Sorry Tant, władza rozbita na kilka ośrodków zawsze doprowadza do upadku państwa. Jestem zwolennikiem zamordystycznej dyktatury
Jak dam ci pewną niezalezność, zaraz zaczniesz się domagać więcej, będziesz wszczynał bunty i obracał ludzi przeciw mnie
PRL istnieje dalej, tylko pod inną nazwą, nie dajcie się zwiesć
Cenzura istnieje nadal, tylko teraz istnieje na innych regułach. Zamiast zakazu wydawania, albo nazywa się autora antysemitą/homofobem/nietolerancyjnym/mającym nienawiść w oczach albo po prostu się go przemilcza (i to chyba najgorsze). Tak, jakby danego kogoś nigdy nie było. I co byś nie robił, nie przebijesz się.
Komuna zohydziła Polaków nawzajem. "Polskie piekiełko", które nie znosi jak sąsiadowi się powodzi lepiej od ciebie. Polak nie będzie zarabiał a będzie narzekał- a jak komuś się uda, to zmiesza go z błotem. Tak jak w tym dowcipie. Polak i Rosjanin złapali złotą rybkę. Rosjanin prosi -Rybko, daj mi sto milionów rubli. Ona ta spełnia to jego życzenie, a następnie mówi do Polaka- czego chcesz Polaku :F - Adresu tego Rosjanina. Mnie ten dowcip nie śmieszy, jest to raczej anedgota która mogłaby mieć miejsce. I tacy juz jesteśmy. Wszyscy po równo, każdemu po równo. To w nas zostało i to w nas siedzi. Domagamy się darmowej edukacji i wszystkiego darmowego, zapominając, ze my za to płacimy. Nie tylko za siebie, ale za wszystkich Polaków.
Taka prawda. Dlatego macie iść głosować na wszystkich byle nie Wolną Polskę vel. PZPR.
[najlepiej na Muszkę-Mikke
)