@ Gipsi - modem jestem (działu "fan-works" i "final fantasy sage"), ale sobie rangi nadać nie mogę. Na forum, na którym dotychczas panowały dość ostre zasady i było wszystkim z tym dobrze, niektórym zaczynało brakować spamu, ale to takiego totalnego suchego, bezmózgiego spamu. Dodatkowo, ponieważ jest to forum rpg, utworzono klany, a dla nich poszczególne rangi i do dyskusji weszła kwestia tego, czy rangi mają być naliczane wg zasług czy ilości postów. Ponieważ nie chcieliśmy, żeby zaraz nie zaczęło się spamowisko (a się zaczęło), admin usunął liczniki (były niewidoczne). Podniosły się awantury, powstało mnóstwo niepotrzebnych tematów, o swoją rangę poprosiłam jednego z adminów, skoro ją wstawił, to znaczy że uznał to za słuszne. Liczniki przywrócono.
Ostatecznie ranga na razie zależy od nacji i klanu do którego przynależnośc się wybrało, ale ponieważ ja nie czuję się w klimatach średniowiecza, ani też nie chcę robić burdelu zakładając klan, do którego nikt nie dołączy, prawdopodobnie skończę z rangą typu "żebrak/pomywaczka/sprzątaczka". Dla większości ludzi S/F to nie fantasy (bo na myśl od razu im przychodzi gotyk, ylfy, rycerze, a to wszystko przez panów typu Tolkiena) więc zamiast outsiderem pozostanę zapewne podnogiem. Tak więc kwestia w toku, nabijanie liczników trwa, co raz to widzę posty typu "a ja chcę taką a taką klasę, bo demonolog to nie to samo co łowca demonów, a tu takiego nie ma" itp itd... Dyskusja bez końca...