Autor Wątek: Total offtopic  (Przeczytany 3271542 razy)

emiel_

• Gość
Odp: Total offtopic
« Odpowiedź #26600 dnia: Stycznia 09, 2008, 04:39:09 pm »
Zaraz zobaczę co i jak, ale wydaje mi się, że IP angielskie ma się nijak do konta japońskiego. Popróbujemy - zobaczymy ;P

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #26601 dnia: Stycznia 09, 2008, 04:39:34 pm »
Nie reading comprehension tylko raczej "o co kur*a chodzi" ;] ... nie kazdy ma pojecie co to jest cutscene dante a google nie pomaga...
Ingame Dante raczej nie potrafi jeździć motorem po pionowej powierzchni, dostać kilkadziesiąt ciosów bez żadnej reakcji, "ujeżdżać" rakiet itd. itp. Potrafi jedynie skakać, strzelać i machać mieczem.

BTW.
http://www.smashbros.com/en_us/characters/pikmin.html
Wrong Captain ;/ Kolejny slot na postać zmarnowany ;/
Yhym o to ci chodzi :] A co do Pikmina to ja sie ciesze :D Wogole mam nadziejeze zrobia pikmina na Wii -zajebiscie bym sobie chcia zagrac w pikmina a wii-owe sterowanie pod pikmina pasuje idealnie :]

Trzeba.
I to jest dupa, a nie udogodnienie, bo niepotrzebnie traci sie 5GB na HDD-ku. A 4 sekundy w roznicy dlugosci loadingow jeszcze nikogo nie zabily.
4 sekundy to przyjmowanie najmilszego rozwiazania... jak bedzie 9 sekund wiecej to jednak juz to troche zbawia. Teraz dochodzi jeszcze sprawa jakie a to loadingi -wykluczam ze chodzi o loadingi przed rozpoczaciem levelu bo to by nie mialo sensu nawet zazaczac ze trzeba dlugo czekac. Jesli chodzi o ladowanie sie cut scenek to tez da sie przezyc... ale jesli bedzie chocilo o ladowanie sie kolejnych lokacji i wchodzenie w menu to przyznasz ze jednak bedzie to w chu* irytujace co chwila czekac 7 sekund. Tylko ze macki ktore zrobily preview gry w sumei nie napisaly chyba dokladnie o co hodzi... a nie pamietam dokladnie gdzie to czytalem na ignie czy gdzie :] Przyznam otwarcie -ladowanie lokacji i menu w Chrono Trigerze na PSone niszczylo moja psyche ;/ W RE przynajmniej sie drzwi pokazywaly jak sie otwieraja ;/ i mimo ze loading irytowal to przynajmniej nie patrzalem na czarny ekran 5 minut.

gadza sie. Ale PS3 tyczy sie to samo, tylko w wiekszym stopniu jeszcze.
Tyczy sie to samo. Ale ja bym jednak powiedzial ze w mniejszym stopniu bo oprocz calego tego multimedialnego aspektu ps3 celuje troche mniej w pctowe gry. a xbox raczej skupia sie na przede wszystkim robieniu gier ala pctowych (choc ofkoz nie tylko :]).

Serdż, ekhem, ale jak można założyć  konto japońskie mieszkając w Europie? Jakaś podpowiedź może? :>
Macki w USA graja wiec i wy pewnie mozecie grac :]
« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2008, 04:42:38 pm wysłana przez Gipsi »

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Musiol

• kiedyś byłem tutaj popularny
  • SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #26602 dnia: Stycznia 09, 2008, 04:43:49 pm »
Właśnie w Uncharted grałem Gipsi (demo z ps store) i tak średnio mi się podobało.Trochę zbyt łatwe i jakieś takie...sam nie wiem.
bo to się zmienia poziomy trudności jak gry za łatwe...

Co do patchów...życie.Oby tylko nie były tak obszerne jak niektóre dema (ponad 2GB). Pozdrawiam,
a widziałeś kiedykolwiek żeby zbiór poprawek miał ponad 1GB? najwięcej miał polski Far Cry na PCta, ale dlatego, bo były tam uaktualnienia dialogów, btw, jakie masz łącze, że ściąganie patchów do coś złego?

Graliscie juz w demo yakuza 3 macki pe-estrojkowe? :]
y-y, jakoś nie bardzo ciągnie mnie do tych demek, za dużo dialogów po dżapańsku mają...

