Autor Wątek: Devil May Cry  (Przeczytany 36295 razy)

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Devil May Cry
« Odpowiedź #60 dnia: Września 12, 2006, 04:50:05 pm »
z dwie godzinki w dwojke pogralem i wylaczylem, tępy hack&slash i nic specjalnego IMO, pojecia niemam skąd gra bierze tylu fanow, moze sprobuje w trojke zagrac...>
Dwojka ponoc jest najgorsza aczkolwiek w nia nie gralem. Ale DMC nie jest jakas wybitna seria...jedynk to takie 7/10 a trojka moze 8.
a taki zabieg spowodowany jest po części tym, ze nowa odslona serii bedzie tez na konsoli Microsoftu, wiec dla nowej grupy graczy zrobili taki myk, że nietrzeba znac poprzednich czesci, fabuly, bohaterow itp zeby komfortowo grac
Sony smierdzi

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Devil May Cry
« Odpowiedź #61 dnia: Września 27, 2006, 04:19:47 pm »

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Devil May Cry
« Odpowiedź #62 dnia: Września 27, 2006, 11:14:53 pm »
heh.... kto by pomyślał.... Czego to ludzie nie zrobią, zeby trochę kasy zarobić...... Chociaż jeśli anime będzie miało tak samo rozbudowaną fabułę z takimi samymi zwrotami akcji jak w DMC, to raczej nie będzie mi się spieszyć, żeby je obejrzeć. ..... Chociaż w sumie "wesoła rzeź bez zobowiązań" też może czasami być fajna.....  
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Devil May Cry
« Odpowiedź #63 dnia: Września 27, 2006, 11:43:57 pm »
No moze byc zajebisciem, szkoda ze na tym teaserze na oficjalnej stronie nic nie ma pokazanego a jedyne co jest fajne to glos kobieciny mowiacy "Devil May Cry" ;]
Ja mam nadzeje ze nie bedzie tam zbytnio duzo adania i ze bedzie sieka nierzecietna a Dante bedzie mial tak jak i w trzeciej czesci gry, pelno odzywek luzackich i wogole bedzie wporzo ziomem.

Jedyne co mnie martwi to to ze cos tam na tej stronie co musiol dal linka pisze o jakims kolesiu ktory byl odpowiedzialny za GitS... a ja nie chce sie przy DMC nudzic tylko chce miec akcje, akcje, akcje.
No ale tez na teaserze jest akas wzmianka o "Death Note", nie mam pojecia odnosnie czego to odwolanie jest (czy jakis tworca, czy muzyka) ale Death Note jest wychwalany mocno i podobno przezajebisty wiec ja nie stwarzam ;]

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
Devil May Cry
« Odpowiedź #64 dnia: Września 28, 2006, 09:28:47 am »
Ciekawe której części będzie dotyczyć to anime. Musiol czego ty nie wynajdziesz w tym necie ;)  

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Devil May Cry
« Odpowiedź #65 dnia: Września 28, 2006, 01:39:30 pm »
Sadze ze zadnej, albo pierwszej :P

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Devil May Cry
« Odpowiedź #66 dnia: Września 29, 2006, 02:55:37 pm »
ja podejrzewam, że to będzie raczej autonomiczna historia, bo nie byłoby sensu po raz kolejny wiercić historii przedstawionej w grze. No, ale pożyjemy, zobaczymy
You were born from nothing, you will turn into nothing. What have you lost? Nothing!

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Devil May Cry
« Odpowiedź #67 dnia: Października 03, 2006, 11:33:46 am »
Nie no tego się nie spodziewałam XD...szkoda w takim razie,że tylko na razie w Japoni będzie(ale jeśli kiedyś u nas wyświetlą to chyba cud).Co do seri to wydaje mi się,że będzie ono dotyczyc pierwszej części(tak mi się zdaje po muzyce,która leci w tle i głosie Trish).

