Autor Wątek: Genialna piosenka  (Przeczytany 99847 razy)

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
    • http://smellofwhitecat.blogspot.com/
Genialna piosenka
« Odpowiedź #200 dnia: Lutego 18, 2006, 10:23:13 pm »
są 3 takie piosenki, które może i nie są w moim stylu,ale strasznie mnie podniecają ^^

Darren Hayes-Strange Relationship. Ta z tej trójki najmniej na mnie działa,ale i tak uwielbiam głos tego faceta

Darren Hayes-Insatiable-cudo.

David Usher-black black heart. Też ma ładny głos. Jest jeszce taka wersja ,  w ktorej śpiewa z dziewczyną i też jest super

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Genialna piosenka
« Odpowiedź #201 dnia: Marca 02, 2006, 07:31:46 pm »
kawałek "The Nomad"  Iron Maiden.... naprawdę śliczny heavy metalowy kawałek. przecudowne intro, swietne przejścia... i wokalista.... naprawdę świetny głos. A Musiol, Ty mi napisz co to za kawałki IM mi polecasz do posłuchania..... ;)
Kame Hame Ha

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Genialna piosenka
« Odpowiedź #202 dnia: Marca 02, 2006, 09:43:55 pm »
Iron Maiden - Dance of Death http://www.megaupload.com/?d=OLSUY9NB
format: .mpc, rozmiar: około 121 MB

wrzuciłem na prośbę Smoga ;]
« Ostatnia zmiana: Marca 02, 2006, 09:44:26 pm wysłana przez Musiolik »

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Genialna piosenka
« Odpowiedź #203 dnia: Marca 02, 2006, 09:47:24 pm »
to jest piosenka czy plyta? bo zbieg okolicznosci ze akurat ta plytke mi kumpel dziś polecał ^^' ale temat jest genialna piosenka wiec wole zapytac =p bo jak to jeden track tyle ze w jakims dzikim formacie to ja dziekuje =p

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
Genialna piosenka
« Odpowiedź #204 dnia: Marca 02, 2006, 09:51:23 pm »
to jest cała płytka, a jest w tym formacie, bo jest o niebo lepsza jakosć niz miałem na mp3, a mpc winap odtwarza, jak nie, to z winamp.com ściagni plugina

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Genialna piosenka
« Odpowiedź #205 dnia: Marca 12, 2006, 02:01:49 am »
po przesłuchaniu kompletnej dyskografii Ironów i tego jednego albumu od Musiola wpisuję na listę genialnej piosenki kawałek No More Lies.... zaje*fajny, naprawdę. dzięki Musiol, że dzięki Tobie poznałem ten fajnisty kawałek w oryginale, a nie znałem go tylko z coverów :)
Kame Hame Ha

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
Genialna piosenka
« Odpowiedź #206 dnia: Marca 19, 2006, 11:15:45 am »
http://s48.yousendit.com/d.aspx?id=2G07C0H...5B30TS8EFMWW76T

Avenged Sevenfold - Bat Country

damn... jednak dobra muzyka nie musi byc wykonywana przez dlugowlosych panow w zamkowych ubraniach i spiewajacych o smierci... nie wiem jak reszta kawalkow tego zespolu (mam na dysku, ale nie moge przesluchac bo w kolko leci bat country heh...), ale to jest po prostu geniusz... swietne riffy, jeszcze swietniejsza perka, wokal tez calkiem zajebisty, zyc nie umierac... to, co te macki robia w drugiej czesci solowki to praktycznie neoklasyka, czyli cudo... polecam kazdemu, kto lubi troche melodyjnego metalu  (rocka?) z kopem (chociaz i tak pewnie sie skonczy na tym, ze tylko gipsi to sciagnie, tak jak zwykle heh...)
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Genialna piosenka
« Odpowiedź #207 dnia: Marca 19, 2006, 12:29:06 pm »
w sumie to to calkiem ajne jest ;]
Szybkie i pozytywne z takimi wolniejszymi wstawkami... lubie takie piosenki.

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Miyone

• Adventurer
  • *
    • http://
Genialna piosenka
« Odpowiedź #208 dnia: Marca 22, 2006, 03:12:06 pm »
Ostatnio zupełnie przypadkiem odkryłam ciekawy kawałek 'Yasashii Yoake' See Saw i muszę przyznać, że bardzo mi się spodobał. Ot taka miła dla ucha, lekka i niezobowiązująca melodia. Choć zazwyczaj nie słucham takiej muzyki, tej piosenki mogłabym słuchać bez końca. Bardzo fajne wykonanie, wstawki instrumentalne, ciekawy tekst... piosenka ma swój klimat i to mi się podoba. :)

