Autor Wątek: Problemy z naszymi komputerami  (Przeczytany 82924 razy)

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Odp: Problemy z naszymi komputerami
« Odpowiedź #100 dnia: Grudnia 23, 2004, 11:32:51 pm »
ejjjj ludziki czy jest jakikolwiek sposob na ominiecie hasla w winrarze? bo sciagnalem prawie 3gb Vampire masquarade:Bloodlines i ma hasło >_< zazwyczaj jak jest haslo to w nazwie jest link gdzie to haslo mozna znalezc a tu ni chu*a... :(

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: Grudnia 24, 2004, 01:10:54 am »
wiesz mamy taki ssssam problem z kodem do pewnego albumu -_- żadnego adresu ni niczego co jak kod wygląda <_<  

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #102 dnia: Grudnia 24, 2004, 01:14:02 am »
poszukaj w programie p2p ktorym sciagales czegos w stylu "xxx password.txt" gdzie xxx = nazwa pliku do ktorego hasla szukasz, mi pomoglo :P

Offline Sergio

• Soldier
    • http://lame.hax.is/ff
« Odpowiedź #103 dnia: Grudnia 24, 2004, 05:40:40 pm »
pamietam ze kiedys bym program ktory lamal te hasla....ale zajelo to z dzien, choc nie pamietam nazwy

Offline Grzybek

• Berserker
« Odpowiedź #104 dnia: Grudnia 31, 2004, 08:22:05 am »
Mam problem z kompem i prosił bym was o rade dla mnie bo gdy włączam kompa to mi wyświetla się "Błąd systemu-w sieci występuje duplikat nazwy" ;(  czy coś takiego. I przez to wolniej prawdopodobnie włącza mi się komp. Jak możecie to powiedzcie jaki AntyVirus jest najlepszy. ;)  

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
« Odpowiedź #105 dnia: Grudnia 31, 2004, 09:09:13 am »
Duplikat nazwy:
-Sieć osiedlowa, prawdopodobie łącze radiowe (bo najtańsze)
-proxy server i firewall, antywirus - zbędny, IP wewnętrzne - jeżeli dobry administrator to najprawdopodbniej NATowane

Zmień nazwę komputera na jakąś inną. Robisz to wchodząc we właściwości Systemu i wybierasz zakładkę "nazwa komputera". Ale przedtem polecam porozmawiać z administratorem sieci.
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Grzybek

• Berserker
« Odpowiedź #106 dnia: Grudnia 31, 2004, 12:25:36 pm »
Nie bo stałe łącze :D i jak coś to już teraz jak mi powiedziałeś zmieniłem nazwe kompa i jak Ci mogę się odwdzięczyć ;) tak mi już dużo razy pomogłeś GamePlay jak coś to napisz na moje gg:6903681 mój numer.

Offline GamePlay

• General
« Odpowiedź #107 dnia: Grudnia 31, 2004, 01:02:57 pm »
Ja nie przecze, że masz stałe łącze a jednym z rozwiązań jest te opisane powyżej.
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

Offline Grzybek

• Berserker
« Odpowiedź #108 dnia: Grudnia 31, 2004, 01:58:36 pm »
Aha sorry że Cię upomniałem bez potrzeby tylko mam 5 virusów których nie moge usunąć mam Nortona Antyvirusa 2004 i mi komp się sam resetuje albo sam się wyłącza i musze włączyć no i nie wiem jakiego jeszcze Antyvirusa moge ściągnąć. :angry:  

Offline GamePlay

• General
« Odpowiedź #109 dnia: Grudnia 31, 2004, 02:52:33 pm »
Uruchom jeszcze raz NAV2k4, spisz sobie listę tych plików na kartkę, wyjmij kabel sieciowy od komputera, wyłącz system recovery (jeżeli korzystasz z guide w NAV to tam powinno być napisane jak to zrobić), zrestartuj komputer, włącz Windows w trybie awaryjnym i:
-jeżeli któryś z plików jest exactable (exe) to wejdź w task manager (ctrl + alt + del), potem w zakładkę processes i jeżeli jakiś z plików znajduje się na liście procesów to kliknij na niego i naciśnij "end task". Następnie wejdź do folderu, gdzie znajdują się te pliki i skasuj je.
UWAGA!!!
Mogą to być pliki systemowe i najlepiej zastanów się kilka razy zanim skasujesz!

-jeżeli są to pliki adware to tylko oczyść cache internetowy czyli: wejdź do właściwości IE a potem usuń pliki cookie oraz temporary internet files.
UWAGA!!!
Skutki tego mogą być takie, że skasujesz sobie kilka ustawień dotyczących niektórych witryn.
A jeżeli to nie pomaga to wejdź w \Documents and Settings\(user)\Local Settings\Temporary Internet Files (w wersji polskiej może być inaczej) i wykasuje TYLKO ZAWARTOŚĆ tego folderu.

