Autor Wątek: Problemy z naszymi komputerami  (Przeczytany 82917 razy)

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
Odp: Problemy z naszymi komputerami
« Odpowiedź #80 dnia: Grudnia 14, 2004, 09:48:33 pm »
:lol: Gipson ciezk sie bylo po numerku domyslec ze wyzszy numerek wskazuje ze to jest nastepca tego z nizszym numerkiem ? :P wujka w majkosofcie ma, pejnta obsluzyc umie, ale czasem jak cos palnie to... :P

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #81 dnia: Grudnia 14, 2004, 10:02:55 pm »
eee grzesiu ja wiem że to jest nowsza wersja... ale ja jestem taki hakier że nie wiem do czego wogóle ten service pack jest... myślałem że to jak jakiś patch i tak sobie w mojej sprytnej microsofto-genowej główce pomyślałem że starsza wersja zabardzo się nie różni i że nowsza ma conajwyżej cosik małego usprawnionego... no to może przy okazji ktoś mnie oświeci co to to tajemnicze SP?

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline GamePlay

• General
    • http://gunzbibo.neostrada.pl
« Odpowiedź #82 dnia: Grudnia 14, 2004, 10:13:17 pm »
Service pack jest to ogólnie zestaw patchy i ulepszeń zabezpieczeń dla Windowsa, każda wersja niesie za sobą coraz więcej udoskonaleń. Service Pack 2 ma to wszystko co wyszło w Service pack 1 i także po nim. Do tego SP2 ma możliwość popup blocker co jest nawet w dzisiejszych czasach bardzo przydatne. To znaczy, że blokuje wam reklamy wskakujące w dodatkowych oknach, czyli spam. Do tego ulepszony firewall, dzięki czemu możesz spokojnie skasować stare firewalle innych produkcji, obciążające komputer i do tego blokujące gry. Jednym zdaniem - Service Pack 2 należy zainstalować!
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: Grudnia 14, 2004, 10:21:38 pm »
ee coś mi nie może wyszukac seriala <_<  może mi ktoś podac serial nie zaczynający sie na FCKGW...?  :paranoid:  

Offline GamePlay

• General
« Odpowiedź #84 dnia: Grudnia 15, 2004, 08:42:34 am »
Znam to!
Właśnie numer zaczynający się od FCKGW właśnie jest zły, musi być inny. Dobrze, powiem wam:
Wejdźcie tutaj i naciśnijcie "download the file", jest to przycisk znajdujący się pod tym wielkim obrazkiem, nie sugerujcie się banerami o activeX control, naciskajcie cancel dopóki  nie pojawi się okno downloadu pliku z internet explorer, plik nazywa się "Microsoft_Windwos_XP_Corporate_Key_Changer.zip" i zajmuje 41,4KB. Jak uruchomicie to rozpakujcie plik *.exe a potem postępujcie według instrukcji zawartych w tym programie i pamiętajcie:
KLUCZ ZACZYNAJĄCY SIĘ OD FCKGW JEST ZŁY!!!!
« Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2004, 08:52:28 am wysłana przez GamePlay »
I got my head checked by a jumbo jet. It wasn't easy but nothing is, no... [Whoo hoo!] Well I feel heavy metal [Whoo hoo!] And I'm pins and I'm needles [Whoo hoo!] Well I lie and I'm easy, all of the time and I'm never sure why I need you... Pleased to meet ya!

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Grudnia 15, 2004, 12:25:36 pm »
powtórze jeszcze raz bo GP chyba nie zauważył zaprzeczenia <_<

Może mi ktoś podac ssserial NIE zaczynający sie na FCKGW...?

Devil twoje też mi nie działają -_- a ten program wyszukiwał mi wczoraj ponad 100 pozycji i nic nie znalazł... w tej chwili szuka kolejnych 100 <_< jest już 30 Invalid :(

Mój pirat ma zapezpieczenia przed piractwem/hakerssstwem? ke?

Offline GamePlay

• General
« Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 15, 2004, 01:04:46 pm »
To znaczy, że musiałeś wcześniej instalować SP1 na invaild serial number i informacja w systemie zapisała się. Polecam ponowną instalację SP2 albo marsz do sklepu po oryginalnego Windowsa. Ale z tym changerem jest tak, że tylko niecała połowa kluczy działa, tak więc, prubój dalej :)
« Ostatnia zmiana: Grudnia 15, 2004, 01:05:46 pm wysłana przez GamePlay »

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 15, 2004, 10:01:55 pm »
Jest jeszcze gożej -_- program rozpoznaje ssserial jako Valid ale aktualizacja nie przyjmuje go <_<  

Offline GamePlay

• General
« Odpowiedź #88 dnia: Grudnia 16, 2004, 08:45:03 am »
Tak jak pisałem wcześniej, ściągnij sobie Windows XP Professional Corporate Edition z SP2 już dodanym na płycie. To już na pewno powinno działać, ale wcześniej wydrukuj sobie tą całą listę kluczy z changera, może przydać się.

