Autor Wątek: Total offtopic  (Przeczytany 3267020 razy)

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
Odp: Total offtopic
« Odpowiedź #25620 dnia: Września 09, 2007, 03:04:01 pm »
zapłon jest po jakiejś godzinie

Ja poczułem po jakichś 4, 5 godzinach...

Jeżeli chodzi o narkotyki, to jestem za legalizacją marihuany, ewentualnie haszyszu, ale żadnych mózgojebnych rzeczy jak MDMA, czy LSD. Wiadomo, człowiek ma prawo robić ze swoim ciałem co chce, no ale zbyt dużo mamy pojebów w tym kraju, żeby legalizować coś naprawdę silnie uzależniającego i szkodliwego. Marihuana zasadniczo nie jest groźna, nie próbowałem jeszcze, chociaż gdyby mi ktoś zaproponował, to bym nie odmówił. Jest dużo zdrowsza od papierosów, które potępiam i których nigdy w życiu nie tknę.

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #25621 dnia: Września 09, 2007, 03:35:40 pm »
Czemu? Bo uwazam za paranoje, by srodki szkodliwe dla zdrowia i wysoce uzalezniajace byly legalnie dostepne dla kazdego.

Jesli chcesz sie faszerowac amfami, heroinami, LSD-ami i innym syfem - droga wolna - sam twierdziles, ze narkotyki sa latwe do zdobycia. Ale nie utrzymuj, ze ktos robi Ci krzywde, bo nie pozwala CI legalnie sie zabic.
« Ostatnia zmiana: Września 09, 2007, 03:36:49 pm wysłana przez Siergiej »

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #25622 dnia: Września 09, 2007, 03:42:32 pm »
zapłon jest po jakiejś godzinie

Ja poczułem po jakichś 4, 5 godzinach...

Jeżeli chodzi o narkotyki, to jestem za legalizacją marihuany, ewentualnie haszyszu, ale żadnych mózgojebnych rzeczy jak MDMA, czy LSD.
Ale na cholerę Ci one ? What's the matter ? Can't have FUN without them ?
IMO prochy są jedynie dla smutnych ziomków, które nie potrafią się normalnie bawić ;/
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #25623 dnia: Września 09, 2007, 03:45:10 pm »
Akurat mi pewnie na nic, ale skoro legalne są papierosy i alkohol, to sprawiedliwość oddać można także innym używkom. Chociaż poniekąd zgadzam się z Siegiejem, pewnie rzeczy nie powinny być legalnie dostępne.

Offline Typoon

• Adventurer
  • *
  • Welcome to Team Evil!
    • Smocza Klinga
« Odpowiedź #25624 dnia: Września 09, 2007, 04:00:41 pm »
Aye, aye, się zgadzam z DarkButchem i Siergiejem, szczególnie
Can't have FUN without them ?
Sacrificing minions : is there any problem it CAN'T solve?

Offline Tantalus

• Master Engineer
  • Redaktor+
  • Idol nastolatek
« Odpowiedź #25625 dnia: Września 09, 2007, 05:22:05 pm »
Jednak coś w tym jest co G-1 pisał kiedyś o słuchawkach. Skaszaniły się moje stare (jedna słuchawka przestała działać) i kupiłem sobie godzinę temu Thomson HED425 i przesiadkę się czuję. Dużo głośniejsze, dużo czystszy dźwięk... no i może wytrzymają więcej niż pół roku (dałem za nie 90 PLN, więc liczę, że będą jakośtam działać).

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25626 dnia: Września 09, 2007, 05:56:55 pm »
Czemu? Bo uwazam za paranoje, by srodki szkodliwe dla zdrowia i wysoce uzalezniajace byly legalnie dostepne dla kazdego.
Jesli chcesz sie faszerowac amfami, heroinami, LSD-ami i innym syfem - droga wolna - sam twierdziles, ze narkotyki sa latwe do zdobycia. Ale nie utrzymuj, ze ktos robi Ci krzywde, bo nie pozwala CI legalnie sie zabic.
Mnóstwo środków szkodliwych dla zdrowia i wysoko uzależniających jest ogólnodostępnych. Tant np. faszeruje się efedryną ;). Oprócz tego kawa, papierosy, alkohol. Może tego zakażemy, co?
Legalnie mogę się zabić na mnóstwo sposób.
W czasach prohibicji w USA spożycie alkoholu znacznie wzrosło - ponownie spadło, po jej zniesieniu. Oprócz tego powstały bardzo potężne mafie oraz specjalne oddziały policyjne do ich ścigania. Nie widzę, żadnego minusu zalegalizowania narkotyków. Ludzie będą się truć tak czy siak.  Mają do tego prawo - ponoć rodzą się wolni
Dla mnie paranoją jest to, że nie szkodząc innym ludziom - tylko sobie - popełniam przestępstwo ! To jest paranoja.
« Ostatnia zmiana: Września 09, 2007, 05:59:50 pm wysłana przez Chief Roberts »

