Autor Wątek: Total offtopic  (Przeczytany 3272033 razy)

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
  • „Was yea ra chs hymmnos mea"
Odp: Total offtopic
« Odpowiedź #26620 dnia: Stycznia 09, 2008, 09:34:50 pm »
Ja jednak zostanę przy swoim zdaniu. Im większy dysk tym większa pokusa "ładowania" w niego co popadnie bez sensownego zagospodarowania. Znam gości którzy mają nawet 600 gb (2 HDD połączene w RAID) i ciągle im brakuje miejsca chociaż część tych rzeczy mogliby by nagrać na płyty DVD. Ja osobiście posiadam 160 gb HDD i jak na razie połowa tego jest jedynie zapełniona.

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26621 dnia: Stycznia 09, 2008, 09:39:13 pm »
Ale musisz przyznać, że gdybyś miał dysk 20GB, byłoby krucho :P Więc jak dowiedziałem się o konieczności instalacji DMC4 na moim chlebaku - zrobiło mi się ciepło.Bo mimo, iż mam wersję 60GB, to jeżeli producenci pójdą tą drogą dalej, to może być kiepsko.Nie widzi mi się odinstalowywanie gry po jej przejściu, bo często jest tak, że gram w nią dalej, więc jeżeli na instalację przypada 5-6GB, a moje ps3 ma 20GB z 60 wolnego miejsca to łatwo policzyć i zrozumieć moje (i nie tylko...) obawy.   

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #26622 dnia: Stycznia 09, 2008, 09:47:19 pm »
Pamiętam mój dysk twardy w starym kompie...9GB...ze wszystkimi ROMami, systemem i muzyką ledwo mi wystarczało na jakiś film. Teraz mam 250GB dysk i zostało mi jakieś 20GB, więc trzeba będzie kolejny porządek zrobić.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #26623 dnia: Stycznia 09, 2008, 09:50:48 pm »
Nie lepiej po prostu zainwestowac w 2x 750GB Seagate'a i miec wolne miejsce do konca zycia? ;d

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26624 dnia: Stycznia 09, 2008, 09:54:56 pm »
Ekhem, a są jakieś dyski do ps3 o dużej pojemności? Bo z ciekawości przeszukuję google, ale nie widzę nic, co miałoby powyżej 100GB.Pewnie nawet jeżeli takowe istnieją, to mają zawrotne ceny;/

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #26625 dnia: Stycznia 09, 2008, 10:47:42 pm »
Łał chłopaki. Nie było mnie półtora dnia i tu ponad 2 nowe strony postów w TO. Jednak forum nie umarło hehe...

Cytat: G-1
Hah mam już 400 postów nabitych, nawet nie zauważyłem, dopiero co miałem ze 100 heh. ;]

Prawdę mówiąc, to masz już ponad 1200, ale tego nie widać na pierwszy rzut oka. Ja się szybko zbliżam do 10k hehe...

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26626 dnia: Stycznia 09, 2008, 10:52:16 pm »
Tant, za to ja już myślałem, że to właśnie Ty umarłeś.Albo leżysz w szpitalu po jakimś ciężkim wypadku... ;>

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #26627 dnia: Stycznia 09, 2008, 11:09:12 pm »
Albo leżysz w szpitalu po jakimś ciężkim wypadku...

emiel_ - Zabawne, bo akurat leżałem w szpitalu. Don't ask why, zapalenie jelita, kolonoskopia, chrapiący dziad na łóżku obok.... dużo wspomnień, których chcę się pozbyć.

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #26628 dnia: Stycznia 09, 2008, 11:11:39 pm »
Nie lepiej po prostu zainwestowac w 2x 750GB Seagate'a i miec wolne miejsce do konca zycia? ;d
były dyski ponad terabajtowe ale i tak nikt ich nie chciał kupowac bo były powolne i kosztowały tyle co 4 dyski 500 gb pozatym 1500 gb bardzo łatwo mozna zająć starczy miec 2mb łącze reszta to kwestia jakis 1-2 miechów . Kumpel miał 6Mb łacze i w 1 dzien zapełnił dysk 360gb

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26629 dnia: Stycznia 09, 2008, 11:14:31 pm »
o_O jakieś medium, wspólne fale, czy jak? Sorki, nie wiedziałem...pielęgniarki może przynajmniej były jakieś ładne, opiekuńcze? :D

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #26630 dnia: Stycznia 09, 2008, 11:20:29 pm »
Ja niedawno podczas służby wojskowej przebywałem przez pewien czas w szpitalu w wojskowym w Ełku. Tam to dopiero mają wyposażenie a pielęgniarki to młode uczennice i absolwentki szkół medycznych na praktyce. :P Niestety teraz szpital ten jest w stanie upadłości.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2008, 11:21:57 pm wysłana przez aysnel »

