Autor Wątek: Problemy z naszymi komputerami  (Przeczytany 82946 razy)

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
Odp: Problemy z naszymi komputerami
« Odpowiedź #400 dnia: Grudnia 26, 2006, 02:30:25 pm »
A czy Twój dysk znajduje się może w kieszeni ? Mi się takie dziwne znaki zamiast nazwy dysku wyświetlały kiedy mi kieszeń sie zwaliła. Jakby to była wina zasilania to by chyba wogóle nie ruszył komp.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #401 dnia: Grudnia 26, 2006, 02:57:03 pm »
masz ten sam problem co ja tasmy ci sie piernicza bo takie "DSVSCVDR````````````43rf34#$g" nazwy dysku sie ma jak tasma nie przesyla calkowitych danych dysk<=>płyta główna zazwyczaj to sie dzieje wlasnie jak cos sie w kompie robi i sie tasmy zruszaja ;p

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
« Odpowiedź #402 dnia: Grudnia 27, 2006, 12:31:29 pm »
Yh niedobrze, od tygodnia może dwóch dzieje się tak że zacina mi się wsyzstko i dźwięk staje tak że nadaje mi do słuchawek cały czas tą sama częstotliwość, nie mozna ruszyć myszką i totalnie się wiesza. I dzieje się tak zawsze kiedy rysuje sobie siga w photoshopie lub jak zostawię kompa zeby emule sobie sciagał. Ale hmm ciekawe że procek ma pięćdziesiatkilka stopni najwyżej i do 60 nawet nie dochodzi. Cholera dopiero co formata miałem ale przed też było tak, nie wiem czy wirusy wchodzą w grę, wysyłanie mam na zerze hmm... ;/
(...)Poprostu ja nie mam czasu na granie w kilkudziestogodzinne gry po to żeby poznać fabułe jakąś lipnawą w której ziomu ratuje świat, a ja podczas tego ratowania świata biegam sobie mietkiem naciskam przycisk X i walcze z potworem, później oglądam film jak ten mietek główny bohater gada 30 minut z jego wybranką z czeg nie wynika nic ciekawego, później zaliczam każdą postać w lokacji i gadam z nią żeby dowiedzieć się na przykład że ładną mamy pogode, a nowa generacja konsol będzie mi oferowała to samo z tym że z lepszą grafiką... nie gry to już nie jest dla mnie główna rozrywka i nie mam czasu na kilkadziesiąt godzin grania podczas gdy o wiele epszą fabułe mogę mieć oglądając jakiś koreański film... teraz już mnie granie nie ara, jak mówiłem wcześniej przed konsolą chce się rozerwać, niepotrzebny do tego jest mi główny bohater stworzony z 40 milionów pixeli zamiast z 4...

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #403 dnia: Grudnia 27, 2006, 12:34:25 pm »
Może pamięć RAM nie wytrzymuje większego obciążenia? Pożycz od kogoś kość RAMu i przetestuj ;]

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
« Odpowiedź #404 dnia: Grudnia 27, 2006, 12:39:38 pm »
Mam 3 kości wsadzone 256, 128 i 64, możliwe że któryś RAM poszedł się walić zobaczę jak to będzie jeśli odłącze jakieś kości.

Edit:
Odpięłem 64 bo najstarsza jest i mogła się już wypalić, chodziła od 1999 roku codziennie więc myślę, ze już moze pójść na emeryturę. Na jej miejsce może przyjdzie jakiś 256.
Ale na razie zobaczymy czy to rzeczywiście była wina tego RAMu i komputer pochodzi na tym pozostałym 384 przez jakiś czas. Spróbuje coś nabazgrać w photoshopie też.

