Autor Wątek: Pomoc Ogólna -temat związany ze wszystkim  (Przeczytany 115393 razy)

MarvelliX

• Gość
Odp: Pomoc Ogólna -temat związany ze wszystkim
« Odpowiedź #540 dnia: Października 07, 2007, 01:17:03 pm »
radiowke masz ale to badziew zalezny od pogody, a chello rezyduje chyba tylko w wiekszych miastach.... bo np w Chełmie nima mimo ze UPC jest <.<

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #541 dnia: Października 29, 2007, 06:55:36 pm »
Ej chlopaki nie wiecie czy da sie jakos wymazac te pozycje ktore wpisujemy w wyszukiwarce?
« Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2007, 09:14:09 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #542 dnia: Października 29, 2007, 07:09:09 pm »
w firefox ctrl+shift+delete zaznaczasz wszystko i ok
« Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2007, 09:13:58 pm wysłana przez Gipsi »

Offline lolek

• Soldier
« Odpowiedź #543 dnia: Listopada 02, 2007, 06:05:28 pm »
mam maly problemik. jak gram w ffXI (jeszcze nie zaczelem) to mnie gre zacina jak na poczatku pokazuje bilet gosciowi. on mi mowi ze mi da nowy i dupa. tniecie. nic nie dziala mozna tak czekac z godzine. moze wie ktos jak to mozna wlasnorecznie naprawic?

bylbym bardzo wdzieczny.

Pozdro.

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #544 dnia: Listopada 03, 2007, 02:13:27 pm »
ffxi? a to nie mmo? ;o ii err ujmij to zdanie jakos inaczej bo nie zrozumialem <.<

Offline lolek2

• Soldier
« Odpowiedź #545 dnia: Listopada 05, 2007, 07:53:14 pm »
sorki cos sie prubuje zalogowac a wyskakuje mi ze nie ma takiego uzytkownika.
tam malutki blad nie ffxi tylko FFIX(final fantasy IX(9)) nadal z tym problemem nie mogę się uporać i myślę że chyba tak zostanie :( chyba że znajdziecie jakiś rewelacyjny sposób :D. Na wypadek podkręcanie lasera i bootowanie płyty odpada (laser mam podkręcony na max bo inaczej sie gra tnie, a bootować muszę (konsolka nieprzerabiana).

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #546 dnia: Listopada 05, 2007, 10:25:37 pm »
Spróbuj umyć płytę, najlepiej np. płynem do mycia okien heh. Mi to pomagało (CD to wytrzymały nośnik, słyszałem o wypadkach czyszczenia powierzchni płyty za pomocą oleju silnikowego. Do tego czytnik w PSX'ie to bardzo wyrozumiałem urządzenie).

Jeśli to nie pomoże, spróbuj ustawić konsolę w pionie lub pod kątem 45 stopni (tak, aby tacka konsoli były skierowane w dół). Czytnik PSX'a dużo lepiej działa w ten sposób. Zaufaj mi, wiem co mówię.

Jeśli to nie pomoże, spróbuj przegrać płytę.

Jeśli to nie pomoże, ściągnij nowy obraz płyty (uważaj, żeby to była ta sama wersja regionalna).

Jeśli to nie pomoże, kopnij konsolę. Przemocy nie pochwalam, ale w tym wypadku, jest ostatnią opcją. Jak nie masz serca jej kopnąć, to spróbuj walnąć z liścia w obudowę, a jak nie masz serca nawet na to, ogranicz się do agresji słownej i zastraszania.

Jeśli to nie pomoże, to przelej swoją gorycz i irytację na papier, i wyślij list do Square w sprawie tego, że ich gra jest do dupy.

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #547 dnia: Listopada 06, 2007, 01:07:05 pm »
alternatywnie mozesz zrobic z plyty obraz i grac na kompie przez emulator

Offline lolek2

• Soldier
« Odpowiedź #548 dnia: Listopada 06, 2007, 07:18:21 pm »
Spróbuj umyć płytę, najlepiej np. płynem do mycia okien heh. Mi to pomagało (CD to wytrzymały nośnik, słyszałem o wypadkach czyszczenia powierzchni płyty za pomocą oleju silnikowego. Do tego czytnik w PSX'ie to bardzo wyrozumiałem urządzenie).