Serdż, ekhem, ale jak można założyć  konto japońskie mieszkając w Europie? Jakaś podpowiedź może? :>
tak jak na innych kontach, jak potrzebujesz adresu, to jakiś adres hotelu np. z Tokio (sam tak zrobiłem)

Trzeba.
I to jest dupa, a nie udogodnienie, bo niepotrzebnie traci sie 5GB na HDD-ku. A 4 sekundy w roznicy dlugosci loadingow jeszcze nikogo nie zabily.
lol, przecież można to usunąć jak się przejdzie DMC, z wszystkiego trzeba robić problem, a jak za mało miejsca na HDD to kupuje się większy i wymienia samemu, nie widzę problemów

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26603 dnia: Stycznia 09, 2008, 04:46:29 pm »
łącze mam dobre, ale prawie non stop mi się co ściąga (średnio 130kB/s) to mi zawala trochę łącze.Poza tym, mam kilka kompów podłączonych +ps3, więc wiesz ;>

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #26604 dnia: Stycznia 09, 2008, 04:50:10 pm »
łącze mam dobre, ale prawie non stop mi się co ściąga (średnio 130kB/s) to mi zawala trochę łącze.Poza tym, mam kilka kompów podłączonych +ps3, więc wiesz ;>
no chyba, że tak ;) a ja myślałem,że w Anglii mają kosmiczne łącza;p

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #26605 dnia: Stycznia 09, 2008, 04:52:18 pm »
Nie reading comprehension tylko raczej "o co kur*a chodzi" ;] ... nie kazdy ma pojecie co to jest cutscene dante a google nie pomaga...
Ingame Dante raczej nie potrafi jeździć motorem po pionowej powierzchni, dostać kilkadziesiąt ciosów bez żadnej reakcji, "ujeżdżać" rakiet itd. itp. Potrafi jedynie skakać, strzelać i machać mieczem.

BTW.
http://www.smashbros.com/en_us/characters/pikmin.html
Wrong Captain ;/ Kolejny slot na postać zmarnowany ;/
Yhym o to ci chodzi :] A co do Pikmina to ja sie ciesze :D Wogole mam nadziejeze zrobia pikmina na Wii -zajebiscie bym sobie chcia zagrac w pikmina a wii-owe sterowanie pod pikmina pasuje idealnie :]
Akurat Captain Olimar to trochę zmieniona wersja Ice Climbers'ów, którzy są IMO gorsi od Pichu w SSBM. Jedyna różnicą jest to, że u Ice Clibmers'ów jak Nana wyleci to jedynym sposobem, aby ją przywrócić jest zabicie się, a Olimar ma nieskończone zasoby Pikminów.
Gdzie Captain Falcon ? Gdzie Ness ? Gdzie Luigi ?
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Kazumaru

• Komercyjny chłopak
  • SuperMod
  • Forbidden Lover
« Odpowiedź #26606 dnia: Stycznia 09, 2008, 04:59:19 pm »
a widziałeś kiedykolwiek żeby zbiór poprawek miał ponad 1GB? najwięcej miał polski Far Cry na PCta, ale dlatego, bo były tam uaktualnienia dialogów, btw, jakie masz łącze, że ściąganie patchów do coś złego?
Sciaganie patchow to cos zlego dlatego ze developerzy leca w ch*ja... Zawsze mozna w koncu patcha wrzucic i usprawni sie to co sie spieprzylo podczas robienia.

lol, przecież można to usunąć jak się przejdzie DMC, z wszystkiego trzeba robić problem, a jak za mało miejsca na HDD to kupuje się większy i wymienia samemu, nie widzę problemów
Moze dla ciebie to robienie problemow ale nie kazdy jest taki dziany zeby mogl sobie powiedziec o kupie sobie nowy dysk i wymienie... Wogole po co mam w konsoli wymieniac dysk? Po to byly kiedys konsole aby ich nie upgrejdowac :/ I to sie zmienia i z tym jest problem... est to w chu* duzy problem. A nie robienie problemow z byleczego.

If I ever hear you say another women's name in your sleep you'll wake up the next morning with your joystick missing... got it?

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #26607 dnia: Stycznia 09, 2008, 06:44:39 pm »
Moze dla ciebie to robienie problemow ale nie kazdy jest taki dziany zeby mogl sobie powiedziec o kupie sobie nowy dysk i wymienie... Wogole po co mam w konsoli wymieniac dysk? Po to byly kiedys konsole aby ich nie upgrejdowac :/ I to sie zmienia i z tym jest problem... est to w chu* duzy problem. A nie robienie problemow z byleczego.
ale to z dyskiem to ostateczność. głównie piszę o tym,że przecież można usunąć ten plik więc nic trudnego, a na nowy dysk mie raczej nie stać

Sciaganie patchow to cos zlego dlatego ze developerzy leca w ch*ja... Zawsze mozna w koncu patcha wrzucic i usprawni sie to co sie spieprzylo podczas robienia.
co racja to racja, ale z drugiej strony, za czasów PSXa, gry były zabugowane tak samo jak teraz, ale nikt tak nie zrzędził, teraz jak są patche, to gry sa bardziej zabugowane..

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26608 dnia: Stycznia 09, 2008, 06:49:59 pm »
Wydaje mi się, że to była zawsze domena konsol - kupujesz i grasz.Bez jakichkolwiek przeszkód, problemów i patchów właśnie.Owocowało to tym, że mimo wszystko gry były bardziej dopracowane. Wychodzi na to, iż teraz developerzy będą mieli otwartą furtkę - " wydamy grę szybciej, później będziemy martwili się błędami " ;/ No nic, oby jednak nie przesadzali...