Offline Ard

• Wanderer
  • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
« Odpowiedź #89 dnia: Grudnia 16, 2004, 11:01:51 am »
hehe...moje hakerskie zdolnosci sa niesamowite...zmienilem klucz w "regedit" i tak zrobilem ze Winda wyglada jak zarejestrowana w Microsofcie...przez co SP2 mormalnie sie instaluje...nawet Upa ze stronki mozna zrobic :D...nie wazne jaki ma sie klucz, zawsze bedzie dzialac :P

Offline GamePlay

• General
« Odpowiedź #90 dnia: Grudnia 16, 2004, 11:56:59 am »
Wygląda na to, że macie Windows XP z różnych dystrybucji, to ciekawe...

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #91 dnia: Grudnia 16, 2004, 07:18:45 pm »
dobra teraz hakier zadaje pytanie (trzymajcie sie mocno):
co zorbic zeby w filmie pojawialy sie napisy? mam i film i napisy (pasuja do wersji filmu) tylko nie wiem jak to "polaczyc". Jak cos to program jakeigo uzywam to DIvX, a napisy sa w formacie txt :P
(czemu lezycie ze smiechu? mowilem zebyscie sie trzymali)

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #92 dnia: Grudnia 16, 2004, 07:26:12 pm »
<BIG ROTFL>....10 minut pozniej.... <BIG ROTFL>.....tydzien pozniej...<BIG ROTFL>....miesiac pozniej...eee no ekhm... <usiluje sie nie smiac> ja tam polecam darmowy programik allplayer tam sobie poradzisz :F stronka to bodajze marbit.pl a jak nie to poszukaj na googlah napewno bedzie :F
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: Grudnia 16, 2004, 07:27:06 pm »
eee zdaje sie że DIViX nie odtwarza textu :F ściągnij se SubEdit albo Allplayer :P

Offline 7cloud7

• Adventurer
  • *
« Odpowiedź #94 dnia: Grudnia 18, 2004, 10:02:44 pm »
Na początek mam pytanie czy ktoś używa wyszukiwarki Opera i umie swobodnie maistrować w jej ustawieniach??

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: Grudnia 18, 2004, 11:08:59 pm »
Tantalus... alke ja z góry polecam Firefoxa ;) nawet SZ ją reklamuje :)  

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #96 dnia: Grudnia 21, 2004, 03:26:54 pm »
eee nie wiem czy już kiedyś o tym nie pisałem ale miałem formata i od razu mam takiego wira co to mi wyskakuje i oznajmia że za 50 sekund wyłączy mi kompa jest to o tyle denerwujące że wyskakuje co5 minut :(  może mi ktoś wytłumaczyć albo podać stronka na której jest opisane jak go usunąc,... bo wiem że do tego byłą taka łatka i ja ją zainstalowałem od razu żeb się nie wkradł... ale jak widać nie pomogło... wirs nazywa się "blaster" czy jakoś tak... ma ktoś siakieś pojęcie o nim?:>

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Zell Dincht

• Blade Dancer
  • Dzielny Mały Toster
« Odpowiedź #97 dnia: Grudnia 21, 2004, 03:29:41 pm »
jak ci sie wlacza takie cos to wchodzisz ze startu w dosa i tam wpisujesz "shutdown -a" i sie odliczanie wylaczy... a jak to usunac na stale? http://pogoda.trzepak.pl/robak.htm - tu masz dokladny opis co sie bede produkowal :F
"Zapewne, ponieważ jesteśmy tak stworzeni, że porównywamy wszystko ze sobą i siebie ze wszystkim, więc szczęście i nieszczęście zależy od przedmiotów, z którymi się porównywamy, i przeto nie ma nic niebezpieczniejszego nad samotność. Wyobraźnia nasza, z natury swej skłonna do wzlotów, żywiona fantastycznymi obrazami poezji, stwarza sobie tłum istot stojących na różnych szczeblach, wśród których my stoimy na najniższym i wszystko prócz nas wydaje się wspaniałe, każdy inny jest doskonalszy. A dzieje się to w sposób zgoła naturalny. Czujemy często, że nam czegoś brak - i zda się nam, iż własnie to, czego nam brak, posiada ktoś inny, któremu też przydajemy i to wszystko, co my mamy, i nadto jeszcze pewne idealne zadowolenie. I oto szczęśliwiec jest zupełnie gotów - nasz własny twór!"

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #98 dnia: Grudnia 21, 2004, 11:39:24 pm »
dzięki ślicznoto^^
a teraz pytanie hakierskie... według tej instrukcji musiałem włącć firewalla... czy przez to że mam włączonego FireWalla moge mieć taką akcje że na P2P nie będe mógł pobierać listy plików od wielu żtkowników? :>

Offline Morchol

• SuperMod
  • ;*
    • http://www.audioscrobbler.com/user/Morchol
« Odpowiedź #99 dnia: Grudnia 22, 2004, 12:03:54 am »
tak, wogole przez mieszanie z firewallem mojego admina wszystkie p2p mi dzialaja taaaaaaaaaaaaaak za*ebiscie szybko ze szok, a sciaganie z wuwuwu czy transfer w grach jest miodzio wiec to musi byc wina demonicznych zabaw admina z firewallem :P

chyba ze nie jestes w sieci a masz swoje łącze to wtedy musisz sie babrac w konfiguracje zamiast truc dupe adminowi...szit wolalbym sie pobawic w konfiguracje :P