Btw. Pewnie są jakieś programy do testowania RAMu ale nigdy nie miałem okazji ich używać. Jakby ktos zarzucił nawet nazwami takowych byłoby fajnie.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2006, 01:09:10 pm wysłana przez G-1 »
(...)Poprostu ja nie mam czasu na granie w kilkudziestogodzinne gry po to żeby poznać fabułe jakąś lipnawą w której ziomu ratuje świat, a ja podczas tego ratowania świata biegam sobie mietkiem naciskam przycisk X i walcze z potworem, później oglądam film jak ten mietek główny bohater gada 30 minut z jego wybranką z czeg nie wynika nic ciekawego, później zaliczam każdą postać w lokacji i gadam z nią żeby dowiedzieć się na przykład że ładną mamy pogode, a nowa generacja konsol będzie mi oferowała to samo z tym że z lepszą grafiką... nie gry to już nie jest dla mnie główna rozrywka i nie mam czasu na kilkadziesiąt godzin grania podczas gdy o wiele epszą fabułe mogę mieć oglądając jakiś koreański film... teraz już mnie granie nie ara, jak mówiłem wcześniej przed konsolą chce się rozerwać, niepotrzebny do tego jest mi główny bohater stworzony z 40 milionów pixeli zamiast z 4...

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #405 dnia: Grudnia 27, 2006, 03:18:23 pm »
Ja nadal mam problem z kompem a dziś coś znowu chrzanił,że komputer odzyskał sprawność po poważnym błędzie i chyba z trzy czy cztery razy takie okienko mi wyleciało.Czasami ma zwieche i nawet jak nic nie robie to się zacina,albo się sam resetuje.I własciwe tak się zaczeło po formacie T.T.Ja już nie wiem co z nim robić....może Marv masz rację z tymi taśmami,chyba,że mi zasilacz siada,albo nie daje rady ciągnąć tym bardziej,że mam teraz dwa dyski,po 40gb.To jeśli to nie wirus...to może mi komp paść jak tak dalej będzie,czy to nic poważnego?Bo narazie kasy nie mam na wymiane zasilacza T.T.

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
« Odpowiedź #406 dnia: Grudnia 30, 2006, 08:56:34 pm »
Cholera jest do dupy bo to nie jest raczej wina RAMu, brat mówi że mu zacinało jak nie miał przystawionego komputera do otwartego okna. (Poje*ało go totalnie) I to nawet przy ok 50 stopniach. Tylko dziwne bo wcześniej wytrzymywał nieraz 60 stopni przez długi, długi czas. I to podczas grania mojego brata w Delta Force itp. A wiadomo że Delta Force to shit obciążający kompa i zawsze te gry miały wymagania. Kurde ale wczoraj trzy razy zacięło mi w Diablo 1, ;/ Zresztą nie ma różnicy czy gram w sapera czy siedze tylko i winamp mi RAM "zżera" czy cokolwiek. Nie znam dnia ani godziny kiedy to może mi wszystko się zaciąć i przychodzi to niespodziewanie i zostaje tylko reset.
Kurde mam dość powoli, dziś chciałem coś nagrać to wybrałem najmniejszą prędkość 4x ale po nagraniu jakichś 100 MB mi znowu komp wyje*ał.

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #407 dnia: Lutego 11, 2007, 03:12:44 pm »
Koledzy chakieży powiedzcie mi prosze jesli wiecie czy da sie jakos w opcje wejsc elegancko XPka i ustawic aby komputer sam sie wylaczyl po kilkudziesieciu minutach czy cus? Wiem ze kiedys mialem aki kwasik na klawiaturze bo mialem przycik "Sleep" a da sie to jakos recznie ustawic w windowsie?
Przydaoby mi sie na no noc bo jak juz teraz tak duzo nie sciagam to kompa wylaczam na noc i nie mam jak muzyki sluchac ;/
Bo na audio to mam tylko Hyde oryginaly ^______^
« Ostatnia zmiana: Lutego 11, 2007, 03:13:15 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #408 dnia: Lutego 11, 2007, 03:17:16 pm »
Start --->Panel Sterowania--->Opcje Zasilania
Może nie wyłączy całkowicie, ale odłączy wszystkie niepotrzebne bajery, będzie cichszy i będzie mniej prądu żarł.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #409 dnia: Kwietnia 20, 2007, 01:12:47 pm »
damn it spotkal sie ktos kiedys z problemem zawieszajacego sie pulpitu w winxp? wyglada mniejwiecej to tak: najpier wiesza sie pulpit ze mozna na nim rysowac, pozniej po wylaczeniu np. jednego programu lub folderu lub wcisnieciu Start na pasku startu i on sie wiesza, nie dzialaja zadne skroty klawiszowe (lacznie z managerem zadań), otwarte foldery dzialają poki nie wejde nimi na pulpit... windows jest swierzy ale w starym tez mi sie tak robilo, brak wirusow

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #410 dnia: Kwietnia 20, 2007, 04:58:40 pm »
Komputer działa. Wykazało się, że RAM był zapchany kurzem. Ale teraz kolega zrobił format i nie mam dźwięku. Wiem że problem Trivialny, ale gdzie mógłbym na kompie znaleźć jakich sterowników potrzebuję (prubowałem poszukać, czy coś jest na karcie, ale oprócz kilku numerków nic tam nie ma). Byłbym wdzięczny, gdzyby ktoś dorzucił też jakąś ciekawą strokę ze sterownikami do karty dźwiękowej.
I'm in Space!