Offline Yuzuriha

• Dead Shadow
  • SemiRedaktor
  • Let's go together ... in to the darkness
    • http://www.deadshadow666.deviantart.com/
« Odpowiedź #25627 dnia: Września 09, 2007, 06:26:14 pm »
Cytat: Sergej
przecie i tak nic nie zmienimy.
*self headshot* : o
Miałam na myśli siedząc i gadając bez sensu....

Co do środków...heh ja tam nie wiem czemu niektórzy muszą sięgać po alkohol,czy narkotyki by się dobrze bawić dla mnie to paranoja.
Chefiu masz racje rodzimy się wolni i mamy prawo sobie poużywać...ale ja wole bardziej takie określenie "używki są dla ludzi - ludzi z głową".Mówiąc krótko każdy może sobie poużywać,ale powinien wiedzieć kiedy przestać....
« Ostatnia zmiana: Września 09, 2007, 06:27:18 pm wysłana przez Yuzuriha »

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25628 dnia: Września 09, 2007, 07:29:40 pm »
Co do środków...heh ja tam nie wiem czemu niektórzy muszą sięgać po alkohol,czy narkotyki by się dobrze bawić dla mnie to paranoja.
Chefiu masz racje rodzimy się wolni i mamy prawo sobie poużywać...ale ja wole bardziej takie określenie "używki są dla ludzi - ludzi z głową".Mówiąc krótko każdy może sobie poużywać,ale powinien wiedzieć kiedy przestać....
Tymbardziej, że w sytuacji legalności narkotyków, można pójść do odpowiedniego lekarza i po prostu poprosić o informacje na temat indywidualnej wrażliwości, tolerancji na dany środek. W aptece moglibyśmy kupić sobie produkty firm farmaceutycznych, a nie z wołomińskiej piwnicy "Dziada". I tak dalej i tak dalej.

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #25629 dnia: Września 09, 2007, 07:32:10 pm »
Mnóstwo środków szkodliwych dla zdrowia i wysoko uzależniających jest ogólnodostępnych. Tant np. faszeruje się efedryną Mrugnięcie. Oprócz tego kawa, papierosy, alkohol. Może tego zakażemy, co?
Papierosow - owszem. Sa szkodliwe nie tylko dla palaczy, ale i dla osob w ich srodowisku. Efedryna jest w Tussipeccie - lekarstwie. Wiec jako srodek mogacy przysluzyc sie ratowaniu zdrowia nie powinna byc zakazana. Alkohol to samo - czy lampka wina do obiadu jest Twoim zdaniem szkodliwa i uzalezniajaca?
W czasach prohibicji w USA spożycie alkoholu znacznie wzrosło - ponownie spadło, po jej zniesieniu.
Moze zalegalizumy morderstwa, co?

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #25630 dnia: Września 09, 2007, 08:16:01 pm »
Papierosow - owszem. Sa szkodliwe nie tylko dla palaczy, ale i dla osob w ich srodowisku
od zawsze bułem przeciwnikiem palenia... az do pewnego momentu. niech uwierzy kto nie wierzy, ale jeden czy dwa papierosy nikogo nie zabily, a w czasie trwania sesji nic tak nie rozluznia jak papierosek przy piwku podczas nauki do cholernie trudnego i zrytego egzaminu. oczywiscie jako zastepstwo dla rozluznienia potraktowalbym seks sutdencki ale ze nie ma przewaznie takich mozliwosci zostaje papieros. jak to ktos madry powiedzial - wszystko jest dla ludzi, ale w rozsadnych  ilosciach. to nie wina uzywek ze uzalezniaja tylko czlowieka. kogos nie ruszy 10 lat palenia trawki, a dla innego jeden buch okaze sie uzalezniajacy. nie chodzi o to czego wolno, a czego nie. trzeba przede wszystkim wiedziec i odpowiedziec sobie na jedno proste pytanie - na co ja moge sobie pozwolic bez konsekwencji. i wtedy zyje sie lato przyjemnie i bez uzaleznien. a jak ktos ma slaba wole niech nie siega po nic. bo to nioe wina uzywki tylko nieodpowiedzialnej osoby, ktora po ta uzywke siegnela

