Senn CX300 to świetny wybór jeśli chcesz dokanałowe i chcesz słyszeć dość czysto całe pasmo bez zniekształceń, ja kupiłem sobie MX 500 i też są zajebiste (słychać dobrze wszystko, badałem jak słychać bassy na różnych pchełkach moich znajomych i dawałem posłuchać im również, wychodziło zawsze na to że lepszego dźwięku na pchełkach nie ma sensu szukać
, za 90 zł je kupiłem. Ale jeśli chcesz mieć dokanałowe to CX 300 będą doskonałe jeśli masz kase, raczej żałować nie będziesz, możesz sobie jakichś opinii na ich temat poszukać. Jeśli chcesz mieć (w miarę) dobre bassy (za 90 do 100 zł) w dokanałowych to możesz zaprezentowane właśnie koss spark plug kupić. Na dokanałowych właśnie dźwięk nie ma gdzie uciec bo zatykasz szczelnie uszy, również przez to dźwięki z zewnątrz słabiej słychać, (jazda na rowerze dość bezpieczna może być jedynie poza miastem
.
Gdybym ja miał kasę i chciałbym dokanałowe to wybrałbym CX300.
Wiadomo też, że na dokanałowych i dousznych
nigdy nie będzie takich głębokich i czystych bassów jak na zwykłych domowych bądź na miniaturowych (takie jak tanta), gdybyś kupił coś jak
te nadawałyby się jeszcze do chodzenia z mp3 (mają pojedyńczy kabel, który jest dobrym udogodnieniem ale ma 3m więc trzeba go zwinąć i wsadzić do kieszeni ;/ ) ale trudniej z tym pobiec lub pojechać na rowerze. Fajnie w drodze w autobusie siedzieć sobie z takimi ale w cichym autobusie, w jakimś zgruchociałym Ikarusie nie słyszałbyś wiele. Do spacerów są ok, a przede wszystkim do domowego użytku gdy siedzisz samemu przed konsolą, kompem, przy filmie. W niektórych grach warto mieć dobre słuchawki, ze względu na dobrą ścieżkę dźwiękową bądź konieczność dobrej stereofonii (np. w niektórych FPS-ach). Do przenośnej mp3 można takie sobie kupić jeśli jest się popierdolonym melomanem. ;]
Marki jakie mogę polecić to Senn, AKG. Dobre są też wybrane (przeważnie nowsze) modele innych marek.