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #411 dnia: Kwietnia 20, 2007, 05:25:39 pm »
pewnie AC '97 Audio jak masz zintegrowana, chyba w instrukcji obslugi plyty glownej powinna byc wzmianka

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #412 dnia: Kwietnia 20, 2007, 06:49:31 pm »
Wciąż nic. Zainstalowałem Avance, i dalej cisza. Prubowałem głośniki wetknąć w każdą dziurę bez skutku.
I'm in Space!

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #413 dnia: Kwietnia 20, 2007, 07:47:47 pm »
a odzywa ci sie glosnik komuterowy jak cos robisz? sprobuj everesta uzyc moze ci wykryje co masz

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #414 dnia: Kwietnia 20, 2007, 09:37:29 pm »
Wyskoczyły mi dwie ForteMedia FM801 Audio Controller i Intel 82801BA ICH2X - AC'97 Audio Controller. Co do pierwszego nic nie mogę znaleźć, a drugie to mi wyskakuje tyle numerków jak znajdę jaką stronę ze sterownikami, że nie wiem które mogą pasować. Sorki że zawracam głowę takimi bzdurami, ale ja dzisiaj już nie wiem, co się z tym głupim komputerem dzieje (jeszcze eMule mi LowID wyrzucił chyba, prawie brak kolejki).
I'm in Space!

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #415 dnia: Kwietnia 21, 2007, 06:47:30 pm »
nie miales ty sterownikow do plyty glownej? w nich powinien byc ten od karty dzwiekowej

Offline Goha

• General
  • uuu... John Woo...
« Odpowiedź #416 dnia: Maja 07, 2007, 12:54:15 pm »
Taki kłeszczyn, od miesiąca przy połączeniu sieciowym pojawia mi się info "ograniczenie, lub brak łączności". Po zresetowaniu połączenia wracało do normy. Problem jest z pobraniem zewnętrznego (stałego) IP, głównie przy pierwszym uruchomieniu kompa po nocy. Kable są ok. Po reinstalce problem pozostał. Kiedy przedłużałam umowę (Multimedia), spytałam kolesia, czy nie mają jakiegoś kłopotu z routerami, ale zdziwiony stwierdził, że pierwszy słyszy i awarii żadnej nie mieli. Może to być wina modemu?

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
« Odpowiedź #417 dnia: Maja 07, 2007, 01:14:56 pm »
Pewnie, że może to być wina modemu, tylko napisz co to dokładnie jest za modem/router,a te Multimedia to też jakiś ADSL po parze miedzianej ? Jakby co sprawdź na innym modemie jeśli masz możliwość, tak dla pewności. Ale z tego co mówisz to modem ci się może wieszać skoro pojawia się na kompie "ograniczenie lub brak łączności" tak regularnie.

Offline The_Reaver

• Heartless Engineer
  • Redaktor
  • Dark Keyblade Master
« Odpowiedź #418 dnia: Maja 15, 2007, 01:38:17 pm »
Mam mały problem. Myślałem, że przeinstaluję system, ale głos mi się szybko naprawił i teraz jak włączam komputer, to za każdym razem system prubuje włączać mi instalkę. Prubowałem usunąć wszystko przez Dodaj/usuń, ale nic nie widzę, żeby dawało mi to jakiś efekt. Zauważyłem, że na głównym dysku jest jeden folder, w którym pewnie siedzi cała instalka, ale boję się go usuwać. Jmam Windows XP.
I'm in Space!

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #419 dnia: Maja 15, 2007, 02:49:15 pm »
ummm errr nie wiem jaki jest problem... nie mozesz usunac folderu? czy ci sie ciagle pojawia jakas instalka? czy so?