Autor Wątek: Problemy z naszymi komputerami  (Przeczytany 82929 razy)

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
Odp: Problemy z naszymi komputerami
« Odpowiedź #420 dnia: Maja 15, 2007, 03:33:00 pm »
Chodzi mi o to, że jak włączam komputer, to wyskakujemy mi, że chce zainstalować Windowsa, na szczęście mogę to obejść. Folder nie probowałem jeszcze usunąć, bo boję się, że później coś złego wyskoczy (brak jakiego pliku, czy coś takiego).
I'm in Space!

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #421 dnia: Maja 16, 2007, 01:28:18 pm »
to usun go do smietnika jak ci pozwoli to znaczy ze nie uzywac... nie pamietam jak sie grzebalo w skryptach autostartu ale tam moze masz cos co nie powinno byc chyyyyyyba zeeee chodzi ci o instalacje z bota wtedy musisz wejsc we wlasciwosci Mój Komputer>Zaawansowane>Uruchamianie i Odzyskiwanie: Ustawienia>Edytuj i tam ma wygladac to mniejwiecej tak: [boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
a jak wstawisz takie cos: [boot loader]
timeout=15
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="   "
to zawsze bedzie ci sie menu wyboru systemu pojawialo mimo ze masz tylko 1 ;f

Offline andchaos

• Adventurer
  • *
    • Andchaos Game Cave v3.0
« Odpowiedź #422 dnia: Czerwca 19, 2007, 07:27:42 pm »

Witam posiadam Max Drive do przegrywania stanów gier z PS2 na PC i odwritnie i mam taki problem:

chce załadować do gry Suikoden III save z gry Suikoden II ale save z standartem NTSC który posiadam jest zapisany w pliku GME a ja potrzebuje konwertować go do pliku MAX. Czy może mi ktoś pomóc znaleść program który potrafi tego dokonać. znalazłem w necie program Memmory cart maneger 1.3 który konwertuje GME na różne formaty cart pamięci do emulatorów ale ja potrzebuje do formatu MAX.

Z góry dziękuje za wszelką odpowiedź

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #423 dnia: Lipca 21, 2007, 09:43:10 am »
Problem ten męczy mnie od czasów przeprowadzki, a studia jeszcze potegują ten problem. Jak mogę zwiększyć jasność monitora w sposób inny, niż majstrowanie w menu samego monitora. Jasność mam ustawioną na max, a i tak mam ciemność w porównaniu z np. telewizorem. Na swoim avatarze prawie nie dowidzę serca na stroi Riku, tylko wszystko zlewa się w ciemność. W codziennym użytkowaniu nie mam problemów, ale jak np. gram z Legend of Zelda Ocarina of Time, to w nocy panują ciemności egipskie.

Jest może jakiś programik do podrasowania jasności, czy pomóc może tylko zmiana monitora/ karty graficznej??
Jakby co to posiadam:
Monitor - LG StudiWirks 563N
Karta Graficzna - NVIDIA GeForce2 MX/MX400
I'm in Space!

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #424 dnia: Lipca 21, 2007, 11:29:44 am »
musisz znalesc jakis sterownik co ma program konfiguracyjny np. jak mam Catalyst Control Center ale to pod ATI nie Nvidia
poszukaj sobie Nvidia Control Panel bo tak sie chyba taki sterownik nazywal

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #425 dnia: Lipca 21, 2007, 04:36:38 pm »
Dzięki. Marv once again save's the day :)
I'm in Space!

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
« Odpowiedź #426 dnia: Sierpnia 02, 2007, 07:41:30 pm »
Waaaaaaaa
program Action Replay Max zrobił mi kuku na karcie i wszystki savy mam "Corrupted data". Co zrobić żeby je odzyskac?? HELP!!!1

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #427 dnia: Sierpnia 29, 2007, 07:28:40 pm »

Takie okienko wyskakuje mi teraz za każdym razem, jak odpalam Firefoxa albo Thunderbirda. Komp był w naprawie, kolesiowi, który się nim zajał udało się uratowąć system bez jego reinstalacji, wieć większość softu stoi tam gdzie powinna, no ale... właśnie, są jakieś zgrzyty ciągle. Nie mam swoich zakładek ani strony startowej, chociaż folder w "Application Data" jest, a do tego za każdym razem jak się gdzieś loguję, przeglądarka sypie sie w momencie zapisania hasła

Tak, reinstalowałem Mozillę, tak, niszczyłem też rzeczony folder, tak, mam miejsce na dysku, tak, wszystkie foldery są odbezpieczone w sprawie zapisu i odczytu danych. Kasowałem nawet wszystko co się wabiło "Firefox" w rejestrze, ale problem nie znika. WTF? Ktoś ma pomysł?

