Nadszedł czas finału i z żalem, pożegnać musimy konkurs SquareZonek, do sierpnia 2007 roku. Było wiele niedopracowań, kategorie wymyślane na prędce i dodawane później... no ale wszystko się jakoś udało i za rok może być już tylko lepiej. Kategoria finałowa, czyli jaki użytkownik jest na forum najbardziej lubiany, to ostatnia z siedmiu, na które oddawaliście głosy. Konkurencja była bardzo duża, bo w końcu jak wybrać najfajniejszego, kiedy większość z nas zna się tak dobrze i przebywa we wspólnym gronie od paru lat. Demokratycznie wybraliście jednak waszych faworytów i oto ranking najfajniejszych użytkowników tego roku.
Ranking najfajniejszych użytkowników 2006[/size]1.
Tantalus - 17pkt (4x3pkt + 2x2pkt + 1pkt)
2.
Gipsi - 16pkt (3x3pkt + 3x2pkt + 1pkt)
3.
Chief Roberts - 9pkt (2x3pkt + 3x1pkt)
4.
Musiolik - 5pkt (2pkt + 3x1pkt)
4.
MarvelliX - 5pkt (3pkt + 2pkt)
4.
DarkButz - 5pkt (2x2pkt + 1pkt)
4.
Morchol - 5pkt (3pkt + 2pkt)
8.
_dark_cloud_ - 4pkt (3pkt + 1pkt)
9.
Anouk - 3pkt (2pkt + 1pkt)
9.
Goha - 3pkt (3pkt)
9.
Siergiej - 3pkt (2pkt + 1pkt)
9.
Teeno - 3pkt (3pkt)
9.
White_wizard (3pkt)
14.
qiax - 2pkt (2pkt)
14.
Tidus3000 - 2pkt (2x1pkt)
14.
RadicalDreamer - 2pkt (2pkt)
14.
Ashley Riot - 2pkt (2pkt)
18.
Hisoka - 1pktByła to najbardziej kontrowersyjna IMO kategoria ze wszystkich siedmiu, czego dowodem może być fakt, że typowano w niej aż 18 osób. Nie ma jakiegoś jednoznacznego kryterium fajności, którym ktokolwiek mógłby się kierować, a sama kategoria jest zbyt szeroka. Poza tym, trudno jest wybrać 3 fajnych użytkowników z tak fajnego forum hehe. Mimo to, uznaliście mnie właśnie za najlepszego w tej konkurencji, chociaż z Gipsim przegrałem o włos (właściwie to gdyby ostatnia z głosujących osób wybrała inne osoby, to wygrałby właśnie on). Chief Roberts uplasował się za nami, a dalej mamy już wiele remisujących osób na różnych stopniach tabeli. Cóż.... wychodzi z tego, że fajni są wszyscy hehe. Oto co głosujący napisali o zwycięzcach tej kategorii:
Tantalus[/u]
no niech wygra chłopak chociaż jedną kategorię
bo mimo że jest człowiekiem o rudnym do zdefiniowania schorzeniu psychicznym, jest też całkiem fajnym "ziomem"
Po prostu dużo dla strony i poza nią robi
Osobnik ten to właściwie pierwsza osoba z którś nawiązałem kontakt w czasie moich początków bycia na SZ, a także jako pierwszy wprowadził mnie w arkana tej strony i uświadomił jaki jest jej cel, za co jestem mu dozgonnie wdzięczny.
bo to wporzo chlopak i po japonsku mowic umie ;/
bo przegral ze mna w szachy i czasem mozna z nim fajnie pogadac...ale GjeeMem jest wiejskim ;]
bo jako jedyny z poprzedniej góry mi chyba ufał i dał mi szansę, awansując mnie w redakcji ;]
Gipsi[/u]
za bycie Gipsim
Oryginał na skale światową, zachowujący bardzo duży dystans do siebie i jednocześnie potrafiący zabierać głos w poważniejszych dyskusjach. Jeden z nastarszych użytkowniku, mający świetny kontakt ze wszystkimi, czy to nowymi, czy to starymi userami. Zasługuje na zwycięstwo.
hmm nie wiem po prostu dobrze czyta mi się jego posty i potrafi być zabawny i jest ogólnie dość uniwersalny
lubie cholernie gościa za jego poczucie humoru i jest grypsy
z Gipsim prowadzę już prowadzić jaki-taki dialog i muszę przyznać że rozmawia mi się z nim bardzo dobrze, wydaje się być bardzo szczery i fair wobec mnie i innych użytkowników
jesli ktos ma jakies wątpliwosci, to niech poczyta sobie jego smieszne posty
jest lubiany na forum i dobrze mi się z nim rozmawiało,ale jakoś teraz już mniej
Chief Roberts[/u]
za za swoje zachowanie
no chyba wiadomo za co.
przykuwające posty i polemizować na różne tematy można równierz z nim , czasem walnie coś śmiesznego.
czy to naprawdę wymaga komentarza?
bo spoko koles z niego i mozna z nim pogadac a takze zarcikiem czesto zazuci ;]
Oto jest więc koniec SquareZonek 2006. Dziękuję wszystkim głosującym za wspólną zabawę i gratuluję zwycięzcom. Spędzamy ze sobą dużo czasu, a zabawa taka jak ta jest w stanie określić, jak oceniamy siebie nawzajem. Ciężko powiedzieć kto jest lepszy, a kto gorszy w jakiejś dziedzinie, bo w końcu nikt tutaj z nikim nie rywalizuje, nie robi niczego na pokaz. Wszyscy jesteśmy tu dla przyjemności i tą właśnie nieskażoną niczym przyjemnością powinniśmy się kierować, czy to w pisaniu postów, czy w robieniu czegoś dla dobra serwisu. Życzę sobie i wam wszystkim, abyśmy jeszcze wiele lat spędzili na wspólnym klikaniu w klawiature, bo w końcu, SquareZone dla nas wszystkich jest miejscem szczególnym, w szczególności dla tych, co siędzą tu od dawna. Long Live SquareZone możnaby powiedzieć. Niech więc ten pozytywny akcent, stanowi zwieńczenie tej zabawy. Reszta jest milczeniem (przynajmniej do sierpnia hehe).