Autor Wątek: Jedzonko  (Przeczytany 46096 razy)

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
Odp: Jedzonko
« Odpowiedź #200 dnia: Lutego 08, 2011, 01:25:20 pm »
Może już skończę, bo od razu robię się głodna, chociaż o jedzeniu potrafię gadać godzinami :F
jeszcze podzielę się stronką, która wywołuje ślinotok u każdego porządnego głodomora http://fuckyeahwearehungry.tumblr.com/
wlasnie czekam na obiad, niech cie ... ;f
(...)Poprostu ja nie mam czasu na granie w kilkudziestogodzinne gry po to żeby poznać fabułe jakąś lipnawą w której ziomu ratuje świat, a ja podczas tego ratowania świata biegam sobie mietkiem naciskam przycisk X i walcze z potworem, później oglądam film jak ten mietek główny bohater gada 30 minut z jego wybranką z czeg nie wynika nic ciekawego, później zaliczam każdą postać w lokacji i gadam z nią żeby dowiedzieć się na przykład że ładną mamy pogode, a nowa generacja konsol będzie mi oferowała to samo z tym że z lepszą grafiką... nie gry to już nie jest dla mnie główna rozrywka i nie mam czasu na kilkadziesiąt godzin grania podczas gdy o wiele epszą fabułe mogę mieć oglądając jakiś koreański film... teraz już mnie granie nie ara, jak mówiłem wcześniej przed konsolą chce się rozerwać, niepotrzebny do tego jest mi główny bohater stworzony z 40 milionów pixeli zamiast z 4...

Offline susuwatari

• Damn procrastinator
  • SemiRedaktor
  • **
  • Damn procrastinator
« Odpowiedź #201 dnia: Lutego 08, 2011, 01:29:15 pm »
Ja też, zrazy zawijane i makaron penne z sosem pieczarkowym <3
If there's anything you want, anything at all...come to me.
I'll be your guardian angel!

Offline X-Bahamut

• Berserker
  • \m/(-_-)\m/
« Odpowiedź #202 dnia: Lutego 08, 2011, 02:16:50 pm »
te placki ziemniaczane z gulaszem nazywają się placki po węgiersku także je lubię ryż kasze z sosem także lubię ale pomidorowa z ryżem nic jej nie przebije  :F

Offline MarvelliX

• Master of Random Knowledge
  • Admin
  • dood!
    • http://squarezone.pl
« Odpowiedź #203 dnia: Lutego 08, 2011, 03:21:27 pm »
ja sie ostatnio od czarnego pieprzu uzaleznilem, sypie go na kanapki az sie czarne robia ;x lubie to uczucie pulsujacych ust jak sie zje cos pikantnego

Offline susuwatari

• Damn procrastinator
  • SemiRedaktor
  • **
  • Damn procrastinator
« Odpowiedź #204 dnia: Lutego 08, 2011, 03:41:20 pm »
te placki ziemniaczane z gulaszem nazywają się placki po węgiersku także je lubię ryż kasze z sosem także lubię ale pomidorowa z ryżem nic jej nie przebije  :F

placki po węgiersku, owszem, ale mój tajny miks ;>
If there's anything you want, anything at all...come to me.
I'll be your guardian angel!

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
« Odpowiedź #205 dnia: Lutego 08, 2011, 03:55:03 pm »
Marv - polecam paprykę jalapeno ;]
lub to http://pl.wikipedia.org/wiki/Naga_Jolokia :>
Muszę sprawdzić czy da się uprawiać jalapeno w jakiś sposób, bo nie mogę nigdzie dostać.
(...)Poprostu ja nie mam czasu na granie w kilkudziestogodzinne gry po to żeby poznać fabułe jakąś lipnawą w której ziomu ratuje świat, a ja podczas tego ratowania świata biegam sobie mietkiem naciskam przycisk X i walcze z potworem, później oglądam film jak ten mietek główny bohater gada 30 minut z jego wybranką z czeg nie wynika nic ciekawego, później zaliczam każdą postać w lokacji i gadam z nią żeby dowiedzieć się na przykład że ładną mamy pogode, a nowa generacja konsol będzie mi oferowała to samo z tym że z lepszą grafiką... nie gry to już nie jest dla mnie główna rozrywka i nie mam czasu na kilkadziesiąt godzin grania podczas gdy o wiele epszą fabułe mogę mieć oglądając jakiś koreański film... teraz już mnie granie nie ara, jak mówiłem wcześniej przed konsolą chce się rozerwać, niepotrzebny do tego jest mi główny bohater stworzony z 40 milionów pixeli zamiast z 4...

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
« Odpowiedź #206 dnia: Lutego 08, 2011, 04:38:13 pm »
ja sie ostatnio od czarnego pieprzu uzaleznilem, sypie go na kanapki az sie czarne robia ;x lubie to uczucie pulsujacych ust jak sie zje cos pikantnego
mój przepis na kanapkę- posmarować chleb majonezem. Na to nawalić duzo pieprzu i ...... tadaaaa!

