[blog=Kagaya]
Wiem, że pewnie nobody cares, ale się chciałem pochwalić, co zrobiłem. Ojciec jakiś czas temu nabył drukarkę HP'ka, taką wysokoformatową i w ogóle hi-tech, no i razem z nią, jako bonus, dostał papier zdjęciowy, w formacie 483x330mm, w liczbie 4 kartek (2 matowe i 2 błyszczące). Dotąd nie było do tego zastosowania, to postanowiłem, że wydrukuję sobie coś i strzelę w antyramę (w pokoju już mam w antyramie plakat z Rinoa'ą, plakat z KH2, Guu z "Jungle wa itsumo..." i jedną grafikę japońską z XIX wieku). Wymagane było coś wysokoformatowego (1600x1200 akurat jest), więc nie miałem niczego dobrego, póki nie zassałem (z pomocą DarkButz'a) galerii Kagaya w takim właśnie formacie. Mówcie co chcecie, ale ja uwielbiam prace tego studia, tak więc 3 prace już wydrukowałem i jutro pewnie będę do nich antyramy kupował.
Andromeda zawiśnie obok okna, natomiast
Serenity i
Tranquillity nad TV.
[/blog]
[blog=Front Mission 5]
Co prawda, zrobiłem sobie małą przerwę w graniu, ale za to pracuję nad pewnym malutkim projektem, z którego może zrobię artykuł na głównej. Nie wiele osób pewnie wie, że oprócz tapet i screensaver'ów, Square-Enix oficjalnie, w rzeczach do download'u na stronie oficjalnej, umieściło coś z gatunku papercraft. Krótko mówiąc, jest to model wanzera Numsekar z papieru do sklejania. Może się wydawać, że to gówno jest, ale wcale nie - składa się ze 118 elementów na 12 kartkach A4 (oczywiście, grubego papieru, nie będę przecież z takiego zwykłego sklejał). Narazie dopiero skleiłem głowę i niewielki fragment korpusu, ale wanzer i tak już zaczyna wyglądać fachowo. Do tego jest przy tym sporo pracy. Są części, które trzeba wycinać po pół godziny, tnąc dokładnie nożykiem introligatorskim i małymi nożyczkami. Fajna zabawa... jak ktoś jest zainteresowany zrobieniem własnego wanzera, to niech mi na gg napisze, to podeślę potrzebnego pdf'a.
[/blog]