Po niektórych zmianach może okazać się, że będą błędy wychodziły w Windowsie a dlatego, że wirus mógł zapisać się w rejestrze.
(TUTAJ NALEŻY UWAŻAĆ)
Dlatego też wejdź w run, wpisz regedit i naciśnij OK.
Potem wejdź w ścieżkę HKEY_LOCAL_MACHINE/software/Microsoft/Windows/Run i jeżeli tam po prawej stronie znajdziesz jakieś wpisy plików które były wykryte przez NAV to usuń je.

Jeżeli nawet to nie pomaga to polecam skorzystać z guide NAV.

Offline Grzybek

• Berserker
« Odpowiedź #110 dnia: Grudnia 31, 2004, 03:25:27 pm »
Bardzo wielkie dzięki dla Ciebie GamePlay ale jak to nie pomoże i ten NAV guide też to się powiesze  ;) ale Ci dużo czasu ten post zajoł wiedz Ci to jakoś wynagrodze tylko powiedz jak to zobacze co da się zrobić.

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: Grudnia 31, 2004, 08:12:02 pm »
Jak to co GP napissał nie pomoże to rada ossstateczna: format partycji ssystemowej, wgrywanie systemu na nowo i inssstalacja AV tuż po inssstalacji sssystemu :F
« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2004, 08:12:18 pm wysłana przez MarvelliX »

Offline Grzybek

• Berserker
« Odpowiedź #112 dnia: Stycznia 01, 2005, 09:37:18 pm »
Przeinstalowałem Windowsa i jest dobrze już nie musze robić tego co mi GamePlay mówiłeśale wielki dzięi za chęci dobra nie pisze bo teraz wszystko uporządkuje.

Offline little

• Wanderer
« Odpowiedź #113 dnia: Stycznia 08, 2005, 05:23:35 pm »
A ja mam teraz problem z kodekami:/
NIe mam głosu w NGE, włanczam AviCodec żeby sprawdzić jakiego kodeka audio potrzebuje a tu mi pokazuje że ja już niby mam potrzbny kodek. Chciałem usunąć wszystkie kodeki audio ale w "dodaj/usuń programy" żadnego nie widze...Tak jak bym wule nie miał kodeków audio:/ A teraz ni usonąć ni nic :/  

Offline akodo_ryu

• Adventurer
  • *
    • http://
« Odpowiedź #114 dnia: Stycznia 08, 2005, 06:22:10 pm »
czasem coś takiego to wina windowsa. kiedyś zdarzyło mi się jakoś tak niefortunnie zainstalować kodeki że musiałem je niemal przy każdym oglądaniu filmu przeinstalowywać, do tej pory nie wiem co było przyczyną, ale po reinstalce wszystko było ok.

Ja wiem... reinstall sopsób na wszystko :roll:

- See you soon, bro.

Offline little

• Wanderer
« Odpowiedź #115 dnia: Stycznia 08, 2005, 06:27:08 pm »
NO ja też chciałem je pousuwaćale ich poprostu nie widze...nie moge ich znaleźć.
Próbowałem znaleźć ten potrzebny kodek ale nie mogłem :/ Potrzebny mi jest Windows Media Audio V2. JAk daje weżby AllPlayer automatycznie ściągną kodeka to ściąga mi Windows Media Audio V8 która po zainstalowaniu gów*o daje :/

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #116 dnia: Lutego 03, 2005, 09:07:13 pm »
little

ściągnij sobie K-Litle Codec, one odtwarzają dosłowni e wszystko, zell mi polecił je i nie ma bata, nie było jeszcze takiej rzeczy która by mi nie poleciała... jak ci wtedy nie zadziała to możesz usunąc ten NGE ^-~
« Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2005, 09:08:00 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #117 dnia: Lutego 04, 2005, 01:43:02 pm »
oczywiscie gipsonowi chodzilo o k-lite codec (no co... lepiej napisac niz zeby sie little meczyl ze nie ma zadnych litle kodekow :F)
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #118 dnia: Lutego 09, 2005, 07:59:45 pm »
mam problem... kupiłem kabel do podłączenia komputera z telewizorem żeby sobie anime oglądać na TV, i mam pesia... wszystko mi się okazuje na TV (pulpit ikony, net, p2p etc) ale jak włącze program do dtwarzania filmów (wmedia player, vplayer, winamp) to mi sie na ekranie TV wyswietla tylko program a film leci na monitore komputera ale na Telewizorze nie leci.. jest tylko czarny ekran... ktos miał podobny problem?

EDIT:::::
okej problem już sam załatwiłem... jakos to pohakowałem...
« Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2005, 09:02:09 am wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
« Odpowiedź #119 dnia: Marca 15, 2005, 08:52:00 pm »
od czego moze sie robić coś takiego że komp sie poprostu zwiesza "tak dla checy" ew. resetuje się, mimo że nie mam uruchomionych jakis rzeczy ktore by ram czy proca nadwyreżaly, a od wirusow jestem na 100% wolny? moze mi sie mysz usmażyła na płycie głównej czy coś bo już naprawde pojecia nie mam -_-