W czasach prohibicji w USA spożycie alkoholu znacznie wzrosło - ponownie spadło, po jej zniesieniu.
a takze samobojstwa, zoofilie, pedofilie, nekrofilie, ekshibicjonizm na ulicach oraz gwalty pobicia podpalenia i rozboje

uzywki to kwestia indywidualnych upodoban, to drugie zas to kwestia moralnosci. sorry Sergiej, ale jak to przeczytalem spadlem z krzesla i turlałem sie przez 15 minut. wybacz ale morderstwo do papierosa ma sie tak jak piernik do cholernego wiatraka ;/
Kame Hame Ha

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25631 dnia: Września 09, 2007, 08:51:41 pm »
Papierosow - owszem. Sa szkodliwe nie tylko dla palaczy, ale i dla osob w ich srodowisku. Efedryna jest w Tussipeccie - lekarstwie. Wiec jako srodek mogacy przysluzyc sie ratowaniu zdrowia nie powinna byc zakazana.
Widzę, że zmieniasz linię obrony. Wiesz, że kokaina i amfetamina były jeszcze kilkadziesiąt lat temu stosowane jako lekarstwa - służyły do ratowaniu zdrowia i życia?
Alkohol to samo - czy lampka wina do obiadu jest Twoim zdaniem szkodliwa i uzalezniajaca?
Okazyjne zapalenie ziółka także nie jest szkodliwe. Nawet 'okazyjnie' LSD nie jest szkodliwe. Tak samo jak okazyjnie lampka wina.
Skończyły ci się argumenty?
Właściwie to przepraszam. Najpierw broniłeś się starą 'moherową 'wymówką, potem uzasadniałeś to własnym światopoglądem. To nie są argumenty.
jak to przeczytalem spadlem z krzesla i turlałem sie przez 15 minut. wybacz ale morderstwo do papierosa ma sie tak jak piernik do cholernego wiatraka ;/
A ja zupełnie nie spodziewałem się takiej wypowiedzi. Czasami mam wrażenie, ze Serdż specjalnie mnie prowokuje.

od zawsze bułem przeciwnikiem palenia... az do pewnego momentu. niech uwierzy kto nie wierzy, ale jeden czy dwa papierosy nikogo nie zabily, a w czasie trwania sesji nic tak nie rozluznia jak papierosek przy piwku podczas nauki do cholernie trudnego i zrytego egzaminu. oczywiscie jako zastepstwo dla rozluznienia potraktowalbym seks sutdencki ale ze nie ma przewaznie takich mozliwosci zostaje papieros. jak to ktos madry powiedzial - wszystko jest dla ludzi, ale w rozsadnych  ilosciach. to nie wina uzywek ze uzalezniaja tylko czlowieka. kogos nie ruszy 10 lat palenia trawki, a dla innego jeden buch okaze sie uzalezniajacy. nie chodzi o to czego wolno, a czego nie. trzeba przede wszystkim wiedziec i odpowiedziec sobie na jedno proste pytanie - na co ja moge sobie pozwolic bez konsekwencji. i wtedy zyje sie lato przyjemnie i bez uzaleznien. a jak ktos ma slaba wole niech nie siega po nic. bo to nioe wina uzywki tylko nieodpowiedzialnej osoby, ktora po ta uzywke siegnela

Amen brother.
edit: Przeczytałem raz jeszcze co napisał smogu i podoba mi się bardzo to ostatnie zdanie - widać że to polonista :D Piękna puenta - przypomina mi znaną myśl "to nie broń zabija, tylko ludzie zabijają".
« Ostatnia zmiana: Września 09, 2007, 09:11:39 pm wysłana przez Chief Roberts »

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #25632 dnia: Września 09, 2007, 09:11:14 pm »
ale my tu gadu gadu, a jutro o 10 beda sie wazyly losy moich kolejnych dwoch lat studiowania ;f ciekawe jak to wyjdzie. ale miło by było dostac sie do Torunia na UMK. o jezu jak bym wtedy był blisko mego idola, ojca dyrektora ;f az bym kiedys siee przeszedl z flaszka jak bedzie zlot moheru i darl morde i w ogole sie popytal starych moherow ktora sie by napila za zdrowie ojca dyrektora ;f

////

las maquinas de la muerte to jednak mimo wszystko boska plyta ;]
« Ostatnia zmiana: Września 09, 2007, 09:12:32 pm wysłana przez Smogu »
Kame Hame Ha

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25633 dnia: Września 09, 2007, 09:13:17 pm »
Nie wiem jak na UMK, ale na większości uniwerków osoby ze starą maturą, mają brzydko mówiąc, przejebane. Np. z puli 200 miejsc, 20 jest zarezerwowane dla staro-maturzystów, 180 dla nowo-maturzystów. Ale nie martwcie się, pismo w tej sprawie jest już u RPO :)
Powinien być jeden egzamin - już ich problem jaki.