Jeśli to nie pomoże, spróbuj ustawić konsolę w pionie lub pod kątem 45 stopni (tak, aby tacka konsoli były skierowane w dół). Czytnik PSX'a dużo lepiej działa w ten sposób. Zaufaj mi, wiem co mówię.

Jeśli to nie pomoże, spróbuj przegrać płytę.

Jeśli to nie pomoże, ściągnij nowy obraz płyty (uważaj, żeby to była ta sama wersja regionalna).

Jeśli to nie pomoże, kopnij konsolę. Przemocy nie pochwalam, ale w tym wypadku, jest ostatnią opcją. Jak nie masz serca jej kopnąć, to spróbuj walnąć z liścia w obudowę, a jak nie masz serca nawet na to, ogranicz się do agresji słownej i zastraszania.

Jeśli to nie pomoże, to przelej swoją gorycz i irytację na papier, i wyślij list do Square w sprawie tego, że ich gra jest do dupy.

1. zara zobacze jak zadziala napisze :D

2. prubowałem nic z tego :P

3. nie nie trzeba obraz jest dobry

4. nawet nawet ale i tak tego nie zrobię :P myślałem że 3-krotny upadek z 2m powinien załatwić sprawę, lecz się myliłem. przez tydzien nie chciało mi czytać żadnych płyt :P

5. akurat mi się nie chce. gra działa i wszystko spoko tylko że konsola sie zacina W TYM SAMYM NA OKRĄGŁO MOMENCIE. próbowałem raz nawet 2 h grać prawie nic nie robiąc i tak w tym samym momencie się zacieła :/

alternatywnie mozesz zrobic z plyty obraz i grac na kompie przez emulator

moge ale akurat chcę tę gre mieć na PSX (na wypadek wypadku kompa) .

najlepszy pomysł to według mnie to z czysczeniem płyty (ehh te zjebane płyty mediastore xD). bo raz kupiłem 10 płyt i jedna okazała się tak wielkim bublem że odrazu poszedłem na reklamację no i nie przyjeli.

Pozdro all forumowiczów.

Polecam grę MMORPG ze strony http://fun.own.co.il/.
Dużo polaków ;)

Offline dragon12

• Soldier
« Odpowiedź #549 dnia: Listopada 08, 2007, 11:34:20 am »
sory że sie powtarzam ale na piszcie mi na priv jak można iść na dalmasca westersand w miejsce wyrm nest ? e mail jest publiczny jakby co
heyah ziomki

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #550 dnia: Listopada 08, 2007, 12:51:11 pm »
czy tylko ja nie mam pojecia osochosi? ;o

Offline G-1

• "cudowny" użytkownik
  • General
« Odpowiedź #551 dnia: Listopada 08, 2007, 02:46:33 pm »
5. akurat mi się nie chce. gra działa i wszystko spoko tylko że konsola sie zacina W TYM SAMYM NA OKRĄGŁO MOMENCIE. próbowałem raz nawet 2 h grać prawie nic nie robiąc i tak w tym samym momencie się zacieła :/