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Devil May Cry
« Odpowiedź #68 dnia: Grudnia 10, 2006, 12:49:07 pm »
A co to za roznica gdzie bedzie pierw... wiadomo ze za granice trafi i tak dzieki subberom tak jak kazde inne nime, jesli pojawi sie w japonii to rownie szybko my bedziemy je mieli z przetlumaczonymi dialogami tak jak to jest w przypadku Naruto, Bleacha i setek innych anime...

Mi sie wydaje ze bedzie to osobna historia bo przeciez Devil nie ma jakiejs rozbudowanej czy dlugiej fabuly zeby na jej podstawie robic anime... no ale jesli juz by bazowal na grze to tez bym strzelal ze jedynka bo muzyka jest ta.
Ale wydaje mi sie ze to bedzie cos osobnego. Poprostu jakas osobna historia o panu ktory sobie biega i tnie potwory.

EDIT::::
jakies nowe screeny sie pokazaly fajne:

http://www.gfdata.de/archiv11-2006-gamefront/2462.html

EDIT2::::

Tak sobie ogladalem trailerki i w sumie trailer Devil May Cry 4 ma elegancko muzyczke ;] (jak zwykle zreszta...)

http://www.youtube.com/watch?v=a0q0cU7CYTA

Ej ten glos w tle to Vergila co ne? ;]
« Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2006, 04:13:04 pm wysłana przez White_wizard »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
Devil May Cry
« Odpowiedź #69 dnia: Grudnia 10, 2006, 01:45:09 pm »
Spoko filmik. Fajna muzyczka i podobał mi się ten wokal. Oby gra nie straciła swojego mrocznego, gotyckiego klimatu za który tak ją lubię;] Podobno Nero ma być główną postacią DMC4, to prawda? Jak tak to trochę lipa bo wolę starego dobrego Danteja;]

BTW, przeszedł ktoś DMC3 na poziomie Dante Must Die, czy tylko ja jestem taki dobry?;f

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Devil May Cry
« Odpowiedź #70 dnia: Grudnia 10, 2006, 02:09:24 pm »
BTW, przeszedł ktoś DMC3 na poziomie Dante Must Die, czy tylko ja jestem taki dobry?;f
WW przeszedl
Podobno Nero ma być główną postacią DMC4, to prawda? Jak tak to trochę lipa bo wolę starego dobrego Danteja;]
Tak, to prawda

Offline Agrias

• Daredevil
  • **
  • Our lives are as fleeting as a dream.
Devil May Cry
« Odpowiedź #71 dnia: Grudnia 10, 2006, 06:42:14 pm »

WW przeszedl

Podobno Nero ma być główną postacią DMC4, to prawda? Jak tak to trochę lipa bo wolę starego dobrego Danteja;]

Tak, to prawda

Nom, a Dante wygląda na to, że przejdzie na ciemną stronę mocy  :devil:

BTW grafa piękna, muza takze.  

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Devil May Cry
« Odpowiedź #72 dnia: Grudnia 10, 2006, 08:10:12 pm »
ano, ja faktycznie ten tryb przeszedłem.... debilizm niesamowity, bo trzeba mieć szczęścia w cholerę i refleks boga, zeby to przejść..... ewentualnie dużo cierpliwości. No ale warto, bo fajny kubraczek się potem dostaje

A co do dmc4 to osobiście uważam, ze zmiana głównego bohatera może nie wyjść grze na dobre. W końcu wszyscy przyzyczaili się już do dantego więc nagła zmiana bohatera raczej na dobre nie wyjdzie.... Chociaż z drugiej strony może trochę innowacji się przyda... no, pożyjemy zobaczymy  

Offline RadicalDreamer

• Yume
  • Wanderer
Devil May Cry
« Odpowiedź #73 dnia: Grudnia 10, 2006, 08:51:55 pm »
ano, ja faktycznie ten tryb przeszedłem.... debilizm niesamowity, bo trzeba mieć szczęścia w cholerę i refleks boga, zeby to przejść..... ewentualnie dużo cierpliwości. No ale warto, bo fajny kubraczek się potem dostaje
IMO najwęcej trzeba mieć cierpliwości bo przeciwnicy mają tyle hp że wytłuczenie ich zajmuje całą wieczność. Jak dla mnie Devil 3 nie jest aż tak trudny jak go wszyscy opisują. Podstawą jest to że trzeba dużo skakać by unikać większości ataków i nie potrzeba do tego aż tak ogromnego refleksu. Ja zawsze opierałem się na technice szybki atak, odskok, szybki atak odskok. Nie zmienia to faktu że końcowa walka na poziomie Dante Must Die to był dla mnie istny masochizm;]

