Autor Wątek: Devil May Cry  (Przeczytany 36304 razy)

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Devil May Cry
« Odpowiedź #80 dnia: Grudnia 13, 2006, 09:08:36 pm »
Zagraj w trojke. Nie zachwyca, ale jest duzo lepsza. Choc i tak God of War nie przebije ;]

Zagrałem, przeszedłem pierwsze dwie misje i dalej nie wiem czemu tylu ludzi się nad tym tak spuszcza ;/ Ani to odkrywcze, ani specjalnie porywającej grafy nie ma, a klimat jest beznadziejny strasznie - "Kozackie" teksty Dantego dalej śnią mi się po nocach w najgorszych koszmarach ;/ Może jeszcze kiedyś do tego wrócę jak nie będę miał w co poszpilać ale wątpię ;/ Mam nadzieje, że GoW jest duużo lepszy bo smaka na niego mam od dłuższego czasu ;]

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Devil May Cry
« Odpowiedź #81 dnia: Grudnia 13, 2006, 09:12:09 pm »
Kupiłem jakiś czas temu pierwszą część tego zachwalanego cyklu. I co? Fabuła prosta jak konstrukacj cepa, raptem trzy postacie (jeśli wliczymy bossa ostatecznego), pięć godzin idiotycznego biegania po zamku (skądinąd całkiem ładnym). W roli głównej bizon, choć nie tak speda***ny jak Tidus czy inszy (insza?) Kuja. Najgorsza gra na PS2 w jaką do tej pory grałem, nawet FF X-2 jest lepsze.
DMC ma juz swoj wiek i jak na te czasy jest troche archaiczny ale jak mowisz ze to najgorsza gra na PS2 w jaka do tej pory grales to albo jestes bardzo smutnym chlo*cem ;( albo poprostu masz same zajebiste gry na PS2.
Tak czy inaczej skoro mowisz ze Chaos Legion byl spoko a DMC jest lipą to jednak chyba jestesp oprostu smutnym chlopcem ;(

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Devil May Cry
« Odpowiedź #82 dnia: Grudnia 13, 2006, 09:13:33 pm »
No GoW jest lepszy. Klimat jest duzo fajniejszy, bardziej dynamicznie, a mniej na sile efekciarsko i lepiej pod wzgledem oprawy.

Offline Grisznak

• Adventurer
  • *
    • http://
Devil May Cry
« Odpowiedź #83 dnia: Grudnia 13, 2006, 09:18:00 pm »
Kupiłem jakiś czas temu pierwszą część tego zachwalanego cyklu. I co? Fabuła prosta jak konstrukacj cepa, raptem trzy postacie (jeśli wliczymy bossa ostatecznego), pięć godzin idiotycznego biegania po zamku (skądinąd całkiem ładnym). W roli głównej bizon, choć nie tak speda***ny jak Tidus czy inszy (insza?) Kuja. Najgorsza gra na PS2 w jaką do tej pory grałem, nawet FF X-2 jest lepsze.
DMC ma juz swoj wiek i jak na te czasy jest troche archaiczny ale jak mowisz ze to najgorsza gra na PS2 w jaka do tej pory grales to albo jestes bardzo smutnym chlo*cem ;( albo poprostu masz same zajebiste gry na PS2.
Tak czy inaczej skoro mowisz ze Chaos Legion byl spoko a DMC jest lipą to jednak chyba jestesp oprostu smutnym chlopcem ;(
Dla Ciebie, per "pan".

A widzisz, tak może być, i twoja opinia, nie podparta niczym poza jakimiś wynurzeniami jest zwyczajnie śmieszna. Owszem, grałem może w 20-30 gier na PS2 (nie jest to wiele, nie przeczę), ale jakoś żanda z nich niw wywołała we mnie tak negatywnych odczuć jak właśnie DMC.

Co do wspomnianego Chaos Legion - co by o tej grze nie wspomnieć, ma ona jakąś fabułę, kilku bohaterów oraz nieco interesujących rozwiązań.  

