ten deck też jest wypasisty!!! Gra nim mój kolega. Taki śmieszny combo deck
MONO B LEVELER COMBO
3x Endless Whispers - karta niezbędna do komba, zawsze też opłaca się przejmować rozwalone krity oppa
4x Diabolic Tutor - Twoje oczy, uszy i odbyt. Bez tej karty deck nie istnieje, wyszukuje finiszera, inne elementy komba lub po prostu odpowiedź na poszczególne threaty
4x Night Whispers - jedyny sensowny w tym decku, czrny draw. Bez żadnego gainlifu areny okazują się zbyt niebeczpieczne, stanowią kolejny win condiction (szkoda, że dla oppa )
4x Smother - ot, removal na instancie, zdejmuje togi, ravki i inne zbuki
4x Innocent Blood - kolejny removal na krity nietargetowalne i niesięgalną smuceniem (patrz wyżej ), w krytycznych wypadkach kończy kombo
2x Oblivion Stone - Czyści stół ze wszystkiego co nas boli. W tym decku nawet przydaje się nawet nakładanie konterków
4x Duress - szybki deskard bez ryzyka pudła, dobry na kontrolne meta
4x Cabal Teraphy - z ryzykiem pudła, ale zazwyczaj znamy rękę oppa na pamięć dzięki innym diskardom. Podstawowy finish komba
3x Distress - Distruptu niegdy nie za wiele
1x Cranial Extraction - karta pod tutora, eliminuje najgroźniejsze threaty u oppa
1x Haunting Echoes - jeśli nasze kombo zawiedzie, ta karta w połączeniu z tą poniżej wygryw nam grę. Po prostu kopie zady i ryje beret
1x Millstone - wiem, wiem, ta karta tu nie pasuje, ale pamiętajcie, że to fundeck. Dodatkowe win condiction zawsze mile widziane
1x Leveler - nasz finiszer. ZUOOOOOOOOO!!!! (kiedy wchodzi go gry usuwasz biblioteke poza grę)
1X Phage the untouchable - nasz drugi, wolniejszy, ale i skuteczniejszy finiszer. Niby krap, ale nieraz daje radę (kiedy wchodzi do gry nie z łapy przegrywasz grę...)
4x Guardian Idol - bloker, akcelerator, mięcho pod terapię. Czego chcieć więcej?
1x Shizo, Death’s Storehouse - daje feara naszej Phage w momencie gdy nie mamy jej jak poświęcić
1x Blinkmoth Well - na wszędobylskie kijki i co tam jest...
17x Swamp