Offline White_wizard

• Keyblade Master
  • Weapon Master
  • A way to the Dawn
Devil May Cry
« Odpowiedź #74 dnia: Grudnia 11, 2006, 04:10:56 pm »
a tam, ja na ostatnią walkę nie narzekałem. Akurat dowolna walka z vergilem była z reguły łatwiejsza niż walka z każdym innym bossem. Przewidywalny po prostu chłopak jest i tyle ;] ..... chociaż sam fakt, ze przeciwnicy na poziomie dante must die, załatwiali nas dwoma czy trzema uderzeniami, był trochę irytujący heh

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Devil May Cry
« Odpowiedź #75 dnia: Grudnia 11, 2006, 05:10:14 pm »
Heh dawno miałam napisać,ale mi się zapomniało XD.
http://videogamerx.gamedonga.co.kr/bbs/vie...sc=asc&no=13216
Kilka cieawych fotek broni
http://videogamerx.gamedonga.co.kr/bbs/vie...d=vx01&no=13255
Ciekawy filmik,krótka prezentacja możliwości Nero.Hm...muszę przyznać,że jego głos cholernie przypomina mi Vergila,no i ma te same odzywki...podejrzane.
http://videogamerx.gamedonga.co.kr/bbs/vie...ernews&no=12523
No i ostatni link(cholera kompa musiałam zresetować XD),Nero z różnych stron XD.

Ej ten glos w tle to Vergila co ne? ;]
No niby tak,ale co do tego to nie jestem pewna w 100%,prędzej powiedziała bym,że to Nero.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2006, 05:27:06 pm wysłana przez Yuzuriha »

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Devil May Cry
« Odpowiedź #76 dnia: Grudnia 11, 2006, 05:12:07 pm »
Nero.Hm...muszę przyznać,że jego głos cholernie przypomina mi Vergila,no i ma te same odzywki...podejrzane.
Nero=Nelo=Vergil
Nuff said...
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Grisznak

• Adventurer
  • *
    • http://
Devil May Cry
« Odpowiedź #77 dnia: Grudnia 13, 2006, 08:45:35 pm »
Kupiłem jakiś czas temu pierwszą część tego zachwalanego cyklu. I co? Fabuła prosta jak konstrukacj cepa, raptem trzy postacie (jeśli wliczymy bossa ostatecznego), pięć godzin idiotycznego biegania po zamku (skądinąd całkiem ładnym). W roli głównej bizon, choć nie tak speda***ny jak Tidus czy inszy (insza?) Kuja. Najgorsza gra na PS2 w jaką do tej pory grałem, nawet FF X-2 jest lepsze.  

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
Devil May Cry
« Odpowiedź #78 dnia: Grudnia 13, 2006, 08:51:22 pm »
Zagraj w trojke. Nie zachwyca, ale jest duzo lepsza. Choc i tak God of War nie przebije ;]

Offline Grisznak

• Adventurer
  • *
    • http://
Devil May Cry
« Odpowiedź #79 dnia: Grudnia 13, 2006, 09:01:54 pm »
Zagraj w trojke. Nie zachwyca, ale jest duzo lepsza. Choc i tak God of War nie przebije ;]
Być może...Bo na zjeździe IW widziałem fragmenty ( w tym Danciak wymachujący gitarą) ale chyba ciut za stary jestem na hack&slash, jak byłem w liceum i grało się w diablo czy pierwsze tomb ridery to była frajda. Dziś wszystko idzie w jedno kopyto.
Choć w Chaos Legion czy Castlevania: LoI grało mi się nawet przyjemnie.