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #428 dnia: Sierpnia 29, 2007, 09:39:14 pm »
Zainstaluj Linuksa a problemy znikna ;]

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #429 dnia: Sierpnia 31, 2007, 12:40:03 pm »
zadanie dla hakiera... jak usunac plik ktory ma takie menu... <.<

niby nie przeszkadza ale sie paleta po pulpicie, oryginalnie sie nazywal Sony Ericsson File Manager pozostalosc po tym programie ._.

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #430 dnia: Sierpnia 31, 2007, 12:58:33 pm »

niby nie przeszkadza ale sie paleta po pulpicie, oryginalnie sie nazywal Sony Ericsson File Manager pozostalosc po tym programie ._.
shift+delete?

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #431 dnia: Sierpnia 31, 2007, 02:25:24 pm »

:D
Mam to samo :D Tylko ja nie mam pozostalosci ale mam poprostu zainstalowany ten program i wkurwia mnie ta ikona :/

Musiol - nie działa :]

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #432 dnia: Sierpnia 31, 2007, 02:29:09 pm »
Moze jakims Total Commanderem idzie to zrobic?
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Ard

• Wanderer
« Odpowiedź #433 dnia: Sierpnia 31, 2007, 05:32:23 pm »
RegCleaner?

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #434 dnia: Września 01, 2007, 03:48:20 pm »
fajny program ale usunolem wszystkie wpisy z nazwa Ericsson a plik nadal jst nie mozna go usunac i nawet nazwe sobie przywrocil ;o

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #435 dnia: Września 01, 2007, 10:54:37 pm »
Spróbuj usunąć z trybu awaryjnego. Jak nie, załatw go z poziomu DOS'a... a nie zaraz... przecież XP nie ma DOS'a... ale zdaje się, że dosopodobna sprawa się włącza przy załadowaniu dyskietki startowej zrobionej pod XP'kiem. Znajdujesz folder z plikiem i dajesz "delete nazwa pliku". Ewentualnie, jak cię bardzo wnerwia, wykręć dysk, idź do kumpla i wywal plik na innym systemie operacyjnym.

====

Właśnie się pokumałem, że Avira od 30 czerwca nie udostępnia AntiVir'a, z którego korzystałem, dla Windy 98SE. To pewnie dlatego mi się od jakiegoś czasu nie chciały aktualizacje zasysać T_T.

Polećcie mi jakiś dobry, sprawdzony i, co najważniejsze, ramooszczędny program antywirusowy, kompatybilny z Win98. Kaspersky odpada, zjada za dużo pamięci operacyjnej. Coś oszczędnego, mało upiedliwego i jak najmniej zwalniającego kompa (już wystarczająco wolny jest). No więc?

Offline Ard

• Wanderer
« Odpowiedź #436 dnia: Września 02, 2007, 12:25:05 am »
NOD? Ale nie wiem jak to działa z Win98...Chyba działa...

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #437 dnia: Września 02, 2007, 02:16:48 pm »
przecież XP nie ma DOS'a...
ma ale niekce mi sie go odpalac tak samo jak niece mi sie w pelny tryb awaryjny wchodzic (bo w polowicznym ciagle siedze ;x)

Polećcie mi jakiś dobry, sprawdzony i, co najważniejsze, ramooszczędny program antywirusowy, kompatybilny z Win98. Kaspersky odpada, zjada za dużo pamięci operacyjnej. Coś oszczędnego, mało upiedliwego i jak najmniej zwalniającego kompa (już wystarczająco wolny jest). No więc?
moze Avast?

Offline skrabson

• Adventurer
  • *
« Odpowiedź #438 dnia: Stycznia 08, 2008, 10:52:36 pm »
ja mam taki problem chce sobie zainstalowac intrenet na linuksie ale jag wkladam plyte to mi wyskakuje ze nie obsluguje tego systemu operacyjnego =/

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #439 dnia: Stycznia 08, 2008, 10:58:44 pm »
a jakiego linucha masz? Mi zarówno na ubuntu, jak i mandrivie i auroxie zresztą też - net chodzi bez problemu.System z gotowym firefoksem, automatycznie wykrywa moją siec.Problemów nie miałem z tym żadnych.