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Devil May Cry
« Odpowiedź #84 dnia: Grudnia 13, 2006, 09:19:38 pm »
Bo to jest tak jak mowi Griszniak DMC to zwykly hack and slash (i dlatego moze mu nie podszedl -tylko dlaczego o wiele ubozszy CLegion mu podszedl? ;/). Tak do klepania przeciwnikow i strzelania z gnatow.
A GoW to zaj***sta przygodowka z licznymi walkami.
W GoW gralo mi sie przyjemniej i gra jest lepsza, ale i tak wole DMC bo zawsze mozna sobie jedna misje wlaczyc... mimo ze w sumie jak juz wlacze to mi sie niechce grac w te lipe, ale jak wylacze to pozniej nawet przyciaga.

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Devil May Cry
« Odpowiedź #85 dnia: Grudnia 13, 2006, 09:20:32 pm »
Dla Ciebie, per "pan".
Lol
Co do wspomnianego Chaos Legion - co by o tej grze nie wspomnieć, ma ona jakąś fabułę, kilku bohaterów oraz nieco interesujących rozwiązań.
To w slasherach chodzi o fabule, czy o pure fun?

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
Devil May Cry
« Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 13, 2006, 09:29:36 pm »
No GoW jest lepszy. Klimat jest duzo fajniejszy, bardziej dynamicznie, a mniej na sile efekciarsko i lepiej pod wzgledem oprawy.
IMO porównywanie klimatu to raczej kwestia gustu. Zależy co kto woli, czy klimat greckiej mitologii czy mrocznego gotyku. Dla mnie obydwa są wspaniałe ale jednak ten z GoW wydał mi się taki bardziej sugestywny (chyba głównie przez muzę). Co do systemu walk bardziej mi jednak podszedł DMC3 a jeżeli chodzi o oprawę to nie da się zaprzeczyć że GoW wiedzie tu prym.

Ja grałem tylko w trzeciego DMC i uważam go za świetną grę i tylko minimalnie ustępującą GoW, a gdyby ktoś nazwał go totalną lipą to myśle że jednak by trchę przesadził heh.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2006, 09:31:16 pm wysłana przez RadicalDreamer »

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Devil May Cry
« Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 14, 2006, 02:59:41 pm »
Hmm... ja niestety nie miałem przyjemności grania w GoW, ale tak jak Radical uważam, ze nazywanie dmc3 totalną lipą czy badziewem jest trochę przegięte. Gra rzeczywiście nie jest specjalnie odkrywcza, ani fabularnie, ani muzycznie, ani nie zaskakuje żadnymi mega rozwiązaniami (chociaż oprawę graficzną faktycznie ma dobrę) ale to nie o to chodzi przecież. dmc to seria rzy której można się odstresować i nawalać kolejnych przeciwników bez zględnego myślenia. To wszystko. Jeśli ktoś szuka czegoś więcej w hack&slashach to współczuje....  
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Devil May Cry
« Odpowiedź #88 dnia: Grudnia 14, 2006, 05:10:24 pm »
IMO
W skrócie, DMC3 mi nie leży. Mam wersję Special Edition jakby co, ale nie podoba mi się ta gierka. Owszem design, walki i grafika jest wporzo, a muza bardziej niż wporzo. Ale jednak nie ma czegoś takiego co by mnie przyciągało do niej.

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Devil May Cry
« Odpowiedź #89 dnia: Grudnia 14, 2006, 05:31:57 pm »
IMO
W skrócie, DMC3 mi nie leży. Mam wersję Special Edition jakby co, ale nie podoba mi się ta gierka. Owszem design, walki i grafika jest wporzo, a muza bardziej niż wporzo. Ale jednak nie ma czegoś takiego co by mnie przyciągało do niej.
Mi właśnie też DMC3 nie przypadł do gustu. Jak dla mnie najlepszy jest DMC1. W trzeciej części przesadzili z luzactwem Dantego. W DMC1 też rzucał fajnymi hasłami, ale nie zachowywał się miejscami jak palant. Graficznie i muzycznie (tu bym się kłócił, bo np. muzyka przy przedostatniej walce z Nelo jest świetna) może jest lepszy DMC3, ale pod względem gameplayu i designu przeciwników pierwsza część prowadzi. Bronie też były lepsze. Spardy i Nightmare Bety raczej nic nie pobije.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Agrias