Offline Musiol

• SuperMod
    • pssite.com
« Odpowiedź #26609 dnia: Stycznia 09, 2008, 06:55:24 pm »
Wydaje mi się, że to była zawsze domena konsol - kupujesz i grasz.Bez jakichkolwiek przeszkód, problemów i patchów właśnie.Owocowało to tym, że mimo wszystko gry były bardziej dopracowane. Wychodzi na to, iż teraz developerzy będą mieli otwartą furtkę - " wydamy grę szybciej, później będziemy martwili się błędami " ;/ No nic, oby jednak nie przesadzali...
no ale przecież gry za czasów PSXa, czy PS2 też miały masę błędów, a teraz jak producenci wydają poprawki do tych gier, to ludzie mają problem. Choć owsze, czasem gry są wydawane z błędami, żeby ukazały się wcześniej

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26610 dnia: Stycznia 09, 2008, 07:06:17 pm »
Może nie masę Musiol, choć miały.Za to teraz będzie ich 5 razy więcej ;/   

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #26611 dnia: Stycznia 09, 2008, 07:19:13 pm »
no ale przecież gry za czasów PSXa, czy PS2 też miały masę błędów, a teraz jak producenci wydają poprawki do tych gier, to ludzie mają problem. Choć owsze, czasem gry są wydawane z błędami, żeby ukazały się wcześniej
Ale napewno miały ich mniej. Wolałem jednak czasy, kiedy glitch="KEEP CRYING, BABY !" Nie wspominając o tym, że niektóre błędy działały na korzyść graczy. Poza tym jak kupuję grę to nie chcę czekać, aby ona się łaskawie spatchowała, tylko chcę grać odrazu.
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26612 dnia: Stycznia 09, 2008, 07:22:34 pm »
Dokładnie na to samo chciałem zwrócić uwagę Bucu - z takimi błędami jakie były, nikt nie narzekał, a jak ma się sprawa pecetowych niedoróbek, wie każdy;/  Dla mnie to jest wielki minus.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2008, 07:25:30 pm wysłana przez emiel_ »

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #26613 dnia: Stycznia 09, 2008, 07:43:12 pm »
Musiol - taaak, a potem jesli najdzie mnie nagla ochota, zeby sobie na szybko sklepac kilka wirtualnych demonow w kilkanascie minut, to od nowa trzeba instalowac DMC4. I jak juz skonce, to zeby mi miejsca nie zajmowalo - wykasowac. I tak w kolko, az mi z frustracji mozg wyparuje, a potem skropli i wyplynie uszami.

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26614 dnia: Stycznia 09, 2008, 07:48:32 pm »
W tym momencie cieszę się, że mam wersję 60GB...Bo na takie zabiegi, jakie nam szykują na przyszłość, 20GB to śmiech na sali...zresztą - ja już zaczynam się obawiać u siebie o wolne miejsce. Bez sensu.Niech mi nawet Musiol nie pier***li, że to i tak na dobre wyjdzie, bo np. laser się tak nie zużyje itp. Kto ma klapki na oczach ten ma.Dla mnie, jako użytkownika ps3 - jest to WADA!Co nie zmienia faktu, że DMC4 dorwę zaraz jak tylko ujrzy światło dzienne :P

Offline GLenn

• AvEx3 Master
  • Weapon Master
  • Hollow Kon
    • http://nudenaru.deviantart.com/
« Odpowiedź #26615 dnia: Stycznia 09, 2008, 07:58:50 pm »
dlatego pecety maja dyski po 160GB+ ;]

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
  • „Was yea ra chs hymmnos mea"
« Odpowiedź #26616 dnia: Stycznia 09, 2008, 08:12:42 pm »
Żeby się ludzie wkurzali z powodu ciągłego braku na nich miejsca  :)

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26617 dnia: Stycznia 09, 2008, 08:33:09 pm »
Nom, ja mam łącznie 400GB, a i tak czasami mało :D Skoro nadchodzi era instalowania gier na ps3, mogliby zamiast 60GB dysku montować 600 :D

Offline aysnel

• Infel Phira
  • Redaktor
  • „Was yea ra chs hymmnos mea"
« Odpowiedź #26618 dnia: Stycznia 09, 2008, 08:49:39 pm »
Niezależnie jak duży dysk dadzą dla co niektórych i tak będzie za mało. :)

emiel_

• Gość
« Odpowiedź #26619 dnia: Stycznia 09, 2008, 08:58:57 pm »
To nie tak.W erze, kiedy na instalkę potrzeba 5-6GB, posiadanie 20GB dysku to masochizm (a takowe są w tańszych wersjach ps3).Nikt wcześniej nie wspominał, że będzie konieczność instalowania gier w ps3 (przynajmniej ja o tym nie wiedziałem do niedawna...)