a co tu za dużo pisać o polityce :F kogo z nas obchodzą genialne propozycje pana ministra (Dość)Gier_Tych'a na temat wprowadzenia religii już dzieciom w wieku przedszkolnym. a co. edukację religijną można zaczynać już z dziecmi, które akurat mają ochotę słuchać o męce i tak dalej. nic to, ze w tym wieku dzieciaki powinny się bawić lalkami. nic to, ze jedyne na co mają ochote, to biegać, ganiac się, walić padem do peesdwa. przecież każdy trzylatek marzy o tym, by przyszedł kateheta/katehetka i nawijał mu o Bogu, cierpieniu, umartwianiu się i tak dalej... ostatnio byłem w kosciele... zdarza mi się. no i akurat chrzest był. widać pan GierTych(Dość) nie chodzi co kościoła. Na przyrzeczeniu rodzice i chrzestni składają przysięgę, ze to oni wychowają swe dzieci w wierze. więc póki dzieci są młode należy im to pozostwić (rodzicom) a nie skazywać dzieci na humory i inne pomylenia ze strony potencjalnych katehetów w przedszkolu. innym problemem, ze moze nawet nie miałbym ic przeciwko gdyby ktoś mi przedstawił sensowne argumenty. niestety na wszystkie za mam jedną solidną kontrę - do szkół/liceów/gimnazjów są wysyłani ludzie, którzy się na tym kompletnie NIE znają. księża mają w dupie, bo wynagrodzenia nauczycielskie są smieszne (sad but true) w porównaniu z tym, co taki ksiundz na sakramencikach zarabia... a tu komunia, a tu chrzest, a tu ślub... wiec po kiego im sięmeczyć. dlatego wysyła się do szkół ludzi, którzy mozliwe, ze mają jakieś tam pojęcie, ale jedyne czego nauczają to klepanie różańca i jak to należy się umartwiac, i że wsystko co nie podoba się księdzu to zło i dzieło szatana... to nie jest nauczanie religii, to jest taka lekcja języka polskiego, tylko zamiast wierszyków na pamięć klepie się paciórki na pamięć. w miedzyczasie są lekcje nienawiści do wszystkiego co niekatolickie... to są lekcje religii....
no i macie coś z obecnej polityki. myślę, ze akurat kogoś to obeszło... heheheh
///i tyle jest gadania z wami o polityce ;/ niestety. wiec nie dziwcie sie, ze niektórzy nie piszą długich postów, bo po co. i tak nikt tego nie czyta ;f