las maquinas de la muerte to jednak mimo wszystko boska plyta ;]
Ja już mogę słuchać tylko Oddalenia i PPP - wcześniej najmniej przeze mnie lubianych. Uwielbiałem Spalaj się, Spalam się i właśnie LMDLM ale teraz nie mogę już ani jednej piosenki zdzierżyć. Przedawkowałem Kazika :)
« Ostatnia zmiana: Września 09, 2007, 09:15:29 pm wysłana przez Chief Roberts »

Offline Siergiej

• Last Hero
  • Idol Tanta
« Odpowiedź #25634 dnia: Września 09, 2007, 09:16:31 pm »
A ja zupełnie nie spodziewałem się takiej wypowiedzi. Czasami mam wrażenie, ze Serdż specjalnie mnie prowokuje.
Dokladnie. Od kiedy tylko zarejestrowales sie na forum, pisze tylko prowokacyjne posty, majace na celu doprowadzenie Cie do stanu skrajnej frustracji. Wierz lub nie - czerpie z rzeczonych postow wrecz perwersyjna przyjemnosc!
Skończyły ci się argumenty?
Hahahaha. Twoj post wrecz nimi ocieka, lol.
Widzę, że zmieniasz linię obrony.
To zle widzisz. Bo nie bronie sie tu przed Toba, ani przed nikim innym. Nie musze.
Wiesz, że kokaina i amfetamina były jeszcze kilkadziesiąt lat temu stosowane jako lekarstwa - służyły do ratowaniu zdrowia i życia?
Wiec proponuje Ci juz teraz zaczac myslec nad zbudowaniem wehikulu czasu, by przeniesc sie te kilkadziesiat lat wstecz. Tylko zacznij szybko, bo moze Ci braknac zycia na zbudowanie takiego mechanizmu.
Okazyjne zapalenie ziółka także nie jest szkodliwe. Nawet 'okazyjnie' LSD nie jest szkodliwe. Tak samo jak okazyjnie lampka wina.
Palenie trway w ogole nie jest jakies bardzo szkodliwe, poza tym, ze robi z ludzi zombie ;] A lampka wina nie. Ale z innej beczki - jak sie schlasz i bedziesz rzygal dalej niz widzialem, to nie bedzie Ci spieszno do powtorki. Za to jak sie "zbuchasz" i Ci spodoba, to chetnie sprobujesz ponownie.
a jak ktos ma slaba wole niech nie siega po nic.
A jak mozna sprawdzic jaka sie ma wole inaczej, niz siegaja po "cos"? Tylko blagam, bez haselek typu "kazdy zna swoje cialo i wie, na co moze sobie pozwolic". Wszyscy wiemy, ze to bullshit niegodzien podtarcia sobie nim dupy.
uzywki to kwestia indywidualnych upodoban, to drugie zas to kwestia moralnosci.
Ale przeciez przestepczosc spadnie, gdy przestanie istniec. Lol.

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25635 dnia: Września 09, 2007, 09:26:50 pm »
Dokladnie. Od kiedy tylko zarejestrowales sie na forum, pisze tylko prowokacyjne posty, majace na celu doprowadzenie Cie do stanu skrajnej frustracji. Wierz lub nie - czerpie z rzeczonych postow wrecz perwersyjna przyjemnosc!
Więc przykro mi czytać, że to nie były prowokacje.
Po tonie twojej powyższej wypowiedzi można wnioskować, że to ty jesteś sfrustrowany. Ja po prostu myślałem, zaczynając dyskusję z Tobą, że wniesiesz coś ciekawego. Ale dowiedziałem się tylko, co jest twoim zdaniem paranoją itp.

Hahahaha. Twoj post wrecz nimi ocieka, lol.
Nie będę się powtarzał. To że ci coś się nie podoba czy nie, nie jest żadnym argumentem.

To zle widzisz. Bo nie bronie sie tu przed Toba, ani przed nikim innym. Nie musze.
Broniłeś swoich racji początkowo w nieco inny sposób. Później zmieniłeś linię obrony własnego zdania.

Wiec proponuje Ci juz teraz zaczac myslec nad zbudowaniem wehikulu czasu, by przeniesc sie te kilkadziesiat lat wstecz. Tylko zacznij szybko, bo moze Ci braknac zycia na zbudowanie takiego mechanizmu.
Coraz lepsze argumenty.

