda że tak szybko opuścił stronę, bo mało kto potrafi tak dobrze bronić swojego zdania jak on i w ogóle trochę mało zdąrzyłem go poznać. Tant też zasłużenie zajął trzecie miejsce. Najbardziej dziwią mnie niskie pozycje Siergieja i Musiolika, no ale z tylu ciekawych dyskutantów wszyscy mogli wybrać tylko trzech. To że dostałem jakieś punkty w tej kategorii to chyba jakaś pomyłka, niby o czym ja tak pisze? O_o, no ale dzięki za głosy :F  Tak w ogóle fajnie widzieć tak wysoką frekwencje głosujących, kto by się na początku spodziewał że będzie aż 17 głosów.  ;)  
« Ostatnia zmiana: Września 22, 2006, 09:52:06 am wysłana przez RadicalDreamer »

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
SquareZonki 2006
« Odpowiedź #59 dnia: Września 23, 2006, 12:08:17 am »
Kolejny dzień, kolejna kategoria. Dzisiaj przekonacie się kto został wyłoniony jako najzabawniejsza osoba na SquareZone.

Ranking najzabawniejszych komików 2006[/size]

1. Gipsi - 22pkt (5x3pkt + 3x2pkt + 4x1pkt)
2. Chief Roberts - 16pkt (3x3pkt + 3x2pkt + 1pkt)
3. _dark_cloud_ - 11pkt (2X3kt + 2x2pkt + 1pkt)
4. Musiolik - 7pkt (3pkt + 2x2pkt)
4. Siergiej - 7pkt (3pkt + 2pkt + 2x1pkt)
6. GLenn - 6pkt (2x2pkt + 2x1pkt)
7. Tantalus - 6pkt (2x2pkt + 2x1pkt)
8. Morchol - 5pkt (3pkt + 2pkt)
9. Dark M - 4pkt (3pkt + 1pkt)
10. Hisoka - 3pkt (3pkt)
11. Tidus3000 - 1pkt
11. Zell Dincht - 1pkt

Walka trwała aż do ostatnich postów, chociaż zwycięstwo jednego z faworytów - Gipsiego, który rok temu zajął trzecie miejsce, nie powinno dziwić. Dziwić może niska pozycja Morchola, który wraz z MarvelliX'em (którego wogóle na liście nie ma), zwyciężył w tej kategorii rok temu. Teraz wiemu już kto jest śmieszny, a kto nie hehe... przejdźmy zatem do komentarzy, które wystawiliśmy osobom z pierwszej trójki.

Gipsi[/u]

za stwierdzenia podczas afery z tidusem 4000

on i tylko on, jego poczucie humoru nadaje specyficzny klimat na 4um, a także za jego komentarze do zdjęć

za humor niewymuszony i naturalny i umiejętność dojebywania ludziom ;]

Świetne i bardzo oryginalne poczucie humoru. Potrafi wywołać uśmiech na mojej twarzy dalej, a czym tam, że ho ho już...

jego posty na kapie miarzdzą nic tego nie przebije

za posty na kapie i mothplora

moze nie w najinteligentniejszym wydaniu, ale sense of humor to on ma

czasami napisze coś śmiesznego

tu sytuacja jest trochę podobna co w kategorii najzagorzalszy dyskutant. Gipsi nie sypie może tak inteligentnym humorem jak powyżsi osobnicy, ale za to teksty "Ty jesteś ten Grześ któremu nasrałem wczoraj na klatkę schodową" także potrafią zwalić mnie z fotela bo we mnie też tkwią duże pokłady prymitywizmu.

jego menelski styl bycia może się nawet podobać.

za swietne teksty, cieta riposte i ogromne poczucie humoru

Chief Roberts[/u]

za dosyć ciekawe poczucie humoru i śmieszne obrazki znalezione w odmętach internetu

smiszny

jestem zwolennikiem raczej inteligentnego humoru, a taki właśnie serwuje nam na forum pan Chief. Jego teksty są inteligente i przyprawione dużą dawką cynizmu i ironii i za każdym razem gdy je czytam wybucham śmiechem

za - swinstewka w szałcie, TO i paru innych miejscach o których boje sie powiedziec. szkoda, ze zaczal fika History X i go tak zostawil...

za podrywanie qiaxa oraz zabawy miłosne z Gipsim

potrafi podowciwkować szew internetu

było kilka momentów w których spadłam z krzesła ze śmiechu

_dark_cloud_[/u]

inteligentny i cięty żart (jak mu się chce)

za SquareZone vs Moher Saga. Miałem nie zły ubaw

odnosze wrażenie jakby miał troche poczucia absurdalnego humoru

Tworzy naprawde zabawne opowiadanie

za maly popis braku talentu

Po raz kolejny gratuluję zwycięzcom i życzę im, aby dalej poprawiali nam wszystkim humor. A już jutro, dowiecie się kto według jury nosi najładniejsze avatary i sygnatury na forum.