Hellsing to dobra rzecz dla ludzi którzy dopiero wchodzą w "poważniejsze anime". Może wkręcic ich i zachęcić do glądania kolejnych serii.
Ostatnio czytałem wreszcie ostatni tom jaki wydany został w polsce Hellsinga (7? bo nie pamiętam) no i był fachowy;] Ceras elegancko starła twarz tej kobieciny w tatuażach o ściane, mam nadzeje, skzoda major, no ale mam nadzieje że on zostanie wampirem czy coś takiego ;] Watykan zaatakował Londyn i teraz mamy już walke z Watykanem i Szfabami, no i wraca Allucard na swoim statku śmierci więc pewnie w kolejnym tomie jak już powstanie będzie niezły wymiot z jego strony.
EDIT:
Hellsing OVA
Nie wiem ile wyszlo juz epow, ale ogladnalem wreszcie pierwszy z nich i w sumie fajny nawet byl epizod, zadnym wielkim fanem Hellsinga nie jestem choc anime obejzalem i kazdy tom mangi ktory ukazal sie w naszym kraju tez. Jak narazie OVA jest calkiem spoko i na pewno bedzie o wiele lepsze niz zwykle anime bylo, nie ma nudow, praktycznie caly czas akcja. Jakos tam podjarany nie jestem ani nic, ale z checia obejze nastepny ep.