Ja zawsze lubiłam mocno przyprawione dania. Wyjątek stanowił tu poziom soli [bo to zawsze da się spieprzyć] i anyż...nienawidzę anyżu ;f

Offline X-Bahamut

• Berserker
  • \m/(-_-)\m/
« Odpowiedź #207 dnia: Lutego 08, 2011, 04:50:59 pm »
ja także nienawidzę anyżu jak czuje sam zapach to mi się niedobrze robi a propo pieprzu to także sypie jak szalony ale do zup aż robią się ciemne np do rosołu niema to jak ciepły ostry rosół  :blink:

Offline MarvelliX

• Admin
  • dood!
« Odpowiedź #208 dnia: Lutego 08, 2011, 06:08:45 pm »
Marv - polecam paprykę jalapeno ;]
przeszedlem na pieprz bo mi sie papryczki skonzyly ;d tera czekam do wiosny zeby nowe posadzic
posmarować chleb majonezem. Na to nawalić duzo pieprzu i ...... tadaaaa!
za malo tresciwe ja bym dodal jeszcze jakis ser i cebule i moze koncentrat pomidorowy (bo te tez mi posmakowal ale w malych ilosciach)

Offline X-Bahamut

• Berserker
  • \m/(-_-)\m/
« Odpowiedź #209 dnia: Lutego 08, 2011, 07:18:51 pm »
Koncentrat to to można jeść z kanapkami !?! zamiast majonezu lepszy by był paprykarz ( jak dla mnie )

Offline MarvelliX

• Admin
  • dood!
« Odpowiedź #210 dnia: Lutego 08, 2011, 08:43:19 pm »
er koncentrat to nic innego jak skoncentrowany przecier pomidorowy wiec czemu mialo by sie nie jesc, ja ogolnie lubie pomidory w kazdej formie

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
  • „Was yea ra chs hymmnos mea"
« Odpowiedź #211 dnia: Lutego 08, 2011, 08:49:35 pm »
Papryka tak ostra by aż gardło krwawiło...

Offline X-Bahamut

• Berserker
  • \m/(-_-)\m/
« Odpowiedź #212 dnia: Lutego 08, 2011, 09:38:00 pm »
Skoro marv tak mówisz to trza sprubować ogulnie lubię pomidory a co do papryki to najostrza jest ta mexykańska czy włoska taka malutka ale zapomniałem ich nazwy bo po polskiej chili to tylko kręci w nosie hehehe  :F

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
« Odpowiedź #213 dnia: Lutego 08, 2011, 10:13:16 pm »

Offline MarvelliX

• Admin
  • dood!
« Odpowiedź #214 dnia: Lutego 08, 2011, 10:39:47 pm »
najostrza jest ta mexykańska
chodzi ci o tabasco lub jalapeno? umywaja sie do chinskich papryczek do ktorych nalezy naostrzejsza papryka z rodziny naga ktorej samo dotkniecie pali skore ;x
ta co ja mam to jakis mutant ale jak dla mnie wystarczy jej ostrosc wazne ze na surowo bym calej nie zjadl bez problemow z zoladkiem

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
« Odpowiedź #215 dnia: Lutego 08, 2011, 11:29:04 pm »
z ostrych papryk to pewnie chodzi o piri piri [takie malutkie], albo 'czereśniową' [tak w PL potocznie zwaną].

Offline Sitheral

• Berserker
  • S = k log W
    • Zwyczaje rozrodcze afrykańskich świń
« Odpowiedź #216 dnia: Lutego 09, 2011, 12:08:48 am »
Tak przyrządzają żarcie prawdziwi mężczyźni (a propo linku, który zapodał G-1 :P). Najbardziej mnie chyba rozbroiło rozwalanie mielonego ;p
« Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2011, 12:14:04 am wysłana przez Sitheral »

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
« Odpowiedź #217 dnia: Lutego 09, 2011, 02:05:11 am »
a tak robi sałatkę prawdziwy mężczyzna :

http://www.youtube.com/watch?v=5t35hnt1zFQ
 :F

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
« Odpowiedź #218 dnia: Lutego 09, 2011, 10:57:56 am »
Tak przyrządzają żarcie prawdziwi mężczyźni (a propo linku, który zapodał G-1 :P). Najbardziej mnie chyba rozbroiło rozwalanie mielonego ;p
i z łokcia ;] no i 'dietetyczna' kanapeczka w międzyczasie  :F

Jadłem kiedyś pizzę z chyba piri piri bo papryczki byly czerwone male jakies 4-5 cm i cenkie, heh nie bede opisywal skutkow  :F
« Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2011, 11:00:21 am wysłana przez G-1 »

Offline Sitheral

• Berserker
  • S = k log W
    • Zwyczaje rozrodcze afrykańskich świń
« Odpowiedź #219 dnia: Lutego 09, 2011, 11:07:01 am »