A tak skoro w kręgu genialnych piosenek jestem... jeden kawałek przychodzi mi na myśl - 'Low Man's Lyric' Metallica. Genialna piosenka w każdym calu, zdecydowanie moja ulubiona tej grupy.
Eh... jest jeszcze 'The Thin Line Between Love and Hate' Iron Maiden, 'Death Wish' Gackta (tego pana to mogłabym słuchać ciągle... ma cudowny głos), 'When a Blind Man Cries' Deep Purple, większość utworów Mike Oldfielda, 'Wind' Akeboshi, 'In My Place' Coldplay, 'Stairway to Heaven' Led Zepplin.... i wiele, wiele innych^^

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Genialna piosenka
« Odpowiedź #209 dnia: Marca 22, 2006, 05:23:46 pm »
'Death Wish' Gackta
ah jak ja kocham te piosenke ~"...like that day, like that time..."~ swojego czasu zrobila na mnie niesamowite wrazenie, gdy sluchalem jej wraz z tlumaczeniem w AMV do Naruto ^^' Raz piosenka mocna i elektroniczna a za sekundke spiewane jakby "poczytaj mi mamo" delikatnym glosem. Geniusz.

Anyway:
Ostatnio zupełnie przypadkiem odkryłam ciekawy kawałek 'Yasashii Yoake' See Saw i muszę przyznać, że bardzo mi się spodobał.
Wzucaj na You Send It i zapodaj linkiem tutaj jak sie zzuci:
http://www.yousendit.com/
« Ostatnia zmiana: Marca 22, 2006, 05:24:21 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
Genialna piosenka
« Odpowiedź #210 dnia: Marca 22, 2006, 09:24:19 pm »
Excess-Tricky-świetna piosenka na dwa głosy . Znalazła się na ścieżce do "Vampire Lestat".  W rolach głównych
'jakiś facet'-śpiewa raczej agresywnie , jakby z pretensją.

'jakaś pani'-ma IMO bardzo ładny i tajemniczo-wampiryczny głos. Troche jak taka "specjalista od zauroczeń". W każdym razie jej głosik robi fajne wrażenie między, krótkimi, męskimi frazami.

Właśnie znalazłam lyricsy. 'jakiś pan' to Tricky, 'jakaś pani to Stephanie mckay,a "Ah!" w piosence robi Alanis morissette [I lol'd]

Offline Miyone

• Adventurer
  • *
    • http://
Genialna piosenka
« Odpowiedź #211 dnia: Marca 23, 2006, 06:32:43 am »
Wzucaj na You Send It i zapodaj linkiem tutaj jak sie zzuci
Done :)
http://s38.yousendit.com/d.aspx?id=3QL5QHU...YT0UHNCGNYD42LC
Fajna strona... nie wiedziałam, że takie istnieją... Eh...

A piosenka, mam nadzieję, że się spodoba^^ Chociaż to takie pogranicze jpop... Ale kurcze mi się podoba. Enjoy :)

Edit:
Nawet nie wiedziałam... to jest ending do hack signa... jaki szok...

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Genialna piosenka
« Odpowiedź #212 dnia: Kwietnia 12, 2006, 11:47:47 am »
ostatno wpadł mi w uszy kawałek Iron Maiden (hehe znowu to samo, czego ten Smogu słucha :P ) Run To The Hills i Aces High. Naprawdę bardzo miłe do posłuchania i poskakania kawałki Heavy Metalowe. Musiolowi polecał nie będe, bo pewnie zna, ale jak ktoś oprócz nas lubi te rytmy, to niech łyka oba kawałki, a co :P : P
Kame Hame Ha

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Genialna piosenka
« Odpowiedź #213 dnia: Kwietnia 12, 2006, 11:52:21 am »
Aces High
Słyszałem, ale covera w wykonaniu Children of Bodom. Ściągać oryginału nie będę, bo pewnie znowu same koncertówki ściągną mi się ;/... A CzarnyBuc nie lubi koncertówek...
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
Genialna piosenka
« Odpowiedź #214 dnia: Kwietnia 12, 2006, 11:56:04 am »
Mowisz - masz
Iron Maiden - Aces High

włąsnie wrzuciłem ten kawałek na MU.
a co do koncertówek - smogu bardzo lubi koncertówki :P :P  
Kame Hame Ha

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Genialna piosenka
« Odpowiedź #215 dnia: Kwietnia 12, 2006, 12:11:31 pm »
Łaaaaaaał...nareszcie zrozumiem co oni śpiewają ^o^. Dzięki smogu. Mam teraz...2 utwory Maidenów...Fear of The Dark i Aces High...trza będzie dyskografię ściągnąć...

Jakby ktoś chciał to daję wymieniony przeze mnie cover :
http://rapidshare.de/files/15758328/Childr...Cover_.wma.html
Na megaupload za szybko mi się chyba uploaduje bo po zuploadowaniu pliku on dalej pobierał go...
Jeśli ktoś nie lubi growla to raczej nie przypadnie mu ten utwór do gustu.

I jeszcze Fear of The Dark w wykonaniu Cradle of Filth.
http://rapidshare.de/files/11582121/Cradle...er__1_.mp3.html
 Też z growlem. Ogólnie to nie przypadł mi ten zespół, a wokalista brzmi jak 13-sto latek, ale w tym utworze brzmi wyjątkowo dobrze.

