Przede wszystkim nie warto głosować na socjalistów. Nawet nie warto, tylko nie wolno. Dzisiaj codziennie zbieramy plony socjalizmu i plony tych wszystkich osób, które rządziły. Niedawna tragedia tej dziewczynki to właśnie przez to, że szkoły zapewniają bezpłatną edukację. Sytuacja hipotetyczna. Jesteście szefami szkoły- co będziecie robić, aby utrzymać się na rynku? Ja zatrudniłbym najlepszą kadrę, zapewnił bezpieczeńśtwo- a przynajmniej starał się o to. Starał się, aby było jak najlepiej, bo w przeciwnym wypadku rodzice nie poślą swoich dzieciaków do szkoły, która nic nie zapewnia. Nauczyciele ode mnie odejdą, bo znajdą sobie lepszą szkołę - i jestem na bruku. Nie wiem czy wystarczająco platycznie to opisałem, ale w sytuacji prywatnego, wolnego rynku działają zasady bardzo proste i oczywiste. Natomiast dzisiaj mamy taką sytuację, że dyrektor ma w dupie, bo i tak i tak dostanie kase, ticzerzy mają w dupie (a nawet strajkują. Co ciekawe, podczas strajków, ci co mieli jeszcze wykłady w prywatnych szkołach, do nich poszli - pomimo strajku) i w ogóle
kładziemy lachę, niech życie trwa jak to ponoć było za komuny.
I tak jest ze wszystkim. Zamiast obniżyć podatki dla przedsiębiorców, to oni robią albo ulgi, albo o zgrozo, programy walki z bezrobociem. Do takich programów, czy wydzielania ulg zatrudnia się coraz to nowszych urzędników, na których idą podatki- i wszyscy od razu płacą większe podatki. Podatki to element podstawowy socjalizmu, bo z nich się wszystko utrzymuje. Mogę się mylić, ale obecnie podatki to kluczowy element naszego PKB
Co jest skandaliczne, ale kogo to obchodzi.
Gdy nie posyłacie dzieci do szkoły (a całe życie przecież nie posyłacie) to podatkami płacicie na "bezpłatną edukację". Gdy nie chodzicie w ogóle do lekarza (sytuacja hipotetyczna) to i tak płącicie na "bezpłatne leczenie". Ja byłem raz u dentysty państwowego. Kobieta zaczęła mi wiercić do nerwa, bo uznała że ząb jest martwy. W końcu mnie tak wkurwiła, że zlazłem z fotela i poszedłem sobie. Znajoma starego- dentystka, oceniła że ząb jest zdrowy i trzeba naprawiać. Od tego czasu nie chodze do pańśtwowych denstystów.
No i tak mogę bez końca. Akcyza + podatek drogowy, benzyna jedna z najdroższych w Europie (w Białorusi kosztuje 2,50 zł), wyższa cena za autogaz, wyższe ubezpieczenia społeczne. To wszystko wina socjalistów. A do tej pory rzadziły same partie lewicowe-socjalistyczne. SLD, AW"S", UW, UD, KLD. PO i PiS to ci sami ludzie, którzy już rządzili. PO nie jest partią liberalną- bo co to za partia liberalna, która głosuje
zabecikowym (!), a PiS to tacy sami socjaliści. Jedyne w czym się różnią, to że PiS jest zadeklarowaną partią dekomunizacyjną. Dlatego też ruszyły wszystkie afery- jak zabójstwó papały, lustracja księży, lustracja, likwidacja WSI. Inaczej nie ruszyłyby, bo przez 16 lat nie ruszyły. Mordercy i oprawcy bohaterów siedzieli na swoich wysokich emeryturach i śmiali się bohaterom prosto w oczy. Teraz wszystkie brudy wychodzą, wychodzi prawdziwe oblicze "bohaterów z 1989 roku"- jak Kuronia, Moczulskiego, Mazowieckiego i innych. Tylko w tej sferze popieram PiS.