Palenie trway w ogole nie jest jakies bardzo szkodliwe, poza tym, ze robi z ludzi zombie ;] A lampka wina nie. Ale z innej beczki - jak sie schlasz i bedziesz rzygal dalej niz widzialem, to nie bedzie Ci spieszno do powtorki. Za to jak sie "zbuchasz" i Ci spodoba, to chetnie sprobujesz ponownie.
Co to w ogóle jest?

Tym tanim sofizmatem, nie zmienisz stanu faktycznego.

A jak mozna sprawdzic jaka sie ma wole inaczej, niz siegaja po "cos"? Tylko blagam, bez haselek typu "kazdy zna swoje cialo i wie, na co moze sobie pozwolic". Wszyscy wiemy, ze to bullshit niegodzien podtarcia sobie nim dupy.
Jest coś takiego jak 'odpowiedzialność'. Nikt nikomu na siłę do ust nie wciska papierosów, alkoholu czy amfetaminy. Być może to banał, ale na pewno nie "bullshit".
« Ostatnia zmiana: Września 09, 2007, 09:28:24 pm wysłana przez Chief Roberts »

Offline Nova/smogu

• Zerg Lurker
  • SuperMod
  • MOAR!
« Odpowiedź #25636 dnia: Września 09, 2007, 09:36:42 pm »
nie wiem jak to teraz z maturami wyglada i szczerze - grzeje mnie to, bo matura ich nie obchodzi tylko moj dyplom licencjata ;f w tym roku licencjata robil ostatni rocznik ktory pisal strara mature (no chyba ze ktos kiblowal rok na studiach) wiec wiesz ;p heh, na jezykoznastwo jest w sumie na UMK 15 miejsc tylko na magisterskie uzupelniajace ;f l;uuuuuuuuuuzik jednym slowem ;p

u Orwella w jego ksiazce facet zbudowal wechikul czasu w 4 latra, a to byl poczatek XX wieku. wierze, ze Chief jako szef internetu poradzi sobie z tym w miesiac.... spadlem z krzesla. to ze jest sie za legalizowaniem marysi, nie znaczy, ze jest sie za legalizacja calego tego swinstwa ;/

Palenie trway w ogole nie jest jakies bardzo szkodliwe, poza tym, ze robi z ludzi zombie ;]

dzien dobry, zombie jestem. Serdz mowimy tu o okazjonalnym paleniu. po zatym jak napisalem, na jednego trawa w ogole nie dziala, innego jeden buch rozwali na cale zycie ;/ tego nie da sie zmierzyc i zbadac.

bullshit? czy idac na impreze nie masz pojecia jak slaba masz glowe? wiesz chyba na ile piw mozesz sobie pozwolic aby nie zalac sie w trupa. to nie jest kwestia - mam 100% pewnosci, zawsze istnieje ryzyko, wszystko jest kwestia przypadku, wszystki rzadzi chaos. ale jest zawsze ten fakt - wiem mniej wiecej. a jesli nie znasz siebie to boje sie o Twoje przyszle zycie bo do cholery nie znajac siebie i swoich mozliwosci nie ma sensu bys startowal w dorosle zycie

wojen i nieszzcec i przestepczosci i uzaleznien nie bedzie gdy ludzkosc wyginie ;/
Kame Hame Ha

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25637 dnia: Września 09, 2007, 10:32:20 pm »
nie wiem jak to teraz z maturami wyglada i szczerze - grzeje mnie to, bo matura ich nie obchodzi tylko moj dyplom licencjata ;f w tym roku licencjata robil ostatni rocznik ktory pisal strara mature (no chyba ze ktos kiblowal rok na studiach) wiec wiesz ;p heh, na jezykoznastwo jest w sumie na UMK 15 miejsc tylko na magisterskie uzupelniajace ;f l;uuuuuuuuuuzik jednym slowem ;p
Faktycznie, to inny tok rekrutacyjny :) Ale jakby nagle ci się zachciało robić nowe studia od podstaw :)
Czyli polonystą nie chcesz być ?
Chociaż
zbudowal wechikul czasu
:P

Offline Solidus

• This is no Zaku boy... NO ZAKU!
  • SuperMod
« Odpowiedź #25638 dnia: Września 09, 2007, 10:33:20 pm »
One little, two little, three little furries
Four little, five little, six little furries
Seven little, eight little, nine little furries
Ten little furry fags.
KILL EM!
Ten little, nine little, eight little furries
Seven little, six little, five little furries
Four little, three little, two little furries
One little furry fag.
ANYONE WANT TO DO THE HONORS?

Offline Chief Roberts

• Szef Internatu
  • Paladin
« Odpowiedź #25639 dnia: Września 09, 2007, 10:37:04 pm »

Tak przy okazji - dzisiaj dostałem bana na /n/ :)