Tak panie i panienki, druga część tego słynnego na wszechświatową skale turnieju w końcu się zbliża. Poraz kolejny krew szybciej zacznie nam wszystkim krążyć w żyłach, kiedy obgryzając paznokcie ze stresu, oczekiwać będziemy na ostateczne wyniki... znaczy, wy będziecie oczekiwać, bo ja wynika znać będę od początku, jako główny organizator.
Tego roku obrodziło nam w newbe, część użytkowników nie pamięta zatem konkursu, który rok temu się tu odbywał. Przybliżę zatem po krótce jego zasady.
Od dzisiaj, do 21 września włącznie, każdy użytkownik forum będzie miał prawo (a ci najaktywniejsi niejako obowiązek), oddać głos na swoich kandydatów w 6 kategoriach. Kandydatem jest każdy z zarejestrowanych na forum człowieczek. Kategorie to:
Najzagorzalszy dyskutant - Dla osoby, która wypowiada się często i treściwie, potrafi uzasadnić własną wypowiedź i bronić swego zdania.
Najśmieszniejszy komik - Dla osoby, której posty przyprawiały was atak śmiechu, czy to ze względu na inteligentny lub nie specjalnie inteligentny humor.
Najmodniejszy użytkownik - Dla osoby, która w swojej historii pobytu na forum, najczęściej nosiła avatary i sygnaturki, które najbardziej się wam podobały.
Najznamienitszy artysta - Dla osoby, której dzieła artystyczne, czy to w kwestii rysunku, czy liryki bądź prozy, wywarły na was największe wrażenie i najbardziej przypadły wam do gustów.
Najbardziej zasłużony członek redakcji - Dla osoby, która najwięcej zrobiła bądź dalej robi dla dobra SquareZone i pomaga rozwijać się naszej stronie. Głosy można oddawać na redaktorów, lecz również na newsman'ów, zarówno byłych, jak i obecnych.
Najbardziej obiecujący newbe - Dla osoby młodej starzem, jednak zachowującej się jak doświadczony użytkownik, dobrze czującej się na forum i lubianej przez starsze towarzystwo.
Najfajniejszy użytkownik - Ocena za całokształt, dla waszego ulubionego użytkownika, z którym zawsze najmilej wam się rozmawia i z którym zdążyliście się najlepiej zaprzyjaźnić w trakcie pobytu na forum.
W każdej kategorii nominować możecie (a nawet powinniście) 3 użytkowników, dając im odpowiednio 3, 2 i 1 punkt. Do każdego głosu ma być również uzasadnienie, najlepiej na jedno lub 2 zdania. Wszystko to przysyłacie do mnie, na moją skrzynkę prywatnych wiadomości. Przykład:
Najśmieszniejszy komik
3 pkt - Zell Dincht - Bo ma jedną nóżkę krótszą od drugiej, wodogłowie i drewniane protezy rączek.
2 pkt - Gipsi - Bo zionie od niego brzoskwiniowym jabolem i to mi zawsze poprawia humor i przypomina czasy dzieciństwa
1 pkt - Musiolik - Bo wygląda jak trzeci z braci Golców, do sprawia wrażenie, jakby wąchał Butapren i masturbował się trzy razy dziennie
Oczywiście to tylko przykład, a komentarze miały być bardziej humorystyczne niż prawdziwe. Wysyłacie mi mniej-więcej w tej formie głosy do wszystkich 5 kategorii, a ja je potem wszystkie zbiorę i ogłoszę wyniki. Naturalnie wszystko jest anonimowe i tylko ja będę wiedział kto na kogo głosował.
Zatem czekam na wasze głosy do 21 września, kiedy zacznę ogłaszać wyniki.
BTW::
Idea konkursu wypłynęła rok temu od qiax'a. Tak dodaję, żeby nie było, że to moje. Ja tu tylko privy zbieram.