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #26631 dnia: Stycznia 09, 2008, 11:20:43 pm »
To nie tak.W erze, kiedy na instalkę potrzeba 5-6GB, posiadanie 20GB dysku to masochizm (a takowe są w tańszych wersjach ps3).Nikt wcześniej nie wspominał, że będzie konieczność instalowania gier w ps3 (przynajmniej ja o tym nie wiedziałem do niedawna...)
a ja myślałem, że 40GB, 20GB jeszcze gdzieś sprzedają? O_O
Ekhem, a są jakieś dyski do ps3 o dużej pojemności? Bo z ciekawości przeszukuję google, ale nie widzę nic, co miałoby powyżej 100GB.Pewnie nawet jeżeli takowe istnieją, to mają zawrotne ceny;/
dowolny dysk do laptopa?

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26632 dnia: Stycznia 09, 2008, 11:24:52 pm »
Dowolny dysk do laptopa powiadasz...to ciekawe, bo wcześniej nie słyszałem o takiej możliwości.Ale skoro tak mówi sam Wielki Musiol, to tak pewnie jest ;> obadam sprawę,thx.

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #26633 dnia: Stycznia 09, 2008, 11:30:18 pm »
Może się nie znam ale jakiego programu użyjesz by zrobić update BIOSu konsoli by wykryła podpięty dysk od laptopa? Jakoś sobie nie wyobrażam by wystarczyło tylko podpiąć i zadziała.

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #26634 dnia: Stycznia 09, 2008, 11:32:11 pm »
Albo leżysz w szpitalu po jakimś ciężkim wypadku...
kolonoskopia
PJONA, STARY !
chrapiący dziad na łóżku obok
Tą samą sytuację miałem ja 2 lata temu jak byłem pierwszy raz w szpitalu. Różnicą było to, że tym dziadem byłem ja, bo byłem najstarszy (17) na sali w oddziale dziecięcym i mnie gardło bolało wtedy (gronkowca złocistego załapałem na weekendowej przepustce).
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26635 dnia: Stycznia 09, 2008, 11:32:19 pm »
Ja tam nie wiem, ale Wielki Musiol na bank wie, on ma zapewne dwa takie podpięte i to pewnie w RAID0 po 500GB każdy więc wiesz...dla niego meritum sprawy, czyli instalowanie gier w ps3 to nie problem, ale zaleta i to wielka, więc nie ma dyskusji :D

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
« Odpowiedź #26636 dnia: Stycznia 09, 2008, 11:37:11 pm »
Zbyt krótko tu jestem by dobrze poznać Musiola.

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #26637 dnia: Stycznia 10, 2008, 12:04:58 am »
was pogięło...

emil - czytałeś w ogól manuale co były razem z PS3? jak nie to zrób to uważnie i parę razy.... a potem powtórz

potarzam, w instrukcji pisze, że pasuje dowolny dysk laptopowy (2,5'), jak nie wierzysz, poszukaj w necie, ba, pasują nawet dyski 3,5', ale się nie mieszczą w środku konsoli

tak przy okazji, chyba przestanę się udzielać o PS3, bo skoro daję rady i odpowiadam, a w odpowiedzi dostaję śmiechy i takie tam, to mam to gdzieś

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26638 dnia: Stycznia 10, 2008, 12:09:36 am »
Chodzi o formę, w jaką to ubierasz.Mianowicie, często czuje się z tych wypowiedzi sarkazm "ja wiem, no jak Wy możecie takich rzeczy nie wiedzieć". Może i jestem przewrażliwiony, ale jakoś w rozmowach z innymi tego nie czuję.
  Co do instrukcji, to nie "pisze", tylko "jest napisane". Faktem jest, iż książeczki po zakupie nie czytałem.Bo kto by w takim momencie czytał instrukcje...
« Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2008, 12:10:44 am wysłana przez emiel_ »

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #26639 dnia: Stycznia 10, 2008, 12:13:27 am »
Mianowicie, często czuje się z tych wypowiedzi sarkazm "ja wiem, no jak Wy możecie takich rzeczy nie wiedzieć".
Może i jestem przewrażliwiony,
albo uczulony na mnie, wybierz sobie

Co do instrukcji, to nie "pisze", tylko "jest napisane".
przykro mi, ale z tego co się orientuje, obie formy są poprawne od paru lat

Faktem jest, iż książeczki po zakupie nie czytałem.Bo kto by w takim momencie czytał instrukcje...
każdy kto chce poznać dokładne możliwości sprzętu? laicy na pewno to robią, ja to robię z przyzwyczajenia ot co