• Daredevil
  • **
  • Our lives are as fleeting as a dream.
Devil May Cry
« Odpowiedź #90 dnia: Grudnia 14, 2006, 06:32:28 pm »
Moim zdaniem w DMC3 nie przesadzili z jego ''luzactwem''. Jest młody wiec tez inny. a jelsi chodzi o grafe i muzyke to jest idealnie. Tylko w special edition ni podoba mi sie ze jest tak cholernie duzo filmikow XD Kurde filmiki trwaja wiecej niz cala gra :D

BTW DMC1 tez fajne ale mi bardziej przypadl do gustu 3.

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Devil May Cry
« Odpowiedź #91 dnia: Grudnia 14, 2006, 08:43:01 pm »
Moim zdaniem w DMC3 nie przesadzili z jego ''luzactwem''. Jest młody wiec tez inny.
To nie upowaznia do tego, by Capcom wymyslal mu tak denne teksty ;/

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Devil May Cry
« Odpowiedź #92 dnia: Grudnia 14, 2006, 09:05:23 pm »
To nie upowaznia do tego, by Capcom wymyslal mu tak denne teksty ;/
kwestia gustu. Mi się podobają akurat i do tekstów dantego nic nie mam. podejrzewam że większość fanów i te tak zwane "masy" też nie mają nic przeciwko nim ;]

You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline qiax

• General
  • God
Odp: Devil May Cry
« Odpowiedź #93 dnia: Marca 18, 2007, 11:33:30 am »
http://www.youtube.com/watch?v=wEsDB2SzMk0

Muzyka jak zwykle mnie się bardzo podoba. Rysuneczki niczego sobie. Ale końcowy screen ma takie wewnętrzne fuj. Ogólnie jak to twórców Death Note - to ja czekam z niecierpliwością, w końcu to zupełnie inna liga anime.

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
« Odpowiedź #94 dnia: Marca 18, 2007, 04:37:39 pm »
no narazie się z filmiku dużo nie dowiadujemy, ale rzeczywiście jeśli za produkcję są odpowiedzialni ci sami ludzie spod których ręki wyszedł death note, to rzeczywiście jest na co czekać

Offline qiax

• General
  • God
« Odpowiedź #95 dnia: Kwietnia 15, 2007, 10:26:39 pm »
http://www.youtube.com/watch?v=rJ3iSUDS0c4

Muzyka świetna. Reszta mnie martwi...

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #96 dnia: Kwietnia 17, 2007, 04:08:00 pm »
Wyglada jak Hellsing... muzyka mi sie nie podoba, reszta taka se. Nothing special.

Offline Rbi_Traceur

• Adventurer
  • *
  • Uwielbiam grac w tego typu gry:)
« Odpowiedź #97 dnia: Maja 04, 2007, 06:01:18 pm »
Mi sie najbardziej podoba devil may cry 3. gralem w nia raz ale pamietaj pare rzeczy. ta gra jest spoko ze wzgledu na kombosy jakie mozna klepac i kupowac a waluta tu sa czerwone plamki albo jakies cos. zielone plamki dodaja zdrowia. jeszcze jedna rzecz ktora przykula ma uwage to bron. na poczatku mamy 2 pistolety a nastepnie znajdujemy strzelbe a dalej to niewiem bo nie przeszlem 3-glowego bossa. ale polecam wam ta gre jest kilka zagadek tam do rozwiazania.:D
Uwielbiam Grac w tego typu gry:)

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #98 dnia: Czerwca 17, 2007, 03:21:46 pm »
No to pierwszy odcinek Devil May Cry Anime juz za nami... raczej nic specjalnego, ale moze sie rozkreci, ogladalo sie calkiem spoko. Muzyka jednak jest spoko i mi sie spodobala mimo wszystko, klimatem przypomina mi to troche Gungrave, mam jednak nadzieje ze kazdy Chapter to bedzie inna historia bo jakos mi sie nie chce ogladac caly czas Dantego z ta mala dziewczynka...

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #99 dnia: Czerwca 29, 2007, 06:25:39 pm »
Ma ktoś linka do pierwszego odcinku ;P,tez kcem zobaczyć.