Ja jestem zwolennikiem wolnego rynku, takich ideologii jak ta Smitha, van Hayeka, Misesa, Friedmana. Do tych ludzi nie odwołuje się żadna partia. Ani agrarystyczna samoobrona, ani socjaldemokratyczne PiS, SLD, SDPL, PD, PO. Bo to wszystko socjaldemokracja nic innego. Jeśli SLD to są liberałowie, to ja jestem anarchistą.
Ja głosuje na UPR. Niektórzy nazywają UPR sektą, albo plaktonem, ale ja przynajmniej nie wybieram
mniejszego zła i nie mam wyrzutów sumienia, że rządzą idioci. Idioci, tacy jak Komorowski, od lotnika na drzwiach od stodoły.
Trochę dałem się ponieść. DLaczego nie zagłosuje na Platformę- chociażby dlatego, że jeszcze pamiętam co te gnoje robiły z krajem. Najbardziej interesowałem się sprawami wojska- a w czasach rządów AWS właśnie miało dojść do wielkiej reformy wojska i policji. Wiceministrem ON został wtedy bardzo sympatyczny pan Romuald Szeremetiew, a pomagało mu kilkoro generałów- w tym mój idol z dzieciństwa, gen. Petelicki (załozyciel GROM i w ogóle super-szpion
). Szeremetiew chciał kupić porządną broń i uzbrojenie dla wojska, ale długo nie porządził, bo okazało się, że jego zastępca brał łapówki. Potem okazało się, że jego zastępca nie brał łapówek, ale to Szeremiet dostał sporo kasy łapówki, dostał super chatkę i samochód "w kopercie". Po prawie sześciu latach procesów, okazało się, że wszystko było legalnie(od początku było wiadomo, ale potrzeba było tylu lat, żeby oczyścić niewinnego człowieka. Od tamtego czasu nie ma go w telewizji, a jego plany nie zostały zrealizowane).. Odsunięto Szeremietai zakupiono całkowitą chałę. Polskie wojsko jest w opłakanym stanie- a za jego reformę odpowiada minister Komorowski- jeden z liderów obecnej platformy. Jego słynne zdanie "polski lotnik poleci na drzwiach od stodoły"- to odpowiedź na zarzut jednego z dziennikarzy (Skrzydlatej Polski), który zarzucił mu, że te F-16 to wcale nie takie dobre samoloty jak mówi. Kiedyś po obejrzeniu filmu "Samowolka", powiedział też, że "polski zołnierz nie może być mięczakiem". Totalny ignorant, idiota i cham.
A co do Donalda- to łgarz, co udowodnił przy aferze "dziadka" z wehrmachtu. Donald jest od początku w polskiej poilityce- ale w swojej reklamówki niczym nie może się pochwalić, pomimo tego, że zajmował dość wysokie stanowiska. Jego partia - KLD - zajmowała się ówczas procesem prywatyzacji- a jej owoce mamy dzisiaj za oknem. Do tego jego zaangażowanie w rozbicie lustracji w 1992 roku (polecam film "Nocna zmiana") i obecne zachowanie- atakowanie Kaczyńskich, którzy chcą rozbijać układy postkomunistyczne i niszczyć agentów w mediach. Bo platforma przez aferą z Suboticiem uważała, że media są "wolne i obiektywne", jednak sami widzicie, jak ajest prawda.
Ludzie z tych samych partyjek- jak to niektórzy określają- Salonów- od szesnastu lat rządzą krajem i nic nie mamy z ich działań. Dzieje się coraz gorzej. Pracy coraz mniej, podatki coraz większe. Zamiast tworzyć miejsca pracy, tworzy się chore programy i nowe urzędy...
Nie chcę mi się już więcej pisać. To jest temat na książkę, a nie na wypowiedź na forum. Powiem krótko- prędzej zagłosuje na nacjonalistyczne LPR niż na złodziei z PO. A głosował będe, jak już pisałem na UPR. Każdemu polecam na zapoznanie się z ich programem który jest na ich oficjalnej stronie.