EDIT
Damn...rapishare zmienia rozszerzenia chyba...Aces High był w mp3 a nie wma...
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2006, 12:12:47 pm wysłana przez Dark Butz »
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Hisoka

• SS-Obersturmbannführer
  • Blade Dancer
  • Cute Cynic
Genialna piosenka
« Odpowiedź #216 dnia: Kwietnia 12, 2006, 05:22:21 pm »
Juanes- La camisa negra Taka troche dziwna i raczej radosna piosenka ,ale bardzo mi się spodobała po pierwszym przesłuchaniu. Teraz ściągam i zobaczę czy to nie jeste jedne z tych piosenek, które mi się znudzą po trzech przesłuchaniach...ale chyba nie. W każdym razie dziwny latino to śpiewa. W teledysku wygląda staro.

Ostatnio stwierdziłam ,że Shaggy ma bardzo erotyczny głos :F Taki męski, niski

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
Genialna piosenka
« Odpowiedź #217 dnia: Kwietnia 22, 2006, 07:28:07 pm »
Jest taka akcja, jest nowy album Hyde, jest na nim pewna niesamowicie genialna piosenka -mianowicie:

Hyde - Jesus Christ
http://www.megaupload.com/?d=NDB25S3T

Z ta piosenka jest taka akcja ze juz kilka ladnych dni temu byl dostepny "Preview" trwajacy 42 sekundy -zapowiadalo sie przecudownie, niesamowicie i genialnie.
Teraz gdy jest calosc, wlaczylem piosenke i powiedzialem tylko "o ku*wa." potem pomyslalem jeszcze "jak mozna bylo TAK spierdoli*ć, tak świetnie zapowiadajacy sie utwór..." (Gitary i cala muzyka wydawaly sie byc strasznie chaotyczne...). No ale posluchalem drugi raz i okazalo sie ze jednak jest swietna, po okolo 4 przesluchaniach wiedzialem juz ze jednak piosenka naprawde jest genialna.
Pianinko w tle gitar dodaje niesamowitego efektu. Spiewu Haido ofkoz chwalic nie trzeba bo wiadomo ze wyszlo mu to zajebiscie.
Kojazy mi sie troche z dokonaniami Muse na albumie "Absolution"

"My voice is reaching the sky
I’d do anything to save this life
Take me instead
Ah, God give me death
Ah, God give me death"

A piosenka, mam nadzieję, że się spodoba^^ Chociaż to takie pogranicze jpop... Ale kurcze mi się podoba. Enjoy smile.gif
No bo to jest jpop ^^' Co niezmienia faktu ze piosenka jest swietne. Jak ja sciagnalem po tym jak ja udostepnilas to sluchalem jej w kolkoz godzine, pozniej czesto do niej wracalem i do teraz sobie ja puszczam. Naprawde spoko kawalek.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 22, 2006, 07:32:27 pm wysłana przez Gipsi »

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
Genialna piosenka
« Odpowiedź #218 dnia: Kwietnia 28, 2006, 08:13:20 pm »
Jakiś czas temu moja siostra ściągneła piosenkę zespołu Bullet for my Valentine - All These Things I Hate.Na początku wydała mi się jakaś taka nijaka,ale po dłuższym wsłuchiwaniu się w nią stwierdziłam,że jest jednak godna dłuższego słuchania.Najbardziej w tym wszystkim podoba mi się głos kolesia i porządny grzmot gitar co w refrenie.Jest jeszcze kilka skarbów tego zespołu,którę mogę polecić,reszta to dla tych co lubią porządne walenie i darcie gardła:
Hit the Floor - gitara rządzi^^
The Poison - od razu rzucająca się w uszy perkusja,szybka gitara i trochę darcia,końcówka gitarowa mnie powala ;P
Four Words To Choke Up - wstawki darcia kolesia są fajne ;P,kolejna z gitarkowym zakończeniem i fajnym głosem kolesia pod koniec
Cries in Vain - fajny wejście i przerywniki między dłuższymi odstępami gitar,zwalniający koniec i śpiew gościa
Curses - moja ulubiona zaraz po All These Things I Hate,świetny wolny początek i nagle rozkręcająca się gitara

Najbardziej jednak w tych wszystkich utworach podobają mi się słowa,ale o co mi chodzi wiedzą tylko ci którzy słuchali utworków ;P.

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Genialna piosenka
« Odpowiedź #219 dnia: Kwietnia 28, 2006, 08:40:41 pm »
cause when you feel like shit you've got to keep on pushing.... nanana ;]

słyszałem tylko curses, 4 words i all these things... ale w 100% sie przylaczam do tego co mowi Yuzu ^^ na poczatku sie zespol wydawal zabardzo emo, ale da sie to przebolec ;] musze wkoncu przesluchac cala plytke ;]

a noi oczywiscie pod Gipsowym podniecaniem się nowym Hydem też sie podpisuje, ale tego to nawet chyba pisac nietrzeba =p