Jeśli przechylenie konsoli nie pomaga, soczewka lasera jest czysta, płyta jest czysta, inne płyty i fmv chodzą prawidłowo to widocznie musi to być wina zarysowań na powierzchni, jedynym wyjściem jest ponowne wypalenie płyty lecz nie polecam kopiowania z zarysowanej płyty, ale spróbować można.
Jak już wypalasz coś na PlayStation to wypalaj na płytkach z barwnikiem Cyjaniną (zawsze unikaj ftalocyjaniny), polecam Verbatima Pastel, i z prędkością 4x lub mniejszą. Taka płytka będzie trzymać długimi latami, jeśli będziesz trzymać ją w szafce/szufladzie lub innym ciemnym miejscu.
(...)Poprostu ja nie mam czasu na granie w kilkudziestogodzinne gry po to żeby poznać fabułe jakąś lipnawą w której ziomu ratuje świat, a ja podczas tego ratowania świata biegam sobie mietkiem naciskam przycisk X i walcze z potworem, później oglądam film jak ten mietek główny bohater gada 30 minut z jego wybranką z czeg nie wynika nic ciekawego, później zaliczam każdą postać w lokacji i gadam z nią żeby dowiedzieć się na przykład że ładną mamy pogode, a nowa generacja konsol będzie mi oferowała to samo z tym że z lepszą grafiką... nie gry to już nie jest dla mnie główna rozrywka i nie mam czasu na kilkadziesiąt godzin grania podczas gdy o wiele epszą fabułe mogę mieć oglądając jakiś koreański film... teraz już mnie granie nie ara, jak mówiłem wcześniej przed konsolą chce się rozerwać, niepotrzebny do tego jest mi główny bohater stworzony z 40 milionów pixeli zamiast z 4...

Offline skrabson

• Adventurer
  • *
« Odpowiedź #552 dnia: Listopada 09, 2007, 09:14:28 pm »
Witam. ja mam taki problez ze kupilem sobie Final Fantasy VIII z checia pogrania sobie na moim ps2 ale gra strasznie tnie sie podczas przewijania map czy tez walk .. wie ktos przez co to jest spowodowane i jak to naprawic?

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #553 dnia: Listopada 13, 2007, 10:22:07 am »
Ej chlopaki jest taka akcja...mialem kilka plikow ktore bylem pewien ze trzeba rozpakowac w winrarze i zmienilem koncowke na ".rar" wiec pliki zmienily sie automatycznie jako rar no i jak sie okazalo dupa zbita bo pliki trzeba bylo polaczy HJSplit (ostatnio widze popularny sie zrobil ;/) i teraz mi hjsplit tych plikow nie wykrywa da sie jakos teraz zmienic zeby te pliki nie byly w formacie rar ;/
Bo kur*A mam nadzieje ze sciaganie filmu 4 dni przez rapidshare sie nie poszlo jeba* ;/

EDIT:::
Okey juz sobie poradzilem... juz nigdy nie bede sie smial z Total Commandera :D
« Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2007, 12:57:56 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #554 dnia: Listopada 13, 2007, 01:02:43 pm »
Er mam głupi problem epsxe robi mi bunty z cidikiem przy filmiku jak Bahamut atakuje Aleksandrie moze mi ktos dac sejva do epsxe po tym momencie ? z gory thx

MarvelliX

• Gość
« Odpowiedź #555 dnia: Listopada 13, 2007, 01:16:38 pm »
wisz o ile filmik nie jest uszkodzony to mozesz albo zmienic pluga albo go inaczej skonfigorowac albo sprobowac odpalic w psxeven

Offline cfiklus1990

• Soldier
  • Samotnośc......
« Odpowiedź #556 dnia: Listopada 14, 2007, 09:22:31 am »
Ma ktoś kod do komputera w Tales of Destiny?... Nie pamiętam nazwy miasta... To jest na latającej ziemi...

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #557 dnia: Listopada 17, 2007, 04:25:19 pm »
własnie wyprobowalem wszystkie mozliwosci jedynie został mi jakis sejv po tym filmiku ;/

Offline Zanmato

• Soldier
MULTITAP - PS2 SLIM
« Odpowiedź #558 dnia: Grudnia 03, 2007, 08:11:42 am »
nie wiedziałem za bardzo gdzie się z tym pytaniem zwrócic.. mam nadzieję że nikt się nie pogniewa ża założyłem nowy temat..

mam 2 rozne multitapy i zaden mi na slimie nie działa, na duzej owszem ale na slimie nee-huo-ya!

myslałem żeby napisać o tym na HELP, no ale tam wchodzą w gre raczej pytania odnoscnie JRPG.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 03, 2007, 08:14:14 am wysłana przez Zanmato »
I hear voices in my head...

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #559 dnia: Grudnia 03, 2007, 02:28:38 pm »
Jeśli masz multitapy z PSX'a to nie będą one działać na PS2.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?